L'Équipe: Barcelona zoekt contact met vier clubs; Griezmann heeft voorkeur
Donderdag, 22 juli 2021 om 15:41

Barcelona werkt momenteel hard aan het vertrek van Antoine Griezmann. L'Équipe schrijft dat de Catalanen de dertigjarige aanvaller hebben aangeboden bij Manchester City, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid en Juventus. Griezmann zou zelf wel oren hebben naar een terugkeer naar Atlético, dat hem twee jaar geleden voor 120 miljoen euro aan Barcelona verkocht. Barcelona haalden eerder deze zomer met Memphis Depay en Sergio Agüero al twee aanvallende versterkingen binnen.

Het begint er meer en meer op te lijken dat Griezmann deze zomer gaat vertrekken bij Barcelona. De Catalanen willen de Fransman naar verluidt graag lozen, omdat hij met zijn torenhoge salaris zwaar op de begroting drukt. Mocht Griezmann vertrekken, kan een deel van het vrijgekomen salaris besteed worden aan de contractverlenging van Lionel Messi. Er is echter een tweede reden waarom Barcelona van Griezmann af wil, zo schrijft L'Équipe. Griezmann raakte onlangs in opspraak, toen een oud filmpje rondging waarop te zien was hoe hij en ploeggenoot Ousmane Dembélé meerdere personen belachelijk maakten die een technologisch probleem op hun hotelkamer proberen te verhelpen.

"Ik heb me altijd tegen iedere vorm van discriminatie gekeerd. De afgelopen dagen hebben mensen me willen afschilderen als iemand die niet tegen discriminatie is. Ik ontken alle beschuldigingen die tegen mij gemaakt zijn en maak mijn excuses als ik mijn Japanse vrienden gekwetst heb", zo reageerde Griezmann op Twitter op de video die dateert van 2019, toen Barcelona op trainingskamp was in Japan. De video heeft geleid tot een conflict tussen Barcelona en zijn Japanse hoofdsponsor Rakuten, wat voor de Catalanen eveneens een reden is om Griezmann ondanks zijn nog tot medio 2024 lopende contract in de etalage te zetten.

Griezmann is echter niet van plan om zomaar te vertrekken. "Niet alleen maar omdat Barcelona in een lastige situatie zit", zo citeert L'Équipe een bron dicht bij Griezmann. De aanvaller is volgens de Franse sportkrant aangeboden bij Juventus, Manchester City, Tottenham Hotspur en Atlético, maar heeft een duidelijke voorkeur: een terugkeer naar Madrid, waar hij nog altijd een goede verstandhouding heeft met trainer Diego Simeone. De afgelopen tijd gonsden er nadrukkelijk geruchten over een ruildeal tussen Barcelona en Atlético, waardoor Saúl Ñíguez de omgekeerde weg had moeten bewandelen. ARA meldde echter deze week dat deze ruildeal definitief van de baan is.

"We hebben een heel goede relatie. Een relatie die verder gaat dan sport, aangezien mijn dochters veel spelen met zijn zonen. Hij is een buitengewone speler. Afgezien van alles wat hij Atlético heeft gegeven, hoop ik dat hij het goed doet bij Barcelona. Op het EK toonde hij aan dat hij overal geweldige dingen kan laten zien", zo liet Simeone optekenen in een interview met AS. Het forse jaarsalaris van Griezmann zou naast een bovenop de ruildeal te betalen transfersom voorlopig een struikelblok zijn voor Atlético. Overigens zitten ook niet alle fans van los Colchoneros te wachten op de terugkeer van Griezmann, want een deel van de aanhang neemt hem zijn vertrek naar Barcelona nog altijd kwalijk.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
8
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
messi_123
 
11
22 juli 2021 om 15:46
Hou hem aub het rare is dat laporta niet om salaris verlaging heeft gevraagd aan antoine
 
Joey91
 
5
22 juli 2021 om 18:16
Volgens ben jij de enige die Griezmann behouden wilt zien worden voor Barca, ik snapvind dat echt niet. Geen slechte speler maar totaal ongeschikt voor het systeem waarin Barça speelt en drukt met zijn salaris zwaar op de begroting. Griezmann lozen en een extra middenvelder + verdediger halen en je doet goede zaken als Barça zijnde
 
