Maduro draagt opvolger van Ziyech aan: 'Dan heb je weer veertig miljoen'
Zaterdag, 20 juni 2020 om 19:31

Hedwiges Maduro raadt Ajax aan om het gemis van Hakim Ziyech, die deze zomer naar Chelsea verkast, op te vangen met een speler van hetzelfde type. De Amsterdammers trokken met São Paulo-aanvaller Antony, van nature meer een buitenspeler, al een vervanger aan voor Ziyech, maar Maduro denkt dat Ajax een extra voorhoedespeler kan gebruiken. De oud-middenvelder draagt in de PantelicPodcast Calvin Stengs van AZ aan.

"Je moet eigenlijk een type-Ziyech vinden", aldus Maduro, die daarbij doelt op een speler die als nummer tien en hangende vleugelspits uit de voeten kan. "Je hebt nu heel veel snelheid met jongens als Quincy Promes, David Neres en Antony, maar je moet wel iemand hebben die ze kan lanceren. Dat is super belangrijk. Je zag ook dat als de snelle jongens er niet waren, Ziyech ook minder was, toen Neres en Promes geblesseerd waren. De laatste maanden zag je dat Ajax daar geen wapens meer mee had."

Stengs onzeker over binnenlandse transfer: 'Het plaatje moet wel kloppen'

"Je moet iemand hebben die dat verfijnde heeft, die eigenlijk het creatieve brein is. Maar het zal moeilijk zijn om die te vinden. En als dat lukt, dan zit er ook wel een prijskaartje aan", aldus Maduro, die door presentator Freek Jansen wordt gevraagd of zo iemand in Nederland te vinden is. "Dan denk ik aan Stengs, dat is een beetje hetzelfde type. Of dat niet een jaartje te vroeg is? Misschien wel, maar toen Ziyech kwam, speelde hij ook niet direct alles onder Peter Bosz. Langzamerhand worden spelers sterker." Ziyech kreeg overigens in september 2016 meteen in zijn eerste mogelijke wedstrijd voor Ajax een basisplaats van Bosz, en behield die het hele seizoen. Wel switchte Ziyech gedurende zijn eerste maanden van de rechtsbuitenpositie naar het middenveld.

Maduro denkt dat de 21-jarige Stengs een uitstekende investering zou zijn voor Ajax. "Ik denk dat Stengs een potentiële international is, daar moet je ook aan denken. Als hij zich net zo ontwikkelt als Ziyech, heb je weer veertig miljoen. Dat is ook gewoon een bepaald businessmodel." Zaterdag gaf Stengs, dit seizoen goed voor 12 assists en 10 goals in 42 duels, overigens tegenover DAZN aan te twijfelen over een mogelijke transfer naar de Nederlandse top.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (56)

 
De Toekomst
 
78
20 juni 2020 om 19:41
In Stengs zie ik geen beslissende spelbepaler. Het is een goede speler met veel talent, maar hij is niet zo beslissend en dominant als Ziyech voor zijn komst naar Ajax bij Twente was. Ziyech is een andere categorie en was dat ook al voor zijn komst bij Ajax. Stengs moet nog minimaal één seizoen bij AZ blijven en beslissender worden. Waarschijnlijk is hij daarna niet meer haalbaar voor Ajax, maar liever dat dan te vroeg een speler voor teveel geld kopen.
 
MrKrillin
 
56
20 juni 2020 om 20:34
@de toekomst eens. Stengs wordt te veel gehyped. Ongelooflijk. Dacht ook oke nu komt er een naam die we niet zagen aankomen, en komt spuit 11 Maduro met Stengs. Trouwens als hij zei Ihattaran had ik nog wel begrepen. Die heeft het dominante en kan nog doorgroeien
 
De Toekomst
 
29
20 juni 2020 om 20:38
@MrKrillin, precies, Ihattaren had een veel betere optie geweest. Waarschijnlijk ook niet haalbaar, maar qua speelstijl en potentie past hij beter in het plaatje.
 
eenopinie
 
4
20 juni 2020 om 21:03
Waarom niet haalbaar? Voor Stengs zal je 20 miljoen neer moeten leggen, en voor Ihattaren ook. Ze moeten wel willen natuurlijk, maar dat terzijde.
 
