Man City dankt Gabriel Jesus; Haller scoort prachtig bij rentree Moyes
Woensdag, 1 januari 2020 om 20:24

Manchester City is met een overwinning begonnen aan het nieuwe kalenderjaar in de Premier League. In eigen huis won het team van Josep Guardiola woensdagavond met 2-1 van Everton. Tegelijkertijd beleefde David Moyes een heerlijke rentree als manager van West Ham United: the Hammers maakten op eigen veld gehakt van Bournemouth (4-0), mede door een fraaie omhaal van Sébastien Haller. Het Norwich City van Tim Krul gaf in de slotfase twee zeer dure punten uit handen tegen Crystal Palace (1-1).

Manchester City - Everton 2-1
Everton won zijn eerste twee wedstrijden onder leiding van Carlo Ancelotti en was dan ook met enig vertrouwen afgereisd naar het Etihad Stadium. The Toffees verweerden zich kranig en wisten de rust te halen zonder kleerscheuren. Manchester City was weliswaar de bovenliggende partij in de eerste helft, maar slaagde er niet in een opening te vinden in de defensie van Everton. Een doelpunt van Phil Foden werd na raadpleging van de videoscheidsrechter (VAR) afgekeurd vanwege buitenspel, terwijl Riyad Mahrez uit een lastige hoek op de vuisten van Jordan Pickford schoot.

Na de onderbreking tapte Manchester City uit een ander vaatje en nam het razendsnel afstand van Everton. Gabriel Jesus opende in de 51ste minuut de score met een fraaie uithaal in de bovenhoek en zeven minuten later bracht de Braziliaanse spits ook de 2-0 op het scorebord, door na voorbereidend werk van Kevin De Bruyne, Foden en Mahrez raak te schieten in de korte hoek. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar Everton wist de spanning twintig minuten voor tijd toch weer terug te brengen via Richarlison, die bij de tweede paal scoorde na een lage voorzet van Theo Walcott. Manchester City hield in de slotfase echter betrekkelijk eenvoudig stand en heeft de achterstand op de nummer twee Leicester City door de zege weer verkleind tot één punt.

West Ham United - Bournemouth 4-0
Moyes kende een succesvolle rentree bij West Ham United. De opvolger van Manuel Pellegrini zag dat zijn ploeg bij rust al op een riante 3-0 voorsprong stond. Mark Noble was de grote man aan de kant van West Ham door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen: een afstandsschot die van richting was veranderd en een strafschop. Tussendoor was Haller nog verantwoordelijk voor een goal met een succesvolle halve omhaal. Bournemouth, dat zonder de geblesseerde Nathan Aké speelde, had niets in te brengen in Londen. Halverwege de tweede helft verzorgde Felipe Anderson het slotakkoord door een prachtige pass van achteruit te bekronen met een doelpunt: 4-0.

Norwich City - Crystal Palace 1-1
De formatie van manager Daniel Farke, met Tim Krul onder de lat, kende in eigen huis een bliksemstart en stond al na vier minuten op voorsprong. Na een mooie combinatie met Todd Cantwell loste Emiliano Buendia een schot in het strafschopgebied dat half gekraakt werd. De bal kwam bij Cantwell terecht en de Engelsman bracht zijn ploeg van dichtbij de voorsprong: 1-0. Crystal Palace ging op zoek naar de gelijkmaker, maar onder anderen basisklant Jaïro Riedewald kon ondanks goede mogelijkheden niet tot scoren komen. Pas in de slotfase kwamen de bezoekers langszij. Conor Wickham was alert bij een strakke voorzet van Wilfried Zaha en tikte de 1-1 tegen de touwen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Zermatt_Person
 
3
1 januari 2020 om 20:25
Mooie en belangrijke overwinning van City. City speelde vandaag weer heerlijk combinatie en tikki taka voetbal. Cancelo viel me vandaag positief op. Hij is geweldig aan de bal en past perfect in voetbal van Guardiola. Ik denk dat City de winnaar is met die ruildeal met Juventus tussen Cancelo en Danilo. Wat dat betreft goed gehandeld van City. Garcia mag van mij ook blijven staan i.p.v. Otamendi.
 
