Mailbox Wesley Sneijder ontploft na stevige kritiek: 'Ik moet oppassen'
Zaterdag, 28 januari 2023 om 09:30

De kritiek van Wesley Sneijder aan het adres van Jorge Sánchez heeft geresulteerd in een overvolle mailbox voor de voormalig Oranje-international. Sneijder stelde onlangs bij Veronica Offside dat de verdediger van Ajax samen met Calvin Bassey tot de 'allerslechtste backs van de top acht van de Eredivisie' behoort. Die woorden zijn ook in Mexico niet onopgemerkt gebleven. Boze Mexicanen nemen het op voor hun landgenoot en hebben zich tot de mailbox van Sneijder gewend.

Sneijder, die ook geen hoge pet op heeft van Edson Álvarez, komt vrijdagavond terug op zijn kritiek aan het adres van Sánchez. "Vorige week heb ik iets gezegd over Sánchez", aldus de analist. "Daar waren ze niet zo blij mee. Mijn mailbox staat vol met Mexicanen, ik moet oppassen. Ik weet niet of die wedstrijden van Ajax worden uitgezonden in Mexico, maar daar zien ze toch ook dat die twee (Sánchez en Edson Álvarez, red.) er niets van kunnen? Het waren geen bedreigingen, maar ik heb echt heel veel berichten gehad."

De kritiek van Sneijder op Sánchez en Bassey volgde na diens optredens in de Klassieker tegen Feyenoord (1-1). "Dat zijn echt de twee allerslechtste backs van de top acht van de Eredivisie", aldus de analist over de zomeraanwinsten. "En daarna moet het middenveld nog aan de bal komen. Die wilden alleen alle drie de bal niet hebben. Waarom? Omdat ze niet in vorm zijn. Ze gingen verstoppertje spelen. Al was het in geval van Steven Berghuis ook wel begrijpelijk. Hij was ook nog eens twee weken weggeweest door ziekte. En dan zo'n beladen wedstrijd. Alles ging mis."

Sneijder geeft John Heitinga alvast wat tips mee. "Op de eerste plaats zou ik Tadic eruit halen, Bassey moet je een enkeltje teruggeven waar hij vandaan komt (Rangers, red.) en dan die ploeg langzaam vertrouwen geven. Je moet de spelers die je tot je beschikking hebt gebruiken op de juiste posities. Bergwijn vanaf links, Brobbey in de spits en Kudus erachter. Aan de rechterkant hoort Berghuis te staan. Wijndal zou ik ook opstellen. Dan kun je met Rensch en Timber centraal starten. Als rechtsback moet Heitinga maar iemand meenemen uit de jeugd."

Wim Kieft vindt het een gok om het seizoen met Heitinga af te maken. De oud-verdediger is vrijdag door Ajax aangesteld als interim-coach en zal zondag tegen Excelsior op de bank zitten als eindverantwoordelijke. "Ik zit te denken aan Peter Bosz. Alleen die wint nooit wat. Dat is wel een beetje een nadeel", stelt Kieft. Andy van der Meijde is van mening dat er eerst een technisch directeur moet worden aangesteld voor er een nieuwe trainer komt. "Anders krijg je weer dat gezeik." Sneijder verwacht dat Heitinga aangestuurd gaat worden van bovenaf.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
Boompie85
 
38
28 januari 2023 om 09:48
Sneijdertje, je weet wat zulke uitspraken teweeg brengen! Bassey mag van mij blijven, wel als lcv. Sanchez misschien ook wat tijd geven en kijken hoe hij zich ontwikkelt. Eerste keer buiten Mexico en een compleet andere tactiek. We kunnen mensen zo lekker afbranden vanuit de luie stoel
 
Hendrik123
 
15
28 januari 2023 om 10:06
Dat soort spelers moet je sowieso eerst zien onder een fatsoenlijke trainer die weet waar hij mee bezig is. Die heeft elke speler slechter gemaakt ipv beter.
 