MeneerLike
 
5
22 juli 2021 om 15:50
mocht die echt vertrekken lijkt me dat vooral goed nieuws voor Memphis
 
SocioFan1
 
2
22 juli 2021 om 15:52
Tsja snap het wel maar wel netjes dat die Laporta en zijn team toch zo doorzetten. Dat was onder Barto echt een drama en al die puinhoop en blinde transferwerk. Griezzy gaat niet slagen bij barca zolang Messi daar speelt. Het is hetzelfde als met Dybala bij Argentinie. Ze spelen op zijn positie, simpelweg! Griezzy naar City voor Sterling of Mahrez zou een optie kunnen zijn voor beide clubs denk ik. Of naar Atleti voor Saul uiteraard. Bij Juve of Spurs zie ik niet echt mogelijkheden en lijkt mij niks voor Griezzy.
 
caribbean
 
2
22 juli 2021 om 15:52
Ik dacht gisteren te lezen dat hij zeker blijft, en nu werken ze weer hard aan zijn vertrek. Beste is dat hij inderdaad vertrekt, vond hem vorige seizoen zeer matig. Met Depay en Aguero erbij zie ik ook geen plek voor hem in het team. Ik zou wel Dembele proberen te houden want daar zie ik de potentie wel van in.
 
 
10
22 juli 2021 om 15:52
Het is beter voor beide partijen als hij vertrekt. Antoine is een goede voetballer maar Messi is beter, en laat die nou ongeveer in zijn zone spelen. Ik heb bij vlagen van Griezzie genoten, maar heb me ook kapot geërgerd aan het vrijblijvend rondhuppelen. Alsof hij geen verantwoordelijkheid durfde te nemen. Los daarvan heeft hij een aantal héérlijke goals gescoord en zich altijd helemaal kapot gelopen voor het team. Voor zijn salaris kan je hem beter wegdoen, dat is hij niet waard. 120 miljoen overigens ook niet.
 
caribbean
 
7
22 juli 2021 om 15:55
Dat Messi beter is lijkt me van zelf sprekend. Daarnaast heb ik zelf geen enkel moment van hem genoten, hij was verschrikkelijk. Tweede helft van het seizoen was het nog ok, maar nog steeds geen schim van wat hij bij Atletico liet zien. Hij speelde als een speler die maar 15 miljoen waard is.
 
 
3
22 juli 2021 om 15:59
Vond je het echt zó erg ja? Ik heb wel genoten van sommige momenten, wereldgoals tegen Huesca en Villareal. Die waren echt bizar mooi. Hoe hij ons tegen Granada terug de wedstrijd in hielp voor de beker was ook prachtig. Nu klopt het dat dit allemaal niet de grootste clubs zijn. Dus dat je meer verwacht van iemand van 120 miljoen.
 
messi_123
 
4
22 juli 2021 om 16:02
@caribbean dan heb je waarschijnlijk geen barca gekeken tegen granada was ie fenomenaal die ons na de copa halve finale bracht, hij heeft een heel goed 2021
 
Deenb
 
6
22 juli 2021 om 15:54
Is dit niks voor Chelsea voor 2 jaar? Voor een prikkie op te halen en zodoende verder kijken naar een versterking voor de lange termijn?
 
messi_123
 
2
22 juli 2021 om 15:58
@Deenb nee man ze hebben vooral een pure linksbuiten nodig, had gelezen dat ze hazard graag terugwillen halen
 
wodan13
 
14
22 juli 2021 om 15:55
Eerst Suarez naar Atletico sturen en die maakt ze kampioen en dan stuur je jaar later Griezman er achteraan, samen goed voor 30/35 goals en assists. Barca wil zeker niet kampioen worden...
 
messi_123
 
1
22 juli 2021 om 16:00
@wodan13 ben het helemaal met je eens ik wil heel graag dat antoine blijft die man kan zeker slagen bij barca ondanks dat messi er is afgelopen seizoen was ie een van onze beste spelers
 
