Lovende Giggs tipt Zidane: 'Hij is een van de beste spelers ter wereld'
Dinsdag, 22 mei 2018 om 17:45

Als het aan Ryan Giggs ligt, krijgt Gareth Bale zaterdag een basisplaats in de finale van de Champions League tussen Real Madrid en Liverpool. De Welshman was in de laatste weken van de Spaanse competitie een vaste waarde in het elftal van trainer Zinédine Zidane. Volgens Giggs, bondscoach van Wales, behoort Bale tot de 'beste spelers ter wereld'.

"Als Gareth speelt, heeft hij invloed op het spel. Het feit dat hij nooit zeurt als hij wissel zit, laat zien hoe professioneel hij is. Als hij als invaller in het veld komt, zorgt hij vaak nog voor een doelpunt", wordt Giggs geciteerd door verschillende Britse media. Real-trainer Zidane zei dinsdag dat hij nog niet weet welke spelers hij gaat opstellen in de finale van de Champions League.

"Hij is een van de beste spelers ter wereld en iedere keer dat hij op het veld komt, maakt hij het verschil", vervolgt de bondscoach van Wales over Bale. "Zijn honger en gretigheid om in het team te komen voor de finale wijst ook op zijn professionaliteit. Hij hoopt natuurlijk dat hij in de basiself mag beginnen. Maar als dat niet het geval is, zal hij klaar zijn om alsnog de winnende te maken."

Meer nieuws
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
4
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
15
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
12
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
NL_Modric
 
43
22 mei 2018 om 17:50
Nooit echt bij stilgestaan, maar ik heb Bale inderdaad nooit horen klagen. Dat terwijl hij zichzelf al lang en breed heeft bewezen. Zet je een andere topspelers op de bank, willen ze meteen de club verlaten. Medaille voor Bale.
 
PAOK4religion
 
24
22 mei 2018 om 18:01
Hij klaagt niet, omdat hij niet MAG klagen. Real draait prima, heeft zijn Keyplayers en Bale zijn aandeel daarin is gewoon vervangbaar. Voegt sowieso niet heel veel toe deze mening, Giggsy uit Wales raadt de (toppresterende) Zizou aan om Bale uit Wales te gaan gebruiken...
 
Iseldiroed
 
9
22 mei 2018 om 18:11
Deze zidaantje uit frankrijk doet het toch juist helemaal niet goed? Als grootste club ter wereld nog steeds met regelmaat door barca worden 'vernederd'. Real is goed. Maar dat zijn ze sws. Onder zidane is het niet beter geworden. De gemiddelde eredivisie trainer zou minimaal hetzelfde bereiken met real als zidane. Zidane heeft alleen een naam van een voormalig goede voetballer en mocht zonder ook maar iets gepresteerd te hebben beginnen bij real. Wel positief: real ontslaat niet zomaar trainers als het ff nog niet lukt. Dus dat geeft rust in de club en op lange termijn kan je dan beter zidane met rust in de club en continuiteit hebben dan een echte toptrainer die na een minder half seizoen meteen weer ontslagen wordt.
 
wmrc01
 
33
22 mei 2018 om 18:27
Staan op het punt om 3x!! Achter elkaar de CL te winnen en elke trainer zou dit kunnen volgens jou ...... En Real ontslaat niet gauw trainers zeg je? Iemand heeft zijn huiswerk niet gemaakt.
 
Yeisoonnn
 
5
22 mei 2018 om 18:39
@Iseldiroed Real heeft een slecht seizoen idd, maar alleen Real kan in een slecht seizoen nog de CL winnen!
 
Kowalski
 
1
22 mei 2018 om 20:02
Pellegrini(?) werd ontslagen met een recordaantal punten.
 
Gunnerbos
 
1
22 mei 2018 om 20:33
Ancelotti werd (ongeveer) ontslagen na de champions league
 
ferrybroh
 
2
22 mei 2018 om 19:22
Weet wat die gast verdiend? Nee dan zou ik ook niet klagen hehe.
 
legend1psv
 
7
22 mei 2018 om 17:52
Op basis van de vorm van de laatste weken verdient hij echt een basisplaats boven benzema, maar ja zidane is een fransman net als benzena
 
H075_
 
28
22 mei 2018 om 18:02
Nee benzema speelt omdat ronaldo er is, Met benzema speelt ronaldo altijd beter.
 
real8madrid
 
9
22 mei 2018 om 18:15
Ik vind het zo dom dat mensen maar over die nationaliteit blijven mekkeren De kwestie is gewoon, wat heb je liever? Bale in vorm en een Ronaldo er naast die maar op 75procent van zijn capaciteiten speelt zonder Benzema naast hem die in zijn functie speelt, of Benzema op het veld waardoor Ronaldo op zijn volle 100 procent fungeert. Dan kun je nog beslissen tussen Isco en Bale. Gezien het feit dat Liverpool jou graag aan de bal laat en elk klein foutje en balverlies razendsnel probeert af te straffen zou ik zelf voor een directe Bale kiezen ipv een `breier` als Isco. Of misschien Asensio op links.
 
