Lof voor 'reus van Feyenoord': 'Momenteel is hij misschien wel de beste'
Dinsdag, 7 februari 2017 om 08:05

Bij Feyenoord loopt men weg met Eric Botteghin. De verdediger laat vooralsnog zien dat hij zijn transfersom van bijna drie miljoen euro meer dan waard is. Bij PEC Zwolle, NAC en FC Groningen werd de Braziliaan vooral als een degelijke verdediger gezien, die zijn plafond had bereikt. Botteghin haalt bij de koploper echter een hoog niveau.

Botteghin werkte in Nederland aan zijn tekortkomingen, zoals opbouwen. "Maar de hoofdtaak van een verdediger is dat hij de aanvaller uit de wedstrijd speelt'', zegt de centrale verdediger van 1 meter 93 in het Algemeen Dagblad. "Die mag gewoon niet scoren. Zo simpel is het.'' Ook John de Wolf is onder de indruk van de basiskwaliteiten van de Braziliaan. "Botteghin sloopt gewoon de spits van de tegenstander.''

"Op dit moment misschien wel de beste speler van Feyenoord'', zegt Frans Bouwmeester. Hij haalde hem als scout ooit van PEC naar NAC. "Zijn motoriek is misschien gebrekkig, maar ga er maar een middagje tegen spelen.'' Jan Everse dacht in hun gezamenlijke periode bij PEC dat Botteghin in de subtop zou eindigen. Nu speelt hij voor de koploper van de Eredivisie. "Natuurlijk, dat heeft ook te maken met het dalende niveau van de Eredivisie. Maar Botteghin is zeker niet de minste bij Feyenoord."

Meer nieuws
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
2
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
47
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
18
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
90
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
Dollarson
 
32
7 februari 2017 om 08:18
Voor mij de verpersoonlijking van de wederopstanding van Feyenoord, de mooiste club van Nederland.
 
ricardo77
 
6
7 februari 2017 om 09:52
@dollarson En voor mij de verpersoonlijking van de devaluatie van de eredivisie in het algemeen gezien het feit dat een middelmatig team als Feyenoord koploper is, EN tevens gezien het feit dat deze matige verdediger wordt gezien als 1 vd beste verdedigers in NL.
 
Gooner4
 
16
7 februari 2017 om 10:30
En waarom is die matig? Omdat het niet het type is was we in Nederland oh zo graag zien? Met voetballende kwaliteiten en een goeie techniek, maar die totaal niet kunnen verdedigen?
 
Tornado72
 
13
7 februari 2017 om 10:30
Het niveau is zeker gedaald de laatste decennia. Die onderhuids sneer naar Feyenoord is wel erg kinderachtig. Je doet net of Feyenoord middelmatig is en Ajax en PSV niet. PSV en Ajax zijn eigenlijk nog middelmatiger, vijf en acht punten middelmatiger om precies te zijn . Bottighin is zeker geen wereldtop maar hij blinkt uit in de eredivisie, Dolberg blinkt 3 wedstrijdjes uit in diezelfde eredivisie en dat is dan volgens vele een wereldtopper in wording terwijl hij al maanden in de achterzak zit van menig zeer matige verdediger..... Bottighin is voor eredivisie begrippen een uitstekende verdediger hij doet het niet minder dan Sanchez of Moreno die door vele volgers veel lof toe gezwaaid krijgen maar dat zijn ook geen wereldtoppers, voor wereldtoppers moet je al jaren niet meer in de eredivisie zijn.
 
Stefandefree
 
9
7 februari 2017 om 10:37
Blablabla. Middelmatig of niet, gewoon de volkomen terechte koploper. Met bovendien de minste tegengoals en daarin heeft Botteghin gewoon een erg belangrijk aandeel.
 
gloryUnited
 
10
7 februari 2017 om 10:42
Middelmatig team? Die eindigen meestal rond plek 9-10. Kortom jij vindt een Groningen en nec niet onder doen voor Feyenoord? Voor iemand die op alles loopt af te geven dat het middelmatig is, strooi je zelf ook met een behoorlijk middelmatige reactie
 
ricardo77
 
4
7 februari 2017 om 10:43
@tornado72 Het is echt geen sneer naar Feyenoord, het had wat mij betreft net zo goed ajax/psv kunnen zijn. Het is simpelweg mijn persoonlijke visie over hoe matig de Eredivisie tegenwoordig is. Vroeger was echt niet alles beter, maar 5/10 jaar geleden had Botteghin toch echt niet bij een Top 3 ploeg gespeeld?
 
