Louis van Gaal grijpt trainingskamp aan voor onderonsje met Strootman
Woensdag, 8 juli 2020 om 13:52

Louis van Gaal heeft zich woensdagochtend laten zien langs het trainingsveld van Olympique Marseille, dat voor een trainingskamp is uitgeweken naar de Algarve. De clubloze trainer uit Nederland heeft een huis aan de zuidkust van Portugal en nam derhalve de gelegenheid te baat om onder meer Kevin Strootman aan het werk te zien. Op foto's is te zien dat Van Gaal een onderhoud heeft met onder meer Strootman en André Villas-Boas, de trainer van de Franse club.

Van Gaal droeg ondanks de coronacrisis geen mondkapje in Quinta do Lago, iets dat zijn gesprekspartner Villas-Boas wel deed. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal is na zijn ontslag bij Manchester United in 2016 niet meer aan een nieuwe trainersklus begonnen. Van Gaal wordt desondanks nog geregeld in verband gebracht met clubs, maar niemand is er tot nu toe in geslaagd om de inmiddels 68-jarige oefenmeester uit zijn pensioen te halen.

Olympique Marseille bereidt zich in Portugal voor op het nieuwe seizoen in Ligue 1, dat op 22 augustus van start gaat. De Champions League-winnaar van 1993 maakte zich vanwege de tweede plaats van afgelopen seizoen, dat eind april vanwege de coronacrisis definitief werd stilgelegd, op voor de groepsfase van het miljardenbal. Strootman beschikt over een contract tot medio 2023 in Frankrijk, maar het is niet ondenkbaar dat de middenvelder eerder vertrekt uit Marseille. Het Turkse medium Fanatik bracht hem onlangs nog in verband met Fenerbahçe, dat hem zelfs transfervrij kreeg aangeboden. Strootman drukt met een maandsalaris van naar verluidt een half miljoen euro zwaar op de begroting, waardoor een tussentijds vertrek tot de mogelijkheden behoort.

Meer nieuws
   
19:00
19:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11
   
18:42
18:42
Driessen over 'principieel mannetje': 'Is interessant voor Ajax en Feyenoord'
2
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
8
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
9
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Veloszo
 
4
8 juli 2020 om 15:08
Dat AVB trainer geworden is bij Marseille had ik toch volledig gemist. Hopelijk kan hij alsnog zijn potentieel als coach waarmaken, ik had vroeger hoge verwachtingen van hem en met mij nog veel mensen. Helaas liep het bij Chelsea niet goed af, zijn periode bij Tottenham kan ik me niet meer meteen voor de geest halen. Nadien koos hij voor het geld, ik kan het hem niet kwalijk nemen, maar toch hoop ik oprecht dat hij alsnog een echte topcoach kan worden.
 
ImparatorFT
 
3
8 juli 2020 om 15:34
Bij Tottenham had hij een wereldse Bale onder zijn hoede. Verbloemde toch een heleboel van het matig presterende Spurs. Posteerde hem wel in het centrum, dat had hij toch wel goed gezien.
 
laurens92
 
13
8 juli 2020 om 16:07
Heb IIG iets geleerd van dit artikel: Villas-Boas is de coach van Olympique Marseille, dat wist ik niet. Kan me verder goed voorstellen dat van Gaal langsgaat als een speler waar hij contact mee heeft gehad in zijn tijd als bondscoach (strootman) in de buurt op trainingskamp is.
 
Glossiandzozo
 
2
8 juli 2020 om 21:03
Ik weet niet waarom Barcelona niet probeert om deze levende legende terug te halen. Ronald Koeman is een goeie coach, maar zorgt niet voor mooi voetbal. LvG is een legend, weet hoe hij met jeugd moet omgaan, brengt discipline en structuur. Hij is voor mij de beste coach ooit.
 
MrKrillin
 
0
8 juli 2020 om 23:53
@glos hahah die man gaat Messi uitleggen hoe te voetballen, mee verdedigen . Haha doe maar niet
 
Glossiandzozo
 
0
9 juli 2020 om 00:41
Hahaha maar daarom is het ook een heerlijk ventje. Hij heeft 2 gouden ballen. Cojones! Deinst nergens voor terug. Barca kan dat op dit moment wel gebruiken hoor.