Luis Enrique geeft gehoor aan verzoek Koeman bij samenstelling selectie
Donderdag, 26 augustus 2021 om 11:48

De Spaanse bondscoach Luis Enrique heeft donderdagmiddag zijn selectie bekendgemaakt voor de komende interlandperiode. De trainer heeft geen plek ingeruimd voor Pedri, die door Barcelona-trainer Ronald Koeman op vakantie is gestuurd na een lang seizoen. Koeman liet vorige week al weten dat hij met Luis Enrique had gesproken over de situatie van Pedri. Tegenover Spaanse media gaf de Nederlandse oefenmeester aan dat hij hoopte dat de bondscoach hem rust zou gunnen.

Pedri speelde zich vorig seizoen in de basis onder Koeman en werd het vaakst ingezet van alle spelers: 53 keer. Zijn sterke debuutseizoen in het Camp Nou kreeg voor Pedri een vervolg met deelname aan het EK, waar hij in de Spaanse ploeg een basisplaats veroverde. Na de uitschakeling in de halve finale reisde Pedri met de Olympische ploeg af naar Japan, waar uiteindelijk de finale werd verloren van Brazilië. In het seizoen 2021/22 kwam hij uiteindelijk tot liefst 73 officiële wedstrijden voor club en land.

Deze jaargang speelde Pedri tegen Real Sociedad (4-2 winst) en Athletic Club (1-1), waarna hij van Koeman twee weken vrijaf heeft gekregen. Ook de bondscoach gunt hem nu rust. "Ik heb met bondscoach Luis Enrique gesproken. Het is zijn beslissing, maar ik heb hem uitgelegd waarom wij hem graag twee weken rust willen geven", zei Koeman vorige week vrijdag tijdens een persconferentie. Waar Pedri momenteel geniet van zijn rust, heeft de bondscoach wel zijn ploeggenoten Jordi Alba, Eric García en Sergio Busquets opgeroepen voor de komende interlandperiode.

Ook Sergio Ramos ontbreekt Spaanse selectie. De verdediger van Paris Saint-Germain was door een blessure afwezig op het EK en wacht nog op zijn rentree. Luis Enrique geeft verder rust aan Dani Olmo, Pau Torres en Mikel Oyarzabal, die net als Pedri actief waren op de Olympische Spelen. Diego Llorente, Fabian Ruiz en Thiago Alcántara, die actief waren op het afgelopen EK, zitten niet bij de selectie. Spanje vervolgt de WK-kwalificatie de komende interlandperiode met wedstrijden tegen Zweden (2 september), Georgie (5 september) en Kosovo (8 september). Na drie wedstrijden gaan de Spanjaarden aan kop met zeven punten.

Selectie Spanje:

Doel: David de Gea (Manchester United), Unai Simón (Athletic Club), Robert Sánchez (Brighton & Hove Albion)

Verdediging: César Azpilicueta (Chelsea), Raúl Albiol (Villarreal), Eric García (Barcelona), José Gayà (Valencia), Jordi Alba (Barcelona), Aymeric Laporte (Manchester City) Iñigo Martínez (Athletic Club)

Middenveld: Sergio Busquets (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Koke (Atlético Madrid), Carlos Soler (Valencia), Rodri (Manchester City), Brais Méndez (Celta de Vigo), Mikel Merino (Real Sociedad)

Aanval: Álvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City), Abel Ruiz (Braga), Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers), Pablo Fornals (West Ham United), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain).

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
2
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
Dessers FCU
 
15
26 augustus 2021 om 12:07
Goed voor die jongen. Geen roofbouw plegen.
 
RM1335
 
2
26 augustus 2021 om 13:29
Is al ruimschoots gepleegd, door zowel Koeman als de Spaanse bond.
 