legend1psv
 
5
22 mei 2018 om 18:20
Ja is het zo dom??? Denk dan maar eens aan de nederlandse trainers in het buitenland, die stellen bijna altijd een nederlander op als die er zit
 
real8madrid
 
3
22 mei 2018 om 20:30
Dat zijn Nederlanders kerel. Echt jullie chauvinisme gaat mij te boven, al helemaal op vlak van voetbal
 
El Principe
 
23
22 mei 2018 om 17:54
Ik zou er toch voor kiezen om Bale vanaf de bank te laten starten, met hem en Asensio heb je twee wildcards die een wedstrijd helemaal kunnen openbreken. Vooral Asensio. Een viermans middenveld, net als vorig jaar in Cardiff, is meer voor de hand liggend. Het middenrif is dan bestendiger tegen het full gas voetbal van Klopp. Isco, Modric en Kroos kunnen het tempo van een wedstrijd bepalen, alhoewel Kova ook in dat rijtje past moet Case starten. Casemiro zal weer van vitale waarde zijn door de ruimte achter de backs op te vangen, iets waar hij beter in is dan Kova. Ook verwacht ik dat Ramos weer een wereldprestatie levert, in grote wedstrijden is hij telkens weer de man die boven alles en iedereen uitstijgt (letterlijk en figuurlijk) en zich ontpopt tot een mix van Maldini en Beckenbauer. Edit; beetje romantiseren mag wel.
 
Dirk070
 
5
22 mei 2018 om 18:13
Goede analyse, ik heb het gevoel dat Real het trucje weer gaat herhalen. Real lijkt altijd de wedstrijd te beslissen op het einde, waar het net mentaal sterker blijft. Zou de baan van Zidane nog veilig zijn als hij verliest zaterdag?
 
El Principe
 
8
22 mei 2018 om 18:26
Persoonlijk zou ik zeggen dat ZZ, ongeacht wat er zaterdag gebeurd, aan het roer moet blijven staan. Vandaag gaf Ramos aan dat het in de kleedkamer van RM er een atmosfeer heerst die de spelers in vele jaren hiervoor aan het zoeken waren, dit is op de conto van ZZ te schrijven. Ook heeft Zidane vaak genoeg bewezen om goede tactische beslissingen te kunnen maken, dus daarover maak ik me ook geen zorgen. Er heerst nu een stabiliteit bij RM wat voorheen een beetje zoek was. Dit jaar was het slecht in de competitie, dit is dan een leermoment geweest voor ZZ. Hij loopt nog steeds 1 op 2 m.b.t. Laliga. Nu gaat hij ook voor het eerst echt investeren in het team, d.w.z. dat er directe versterkingen gehaald gaan worden door ZZ zelf. Dus hem ontslaan zou imo niet terecht zijn.
 
Duke222
 
0
22 mei 2018 om 18:01
Hij verdient zonder meer een basisplaats. Afgelopen weken is hij duidelijk in goede doen. Ik verwacht hem dan ook zeker vanaf de aftrap in kiev.
 
Raffaello
 
1
22 mei 2018 om 18:06
Opstelling heb ik gedaan! Zou het oude vertrouwde zeg maar weer kunnen of krijgen misschien wel Isco of een Asensio een basisplaats? Ik ben ontzettend fan van Kova, maar voor Casemiro lijkt me dat te aanvallend.
 
El Principe
 
1
22 mei 2018 om 18:12
Dit keer is het echt onvoorspelbaar wat ZZ zal doen, dat lijkt me toch irritant als Klopp zijnde. Kova is de toekomst van RM, er zijn nog wel bepaalde facetten van zijn spel wat hij moet verbeteren, wat vanzelfsprekend is op zijn leeftijd. Maar als hij dat eenmaal voor elkaar krijgt wordt 'ie wereldtop.
 
ModricMagic
 
4
22 mei 2018 om 18:17
Bale is vaak erg goed als Ronaldo niet mee doet. Ik vind dat hij niet alles laat zien met Ronaldo op het veld terwijl hij dat echt moet gaan doen want in vorm is hij gewoon geweldig.
 
martijnovic
 
1
22 mei 2018 om 18:42
Ik denk toch dat Zidane kiest voor Ronaldo in de spits omdat de verdedigers van liverpool te kloppen zijn op snelheid. Dan Isco of vazquez op links en Bale of assensio op rechts.