Luis Suárez heeft officieel een nieuwe club en gaat nog twee jaar door
Zaterdag, 31 december 2022 om 18:02

Luis Suárez speelt de komende twee seizoenen voor Grêmio. Dat heeft de Braziliaanse club zaterdag laten weten. De Uruguayaanse spits was al een tijdje mondeling akkoord met de winnaar van de wereldbeker voor clubs in 1983 en heeft nu zijn handtekening gezet onder een officiële verbintenis. Suárez was transfervrij omdat zijn contract bij Nacional uit Uruguay afliep.

El Pistolero speelde het afgelopen halfjaar bij zijn jeugdliefde om de conditie op peil te houden voor het WK in Qatar. Suárez was basisspeler voor Uruguay, maar kon niet voorkomen dat het Zuid-Amerikaanse land in de groepsfase strandde. Portugal en Zuid-Korea gingen wel door en dat gaf de voormalig spits van Ajax de ruimte om over zijn toekomst na te gaan denken. Nu heeft hij de knoop doorgehakt, want de komende twee seizoenen zal Suárez de kleuren van Grêmio gaan verdedigen.

De komst van de aanvaller staat niet op zichzelf. Een aantal bedrijven staan naar verluidt garant voor verschillende salarissen van spelers, waardoor Grêmio flink zaken kan doen op de transfermarkt. De promovendus haalde onlangs al Felipe Carballo binnen, met wie Suárez samenspeelde bij Nacional. Ook Lucas Leiva, die de kleedkamer van Liverpool met de Uruguayaan deelde, tekende afgelopen zomer bij Grêmio. De Série A begint weer in maart.

Het imposante rijtje clubs waar Suárez voor speelde kan dus uitgebreid worden met een Braziliaanse werkgever. De veelscorende spits begon zijn loopbaan bij Nacional, waarna hij via FC Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona en Atlético Madrid weer bij Nacional belandde. Tijdens zijn actieve loopbaan kwam hij tot 137 interlands voor Uruguay, waarin hij maar liefst 68 doelpunten maakte. Op het WK speelde hij in drie groepsduels mee.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
0
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
PsvNumber1
 
8
31 december 2022 om 18:20
Heel eerlijk, hij is natuurlijk wel erg afgetakeld de afgelopen jaren. Toch vind ik het wel mooi om te zien dat hij zo’n liefhebber is van het spelletje dat hij er nog een paar jaar aan vast plakt. In zijn Ajax tijd had ik altijd een pleuris hekel aan deze man. Puur omdat je wist dat je als PSV zijnde nog zo goed kon spelen, maar dat maakte niets uit als Suarez meedeed. Hij frommelde er altijd wel n goaltje in. Prachtige carrière gehad en nu nog lekker genieten van het spelletje!
 
RASDAGO
 
12
31 december 2022 om 19:32
Echt onzin, in de tijd dat suarez bij ajax speelde pakte psv ze 6-2 en 4-3 en speelden ze 0-0 in de arena met het bekende bijt incident
 
JopieCruijff
 
7
31 december 2022 om 18:44
Suarez bijtertje.. Graag zijn mentaliteit nog in een wit rood wit shirt gezien, had die Schreuder mooi z'n kop af kunnen bijten. Klaar met t probleem...
 
Spitsenduo
 
2
31 december 2022 om 19:11
Iedereen alleen maar een hekel hebben aan Ronaldo voor zijn clubkeuze, maar niemand die dit weer apart vindt?? (Zelf heb ik met beide geen probleem en snap ik de keuzes), maar begrijp niet wrm Ronaldo zo erop afgekraakt wordt en als een Suarez het doet niet erg is.
 
Shiraz
 
39
31 december 2022 om 19:42
Hahahaha verkassen naar de grootste voetbalcompetitie van Zuid-Amerika in een echt voetballand Brazilië bij een grote club daar genaamd Gremio. En jij wil dat vergelijken met verkassen naar de Arabische zandbak bij een club waar niemand ooit van had gehoord? Verder vind ik trouwens weinig mis met Ronaldo zijn keuze. Gewoon lekker 500 miljoen in 2,5 jaar ophalen en genieten van je leven, maar je kan niet clubs uit Saoedi-Arabië gaan vergelijken met clubs uit Brazilië.
 
Daei16
 
2
31 december 2022 om 20:53
Hij is sarcastisch… toch? Anders ben je wel echt een unieke oelewapper als je die twee competities vergelijkt… Ronaldo ordinaire geld wolf en Suarez grote liefhebber.
 
Shiraz
 
1
31 december 2022 om 22:48
Ik hoop echt dat het sarcastisch is, maar ik denk dat hij het meent.
 
 
2
1 januari 2023 om 11:49
Arabische zandbak is zeer denigrerend en nergens voor nodig. Verder bedoeld hij denk ik niet dat Gremio beter is dan al Nasr maar dat het beide clubs zijn waar niemand hier naar kijkt en toch de kritiek. Verder kun je de kritiek ook positief opvatten want mensen vinden het nu eenmaal teleurstellender om Ronaldo niet te zien spelen dan Suarez
 
Alkaline
 
0
1 januari 2023 om 00:49
Dit was wel een van de grootste nummers 9 in de voetbal wereld zit sws in de top 5 als allerbeste spitsen, dat hij nu te zwaar is ja… hij zit tegen einde van zn carrière en heeft zowat bijna alles gewonnen met club carrière en heeft met de beste spelers gespeeld zoals Neymar Jr, Messi Etc en heeft zelfs Atletico Madrid de landstitel bezorgt. Dus lekker genieten einde van zn carrière en daarnaast heeft die nog een wk kunnen pakken weliswaar in de groepfase uitgeschakeld maar is toch meegenomen door de bondscoach. Denk dat als ie gestopt is net als Ronaldo Lima zal worden lijkt n mens te zijn die snel dik wordt nu heeft die nog t geluk dat ie af en toe beweegt maar wat dan als die straks gestopt is met voetballen dan beweegt ie nauwelijks meer en bijt hij alleen maar in biefstukken