De Toekomst
 
15
20 juni 2020 om 22:09
Ik denk dat beide spelers wel meer moeten kosten, zeker voor Ajax. Ajax kan Ihattaren echt niet voor 20 miljoen kopen.
 
baradona
 
30
20 juni 2020 om 21:07
Als Ajax slim is houden ze het geld op zak. Noa Lang is minimaal gelijkwaardig aan Stengs maar beschikt over veel meer power en karakter. Lang was bij een moeizaam draaiend FC Twente de speler die in de 2e seizoenshelft de meeste kansen creëerde van de hele Eredivisie. Niet Ziyech, niet Tadic, niet Ihattaren, niet Stengs maar Lang. Maar bij Lang zijn mensen zo verblind door zijn voorkomen, dat ze het voetballende gedeelte niet zien. Speelde met Twente AZ op een hoopje , een week voordat AZ won in Amsterdam. Die 3 punten zijn achteraf miljoenen waard gebleken want directe plaatsing CL.
 
De Toekomst
 
5
20 juni 2020 om 22:20
Ik ben het met je eens dat Lang in aanleg ongeveer even talentvol is als Stengs, maar of dat er bij Ajax uit gaat komen? Bij een kleinere club is het makkelijker spelen voor zulke gasten.
 
Sprezzatura
 
13
20 juni 2020 om 22:28
Ik zal niet ontkennen dat ik niet objectief ben in deze, maar Stengs is toch bijzonder veel beter en specialer dan Noa Lang op dit moment? Heeft nota bene zijn debuut in Oranje al gemaakt.
 
baradona
 
15
20 juni 2020 om 22:39
Als Lang alles had gespeeld bij AZ en Stengs had wissel gezeten bij Ajax was dat waarschijnlijk andersom geweest.
 
De Toekomst
 
6
20 juni 2020 om 22:49
Wat Baradona zegt.. Als je Stengs en Lang 4 jaar geleden had omgeruild, had jij Lang nu specialer gevonden dan Stengs.
 
Sprezzatura
 
5
20 juni 2020 om 22:52
Ben ik het niet mee eens. Ik heb Lang de nodige wedstrijden zien spelen nu, en ondanks dat Stengs inderdaad wisselvallig is geweest dit seizoen, ben ik van mening dat Stengs veel meer klasse en talent heeft dan Lang. Dit staat oprecht los van mijn clubvoorkeur.
 
De Toekomst
 
3
20 juni 2020 om 23:11
Het gaat mij ook niet om clubvoorkeur. Het gaat erom dat Lang dan op jongere leeftijd al veel meer vlieguren had gemaakt in de Eredivisie en al veel meer mooie dingen had kunnen laten zien, terwijl Stengs dan de relatief kleine naam was omdat hij nauwelijks echte kansen bij Ajax had gehad.
 
Sprezzatura
 
1
20 juni 2020 om 23:15
Dat is speculeren natuurlijk. Wellicht is dat zo, maar eerlijk gezegd heb ik Lang nog geen dingen doen doen die Stengs in zijn eerste paar wedstrijden (laten we zeggen: tot zijn blessure) liet zien. Ik denk dan ook dat Stengs talentvoller en specialer is.
 
Andres13
 
24
20 juni 2020 om 19:41
Denk niet dat AZ bereid is om Stengs aan Ajax te verkopen. Daarnaast twijfel ik aan de potentie van Stengs om de top te halen. Bij AZ vind ik hem nog te wisselvallig en te speels. Bij Boadu zie ik nog meer de klasse om door te groeien naar een hoger niveau.
 
oigatinha
 
23
20 juni 2020 om 19:42
Zyech moet vervangen worden maar niet door die slaapkop. 3 goede acties per wedstrijd maken je geen Zyech. AZ heeft betere spelers als het al mogelijk zou zijn om er een te haken. Denk namelijk dat AZ perse niet aan Ajax wil verkopen. En Ajax moet geen dubbele hoofdprijs gaan betalen aan AZ.
 
marieke90
 
81
20 juni 2020 om 19:44
Mensen onderschatten soms hoe verschrikkelijk goed ziyech bij Twente al was,dat niveau moet stengs eerst proberen te halen...
 
