Lozano ontslagen uit ziekenhuis na nare botsing tegen Trinidad & Tobago
Zondag, 11 juli 2021 om 18:51

Hirving Lozano is ontslagen uit het ziekenhuis. De aanvaller van Mexico botste zaterdagnacht met zijn gezicht aan tegen de knie van keeper Marvin Phillip van Trinidad & Tobago tijdens de eerste groepswedstrijd van het toernooi om de Gold Cup. Het duel moest kort worden stilgelegd, terwijl Lozano op het veld werd behandeld. Uiteindelijk werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis.

De Mexicaanse voetbalbond bevestigde na de wedstrijd dat de situatie van Lozano stabiel is en dat hij bij bewustzijn is. Inmiddels blijkt sprake te zijn van nekletsel, dat niet als heel ernstig wordt gezien. De voormalig PSV'er hoefde niet onder het mes te gaan. Het incident vond na een kwartier plaats en werkte in het restant van de wedstrijd door op de ploeg van Mexico, zei assistent-bondscoach Jorge Theiler. "We zagen Lozano liggen en we leefden even in wanhoop. We waren aangedaan, want we dachten dat hij er niet goed aan toe was. Nu we weten dat het goed met hem gaat, gaat het ook beter met ons."

Op foto's was te zien dat Lozano hevig bloedde aan het gezicht na de botsing. "We denken vandaag aan de gezondheid van Hirving. We hopen dat hij herstelt. Dat is het belangrijkste. We denken vandaag niet aan Chucky als voetballer, maar als mens", zei de assistent van bondscoach Gerardo Martino. Mexico vuurde liefst dertig doelpogingen af, waarvan zeven tussen de palen, maar kwam niet tot scoren. "We lieten veel kansen liggen. Er was vandaag slechts één ploeg die dominant was en dat waren wij, maar het doelpunt wilde niet vallen."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
burwatti
 
211
11 juli 2021 om 10:29
Deze scheidsrechter verbannen voor het leven.. ziet de Ernst van de situatie absoluut niet in, zelfs niet als er 2 spelers van Mexico stoppen met spelen.. en blijven gebaren en roepen. Daarna Alvarez geel geven terwijl Lozano bewegensloos blijft liggen.. Af pakken die fluit, nooit meer toe laten.
 
Groentesnijder
 
54
11 juli 2021 om 10:33
Was in en intriest inderdaad. Daarnaast was een penalty op zijn plek geweest voor duwen in de rug, wat een flappie die scheids.
 
JK-Ajax
 
21
11 juli 2021 om 10:35
Het lijkt erop alsof die nummer 16 de scheidsrechter wel een toffe peer vindt. Die zou ik ook meteen schorsen.
 
Baardgrasmus
 
21
11 juli 2021 om 10:38
Zeker dom van de scheidsrechter, maar de Mexicanen schieten zelf ook nog een keer op de paal twaalf seconden na de botsing.
 
Shorty1991
 
10
11 juli 2021 om 10:58
Stoppen met spelen? Ze wagen gewoon een doelpoging en gaan daarna klagen dat ze geen penalty krijgen. Hadden ook gewoon zelf de bal over de zijlijn kunnen trappen
 
voetbalfreek
 
7
11 juli 2021 om 11:02
De scheids is ook maar een mens,die ook leert van fouten. Voor hem ook niet leuk dat zijn focus niet bij de speler lag. Hoop dat beiden gewoon weer hun geliefde sport kunnen uitvoeren. Want voetbal is prachtig !
 
FR_Ronnie
 
2
11 juli 2021 om 11:28
@burwatti: ik schreef vorige maand na de hartstilstand van Eriksen en de geweldige ingreep van de Deense aanvoerder dat het bizar is dat geen enkele voetballer Ehbo heeft. Ze gaan allemaal als een debiel zwaaien dat er iemand moet komen maar, ook hier is dat weer te zien, niemand die kijkt wat Lozano echt mankeert. Nee, wachten op de verzorger en evt de arts. Belachelijk gewoon. Soms zijn de eerste seconden van levensbelang, en daar staat weer zo’n nono van een voetballer te wapperen met zijn armen. Overigens vond ik geel ook terecht, want men staat hier gewoon allemaal om een penalty te vragen op een vrij agressieve manier bij die scheids.
 
