Lof voor Van Geel: 'Keuze om Kuyt terug te halen, is fantastisch uitgepakt'
Zaterdag, 29 april 2017 om 16:42

Het lijkt er sterk op dat Feyenoord kampioen van Nederland gaat worden. Volgens Rob Baan, voormalig technisch directeur van de Rotterdammers, verdient Martin van Geel lof voor zijn werk de afgelopen jaren. Hij verwacht wel dat er komende zomer de nodige spelers zullen vertrekken bij Feyenoord.

"Uiteindelijk mag je zeggen dat de keuzes die nu gemaakt zijn, goed zijn. Als je naar de bank kijkt zie je daar ook een aantal spelers op die aangekocht zijn en die het niet gemaakt hebben", zegt Baan tegenover De Telegraaf. "De keuze om Dirk Kuyt terug te halen, is fantastisch uitgepakt. Ik denk dat vooral dat er aan heeft bijgedragen dat er nu een succesvol team is gekomen."

Baan denkt dat Feyenoord komende zomer de nodige spelers ziet vertrekken. "Als er interesse is uit het buitenland, dan zullen die spelers ook vertrekken. De kunst voor Martin van Geel wordt dan om er de maximale prijs voor terug te krijgen en te zorgen dat hij met zijn scoutingteam de alternatieven al klaar heeft."

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
3
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
13
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
12
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
ForzAtleti
 
21
29 april 2017 om 11:44
Ik vind wel dat je lof mag hebben voor Van Geel maar niet voor het terughalen van Kuyt. Die was anders uit zichzelf nog wel gekomen. Vooral de aankoop van Jorgensen mag je lof voor hebben.
 
arsen(e)al
 
16
29 april 2017 om 11:50
De meeste aankopen van de afgelopen jaren doen het nu sws (meer dan) naar behoren. Elia, Toornstra, El Ahmadi, Botteghin, Jones, Jorgensen dus en ik vind Berghuis het ook prima doen.
 
jorisdijk
 
4
29 april 2017 om 16:38
Hij heeft een matige hengel gehad de afgelopen jaren, en daarmee toch nog een aantal aardige vissen mee binnengehengeld. Nu is het zo dat van Geel juist met minder middelen vaak het beste presteerde in het verleden. Nu mag hij met een redelijke portemonnee voor Feyenoord normen de markt op. En moeten er moeilijke beslissingen genomen worden. Het centrum Botteghin vd Heijden is er een die internationaal niet gaat voldoen. Kongolo naar het centrum kan dat oplossen, maar een nieuwe linksback vinden die je ook sterker maakt lijkt me om en nabij onmogelijk voor een schappelijke som geld.
 
Sensatiezoeker
 
7
29 april 2017 om 11:52
Ik hink nog op 2 gedachtes, naar mijn gevoel zijn er net zoveel aankopen mislukt als gelukt
 
Sensatiezoeker
 
2
29 april 2017 om 12:04
Ben het met je eens alleen zijn deze aankopen goede breedte aankopen gebleken? Ik ben niet overtuigd van Tapia of bijv kramer ookal heeft hij belangrijke doelpunten gemaakt dit seizoen. Vejinovic had ik meer van verwacht maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn verwachtingen
 
gloryUnited
 
13
29 april 2017 om 12:22
van Vejinovic had niemand verwacht dat die zo zou tegenvallen. Op basis van zijn spel bij vitesse begrijp ik de aankoop heel goed. Kramer scoorde bij ADO heel veel. Deze gok snap ik ook. Helaas zijn beide negatief uitgevallen.
 
El Fenomeno
 
2
29 april 2017 om 14:15
Op fr12 was ik de enige die zei dat die zou mislukken. Kende één leuk seizoen bij Vitesse dankzij wat vrije ballen en penalties, maar hij is totaal niet wendbaar, dynamisch en heeft een veel te lage handelingssnelheid.
 
El Fenomeno
 
4
29 april 2017 om 14:16
De miskopen zijn helemaal niet nuttig. Juist toen die miskopen moesten spelen na schorsingen en/of blessures lieten ze dit afweten met GAE en Sparta als mooiste voorbeeld.
 