ricardo77
 
2
7 februari 2017 om 10:44
@stefandefree...je hoeft niet meteen jouw geliefde Feyenoord te gaan verdedigen hoor als ik gewoon Persoonlijk van mening ben dat de Eredivisie tot een bedenkelijk niveau is gedaald!!! Ik zeg toch niet dat Feyenoord onterecht koploper is?!!
 
ricardo77
 
2
7 februari 2017 om 10:48
@gloryunited En nog een Feyenoorder die meteen in de verdediging gaat. Los van het feit dat mijn reactie Puur inhoudelijk was en die van jou niet en middelmatig...ik zeg dus alleen dat het niveau tegenwoordig wel erg laag is, dat heeft dus niets te maken met enkel Feyenoord maar met alle ploegen. Ik zal het nog iets duidelijker voor je maken: de devaluatie is ook van toepassing op PSV en Jaja, wees maar niet bang; ook op ajax wat mij betreft!
 
Cabosilly
 
10
7 februari 2017 om 10:52
Probeer het maar recht te lullen. Je noemt psv en Ajax ook middelmatig ineens. Tja van al die middelmatige teams zal toch 1 kampioen moeten worden van Nederland hé. Moet je niet ineens de vergelijking gaan maken met de toplanden om het recht te praten
 
Stefandefree
 
10
7 februari 2017 om 10:56
Dat zeg je niet nee, maar uit je woorden kun je wel redelijk afleiden dat de eerste plaats op dit moment eigenlijk niks voorstelt. Vind ik een beetje flauw, dat is alles.
 
Capis
 
17
7 februari 2017 om 11:08
@ricardo: Misschien komt het omdat je geen Feyenoord topic onbenut laat om de spelers en Feyenoord af te kraken? Je hebt het niet over Ajax of PSV nee je hebt het over een matige speler en een matig team als Feyenoord! Maar zal veel pijn doen dit team is niet slechter dan Ajax en deze rots is een betere verdediger dan wat Ajax heeft lopen op dit moment.
 
LucasAndersen
 
4
7 februari 2017 om 11:10
Mwah is botteghin nou zoveel minder dan een van halst of een escude? Denk het niet hoor.
 
ricardo77
 
1
7 februari 2017 om 11:24
@cabosilly Ik probeer helemaal niks " recht te lullen". Ik refereerde aan de devaluatie van de Eredivisie in het algemeen. Leg anders even uit op welke manier ajax en psv Geen deel uitmaken van de Eredivisie?!! Het is echt lachwekkend hoe sommige mensen hier op VZ totaal niet de inhoud lezen van een reactie.
 
ricardo77
 
1
7 februari 2017 om 11:28
@capris OK, dus even resumerend: JIJ of welke andere Pro-Feyenoorder mag wel reageren op Feyenoord topics maar iemand die een tegengeluid laat horen niet?!! Ik kan het ook omdraaien: jij laat geen mogelijkheid onbenut om welke kritiek dan ook op Feyenoordd dan ook te weerleggen...wat is het verschil?!!! Nogmaals: ik refereerde aan de devaluatie van de Eredivisie in het algemeen...daar maken ajax en psv toch ook van uit?!!! Maar ik zal het nog iets duidelijker voor je maken: Viergever is een matige verdediger en die Isimat ook...sterker nog ik ben van mening dan Botteghin beter is dan beide.
 
Dante
 
15
7 februari 2017 om 12:02
Ik vind de eredivisie niet slechter dan 5 of 10 jaar geleden. Ik vind hem altijd al slecht. Maar in deze slechte competitie zijn wij dit jaar, tot nu toe, iig veruit de beste!
 
ricardo77
 
0
7 februari 2017 om 12:48
@dante als de Eredivisie van 10 jaar geleden volgens jou niet van een veel hoger niveau is dan de huidige dan heb je blijkbaar erg weinig verstand van voetbal. Mij persoonlijk maakt het weinig uit ofdat jouw club Feyenoord kampioen gaat worden of alsnog ajax of psv.
 