SergioRamosHM
 
4
11 juli 2021 om 11:31
Makkelijk praten als je de beeldend ziet. Scheidsrechter loopt erachter en ziet niet dat Lozano zijn kop tegen de keeper zijn knie aankomt. Logisch dat hij alleen voor een duw het spel niet stil legt. Hij zit er volledig naast maar je kan ook overdrijven.
 
burwatti
 
30
11 juli 2021 om 11:43
Hij hoeft ook niet te zien hoe hij valt, het gaat om het moment er na.. als een speler op zijn buik blijft liggen zonder beweging dan Moet je dat als scheidsrechter zien. Mocht je het als scheidsrechter missen dan moet je grensrechter ingrijpen, die blijft notabene op die lijn staan aangezien hij met de laatste man op één lijn staat.
 
FR_Ronnie
 
7
11 juli 2021 om 11:57
Scheids volgt de bal en speler acteren bijna altijd. Dus 1+1=2
 
eCKe
 
6
11 juli 2021 om 12:02
Ik kan mij Ajax AZ nog herinneren. De keeper van AZ werd aangevallen door een supporter, trapte terug en kon met rood van het veld. Je hebt spelregels die toegepast kunnen worden, en je hebt de menselijke maat.
 
Hombre_Guapo
 
4
11 juli 2021 om 12:58
Helemaal mee eens heb net het filmpje gezien maar ipv de wedstrijd meteen stil leggen en verzorging roepen gaat hij vreselijk irritant en bijdehand doen. Daarbij was dit een 100% pingel. Die man moet nooit meer mogen fluiten.
 
Dumbell
 
34
11 juli 2021 om 10:33
Maar ff serieus, dit is toch gewoon een penalty. En dan ook nog zo lang laten doorspelen. Een zeer slechte beurt van de arbitrage, die wat mij betreft wel een paar wedstrijden van de kant mogen toekijken.
 
Zytto34
 
11
11 juli 2021 om 10:37
Nouja lozano is wel de schwalbe koning, dus dat kan ook tegen je gaan werken als je bij elk tikje een halfuur gaat rollen (zoals een Neymar/Suarez/enz.). Overigens lijkt me dit gewoon een zeer ongelukkige botsing. Hij duikt zo ongeveer tegen de keeper aan. Hier kan de keeper zeer weinig aan doen, dus ik vind het geen penalty. De keeper had niks anders kunnen doen. Die lozano duikt letterlijk tegen hem aan.
 
Dumbell
 
39
11 juli 2021 om 10:43
Hij krijgt een duw in de rug van de verdediger, waardoor hij met zijn hoofd richting de keeper gaat.
 
RamonElPrinso
 
6
11 juli 2021 om 10:48
Wat een rare reactie, hij ligt bewegingsloos op het gras of had je dat gemist? En uiteraard kan de keeper er niets aan doen, de verdediger die de die geeft uiteraard wel. Dit zal uiteraard niemand zijn bedoeling zijn, maar als dit geen penalty is…..
 
Zytto34
 
9
11 juli 2021 om 10:58
Ja tuurlijk ligt hij bewegingsloos op het gras en had de scheids direct moeten fluiten, maar het duwtje an sich vind ik geen penalty waard en dat hij tegen de keeper aanbotst is pure pech. Als hij niet tegen de keeper aanbotst dan vindt iedereen het waarschijnlijk veel te licht voor een penalty. Ik kan heel goed begrijpen dat de scheids hem niet geeft.
 
SergioRamosHM
 
9
11 juli 2021 om 11:41
De duw is een penalty. Keeper doet niets fout.
 
cabinessence
 
12
11 juli 2021 om 11:57
"nouja lozano is wel de schwalbe koning" Hij is nou eenmaal een kleine, tengere, technische speler die niet bang uitgevallen is, dan kom je inderdaad vaak op het gras te liggen. Daar wordt dan al snel van gemaakt dat je een schwalbekoning bent, maar dat vond ik (in elk geval in zijn PSV-tijd) bij hem echt wel meevallen.
 
falonso
 
2
11 juli 2021 om 12:14
@cabinessence Dit lijkt me een gevalletje van kijken door een bril. Jij vindt het als PSV supporter wel meevallen, ik als Ajacied kan me vinden in de term schwalbekoning. Lozano krijgt zeker een hoop schoppen te verduren tijdens een wedstrijd hoor, dat ben ik met je eens. Maar hij gaat ook vaak liggen omdat ie dat zelf graag wil. Maar goed, zo kijken we allemaal door een bril, want is het discutabel bij Neres of Antony dan verdedig ik de valpartij door te zeggen dat er contact was, is het discutabel bij Lozano dan zeg ik 'schwalbe'.
 