Airbags
 
4
20 juni 2020 om 20:17
En niet alleen dat, de tijden zijn totaal anders. Een speler van het niveau van de Ziyech van FC Twente vind je anno 2020 niet meer voor een miljoen of 15 bij een provincieclubje. Die zijn allang vertrokken naar het buitenland, spelen bij een andere Nederlandse topclub of krijgen (terecht) een veel hoger prijskaartje om hun nek gehangen. Als Ajax (of een andere club) goedkoop een type Ziyech wil hebben, moeten ze tegenwoordig veel eerder toehappen en zo'n speler vastleggen vóórdat hij van het niveau van de Ziyech van Twente is, en die gozer zelf verder opleiden of iemand uit de eigen jeugd klaarstomen voor die rol. Dat is echt de enige manier om zo'n soort speler betaalbaar binnen te halen, want ook in het buitenland weet men inmiddels de waarde van spelers goed in te schatten.
 
marieke90
 
29
20 juni 2020 om 20:30
Je doet net alsof ziyech in 1992 is gekocht een totaal andere tijd,we hebben het gewoon over 2016,alsof clubs in het buitenland spelers niet op waarde wist te schatten...
 
FcGrun050
 
5
20 juni 2020 om 20:32
Yep, en bij Heerenveen idem. Hij heeft vanaf Heerenveen echt elk seizoen in alle competities boven de 10 doelpunten gescoord en 10 assists gegeven. Dat soort statistieken en het zo consistent behalen, zie je niet vaak in de Nederlandse competitie. Geen idee wie je nu voor Ziyech moet gaan halen, want zulke cijfers zie je niet vaak komen. Tadic heeft in het verleden wel laten zien dat hij ook als 10 kan spelen, alleen mis je wel weer je eerste spits. Neres, Antony, en Promes zijn toch meer vleugelspelers. Dus tja, wordt veel puzzelen, want Unuvar erin te gooien is nu iets te vroeg denk ik. Die kan nu niet meerdere wedstrijden achter elkaar de 90 minuten halen in het spel van Eth.
 
Dolfifumi
 
1
20 juni 2020 om 23:24
Volgens mij waren er ook diverse mensen die de nodige bedenkingen hadden bij Ziyech in z'n Twente tijd. Immers kreeg hij alle vrijheid maar werd er na dat seizoen afscheid genomen van de trainer ivm tegenvallende resultaten. Bij Ajax heeft hij zich doorontwikkeld naar een teamspeler vind ik. Ik blijf sceptisch tov Ziyech als topspeler. Ik hoop en gun het hem van harte om ook in de PL een uitblinker te kunnen zijn maar zie hem dat constant hoge fysieke niveau niet aantikken. In tegenstelling tot wat andere zeggen , vind ik niet dat Ziyech de uitblinker was in de wedstrijden tegen de topploegen in de CL wedstrijden. Dat waren in mijn ogen Neres, Tadic, en van de Beek.
 
marieke90
 
10
20 juni 2020 om 23:39
Pardon,jij vond ziyech niet de uitblinker tegen Chelsea,lille en Valencia(3 uitwedstrijden),Je vond hem niet de uitblinker thuis en uit tegen Tottenham?, thuis en uit gescoord tegen real,uit tegen Bayern München met afstand de beste en dit zijn dingen die ik uit me hoofd opnoem,laat staan wat ik ben vergeten...
 
LaPaloma
 
22
20 juni 2020 om 19:45
De enige speler van AZ die Ajax echt heel erg goed zou kunnen gebruiken (bij transfer Nico) is Wijndal.
 