Silencioo
 
3
29 april 2017 om 11:54
Het heeft niet slecht uitgepakt en heeft zeker zijn bijdrage geleverd, maar is bij lange na niet zo bepalend als Jorgensen, maar dat lijkt me ook logisch. Dus het woord "fantastisch" zou ik vervangen door "goed' . Het is altijd maar afwachten hoe het uitpakt als je spelers die al wat meer op leeftijd zijn terughaalt. Het wordt een leuke transfer zomer voor de traditionele top-3, denk ik. Feyenoord zo goed als zeker champions league, dus dat geeft wel iets extra.
 
Sensatiezoeker
 
3
29 april 2017 om 12:12
Jorgensen is een schot in de roos gebleken, Van Geel heeft er iniedergeval goed aan gedaan om een aantal spelers te verlengen zo vlak voor het einde voor het seizoen
 
gloryUnited
 
8
29 april 2017 om 12:22
qua spel heb je helemaal gelijk. Maar denk dat Kuyt een stukje winnaars mentaliteit in de ploeg gebracht heeft. Dat is een niet te onderschatte waarde
 
Feynzo
 
6
29 april 2017 om 13:21
Precies en hij heeft toch ook wel weer erg belangrijke goals gescoord, met name vorig seizoen maar ook dit jaar, met natuurlijk ook weer een cruciale tegen Ajax.
 
ForzAtleti
 
2
29 april 2017 om 12:06
Ik weet niet wat voor niveau hij heeft op het moment. Heeft toch wel een stap achteruit gemaakt in de afgelopen jaren. Mocht hij toch weer op zijn oude niveau komen dat zou dat een enorme versterking zijn voor Feyenoord.
 
rbn_
 
2
29 april 2017 om 12:07
Waarom De Guzman?
 
Feymik
 
0
29 april 2017 om 12:22
Hoop ik ook. Heeft meermaals aangegeven graag terug te keren en is een speler die goed overzicht houdt en kan scoren van afstand en uit vrije trappen (!). Heeft bewezen dat als hij speeltijd krijgt zeer nuttig is, waardoor hij zelfs weer in aanmerking kwam voor het NL elftal en dat niet onverdienstelijk deed. Daarnaast is hij een jongen uit de leeftijdscategorie die voor Eredivisiebegrippen vaak onhaalbaar is, de vraagprijs zal geen onoverkomelijk obstakel zijn en als de wil er is van zowel Feyenoord als De Guzman, zie ik een prima deal.
 
gloryUnited
 
1
29 april 2017 om 12:23
Dat roep ik ook al een tijdje. De guzman zou een zeer goede toevoeging zijn om mee te kunnen rouleren op het middenveld
 
Cyberize7x
 
0
29 april 2017 om 18:13
Mwa je moet kijken naar welke posities er versterkt dienen te worden he. Prioriteit voor volgens seizoen lijkt mij een nieuwe spits die kan concurreren met Jorgensen, een linksback die een klasse of twee beter is dan Nelom, een centrale middenvelder die Gustavson/vejinovic kan vervangen - evt De Guzman) of eventueel iets uit de eigen jeugd en als laatste een winger die de plek van Berghuis kan overnemen als hij teruggaat naar Watford.
 
UitNistelrooy
 
11
29 april 2017 om 12:10
Ik heb vooral het idee dat hier gedoeld op de winnaarsmentaliteit en drive van Kuijt. Die enorme power is overgeslagen op de rest van het team. Ook zonder te spelen maakt Kuijt op die manier Feyenoord sterker. Een Vilhena heeft hierin enorme stappen gemaakt en ik denk dat het mede door de komst van Kuijt is gekomen.
 
AsRoma8
 
3
29 april 2017 om 14:57
Vilhena is inderdaad een echte strijder geworden. Die heeft echt enorm de wil om Feyenoord kampioen te maken.
 
FRon010
 
0
29 april 2017 om 17:50
Ik geloof daar zelf echt totaal niet in, vond hem vaak als die speelde juist tegenvallen qua drive naar de rest toe. En van Vilhena kan je het eerder aan het verlies van zijn moeder denken dat die daar zijn kracht vandaan haalt, kuyt is overrated imo maar heeft zeer nuttige goaltjes gemaakt.