Dante
 
13
7 februari 2017 om 14:35
@ricardo77 Als de posts die ik van jou de laatste dagen voorbij zie komen niet stiekum geplaatst zijn door je broertje van 3, denk ik dat veilig is om aan te nemen dat ik er iig meer verstand van heb dan jij! Als je me wilt uitleggen waarom je vind dat ik ongelijk heb, mag dat natuurlijk altijd. Maar simpelweg zeggen dat ik er geen verstand van heb omdat ik er anders over denk dan jij, getuigt van weinig verstand overall. En zoals Capis hierboven al aangeeft. Voor iemand die het niets uitmaakt, ben je wel erg fanatiek je mening aan het verkondigen zeg .. Ga iemand anders in de maling nemen je gaat kapot van binnen man
 
ricardo77
 
0
7 februari 2017 om 15:44
@dante Jij bent degene met weinig intellect als je iemand persoonlijk gaat beledigen. En Waarom? Omdat ik een afwijkende mening heb dan jij...vervelend zeg. Ik vrees dat je niet eens beseft HOE dom je overkomt met die opmerking. Het enige wat ik zeg is dat het niveau vd competitie een stuk lager is en Feyenoord in vergelijking met 10 jaar geleden eigenlijk maar een matige ploeg vindt. Daar hoef jij het niet mee eens te zijn, maar om iemand te gaan beledigen..wat een niveau zeg. Wat eigenlijk nog triester is dat er dus 2 mensen zijn die vinden dat het waard is om zo`n onfatsoenlijke reactie te gaan "liken". Jammer dat het lastig is om hier op VZ een Inhoudelijke discussie te voeren en dat mensen daar maar dom gaan schreeuwen en beledigen.
 
Dante
 
2
7 februari 2017 om 21:36
Weet je hoe ze dit noemen ricardo? Wel kunnen uitdelen, maar niet kunnen incasseren.
 
ricardo77
 
0
7 februari 2017 om 22:13
@dante NEE dat weet je wat jouw reactie is: Totaal het inhoudelijke van een reactie negeren en alleen maar reageren op iets wat je niet zo leuk vond om te horen= dat ik Feyenoord maar als een matige ploeg zie...net zoals ajax en psv als ik dat vergelijk met 10 jaar geleden.
 
Sirius
 
0
7 februari 2017 om 17:37
Al is Botteghin voor Eredivisie-begrippen een leuke verdediger, maar we moeten het allemaal niet gaan overdrijven. Hij zit nu wel aan zijn top en zo hoog is het niveau in Nederland niet. Als Ajax en PSV beiden veel punten laten liggen, pas dan kan Feyenoord toeslaan. Je kunt dus niet bepaald spreken van een wederopstanding, want ik denk dat een eventueel kampioenschap dit seizoen eenmalig is. Feyenoord is de afgelopen 10 jaar sowieso al 2 keer dichtbij geweest qua spelersselectie, maar dit elftal is gewoon matig. De ploeg heeft alleen veel zelfvertrouwen en daardoor wint het wedstrijden op karakter.
 
Dante
 
4
7 februari 2017 om 21:35
@sirius De afgelopen 3 jaar werd er een gemiddelde van 2.38 punten per wedstrijd door de kampioenen behaald. PSV afgelopen jaar 2.47 punten per wedstrijd. Feyenoord dit seizoen tot nu toe 2.57 punten per wedstrijd. Doei!
 
Sirius
 
0
8 februari 2017 om 13:21
We zijn nu net over de helft. Ajax speelde al 4x gelijk en verloor 2x. PSV speelde al 7x gelijk en verloor 1x. Voor Ajax en PSV is dat op de helft van het seizoen niet goed. Gemiddeldes van andere jaren doen daar niets aan af. Feyenoord doet het gewoon goed dit seizoen, maar dat betekent niet dat we de ploeg de hemel in moeten prijzen. Feyenoord is gewoon een degelijke ploeg en rendeert als een team. Ajax en PSV lopen zichzelf gewoon te vaak voorbij dit seizoen. Verder lijkt alles onder de top 3 met het jaar slechter te worden.
 