olevoorpsv
 
11
11 juli 2021 om 13:10
Iedereen kijkt door een bril maar bij Lozano vond ik het niet terecht. Er werden zo ontzettend veel overtredingen op die man gemaakt dat ik verbaasd was dat hij het einde van het seizoen haalde. Uit een nieuwsbericht uit 2018: "het was alweer de 32ste keer dat een overtreding op Lozano een directe tegenstander een kaart kostte, in zeven gevallen ging het om een rode kaart." en in 2019: "In de eredivisie kregen de bewakers van Lozano inmiddels veertig keer geel, in 51 wedstrijden in totaal. In de afgelopen anderhalf jaar komt geen enkele speler ook maar enigszins in de buurt van dat aantal. Lozano zorgt voor meer dan twee keer zoveel kaarten ‘mee’ dan elke andere speler." Moet je je voorstellen dat 1 op de 4 overtredingen die je tegen krijgt een rode kaart is! Of al die scheidsrechters keken door een PSV bril haha
 
Goalski
 
3
11 juli 2021 om 10:56
Gewoon een penalty is overdreven, kan hem geven, kan ook niet. Dit gebeurt heel vaak in de wedstrijd, nog vaker andersom dat aanvallers de verdediger bewust naar de keeper duwen. Dit valt heel ongelukkig uit, hopelijk valt de schade mee.
 
Benzema.
 
3
11 juli 2021 om 10:33
Oei dat is een nare botsing. Hopelijk valt de schade mee.
 
Baardgrasmus
 
4
11 juli 2021 om 10:36
Toch heb ik het idee dat als Lozano zich niet zo theatraal laat vallen dat dit niet gebeurt. Misschien een licht duwtje, maar de gretigheid waarmee hij zich laat vallen zorgt er wel voor dat hij volledig onbeschermd die knie van de keeper raakt.
 
burwatti
 
41
11 juli 2021 om 10:45
Ik ben totaal geen Lozano fan, en hij duikelt normaal gesproken behoorlijk wat. Maar ik vond het persoonlijk een best stevige duw, had niet persé het idee dat hij zich hier expres liet vallen.
 
RichardLankheet
 
18
11 juli 2021 om 10:42
De scheids moeten ze schorsen voor het leven is al een pingel en dan ook nog zo door laten spelen en geel gevennals ze daar wat van zeggen
 
JuventusPuglia
 
10
11 juli 2021 om 11:11
Wat een mafkees die scheidsrechter, Ongelofelijk zeg! Hoop dat die goed bestraft word want dat verdient die
 
 
3
11 juli 2021 om 12:07
Ik hoor niemand over die keeper, hoe kan je in vredesnaam zo als een keeper uitkomen schandalig had donker rood moeten zijn.
 
falonso
 
4
11 juli 2021 om 12:16
Dat je daar niemand over hoort heeft een reden; het had geen donkerrood moeten zijn. Je ziet het niet veel, dat keepers zo uitkomen, maar waarom zou het rood moeten zijn?
 
AllThisTime
 
1
11 juli 2021 om 13:26
Omdat hij roekeloos met 2 benen vooruit zijn doel uitkomt? Ik snap ook niet dat bijna niemand wat over de keeper zegt. Ja, Lozano krijgt een duw in zijn rug waardoor hij zo voorover gaat. Maar die keeper komt als een idioot uit, waardoor de schade groter is...
 
Aguerooo
 
2
11 juli 2021 om 12:54
Walgelijke scheidsrechter, die mag nooit meer op het veld staan, en dan nog geel geven ook, bah. Hopelijk gaat het goed met Lozano want man wat een nare botsing was dat zeg.
 
Yelle
 
1
11 juli 2021 om 15:25
Ik vind het vooral bijzonder triest dat er totaaaaal niet adequaat wordt gereageerd door vooral de scheidsrechter. Doe ze daar niet aan affluiten bij hoofdblessures? En waarom voetbalden zijn teamgenoten nog gewoon door? Hopelijk komt Chucky er weer bovenop.
 
Millonario
 
0
11 juli 2021 om 16:35
Vieze blessure, damn. Ook veel medeleven van zijn teamgenoten...