Man City-aankoop van 49 miljoen dolgelukkig: 'Ik kon dit niet weigeren'
Vrijdag, 2 juni 2017 om 12:30

Bernardo Silva is dolgelukkig met zijn transfer naar Manchester City. De van AS Monaco overgekomen spelmaker ziet ernaar uit om te werken onder de vleugels van Josep Guardiola, vertelt hij in een interview met RMC. Naar verluidt is er zo'n 49 miljoen euro gemoeid met de transfer van Bernardo Silva.

"Het was niet makkelijk om Monaco te verlaten na een paar goede seizoenen", erkent de 22-jarige Portugees, die in 2015 nog voor 15,75 miljoen werd overgenomen van Benfica. "Maar na het succesvolle afgelopen jaar wilde ik iets nieuws proberen. Ik kon het aanbod niet weigeren om in de Premier League te spelen, onder Josep Guardiola te werken en samen te spelen met spelers als Kevin De Bruyne, Sergio Agüero en David Silva."

"Voor Monaco was het ook een goede deal. Ik ben erg gelukkig, ik ga spelen in 's werelds beste competitie", vervolgt Bernardo Silva. De middenvelder sprak na het ondertekenen van zijn contract 'ongeveer een kwartier' met Guardiola. De trainer vertelde Bernardo Silva zich zal moeten aanpassen aan de Premier League en aan Manchester City en dat hij de aanwinst ziet als een rechter- of centrale middenvelder. "Ik kan op beide posities uit de voeten, maar als het moet kan ik ook op links spelen."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
8
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
LucasAndersen
 
4
2 juni 2017 om 12:37
Tsja ik zou er ook geen nee tegen zeggen. City pakt wel door op de transfermarkt, als je de bedragen hoort is dat niet mis.
 
DelPello
 
3
2 juni 2017 om 12:42
Blijft voor mij een onverklaarbare aankoop. Natuurlijk is het een speler die zich het afgelopen jaar goed in de kijker heeft gespeeld en heel veel potentie heeft maar waar moet hij geplaatst worden met de huidige spelers van City...
 
JDG84
 
3
2 juni 2017 om 13:01
Je hebt toch duidelijk gezien afgelopen seizoen dat een sterling verre van constant is en dat als je Silva of De Bruyne mist, er een ontiegelijk groot gat valt in kwaliteit met wat er daarna komt. Navas, nolito, sterling.. daarvan komen er twee zwaar zwaar te kort en is sterling de ene wedstrijd prima, de andere wedstrijd dramatisch. Nu heb je 5 spelers voor 3 aanvallende posities op het middenveld, lijkt me dus een prima aankoop. Geld moet je niet naar kijken, dat hebben ze in Engeland als water allemaal.
 
Stannnnnnnnnn
 
2
2 juni 2017 om 13:03
Ik vind het een vrij logische aankoop hij kan centraal dus concureren met KdB Silva en Gundogan dus 4 spelers voor 2 plaatsen niks raars aan en hij kan ook nog op rechts en links midden. Hij gaat de opvolger worden van Silva die ook helaas al 32 is je speelt ongeveer 55 wedstrijden per seizoen als je overal mee wilt doen heb je diepte nodig en kwaliteit in die diepte.
 
Master D
 
4
2 juni 2017 om 12:49
Deze speler zou niet mijn eerste prioriteit geweest zijn als City. Doet niks af aan zijn kwaliteiten, maar voor andere posities was een speler urgenter wat mij betreft.
 
Stannnnnnnnnn
 
0
2 juni 2017 om 13:04
Zijn komst betekent niet dat andere posities niet urgent zijn transfer was gewoon het eerste rond. Mendy moet ook nog komen of dit weekend of na de interlandperiode en Walker gaat ook nog komen.
 
Schop1989
 
0
2 juni 2017 om 15:13
Haha op jou leeftijd 'gaan' en 'moeten' ze nog komen, over een paar jaar 'zou je het prachtig vinden' of 'hoop' je dat spelers gaan komen, want zo is de realiteit.
 
Gooner4
 
1
2 juni 2017 om 13:10
Wat een geweldige ploeg hebben ze toch, vooral in aanvallend opzicht. Aguero is wereldtop, Jesus is een enorm talent. De Bruyne, Silva, Bernardo, Sane en Sterling (als Nolito vertrekt) voor de 3 posities daarachter.. Pfoe, veel beter wordt het niet, zeker als je ziet dat iedereen op Silva na nog jaren door kan. Ik denk dat we echt kunnen gaan genieten van het aanvallende spel van City volgend jaar, kan niet anders. Nu is het alleen nog zaak om die verdediging in orde te krijgen. Eigenlijk was dat ook het belangrijkste, maar goed. Benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken, aangezien ze al ongeveer 100 mln hebben uitgegeven.
 
Schop1989
 
0
2 juni 2017 om 15:16
Geweldige talenten, maar ik mis sinds dag 1 van de overname de groepsvorming en mentaliteit bij City. Ze kopen al jaren de topspelers die 'te koop' zijn en ik ben er nog geen 1 keer echt bang van geweest. Dus een kwaliteitsteam a la Real Madrid, maar met net iets minder kwaltieit