Kolbeinn_Sigi
 
13
1 januari 2020 om 20:37
Eigenlijk speel je niet hele belangrijke wedstrijden meer. City moet nu gewoon voo voor CL gaan, want de competitie wordt m niet. Ik denk wel dat als het team van City fit was gebleven ze nu aan kop hadden gestaan in de Premier League. Maar ja als. Wel zonde want Guardiola heeft wel elke spelee beter gemaakt. Hij heeft gewoon ontzettend veel pech ook.
 
arsenal890
 
26
1 januari 2020 om 20:43
Ik denk niet dat dat city dan bovenaan zou hebben gestaan. Liverpool heeft pas 2 punten verspeeld, dat was city niet gelukt denk ik hoor. Ook omdat de uitwedstrijd op Anfield hebben gehad.
 
blink182
 
0
2 januari 2020 om 00:06
Dus dan had City van iedereen gewonnen...? Wel een statement hoor!
 
Guaporta
 
4
1 januari 2020 om 21:29
Heb de wedstrijd met een schuin oog gevolgd. Eric Garcia speelde vandaag als linkercentrale verdediger en staat voor de tweede wedstrijd op rij in de basis. Hoe speelt hij? Was bij Barcelona al een groot talent, ontzettend jammer dat Guardiola hem heeft weggeplukt.
 
Zermatt_Person
 
5
1 januari 2020 om 21:48
Garcia is opbouwend uitstekend. Hij weet goed tussen de linies te passen en is een echte Cruijff speler die bij Barca past. Hij is fysiek nog niet volgroeid, maar positioneel en opbouwend enorm sterk.
 
blink182
 
10
1 januari 2020 om 20:26
Heerlijke speler Gabriel Jesus. City was eigenlijk heel goed vandaag. Hun beste wedstrijd in een lange tijd.
 
LinkinPark13
 
5
1 januari 2020 om 21:08
Denk dat dit een voorbode is dat het doek gaat vallen voor het mooie Norwich. Alle concurrenten pakken ineens punten, terwijl wij niet eens kunnen winnen van dit Tottenham ( vorige week ) of dit matige crystal palace. Helaas, helaas..
 
NeMJB
 
1
2 januari 2020 om 05:08
Wel zonde dat het enthousiaste Norwich anders weer gaat. Zou jij als fan Farke willen houden met zijn filosofie of zal je hem liever zien gaan? Zeker omdat bij het geval van degradatie spelers zoals Cantwell en Aarons weg zullen willen gaan
 
LinkinPark13
 
0
2 januari 2020 om 10:47
Tja ik ben Fan van Norwich juist omdat ze vrijwel altijd aanvallend proberen te voetballen, en dat lukt ook in de premier League wel. Alleen de verdediging en de verbinding met het middenveld is net niet goed genoeg. De backs zijn meer als Prima, zeker voor een team als Norwich, maar de CV’s werken gewoon niet goed genoeg samen met zowel het middenveld als met elkaar. De aanval en het middenveld zijn opzich prima, al mag het rendement van de buitenspelers wel net wat omhoog. Sorry ik dwaalde af ?? maar ja ik wil Farke zeker aanhouden, zelfs bij degradatie, ben alleen bang dat hij zelf niet zal blijven mocht dat gebeuren.
 
IKEA
 
0
1 januari 2020 om 21:08
Fijn om West Ham United te zien winnen. Eerder vandaag ook Millwall. Zou leuk zijn als ze volgend seizoen beiden in de Premier League tegenover elkaar staan!
 
NeMJB
 
1
2 januari 2020 om 05:10
Gelijk een knokpartij. Hoor vaak over het internet dat Millwall fans echt tekeer kunnen gaan als het een beetje tegenzit. Zou wel echt een slopende derby zijn