RyanBabel8
 
20
28 januari 2023 om 09:48
Die Mexicanen kijken dus niet naar Ajax. Ik vraag me daarnaast af of Ajax Stevie Wonder destijds Bassey en Sanchez heeft laten beoordelen, want mijn god ey, wat zijn dat geen Ajaxspelers zeg. Zullen vast bij andere teams veel beter renderen, maar hier gewoon niet. Dat mag gerust gezegd worden.
 
caribbean
 
20
28 januari 2023 om 10:11
Ja en nee, we praten elkaar klakkeloos na over “Ajaxspelers”. Als je echt succesvol wilt worden en wat wilt voorstellen in de CL kan je niet alleen opzoek naar “Ajaxspelers”. Neem nou Bassey, kijk zijn beelden maar eens terug bij Rangers. Dan kan je mij niet vertellen dat het geen aantrekkelijke speler is die je in je selectie wilt nemen gezien de beelden bij Rangers. En ja, wellicht niet voor 23m maar hij was echt wel een toevoegde waarde daar. Dat kan toch niet zomaar verdwenen zijn? Daarnaast denk ik dat als je hem gewoon LCV opstelt en met een duidelijk opdracht het veld instuurt dat hij best wel goed voor de dag zal komen. Zelfde geld voor zo’n Wijndal, was een prima speler bij AZ en aanvoerder zelfs. Dat kan ook niet zomaar verdwenen zijn. Ik zie de oorzaak van onder presteren van vele spelers toch bij Schreuder liggen, zelfs een Timber ging opgegeven moment minder voetballen. Kan toch niet allemaal toeval zijn, we gaan het beleven onder een nieuwe trainer.
 
KokkieAFCA0341
 
13
28 januari 2023 om 10:24
Bassey moet gewoon centraal spelen, hij heeft alles om een goede verdediger te worden, Davison Sanchez kon ook niet goed voetballen, daar hoorde je ook niemand over, alleen als je dan zulke spelers als back gaat gebruiken dan komt er logischerwijs gezeur.. Rulli, Rensch, Timber, Bassey, Wijndal.. Alvarez, Berghuis, Kudus.. Conceicao, Brobbey, Bergwijn, geef dit een paar wedstrijden de kans zou ik zeggen, maar ben bang dat Heitinga niet veel gaat veranderen
 
Ali Boembari
 
5
28 januari 2023 om 11:00
Ik vind Bassey helemaal niet zo verkeerd eerlijk gezegd. Geen typische Ajax linksback. Ik denk alleen dat centraal in de verdediging hij zich comfortabel voelt. Alvarez en Bassey centraal met Timber op het middenveld vind ik ook geen gek idee. Ik zie Timber regelmatig acties uitvoeren die niet handig zijn als verdediger maar als cdm wel.
 
RyanBabel8
 
2
28 januari 2023 om 11:45
Ik denk dat ze in Bassey een Sanchez/Martinez zagen. Waarbij eerstgenoemde aan de bal niet best was, maar verdedigend een beest. Martinez groeide in zijn rol en werd een geweldenaar. Bassey heeft het op dit moment gewoon niet. Centraal zetten en na het uitschakelen van zijn tegenstander moet hij direct de bal aan Timber/ Taylor /Berghuis geven. Gewoon simpel houden. Ik hoop voor nu ook dat Heitinga het simpel houdt.
 
