Luis Suárez laat titelstrijd in Spanje niet nóg spannender worden
Woensdag, 10 maart 2021 om 20:57

Atlético Madrid heeft woensdagavond met succes de laatste inhaalwedstrijd in LaLiga afgewerkt en staat nu net als de rest op 26 competitieduels. Het team van trainer Diego Simeone maakte in eigen huis geen fout tegen Athletic Club, al had de lijstaanvoerder van de Spaanse competitie opnieuw moeite om drie punten over de streep te trekken: 2-1. Door de overwinning staat Atlético nu zes punten los van het Barcelona van trainer Ronald Koeman: 62 om 56 punten. De voorsprong op stadsgenoot en regerend landskampioen Real Madrid bedraagt acht punten: 54.

Athletic leek met een minimale voorsprong het rustsignaal te gaan halen, maar in de extra tijd ging het toch mis voor de Basken en verscheen de, vooral psychologisch belangrijke, 1-1 op het scorebord. Thomas Lemar werd diepgestuurd door Yannick Ferreira Carrasco en gaf de bal net voor de achterlijn voor richting Marcos Llorente. De veelzijdige middenvelder annex aanvaller kopte de bal via Unai Núñez achter doelman Unai Simón: 1-1. Simeone vierde het doelpunt alsof het de winnende in de allerlaatste speelminuut van de wedstrijd was.

Een hard gelag voor de bezoekers, die vanaf het begin met een enthousiast Atlético te maken kregen. Rond de twintigste minuut slaagde Athletic er pas in om meer tegenstand te bieden, mede door de linies te verkleinen. Niet veel later nam het team van Marcelino de leiding in het Wanda Metropolitano. Athletic speelde de bal goed rond, waarna Iñaki Williams aan de rechterkant van het strafschopgebied werd gelanceerd. De aanvaller gaf de bal laag voor naar het midden, waar Stefan Savic niet bij de bal kon en Iker Muniain het leer met een vreemde inzet achter de verbouwereerde Jan Oblak werkte.

Het team van Simeone had na de pauze nog geen vijf minuten nodig om aan de leiding te gaan. Suárez werd de diepte ingestuurd door Llorente en ging in het strafschopgebied gretig naar de grond, toen hij Núñez binnendoor passeerde en de verdediger zijn hak uitstak in een poging om de bal te stoppen. De Uruguayaan stuurde Simón vervolgens vanaf elf meter de verkeerde hoek in: 2-1. Het was alweer nummer 18 in 23 competitieduels van el Pistolero dit seizoen. Twee meer dan vorig seizoen in 28 LaLiga-wedstrijden.

Atlético zat meteen veel beter in de wedstrijd en had ook uitzicht op een derde doelpunt. Ferreira Carrasco twijfelde echter te lang na een bal van Suárez en schoot tegen Yeray Álvarez op. Niet veel later kon Dani García tijdig een inzet van Koke blokkeren en in de slotminuten miste een schot van Llorente de bovenhoek op een haar. Atlético komt zaterdag opnieuw in actie: dan staat de streekderby bij Getafe op het programma. Real Madrid speelt dezelfde dag thuis tegen Elche, terwijl Barcelona volgende week maandag een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Huesca afwerkt.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
3
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
13
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
12
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
AMadrid1991
 
14
10 maart 2021 om 21:02
Geen spectaculaire wedstrijd, maar de 3 punten zijn het belangrijkst. Na onnodig puntverlies was ik een beetje bezorgd over de moeilijke wedstrijden die zouden komen. Maar tegen Villarreal, Real en Bilbao zijn 7 punten gehaald en dat is gewoon uitstekend. Getafe heeft nog steeds nooit gescoord tegen Atleti sinds Simeone trainer is, dus als dat zo blijft kunnen we na het weekend weer een wedstrijd wegstrepen.
 