 
2
22 juli 2021 om 16:04
@Messi_123, kan je me uitleggen waarom je zo’n voorstander bent van het blijven van Griezmann? Hij verdient keiveel, en presteert niet voor dat geld. Verder hebben we Memphis, Aguero, Fati, Messi en Dembele dus zijn goals en assists worden opgevangen door de overige spelers.
 
messi_123
 
2
22 juli 2021 om 16:09
@Pedri16 waarom niet veel barca fans willen dat ie blijft en hij zelf ook en hoe weet jij zeker dat memphis gaat slagen? Aguero moeten we zien of ie een seizoen fit blijft presteert niet voor dat geld?? Hij is geen 120 miljoen waard maar zijn statestieken zijn gewoon goed hoor en helemaal als het geen barca speler is
 
 
1
22 juli 2021 om 16:36
Tuurlijk weet je niet zeker dat Memphis of Aguero slagen. Maar 1 ding is ook zeker, namelijk dat Griezzie niet helemaal in de speelsstijl past + dat hij alweer 30/31 is. Dus dit is je laatste kans om nog iets van geld te pakken en de geleden schade te beperken.
 
messi_123
 
1
22 juli 2021 om 16:41
@Pedri16 dat is zeker waar griezmann past niet in de speelstijl hij is een schaduwspits maar die rol bestaat niet bij barca, maar je moet niet vergeten dat griezmann wel onze meest verdedigende aanvaller is zo underrated..
 
wodan13
 
0
22 juli 2021 om 20:41
@pedri16 hoe oud en hoe fit is aguero, waarom denk je dat een van beste trainers in de wereld hem al seizoen lang niet meer gebruikt. Griezman moet gewoon in centrum en kan best van waarde zijn. Memphis moet eerst maar eens werken, maar verkoop Griezman toch nooit aan de ploeg die dankzij suarez kampioen is geworden, hoeveel geld leverd dat op of verlies
 
BlackMambaTR
 
1
22 juli 2021 om 17:03
Suarez heeft atleti geen kampion gemaakt. het zwakke optreden van barca en real heeft atleti kampioen gemaakt. Grizzie zal zeker toevoegen aan atletico, maar de man is 30 en als je er nu 60m voor kan krijgen EN zijn salaris bespaart is dat voor een noodleidende club als barca wel goed beleid. Steek die 60M in een 2x talentvolle spelers die paar jaar later 130M zijn en bent bezig met herstel..
 
borrelhond
 
2
22 juli 2021 om 18:38
Atletico heeft anders ook veel punten verspeeld na de winterstop. Uiteindelijk zijn ze als kampioen over gebleven en daar heeft Suarez wel een belangrijke rol in gespeeld.
 
Pieterpost
 
0
22 juli 2021 om 20:27
Griezmann en Suarez lopen elkaar wellicht wel weer in de weg en kan me ook niet voorstellen dat Suarez nog zon seizoen draait als vorig jaar, die wordt ook een dagje ouder. Daarnaast zal Barca normaal gesproken ook beter voor de dag komen dit seizoen.
 
32candela
 
2
22 juli 2021 om 16:03
Wat is die Koeman toch triest, alles doen om een plekje voor Depay te garanderen,een concurrent minder..
 
 
7
22 juli 2021 om 16:06
Ohja, Griezmann speelt de sterren van de hemel! 120 miljoen wat een koopje. Hij krijgt 24 miljoen euro per jaar! Dan verwacht je véél meer dan wat hij brengt.
 
SpeedyAFC
 
2
22 juli 2021 om 17:09
Koeman? Koeman wil niet van hem af. De directie wil van hem af.
 
Pieterpost
 
1
22 juli 2021 om 20:29
Ja triest hè. Niks aan al die Nederlandse invloed bij Barca..
 
