Maher glimlacht: 'Ik heb hier altijd een goed gevoel gehad'
Maandag, 23 juli 2018 om 13:00

Adam Maher dook maandag op tijdens de groepstraining van zijn oude club AZ. De middenvelder houdt zijn conditie op peil in Alkmaar en volgens zaakwaarnemer Sigi Lens is dat alles: van een mogelijke terugkeer is geen sprake. Zelf zegt Maher echter alle opties open te houden.

"'Een terugkeer is niet aan de orde. Hij is daar puur om zijn conditie op peil te houden tot hij een nieuwe club gevonden heeft. Onze blik is in eerste instantie op het buitenland gericht", vertelt Lens in gesprek met Voetbal International. Er is volgens de belangenbehartiger nog geen concrete belangstelling voor Maher. Het financiële plaatje zal in ieder geval niet de doorslag geven, want Maher heeft 'genoeg' kansen afgeslagen om in het Midden-Oosten aan de slag te gaan. Ook clubs uit Rusland en Bulgarije tastten in het verleden mis, aldus Lens.

"Adam wil in een goede competitie spelen bij een club waar hij veel kan spelen", legt hij uit. Zelf vertelt de transfervrije spelmaker aan RTV Noord-Holland dat hij 'niet het goede gevoel' kreeg van de interesse die er tot dusver was. "Ik wil nu bij AZ trainen en dan afwachten. Alle opties staan open", aldus de ex-speler van onder meer PSV. Over een terugkeer bij AZ wil hij het nog niet hebben, al moet hij wel lachen bij het horen van de vraag. "Ik heb hier altijd een goed gevoel gehad en ik kan hier nu lekker trainen. Nu dus trainen en daarna zien we het wel."

"Het gaat goed met me. Ik heb voor mezelf getraind en uiteindelijk wil je toch bij een club trainen. Ik heb aan Max Huiberts gevraagd of ik bij AZ mag trainen", aldus de 25-jarige Maher. "Ik wil lekker afwachten en mijn gevoel achternagaan. Nederland of het buitenland? Het is afwachten waar ik het beste gevoel heb." Maher speelde tussen 2010 en 2013 al 66 competitiewedstrijden voor AZ, waarin hij goed was voor 12 doelpunten.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Ajax-61
 
14
23 juli 2018 om 13:26
Nog steeds ‘maar’ 25 jaar oud, deze jongen kan met de juiste motivatie nog een prima aantal jaren in de subtop voetballen om vervolgens na z’n 32e nog te gaan cashen ala El Ahmadi in het Midden-Oosten
 
Laurens E
 
0
23 juli 2018 om 13:30
Ik zou zeggen misschien goed voor de degradatie kandidaten, maar denk dat een Heracles of PEC ook niet slecht zullen zijn. Anders misschien een tijdje bij een club in de eerste divisie.
 
Master 1
 
10
23 juli 2018 om 13:47
Maher is over de top. Zowel bij PSV als Twente heeft hij gefaald. Maher teert nog steeds op zijn verleden bij AZ. Ik zou deze jongen niet snel een contract aanbieden.
 
sn0lb0lpsv
 
2
23 juli 2018 om 14:13
Maher is bij PSV niet goed genoeg bevonden, Ja. Maar ik snap het niet waarom mensen altijd zeggen dat hij bij Twente ook gefaald heeft. Twente was een zinkend schip en als heel het team niet mee werkt of goed genoeg is, is het zelfs voor de beste moeilijk om zo’n team op sleeptouw te nemen, aldus voor Maher. Hij houdt zijn conditie daar op pijl en wie weet biedt AZ op basis van zijn trainingen wel of geen contract. Het is altijd een gok. Maher teert totaal niet op zijn verleden, hij teert op zijn kwaliteit wat misschien juist een doorslaggevende factor kan zijn om weer bij een club als AZ te spelen.
 
atleticofc
 
2
23 juli 2018 om 14:43
Inderdaad, iedereen heeft bij Twente gefaald dan. Wie je daar ook in het veld had gezet, Twente was niet meer te redden. Wat daar precies gebeurt is weet ik niet, maar in dat hele elftal zat geen greintje overwinningsdrang meer.
 
Mr.Eko
 
1
23 juli 2018 om 14:28
Hij is bij Psv gewoon totaal misbruikt en dat doet wat met je zelfvertrouwen. Heeft zich ook niet verder kunnen ontwikkelen, doodzonde. Maher bij AZ was echt een supertalent. Werd ook geselecteerd voor Oranje en gaf toen o.a Pirlo nog voetballes toen ze tegen Italie speelden
 
Myloki
 
0
23 juli 2018 om 14:51
Kom op PEC. Ik denk dat dit een prima speler zou zijn voor ons.
 
Malloot
 
3
23 juli 2018 om 14:57
Op zijn positie zijn er al diverse opties, er is dan ook geen enkele reden voor PEC Zwolle om Maher erbij te willen hebben.
 
020adelaide
 
0
23 juli 2018 om 14:54
..een goede competitie en veel spelen, belgie misschien? Of portugal?
 
Furrr
 
3
23 juli 2018 om 15:29
AZ moet hem niet terughalen. Past niet bij de goede weg waar AZ op zit
 
Raubaht
 
0
23 juli 2018 om 15:49
AZ zou hem prima kunnen gebruiken mits hij zijn oude vorm terug krijg. Een Maher in de vorm van zijn periode bij AZ kan met Vejinovic een heel leuk middenveld vormen. Als AZ wil zou ik als Maher zijnde niet twijfelen maar gelijk doen, AZ is een prima stap terug om je weer in de kijker te spelen en over 2 jaar alsnog de stap naar een Europese club te maken
 
HOLY_SHIT
 
0
23 juli 2018 om 18:12
Volgens mij ben jij niet echt goed op de hoogte van AZ en de spelersgroep. Er staat inmiddels al zoveel nieuw talent op het veld. Moet je dit talent dan een stapje terug laten doen? Natuurlijk is het leuk om een combi met Vejinovic te suggereren maar inmiddels staan er andere jongens en werkt AZ met deze nieuwe lichting. Dus die optie lijkt mij een gepasseerd station. Laat het terughalen van de oude garde over aan andere clubs. AZ richt zich op de toekomst.
 
Primetime
 
1
23 juli 2018 om 18:44
''laat het terughalen van de oude garde over aan andere clubs. AZ richt zich op de toekomst.'' Ron Vlaar lijkt me inderdaad een toptalentje
 
Raubaht
 
0
23 juli 2018 om 19:04
Een Maher in zijn vorm van bij AZ lijk me toch wel een klasse beter dan die talentjes op dit moment. Ze zullen vast potentie hebben maar het duurt even voordat het eruit is. Tot die tijd heb je dan een Maher voor 1 of 2 jaar.