Dante
 
0
9 februari 2017 om 23:33
gemiddelden van andere jaren laten juist zien dat de 2 en 3 niet meer verliezen dan in die overige jaren, dus "als Ajax en PSV beiden veel punten laten liggen, pas dan kan Feyenoord toeslaan" is onjuist. Mensen zouden echt eens op moeten houden met cijfers wegwuiven als ze niet beamen wat zij zeggen. Feyenoord doet het idd goed tot nu toe. Net zo goed als de andere kampioenen in voorgaande jaren. Of beter zelfs als je de cijfers moet geloven.
 
Sirius
 
0
10 februari 2017 om 00:38
Je hebt inderdaad gelijk en mijn uitspraak "pas dan kan Feyenoord toeslaan" is wat ongelukkig, maar aan de andere kant worden de subtop en de andere categorien zwakker en zwakker. Inmiddels mag je dus van de top 3 wel verwachten dat men meer punten pakt dan nu het geval is met uitzondering van Feyenoord. Daarom denk ik ook dat Feyenoord kampioen wordt. De ploeg blijft de 3 punten binnenslepen. Soms met goed voetbal, soms puur op vechtlust. Ik gun de club het kampioenschap, maar er is een reeele kans dat er een paar sterkhouders vertrekken bij Feyenoord en het is maar afwachten of ze die posities weer op kunnen vullen. Aan de andere kant moet ik ook zeggen dat Feyenoord het niet slechter kan doen in de CL dan de voorgangers en financieel zal de club een aardige slag slaan bij een eventueel kampioenschap. Laten we voor het Nederlands voetbal hopen dat Feyenoord de stap richting Ajax en PSV ook op lange termijn weer weet te slaan en dat er een stabiele subtop komt. Alleen dan is er hoop op progressie in het niveau van de Eredivisie. Momenteel is het een 3-mansstrijd met de rest er ver achter. De top 3 krijgt te weinig tegengas en daar zijn de topclubs wel bij gebaat denk ik.
 
Dante
 
0
10 februari 2017 om 08:43
Ok hier ben ik het wel mee eens ja. Ik vind dat we het dit seizoen prima doen en hoop zo dat we kampioen worden. Maar ik heb helemaal niet de illusie dat dat ook betekent dat we het volgend jaar weer worden. Financieel lopen we gewoon ver achter op psv en ajax, en dat is doorgaans van groot belang in het voetbal. Ik wil gewoon weer eens wat vieren en idd het geld ontvangen dat hoort bij cl-deelname. Dan kunnen we eindelijk eens echt de financieele problemen achter ons laten.
 
Feymik
 
12
7 februari 2017 om 08:21
Ach, dalend niveau of niet, in mijn ogen is Botteghin gewoon een laatbloeier die nog elke dag gretig is om bij te leren. Een echte verdediger zoals er maar weinig van zijn in Nederland, met een opbouwer als VD Heijden of V Beek ernaast is er een prima balans gecreã«erd.
 
bjoriesnorie
 
2
7 februari 2017 om 08:23
Hij doet het heel erg goed, maar met alle respect vind ik hem absoluut niet de beste speler van Feyenoord. Ik vind El Ahmadi zelf bijvoorbeeld een veel belangrijkere schakel dan Botteghin.
 
Dante
 
10
7 februari 2017 om 10:04
El Ahmadi is de naam die iedereen noemt, en is ook niet onterecht. Ik vind Botteghin en ook Jorgensen echter net zo belangrijk.
 
Stefandefree
 
2
7 februari 2017 om 10:38
Ik denk dat zowel Botteghin als El Ahmadi op hun posities praktisch onmisbaar zijn voor Feyenoord.
 
Dante
 
4
7 februari 2017 om 11:31
Dat dacht ik ook. Maar we hebben zonder El Ahmadi ook 9 uit 9 punten gehaald. Niet tegen de zwaarste tegenstanders, maar toch.
 
jomar3
 
17
7 februari 2017 om 08:26
Botteghin stelt nooit teleur. Het was een harde klap voor Groningen toen hij ons verliet, erger nog dan toen Van Dijk en Granqvist weggingen vond ik persoonlijk. Mij verbaasd dit niet, hij is gewoon een uitstekende verdediger die zeer constant is qua niveau. Daarnaast verzaakt hij nooit en is hij 1 op 1 amper te passeren. Voor de Eredivisie een absolute top verdediger
 
Viking
 
15
7 februari 2017 om 08:31
Oh ja joh. "bij... en FC Groningen werd hij vooral als degelijke verdediger gezien". Weer zo'n zelfde riedeltje als over van Dijk. Dat anderen het niet zien omdat zij geen Groningen kijken wil niet zeggen dat we het in Groningen niet zagen. Botteghin had al bij zijn komst uit Breda bijna elke spits in zijn broekzak.
 