PeterVermeuIen
 
6
20 juni 2020 om 19:50
Alsjeblieft geen Stengs, leuke speler en dat is het. Een moderne voetballer is iemand die constant bezig is met de beweging, snelheid, sterke uithoudingsvermogen, conditioneel sterk, werklust. Veel van deze aspecten heeft Stengs niet. Stengs heeft geen sterke goede conditie en heeft ook geen sterkte uithoudingsvermogen. Stengs doet me qua uithoudingsvermogen en conditie beetje denken aan bv Siem de Jong.
 
De Toekomst
 
14
20 juni 2020 om 20:00
Hele vreemde reactie. Sowieso vind ik het moeilijk te bepalen hoe de conditie van Stengs is, maar uitgeput komt hij nooit over. Daarbij had Siem de Jong altijd een uitstekende conditie. Dat was juist een van zijn sterkere punten, hij bleef meters maken.
 
almere67
 
5
20 juni 2020 om 19:52
Mijn mening nee. Eerst omdat je geen 20 miljoen moet gaan betalen aan een binnenlandse transfer en 2 de laatste jaar dus buiten de corona om heb ik weinig van hem gezien, dan vindt ik Iltharen een betere optie maar ook hij is te duur
 
Master D
 
1
20 juni 2020 om 19:55
Ik vind Stengs een compleet ander type dan Stengs, dus waarom je als vervanger van Ziyech voor een Stengs zou moeten halen is voor mij onduidelijk. Beiden spelers leggen weliswaar veel risico in hun spel, maar in het geval van Stengs zit hem dat meer in individuele acties, terwijl Ziyech dat risico vooral in de passing legt. De ballen die Ziyech meerdere keren per wedstrijd geeft heeft een Stengs niet zomaar in huis. Die heeft andere kwaliteiten.
 
Alkmaar54
 
11
20 juni 2020 om 20:16
Ik vind Stengs wel vrij identiek aan Stengs. Verder is overigens geen enkele speler identiek (buiten aan zichzelf) en zal het systeem van Ajax zonder Zyech sowieso nooit meer een kopie zijn. Is het niet omdat Zyech er niet meer is, dan is het wel omdat andere essentiële schakels zullen vertrekken. Verder is het een vrij kansloze suggestie van Maduro. Natuurlijk is Stengs een aanwinst voor Ajax, maar hij is niet haalbaar. Want behoudens hij uit zijn contract zou lopen (2023 als ik het goed heb) zal AZ hem never nooit aan een directe concurrent kopen.
 
Adzevedo
 
4
20 juni 2020 om 20:38
Ach ja, dat sentiment van directe concurrent is iets van dit seizoen en waarschijnlijk volgend seizoen. En dan zakt AZ vanzelf weer terug naar de strijd om plek 3-4-5. AZ is geen topclub en zal dat ook niet worden omdat de basis daarvoor ontbreekt en die ruimte daarvoor ook niet aanwezig is. Dan kun je wel heel sentimenteel niet willen verkopen aan "concurrenten" maar daarmee onthoud je in sommige gevallen jezelf de hoofdprijs en onthoud spelers een belangrijke tussenstap in hun carrière. De stap naar de Europese (sub)top vanuit AZ is gewoon te groot. En om nou als veelbelovend talent naar de middenmoot in buitenlandse competities over te stappen op jonge leeftijd is toch ook niet waar iedereen op zit te wachten.
 
De Toekomst
 
0
20 juni 2020 om 20:40
@Adzevedo, en dus zijn spelers bereid om langer bij AZ te blijven en dat is juist wat AZ wil.
 
Adzevedo
 
3
20 juni 2020 om 21:24
Op lange termijn dus niet meer, als je weet dat je na AZ niet meer naar de Nederlandse top kan omdat AZ zo`n beleid voert. AZ is haalt slechts zeer incidenteel het niveau om het Ajax en PSV lastig te maken en in de top te spelen. Als je vanuit Nederland naar de Europese (sub)top wilt gaan moet je slagen bij Ajax of Psv. En langer bij AZ voor een bescheiden salaris blijven om op gepaste afstand 3de, 4de of 5de te worden lijkt me niet iets waar ze op zitten te wachten. Let wel, die vlieger gaat voor de huidige selectie door omstandigheden niet op. Maar AZ gaat Ajax en PSV niet bijbenen, en dan heb je ook nog Feyenoord wat aanzienlijk veel groter is. De slotsom blijft dat het niet mogelijk is van AZ een structurele topclub te maken.
 