GJ7300
 
2
22 juli 2021 om 16:06
Wanbeleid. Torenhoge salarissen uitdelen en er achter komen dat je t niet kunt betalen. Transfervrije Memphis halen en die een veel lager salaris laten accepteren omdat hij dweept met Barca. Prijzen zul je er niet meer winnen. Vraag is nu: gaan clubs voor de dump van Real met Hazard of Barcelona met Griezmann. Als je echt geld hebt dan doe je gewoon bod van 100mln op Frenkie, dan maak je ze helemaal gek daar
 
Joga_Bonito10
 
2
22 juli 2021 om 16:06
Nooit een voorstander geweest van zijn komst en hij heeft in die 2 seizoenen ook niet mijn ongelijk bewezen. Ik zie hem graag vertrekken evenals Pjanic, Braithwaite, Coutinho, Umtiti en Lenglet. Sergi Roberto mag je erbij houden als 12e man. Dat is gewoon de Emanuelson van Barcelona: in geval van nood is hij multifunctioneel inzetbaar. Messi, Aguero, Depay, Fati, Dembele en eventueel Collado is op zich een dubbel bezette aanval. Nadeel is wel dat Fati en Dembele er voorlopig nog uitliggen. Aguero is ook vaker geblesseerd de laatste jaren, dus ik ben wel benieuwd wat ze precies van plan zijn.
 
messi_123
 
0
22 juli 2021 om 16:16
@Garrincha10 van mij mag je matheus fernandes ook erbij toevoegen want die heeft geloof ik 1x gespeeld maar heeft niks bewezen
 
Joga_Bonito10
 
1
22 juli 2021 om 16:23
Volgens mij zijn ze bezig om zijn contract te ontbinden.
 
messi_123
 
1
22 juli 2021 om 16:27
@Garrincha10 oja dat klopt idd maar ook logish dat ze het doen hij is geen barca niveua
 
theo uphus
 
0
22 juli 2021 om 16:24
Ik kan mij niet voorstellen dat een speler waarvoor 120 miljoen + een dik salaris is betaald wel even in de etalage wordt gezet. Een belangrijk deel van die 120 miljoen zal toch terug moeten komen. Overigens is Griezmann naar mijn smaak altijd verkeerd gebruikt bij Barca. Bij Atletico speelde hiij altijd in een vrije rol in de as van het veld, met name rondom Diego Costa en leverde dat veel treffers op. Bij Barca moest hij meer vanaf de vleugel komen en had hij veel minder vrijheid om de bal vanuit het middenveld op te brengen. Wellicht zou Griezmann met Suarez een nieuw goed duo in de aanval van Atletico kunnen vormen.
 
messi_123
 
0
22 juli 2021 om 16:29
@theo uphus hebben ze bij coutinho ook zo’n beetje gedaan ook totaal verkeerd gebruikt terwijl die een aanvallende middenvelder is en graag in de as komt
 
 
3
22 juli 2021 om 16:34
Zou Coutinho wel eens in de 352 willen zien spelen, de linksbuitenpositie daar rent Alba rond dus dat hoeft Coutinho niet te doen (wat hij eerst wel moest omdat ie hangend als linksbuiten speelde.). Messi speelt dan als rechterspits in de rechterzone/in het midden. Fati in de spits die voor diepgang moet zorgen. Met 352 Creëer je een soort vangnet voor het geval hij de bal verliest, hij moet wel veel meeverdedigen dan. Dat kan hij vast wel.
 
messi_123
 
2
22 juli 2021 om 16:38
@Pedri16 ik twijfel of coutinho nog een serieuze kans gaat krijgen, hij is al gepasseerd door pedri die wel 11 jaar jonger is maar een 3-5-2 systeem lijkt me idd goed zou daar achterin mingueza-araujo-garcia willen zien lijkt me een ijzersterke verdediging
 
 
0
22 juli 2021 om 16:55
Ja dit gaat echt idioot klinken hahahaha; maar ik bedoel als back-up van Pedri. Denk dat geen team hem wilt overnemen, dusja dan maar het beste ervan proberen te maken.
 
messi_123
 
0
22 juli 2021 om 17:07
@Pedri16 sorry maar hij is een tegoed voor de bank hij is een topspeler, en ze willen ook van hem af vanwege zijn salaris dus jaa ik wens je een fijne avond nog toe en maak er iets leuks van