Rochester
 
12
28 januari 2023 om 09:50
Kritiek op Sánchez snap ik wel. Is gewoon geen goede back en al vanaf het moment dat Ajax interesse in hem toonde, was er twijfel of hij het wel zou redden bij Ajax. Natuurlijk zit hij er pas een paar maanden, maar is niet goed genoeg. De kritiek op Álvarez vind ik wel onterecht. Ja, hij is voetballend niet de meest verfijnde maar wel belangrijk voor Ajax doordat hij veel vuile werk probeert op te knappen. En ik moet heel eerlijk zeggen dat ik Álvarez tegen Feyenoord en FC Volendam goed vond spelen als centrale verdediger. Had bij de wedstrijd tegen Feyenoord nog mijn twijfels of hij dat kon door dan met veel ruimte in zijn rug te verdedigen en of hij snel genoeg zou zijn om bijvoorbeeld Danilo (is ook vrij snel) bij te benen maar het ging hem goed af. En als middenvelder vervuld hij zijn rol ook gewoon prima. Nu maar afwachten wat Heitinga in ieder geval tegen Excelsior gaat doen. Ik hoop niet dat Heitinga het seizoen af zal maken, maar ergens zie ik er wel een voordeel in voor wat betreft de jeugdspelers. En dan heb ik het over iemand als Regeer, die ik graag als rechtsback zie. Las een paar dagen terug dat Regeer samen met Gorter en nog iemand mag vertrekken (weet niet meer wie), maar juist Regeer zou ik erbij houden en hem kansen geven als rechtsback. Hij is van oorsprong een middenvelder, maar speelde vorig seizoen in de eindfase goed als rechtsback in een periode waarin Ajax het toen ook niet echt makkelijk had met moeilijke overwinningen en blessures van o.a. Mazraoui en Martinez. En doordat Heitinga iemand als Regeer vanuit Jong Ajax kent, hoop ik dat Heitinga hem in ieder geval de kans geeft als back in de tijd dat hij aan het roer staat als interim-trainer bij Ajax 1 en ik hoop dan op deze opstelling tegen Excelsior (zie opstelling).
 
GeenInspiratie
 
9
28 januari 2023 om 09:57
Helemaal eens over Alvarez. Speelde tegen ons heel sterk en heeft veel aanvallen in de kiem gesmoord. Kritiek op hem snap ik daarom niet echt aangezien hij op het middenveld ook doet wat er verwacht wordt, namelijk de verdediging ondersteunen. Maar ja wie zet je centraal naast Timber nu? Toch Bassey? Met Regeer en Wijndal op de back?
 
Rochester
 
4
28 januari 2023 om 10:11
Ja, ik zou Bassey inderdaad gewoon centraal in de verdediging opstellen. Zowat iedereen heeft kritiek op hem, maar ik zie oprecht gewoon een goede verdediger in hem. Je moet hem niet op linksback neerzetten zoals Schreuder in de laatste wedstrijden deed en natuurlijk is hij wat wild in zijn spel aan de bal en voetballend niet goed. Maar ik denk nog steeds dat Bassey verdedigend ijzersterk is (letterlijk en figuurlijk) en menig tegenstander kan opvreten, zeker in de Eredivisie met zijn fysiek maar ook zeker zijn mannetje kan staan in Europees verband. Bij Ajax is de verdediging onder Schreuder de afgelopen maanden sowieso al een grote gatenkaas geweest en dat is ook omdat Schreuder de verdediging nooit goed neer wist te zetten. En het is niet zo dat alleen Bassey schuttert, maar ook Timber, Blind, Sánchez, Rensch en noem ze maar op wie er dit seizoen allemaal in de verdediging hebben gespeeld; allemaal hebben ze staan schutteren dus het ligt niet alleen aan Bassey. Ik weet ook zeker dat als het goed staat, dat Timber en Bassey behoorlijk complementair aan elkaar zullen zijn. Timber is verdedigend over het algemeen ook goed, een bijtertje en voetballend goed. Bassey is fysiek heel sterk, lang, verdedigend sterk en snel (net als Timber) en hij is dan wel voetballend minder maar als hij verdedigend zijn werk doet en hij in zijn kracht wordt gebruikt dan heb je gewoon een geweldig duo centraal in de verdediging. In Bassey zie ik ook een beetje zoals Davinson Sánchez bij Ajax was. Die stond er weliswaar vanaf dag 1, maar Sánchez had precies hetzelfde als dat Bassey nu heeft: fysiek sterk, lang en verdedigend heel sterk. Maar voetballend was hij niet zo goed, maar Sánchez werd in zijn kracht gebruikt en iedereen was lovend over hem bij Ajax (terecht). En ik zou Wijndal nu inderdaad als back gebruiken, net als Regeer. Wijndal moet nu gewoon langer dan 1 wedstrijd de kans krijgen als hij fit is. En om heel eerlijk te zijn moet Tadic nu gewoon plaats gaan maken. Niet dat hij nu niks meer moet spelen, maar nu moet je gewoon gaan bouwen met Bergwijn op linksbuiten en dan sla je eigenlijk 2 vliegen in 1 klap: met Bergwijn op linksbuiten heb je dan iemand die het beste tot zijn recht komt vanaf linksbuiten en Wijndal heeft juist baat aan iemand als Bergwijn voor zich doordat Bergwijn vaak naar binnen toegaat waardoor Wijndal eroverheen kan en dat is met Tadic niet het geval die steevast aan de linkerkant blijft plakken waardoor Wijndal er dus niet overheen kan. Ik zou het in ieder geval sowieso zo doen, zoals ik hierboven in mijn reactie heb beschreven en de opstelling die ik heb geplaatst.
 