 
1
21 juni 2020 om 01:54
Een weghorst, dembele en mathijsen hebben toch ook die stap kunnen maken en zijn geslaagd. Dan heb ik t nog niet over de spelers die t niet gered hebben als een Janssen bv. Maar de stap maken kan dus zeker.
 
Adzevedo
 
2
21 juni 2020 om 09:52
Ik vind Wolfsburg geen Europese subtop persoonlijk, eerder middenmoot maar met een beetje fantasie kun je daar nog mee akkoord gaan Dembele maakte een tussenstap bij Fulham. Met alle respect, maar Spurs is de grootste club waar AZ zaken mee heeft gedaan. Transfers naar Watford, Sunderland, Brighton of Spartak Moskou realiseren is toch een andere categorie. Al die toptransfers leverde sportief geen enkel succes op de laatste jaren. Terwijl Ajax en PSV aan grotere clubs leverde met aanzienlijk meer succes. Ik betwist niet dat er via Wolfsburg of Fulham ook uitstekende wegen zijn die naar de top leiden, maar direct naar de (sub)top blijkt heel vaak een te grote stap.
 
sannedijkstra
 
9
20 juni 2020 om 20:13
Sinds Stengs wat bekender is geworden is het allemaal wat minder geworden met Stengs. Ik vind niet dat Ajax hem moet halen. Tenzij de prijs erg laag is maar Az zal wel minimaal 20 miljoen willen hebben.
 
VoetbalVreugd
 
5
20 juni 2020 om 20:19
De ontwikkeling van Stengs is me het afgelopen jaar toch wat tegengevallen. Ik zie in hem zeker geen opvolger van Ziyech. Stengs heeft natuurlijk ook pech gehad met zijn blessures. Ik denk dat Ajax meer heeft aan Boadu, mochten de jonge spitsen uit eigen jeugd besluiten niet bij te tekenen. Garantie voor veel goals.
 
Dopdoppp
 
6
20 juni 2020 om 20:19
De kracht van Ziyech is dat hij altijd naar voren kijkt of er een kans gecreëerd kan worden, altijd! Dat soort speler gaat Ajax nu missen, en helaas is er in de eredivisie nu geen speler die ditzelfde doet. Ihattaren komt het dichtste bij, maar ik weet niet of hij de overstap überhaupt wil maken naar Ajax. Maar binnen de Eredivisie ga je niet een type Ziyech vinden helaas voor de liefhebbers en voor Ajax.Het is jammer dat Ödegaard niet meer haalbaar is, maar dat vond ik echt bijna een 1 op 1 Ziyech look-a-like speler!
 
Adzevedo
 
3
20 juni 2020 om 20:22
Gezien de huidige coronacrisis zie ik een transfer deze zomer van Stengs niet snel gebeuren. Als hij zich volgend jaar doorontwikkeld ligt de stap naar het buitenland ook wel redelijk voor de hand. Wat betreft het vervangen van Ziyech, dat gaat toch niet geheel lukken. Ziyech was met afstand de beste voetballer die actief was op de Nederlandse velden. Ik vind gezien de kwaliteit voorin het momenteel belangrijker balans op het middenveld te herstellen. Na het vertrek van Schone en De Jong is afgelopen jaar is die puzzel vooral een lastig vraagstuk. Daarnaast hebben we met mogelijke transfers van Onana, Nico en Van de Beek al een zware opgave op te lossen. Voorin is voldoende kwaliteit, het middenveld en de Mogelijke vervanging van de bovengenoemde namen lijken me bepalend voor het succes volgend seizoen.
 
gomes1psv
 
7
20 juni 2020 om 20:41
Zucht, wat een waardeloze, wereldvreemde analist is Maduro. Alsof Ajax nu 30 miljoen gaat trekken om Stengs van AZ los te weken...
 