Tornado72
 
14
7 februari 2017 om 08:33
Bottighin en ook Jones zijn er voor een groot deel verantwoordelijk voor dat Feyenoord nog geen enkele goal heeft tegen gehad uit een dode spelsituatie. In het begin van het seizoen speelde Bottighin de bal nog weleens onnozel in de voeten van een tegenstander maar de laatste maanden is hij erg solide en doet weinig gekke dingen. prima aankoop geweest voor Feyenoord.
 
FR1963
 
1
7 februari 2017 om 09:21
Erg belangrijke schakel! Maar de kracht van dit Feyenoord is de teamspirit. Plus genoeg individuele kwaliteiten om te scoren en bij vlagen ook gewoon erg goed voetbal te laten zien. Zo vind ik de 3e goal tegen NEC van grote klasse! Prachtige lange bal van Bilal, werkelijk schitterende aanname van Nieuwkoop plus uitstekende voorzet en dan de prima loopactie en subtiele afronding door Jörgensen. Prachtige goal en zo zijn er heel wat mooie doelpunten te genieten dit seizoen. Een paar belangrijke van Botteghin, hij is inderdaad een kanjer! https://m.youtube.com/watch?v=UXs-htuxeZI
 
AsRoma8
 
0
7 februari 2017 om 09:50
Botteghin is typisch zo'n verdediger die het heel goed zou kunnen doen bij een grotere club. Net zoals andere eredivisie verdedigers die het verrassend goed doen in het buitenland.
 
Dani17
 
1
7 februari 2017 om 10:37
De sloper achterin die misschien wel de meest belangrijke goals van het seizoen heeft gemaakt. Het staat als een huis met hem en van der Heijden, welke ik misschien wel de grootste verrassing achterin vind.
 
pinko
 
3
7 februari 2017 om 10:51
Botteghin en Feijenoord verdienen credits voor wat ze tot nu toe dit seizoen presteren. Een stabiel en degelijk team, ijzersterk voor Nederlandse begrippen. Buiten ons land gelden andere wetten, maar daar zijn Ajax en PSV inmiddels ook al achtergekomen. Bij Feijenoord hebben ze - misschien min of meer per toeval, weinig te investeren - prima geinvesteerd de afgelopen 2 jaren. En nu staat er een hecht, ervaren, fysiek en mentaal ijzersterk collectief. Wie dat betwist, kijk naar de cijfers, die liegen niet. Ook minstens zo belangrijk, Feijenoord kent haar beperkingen en weet daar erg goed op te anticiperen. Natuurlijk, in een kampioensseizoen - en kampioen wordt Feijenoord - zit het af en toe ook mee. Maar het gemak waarmee Feijenoord meestal de als moeilijke klippen aangeduide tegenstanders klopt, zie ik niet bij Ajax en Psv. Daar heerst veel meer grilligheid. En op Botteghin terugkomend, een prima verdediger, misschien kan hij nog een stap maken naar een Engelse PL club. Het zij hem gegund...
 
CoJW
 
0
7 februari 2017 om 11:41
Wij van wc eend vinden wc eend de beste! Of anders gezegd de slager keurt zijn eigen vlees. Deze mensen geven oordeel door een Feyenoord bril. De Feyenoord spelers zijn vooral sterk door het collectief waardoor hun zwakten niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Daarnaast is Feyenoord fysiek in Nederland veruit de sterkste maar internationaal maar gewoon waardoor ze een van hun wapens missen.
 
KeesReg
 
0
8 februari 2017 om 01:25
Voor mij en waarschijnlijk voor nog veel meer mensen is het toch wachten op het moment waar het fout gaat? Verdedigend solide (tot wanneer?) Maar als deze man met de bal aan de haal gaat hou je toch je hard vast? Brengt opbouwend helemaal niks.