Dessers FCU
 
0
26 augustus 2021 om 15:31
Klopt daarom nu goed om even vakantie te vieren
 
RJV92
 
19
26 augustus 2021 om 12:13
De tijden dat Spanje spelers als Gabi van Atletico niet eens nodig had zijn ook wel even voorbij zeg. Kan me ook nog goed herinneren dat spelers als Mata en Cazorla in hun toptijd nauwelijks op eindtoernooien gespeeld hebben. Nu toch voornamelijk subtoppers
 
Rochester
 
6
26 augustus 2021 om 12:49
Zo, nu je het zegt. Dat waren nog eens tijden bij Spanje. Gabi die jarenlang gewoon een hele goede en zeer belangrijke speler bij Atlético Madrid was, Cazorla die echt heel goed was in zijn eerste periode bij Villarreal en zijn eerste 2 of 3 seizoenen ook echt goed was bij Arsenal en Mata die natuurlijk de absolute sterspeler van Valencia was (zeker nadat David Villa en David Silva vertrokken) en in zijn periode bij Chelsea tot de komst van Mourinho ook gewoon tot een van de beste spelers in de Premier League behoorde en die werden, zoals jij al aangeeft, niet altijd opgeroepen. De spelers die toen eigenlijk als de opvolgers van de generatie hiervoor werden gezien, hebben het ook niet volledig waargemaakt terwijl ze toen wel als grote talenten werden gezien en toen ook echt wel goed presteerden. En dan heb ik het over spelers als de Gea, Isco (zit er niet eens bij, al een tijdje niet), Thiago, etc. en de enigste spelers die uit dezelfde generatie komen als de spelers die ik hier heb opgenoemd en die het wel hebben waargemaakt, zijn denk ik Alba, Carvajal (al wordt ook hij niet altijd opgeroepen, maar heeft ook met blessureleed bij hem te maken), Koke en Busquets. Maar zoals Morata een tijdje geleden tijdens het EK volgens mij al aangaf: de generatie die Spanje hiervoor had, was echt gewoon van absolute wereldniveau en dat waren echt gewoon stuk voor stuk allemaal legendes die zó goed waren en gewoon alles en iedereen van het veld af konden tikken, maar ook gewoon letterlijk alles wonnen wat er te winnen viel en dat niet alleen voor het Spaans-elftal, maar ook in clubverband. En dat is eigenlijk gewoon niet te evenaren.
 
MR_United
 
8
26 augustus 2021 om 13:47
Kan me nog herinneren dat de Spaanse selectie ook vooral 50% Barca en 50% Real spelers betrof. Dat waren toen natuurlijk ook de 2 dominante clubs in Europa, beetje tijdperk Guardiola Barca en Mourinho Real. Dat valt volgens mij aardig samen met de gouden jaren van Spanje (2008-2012). Dat waren stuk voor stuk wereldtoppers inderdaad, dat ga je ook niet snel meer evenaren met een Casillas, Ramos, Pique, Xabi Alonso, Xavi, Iniesta, David Villa etc allemaal in hun prime.
 
Ajax/barca2014
 
0
26 augustus 2021 om 14:50
Ik ben het er niet mee eens. Begin 2000 had Spanje ook gewoon topspelers van de absolute buitencategorie met al die toppers van Real. Dat was toen geen succes. Spanje heeft vooral geluk dat Del Bosque goed die balans tussen Real en Barca wist te handhaven. Dat was bijvoorbeeld ook altijd de reden dat Arbeloa rechtsback speelde. Dat was toen echt het lelijk eendje in het elftal.
 
NielsFEY1994
 
1
26 augustus 2021 om 17:19
Ik kan me nog een EK herinneren waarbij de Sporza commentator zich versprak en zei dat Barcelona mocht ingooien. Op het EK.
 
Tegengif
 
1
26 augustus 2021 om 14:32
Eens, met een maar. De selectie van toen was absolute wereldtop. Weinig teams gezien die over evenveel / meer kwaliteit beschikten. Nu komt mijn maar: met de EK-selectie (waar ik het niet met de keuzes eens was) hebben ze het toch voortreffelijk gedaan. Ik denk dat er voldoende talent in Spanje zit om te kunnen verrassen en dat ze op het volgende WK nét onder de echte favorieten zitten.
 
kingcolin
 
13
26 augustus 2021 om 12:19
Geen enkele speler van Real Madrid, opvallend.
 
Kelsb01
 
4
26 augustus 2021 om 12:30
Niemand zo blij als ik.. Spanje gaat de komende jaren geen enkele prijs behalen met Enrique als coach dus is het geweldig nieuws dat de spelers geen risico`s oplopen mbt tot blessures..
 
Tegengif
 
2
26 augustus 2021 om 14:33
Op het EK deden ze het anders zeer goed..
 