IkWeetAlles11
 
6
28 januari 2023 om 10:31
Bassey had zich al Europees bewezen bij Rangers.
 
De Toekomst
 
5
28 januari 2023 om 10:35
Ik blijf in Bassey een soort ruwe diamant als Davidson Sanchez zien. In mijn ogen echt exact hetzelfde profiel. Bassey schrijf ik dus ook niet af. Wel is het belangrijk dat hij zich echt alleen op het verdedigen moet kunnen concentreren. Je kan hem wel lcv zetten, maar als de overige spelers om hem heen voetballend nog steeds zeer gebrekkig zijn krijgt hij nog steeds te vaak de bal in de opbouw.
 
 
2
28 januari 2023 om 10:44
Het vervelende met Alvarez is dat hij te vaak zijn momenten heeft. Zo wordt hij zowel tegen Feyenoord als tegen Volendam gered door de keeper nadat hij mis zat. Dat overkomt hem te veel. Hij is koppend erg goed, en zijn inzet is goed maar voor de rest is het van een minder niveau.
 
 
1
28 januari 2023 om 10:45
Zijn Bassey en Timber echt complementair aan elkaar? Wie is de sterke kopper?
 
GeenInspiratie
 
0
28 januari 2023 om 11:05
Rochester check! Duidelijk stuk. Bassey zou ik inderdaad nog wel de kans geven, dat hij op linksback staat gaat de term ‘misbruiken’ voorbij. Al heb ik er gezien mijn clubvoorkeur wel belang bij dat de ideale 11 nog even niet door de trainer gevonden wordt. Des te meer kans voor het oh zo mooie Feyenoord
 
krovikan
 
0
28 januari 2023 om 10:12
Mijn voorkeur gaat ook uit naar Regeer want zowel Rensch als Sanchez kunnen er geen hol van
 
huntelaar32
 
1
28 januari 2023 om 10:22
sneijder heeft gelijk , Sanchez heeft geen goede wedstrijden gespeelt, komt verdedigend te kort, over jou opstelling ben ik het ook eens Heitinga moet niet alleen Regeer naar het eerste halen maar ook Hato. Toch klein puntje wat ik denk dat misschien beter is Kudus en Berghuis ruilen van positie , waarom omdat ik denk Kudus beter tot zijn recht komt als aanvallende middenvelder en Berghuis zie ik meer in de rol die Frenkie had bij Ajax, met zijn trap techniek kan hij Kudus en Brobby bedienen
 