Awosela
 
10
10 maart 2021 om 21:15
Belangrijk is wel om zelf ook te scoren.
 
genieterr
 
8
10 maart 2021 om 21:07
Wat een vreemde titel. Juist doordat Atletico in deze fase wint maakt het de titelstrijd spannender. Uiteindelijk is het toch de underdog, en hebben ze een iets minder brede selectie. Goed dat ze gewonnen hebben, door onze grote vriend Suarez. Duur grapje van Barca om hem naar een concurrent te laten gaan.
 
Moraat
 
13
10 maart 2021 om 21:16
Ik was dus niet de enige die dacht dat Atletico niet gewonnen had na het lezen van de titel
 
AcKaka
 
3
10 maart 2021 om 21:35
Qua punten lijkt het nu wel minder spannend (nu 6 ipv 3). Denk dat het alsnog idd spannend zal worden
 
Savano
 
14
10 maart 2021 om 21:17
Hele merkwaardige titel ... Moet Barca of Real per se kampioen worden ofzo? Atleti houdt het juist spannend door die twee te laten volgen.
 
GenGhibli
 
7
10 maart 2021 om 21:42
Carrasco toch heel belangrijk. Puntenverlies kwam er bij zijn afwezigheid door blessure. Vult die wingbackpositie dan ook op een unieke manier in. Echt prachtig herpakt na die gekke onbegrijpelijke Chinese periode.
 
Moyashi
 
1
10 maart 2021 om 23:11
Zo vervelend voor ons Barca/real fans, zie je Bilbao lekker voorsprong komen en wat gebeurd er vervolgens? Net de spelers die we de deur uitgooien komen met statements en scoren de winnende haha. Het is echt ongelofelijk hoe vaak Llorente en Suarez net juist de winnende maken voor Atletico laatste paar maanden.
 
Real Madr!d
 
6
10 maart 2021 om 23:19
8 punten achter helaas. Wel heb je onderling resultaat in je voordeel, wat misschien op het eind nog wat kan betekenen. Maar dit Atletico is gewoon zo ontzettend irritant om naar te kijken hoe ze iedere week aan hun overwinningen komen. Je denkt dat ze bij Villarreal punten gaan laten liggen, gebeurt niet. Nou, misschien dan midweeks in hun inhaalwedstrijd tegen Bilbao, komen ze nog achter ook maar ook in die wedstrijd, draaien ze het volledig om. Het lijkt er gewoon op dat het jaar van Atletico gaat worden, al zijn er nog veel wedstrijden natuurlijk en Atletico moet ook nog naar Camp Nou. Het zit niks anders op dan iedere week proberen je potjes te winnen en hopen op een wonder op het eind.
 
Aqua1
 
1
11 maart 2021 om 00:27
Tegen Valencia draaide ze de achterstand ook al om als zovaak dat is razend knap ook een kwaliteit. Ze zijn moeilijk te kloppen en mentaal is het in orde, als ze achterstaan raken ze niet in paniek hebben de gave om het dan om te draaien
 
Jackieboy10
 
2
11 maart 2021 om 01:23
Klopt, maar kansen afmaken is ook een kwaliteit. En dat is nou net een kwaliteit die Real en Barca niet bezitten op dit moment. Beiden hebben echt 10 kansen nodig voor 1 goal, terwijl Atletico dat met 3-4 kansen doet. Effectiviteit wint je wedstrijden. Vandaag Barca als beste voorbeeld. Dembele krijgt kans na kans, maar werkt af als een speler van 12.. Daardoor 0 kans op een resultaat. Daarom denk ik dat Atletico ook "gewoon" kampioen wordt. Solide achterin en efficiënt voorin.
 
messino
 
1
11 maart 2021 om 08:47
Een terechte overwinning voor Madrid maar wat maken ze het toch spannend door geen afstand te nemen in dit soort wedstrijden. Er bekroop mij toch iedere keer het gevoel dat die gelijkmaker had kunnen vallen. En wat een klasbak is die Suarez eigenlijk, die jongen raakt langzamer hand op leeftijd maar is duidelijk op een missie.