Gilli@VZ
 
2
20 juni 2020 om 20:59
Het type Ziyech loopt eond bij Valez Sarsfield in de persoon van Thiago Almada. Rechtsbuiten, #10. 20 mil. Kan over een jaar of 2/3 voor meer dan 40 mil worden verkocht.
 
De Toekomst
 
0
20 juni 2020 om 22:55
Haha, jij hebt ook eens iets gelezen.. Volgens mij is die speler al onhaalbaar voor Ajax en dat dachten we van Romero ook..
 
Gilli@VZ
 
0
21 juni 2020 om 01:30
Gelezen? Nee hoor, ik wist niet eens dat Ajax aan het rijtje geruchten was toegevoegd. Ik vind hem het meest wat weg hebben van Ziyech, Stengs niet. Ajax zou een goede opstap zijn naar de top. Hij is pas 19. Goede begeleiding in die zin vind je bij Ajax.
 
 
3
20 juni 2020 om 21:14
Ik zie in Berghuis juist de ideale speler om Ziyech te vervangen. Ik vind hem het meest op Ziyech lijken. Het blijft wel de vraag hoe je zijn creativiteit op gaat vangen. Ik zie in de selectie weinig opties. Misschien dan toch wel Noah lang (ondanks dat ik geen fan van hem ben) maar je moet er niet aan denken om met lang als spelverdeler de CL in te gaan.
 
Voetbalavond
 
4
20 juni 2020 om 21:16
Wat ben ik blij dat Hakim naar mijn clubje komt, natuurlijk is het een ander niveau en spel maar ik ben ervan overtuigd dat hij ons kan helpen om weer mooie prestaties te leveren.
 
 
2
20 juni 2020 om 21:38
Stengs zou Ajax niet moeten doen, zonde van het geld en ik denk dat ze het ook niet doen. Kijk Ziyech is een, zeker voor de Nederlandse competitie, klasbak. Je moet ook niet op zoek naar een nieuwe Ziyech, die is er niet. Maar Ajax is ook 33x kampioen geworden zonder Ziyech. Erstaan altijd weer anderen op en dat zal nu ook zo zijn. Er loopt bv nog een Ünüvar rond.
 
Arnout108
 
1
20 juni 2020 om 22:40
Ik vind Stengs niet beslissend genoeg. Ziyech had bij Heerenveen en FC Twente al de kwaliteit om wedstrijden te beslissen en ook in mindere elftallen echt zijn stempel te drukken. Stengs heeft dat (nog) niet echt. Als de zon schijnt maakt hij mooie acties en zie je dat hij echt een goede techniek heeft maar als het tegenzit dan is Stengs niet de persoon die AZ er doorheen sleept. Zeker omdat hij waarschijnlijk best wel duur is zou ik hem niet halen.
 
YusufCesin
 
2
20 juni 2020 om 23:00
Ik ben echt groot fan van Stengs en van Boadu: Ze hebben allebei de Wauw-factor
 
lausho
 
5
20 juni 2020 om 23:42
Een creatieve middenvelder dus met steekballetjes. De flanken zijn goed bezet, middenveld vind ik zeker voetballend niet goed genoeg. Eiting zou meer kansen mogen krijgen, heeft echt wel kwaliteiten ook om goede spelers weg te sturen.
 
BenficaAjax1
 
0
21 juni 2020 om 00:55
Misschien gewoon unuvar en co de kans geven denk dat we daar op lange termijn meer profijt van kunnen hebben.
 
Lekiam
 
2
21 juni 2020 om 08:44
Ben het eens dat Ajax nog een spelbepaler moet halen die de snelle jongens kan voorzien van een paas op maat. Maar zie dat niet in stengs.
 
SharifMhend
 
0
21 juni 2020 om 18:51
Ik zou boufal binnen halen technischer dan ziyech, ervaring in de pl misschien wel het zelfde effect als tadic komt namelijk van het zelfde club dan