Meliora
 
5
26 augustus 2021 om 12:38
Na het vertrek van Ramos heeft Spanje eigenlijk ook geen 'grote' Spaanse spelers meer. Alleen Carvajal, Nacho en Asensio zouden denk ik nog in aanmerking kunnen komen, maar qua prestaties van de afgelopen tijd vind ik hen niet aantoonbaar beter dan de concurrentie bij Spanje.
 
Lierse1997
 
9
26 augustus 2021 om 12:42
Nacho hoorde op basis van zijn vorige seizoen absoluut bij de selectie te zitten voor het EK.
 
Joey91
 
1
26 augustus 2021 om 14:02
Zeker wel boven Eric Garcia, Diego Llorente en Inigo Martinez. En ook Asensio had het meer verdiend dan een Sarabia
 
Meliora
 
0
26 augustus 2021 om 14:16
Nacho is een prima verdediger, maar ik blijf het een beetje net-niet vinden. Vond vorig seizoen met name Militao en Courtois de uitblinkers in de verdediging van Real in de wedstrijden die ik gezien heb. Desalniettemin vind ik hem zonder twijfel beter dan Garcia, maar die zal bij Enrique meer in de smaak vallen om het type speler dat hij is. Asensio vind ik de laatste jaren ook niet bijzonder, mede door blessures helaas. Had je best mee kunnen nemen maar ik vond het niet gek dat hij erbuiten werd gelaten.
 
RM1335
 
1
26 augustus 2021 om 13:31
Prachtig, houe zo, blijven ze hopelijk langer fit.
 
sacramento
 
6
26 augustus 2021 om 12:23
Wat heeft Ramos eigenlijk voor blessure opgelopen? Al een half jaar eruit die man
 
Dutchgio
 
5
26 augustus 2021 om 12:42
Hij heeft afgelopen jaar meerdere blessures gehad, en zit daar nu ook nog de steeds in. Toch de leeftijd die langzaam aan mee begint te spelen.
 
Mitea_007
 
3
26 augustus 2021 om 13:08
Mooi om te zien dat Iñigo Martínez er weer bij is. Die was op eigen verzoek niet aanwezig bij het EK omdat hij door het drukke seizoen rust nodig had om zowel mentaal als fysiek te herstellen. Fijn dat er wat meer ruimte is om je kwetsbaar op te stellen en aan te geven dat het even minder gaat door psychische klachten of klachten door overbelasting.
 
messi_123
 
4
26 augustus 2021 om 13:13
Heek goed gedaan van enrique en ook goed voor pedri, die jonge heeft zee’n van rust nodig
 
Bongiorno
 
1
26 augustus 2021 om 13:31
Zee´n? Sorry, maar wat? Hahahaha.. Het zou verder natuurlijk ook wel gek zijn als Koeman Pedri twee weken rust geeft en dat dan Luis Enrique hem doodleuk oproept voor Spanje en in de basis knalt. Dan schiet je jezelf in de voet, je wilt niet nog een tragisch Fati-verhaal hebben. Enrique en Koeman hebben hier gewoon persoonlijk over gesproken.
 
messi_123
 
1
26 augustus 2021 om 13:51
@Bongiorno op het EK zag pedri er heel moe uit, leek wel alsof ie in slaap ging vallen, ook tegen sociedad en bilbao zag je duidelijk dat pedri heel veel rust nodig heeft
 
Bongiorno
 
1
26 augustus 2021 om 14:06
Ik was het daar gewoon mee eens, ik vond alleen jouw spelling van zeeën behoorlijk grappig.
 
Tegengif
 
0
26 augustus 2021 om 14:36
‘Alsof ie in slaap ging vallen’. Overdrijven is ook een vak. Pedri heeft geweldig gespeeld op het EK. Dat je een jonge speler niet moet overbelasten begrijp ik en de rust die hij nu krijgt is terecht.
 
UCLWinner
 
1
26 augustus 2021 om 13:41
Wederom een lachertje dat Nacho er niet bij is. Vorig seizoen basisspeler bij Real en had het verdienstelijk gedaan. Ook dit seizoen gewoon weer basisspeler. Schandalig. Dat Asensio er niet bij zit kan ik me nog enigszins voorstellen, al had die er ook prima bij gepast. Achja, Luis Enrique heeft natuurlijk een Barca bril op. Dat gaat hem wederom geen successen opleveren.