Fctwent3
 
3
28 januari 2023 om 09:53
Tja welkom in deze wereld, moet overigens wel zeggen dat ik het eens ben met Sneijder... Sanchez heb ik nog niet 1x kunnen betrappen op een goede pot voetbal en dat terwijl ik bijna elke wedstrijd van Ajax volg, Bassey vind ik ook heel slecht als linksback maar daar kan hij weinig aan doen daar mag je hem niet op beoordelen omdat het een centrale verdediger is, dus dat niet niet helemaal eerlijk. hoop ook dat de nieuwe trainer Bassey gewoon op zijn vertrouwde plek zet. Dat mag je wel verwachten voor iemand wat 20miljoen+ heeft gekost.
 
 
1
28 januari 2023 om 09:53
Ik snap Sneijder wel. Die gozer is niet gemaakt voor het Ajax spel. Hij kan niet goed genoeg voetballen, en simpele ballen gaan verkeerd. Bassey zie ik ook niet het niveau halen wat Ajax nastreeft. Beide teveel domme inspeel ballen die fout gaan. Zelfs op amateur niveau zie ja backs met een betere pass en voorzet
 
maldini86
 
4
28 januari 2023 om 09:54
Bassey valt wel echt enorm tegen, zeker voor t bedrag waar die voor gehaald is. Als je kijkt dat Feyenoord hancko heeft gehaald voor, ik dacht 6 miljoen, hebben die toch wel wat beter gescout. Sanchez heb ik ook totaal geen hoge pet van op nog.
 
Frits Michels
 
4
28 januari 2023 om 09:55
Alles wat Snijder hier zegt heb ik nu al tig keren van allerlei zogeheten analytici gehoord. Origineel zijn ze dus niet echt en Snijder kan nu zijn baan als assistent bondscoach van Mexico wel vergeten
 
Spijkenisser
 
1
28 januari 2023 om 10:02
Ik hoop maar dat het AD geen foto plaatst van Sneijder met een burrito in zijn hand en Jinek geen tweet plaatst dat Sneijder zegt dat cinco de mayo niet Mexicaans is... stel je voor, kan hij dadelijk ook al niet meer zijn werk doen door online tokkies.
 
Emre37
 
0
28 januari 2023 om 10:07
Weske heeft gelijk. Bassey op linksback is niet om aan te zien. Heeft al moeite om een bal aan te nemen. Sanchez loopt elke wedstrijd achter de linksbuitens aan. Verdedigend staat hij altijd verkeerd en aanvallend brengt hij helemaal niks. In mexico volgen ze geen eredivisie dat is wel duidelijk. En ik zal met berghuis gwn op middenveld laten spelen. Conceicao mag van mij op rechtsbuiten spelen.
 
krovikan
 
0
28 januari 2023 om 10:07
Sneijder wil Rensch centraal. Dat betekent in dat geval gewoon weer puntverlies. Die kan helemaal niet cv spelen ook al stond hij daar in de jeugd. Dat hebben we tegen NEC en Twente gezien, en als rb tegen Volendam liet hij ook zn man gaan, en viel het doelpunt uit. Hoop dat Heitinga dat wel goed heeft gezien.Natuurlijk is Sanchez ook niks, maar ik begrijp niet dat men na de afgelopen 3 wedstrijden van Rensch, nog steeds voor hem kiest.
 
Kevin1989
 
3
28 januari 2023 om 10:34
Sneijdertje begint wel steeds meer onzin te verkondigen. Sangare bakt er ook niets van bij PSV zei die met droge ogen. Ja PSV is nu niet in goede doen maar Sangare is echt een topper met veel potentie. Veerman was in ieder geval beter zei sneijdertje. Oké oké
 
Gryudo
 
1
28 januari 2023 om 10:48
Met Rensch en Timber centraal ga je het echt niet redden. Centraal duo zonder body en defensief te zwak. Bassey moet gewoon als LCV die beer zijn die de spits aftroefd en de kopdurls wint.