Man City heeft nog één zege nodig voor clubrecord en kampioenschap
Zaterdag, 7 april 2018 om 16:35

Hoewel de titelstrijd niet meer spannend is, staat er met de confrontatie tussen de nummers één en twee van de Premier League wel een interessant affiche op het programma. Manchester City ontvangt Manchester United, kan zijn zesde competitiezege op rij boeken én kan de titel in de wacht slepen, terwijl de bezoekers van José Mourinho een voorsprong van twee punten verdedigen op Liverpool. Opta blikt vooruit op het duel in het Etihad Stadium, zaterdag vanaf 18.30 uur.

O Bij een zege kroont Manchester City zich voor de vijfde keer tot landskampioen en drie van die titels werden dan behaald in het Premier League-tijdperk.

Meer: Ontketende Haaland houdt Manchester City met vier goals op titelkoers

O Als Manchester City zaterdag kampioen wordt, dan is men de vroegste kampioen ooit in de hoogste afdeling van Engeland.

O Josep Guardiola kan na Carlo Ancelotti (drie kampioenschappen) en José Mourinho (twee) de derde trainer worden die zowel in Engeland kampioen wordt als in twee andere topcompetities.

O Manchester City won drie keer eerder in één Premier League-seizoen twee keer van de stadsgenoot. Enkel Liverpool deed het met vier doubles beter dan the Citizens.

O Manchester United verloor acht van de laatste dertien Premier League-duels met Manchester City. De acht nederlagen die the Mancunians daarvoor leden tegen de buurman, besloegen een periode van 49 wedstrijden die teruggaat tot maart 1978.

O Manchester City is al 27 thuiswedstrijden ongeslagen in de competitie en won de laatste veertien potten op eigen veld. Slechts twee keer boekte een ploeg meer achtereenvolgende zeges in de Premier League: Manchester City tussen maart 2011 en maart 2012 (twintig) en Manchester United tussen oktober 2010 en oktober 2011 (negentien).

O Manchester United won de laatste vier wedstrijden in de Premier League; voor de laatste keer dat men zoveel zeges achtereen boekte, was in januari 2017, toen men zesmaal achter elkaar een driepunter mocht bijschrijven.

O Manchester United won een van de laatste tien uitwedstrijden tegen ploegen uit de zogeheten big six van de Premier League en in acht van die duels scoorde men niet.

O Manchester City heeft dit seizoen 27 competitiewedstrijden gewonnen en heeft nog één zegepraal nodig om het clubrecord uit 2011/12 te evenaren.

O Mourinho en Guardiola staan voor de 21e keer tegenover elkaar als trainers. Guardiola won negen keer; van geen enkele andere manager verloor the Special One zo vaak.

O Sergio Agüero maakte zes doelpunten in zijn laatste zes Premier League-wedstrijden tegen Manchester United, maar in de laatste twee ontmoetingen met de roodhemden kwam hij niet tot scoren.

O David Silva is in elf Premier League-wedstrijden tegen Manchester United direct betrokken geweest bij zes doelpunten (drie treffers en drie assists). Slechts één keer was hij in het Etihad Stadium betrokken bij een goal tegen Manchester United, in april 2012.

O Romelu Lukaku heeft in zijn laatste drie officiële wedstrijden voor Manchester United gescoord. De laatste keer dat hij in zoveel duels achtereen doel trof, was in september, toen hij zes keer achter elkaar het net vond.

Meer nieuws
   
13:32
13:32
Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
5
   
13:05
13:05
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
57
   
12:39
12:39
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
   
12:24
12:24
'Scouts van Ajax zaten dit weekend op de tribune voor deze vier toptalenten'
7
   
12:00
12:00
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
-Riciotto-
 
8
5 april 2018 om 19:45
Ik zie United niet stunten tegen City... En City heeft uiteraard war recht te zetten na het CL duel met Liverpool, hoe ideaal is het dan om je grootste "vijand" thuis te kunnen verslaan om de titel dan te mogen ontvangen.
 
mikeldihno
 
3
5 april 2018 om 20:44
City had de vorige keer wel extreem veel moeite met united ze scoorde 2 rare fluke goals die extreme fouten waren ban bepaalde united spelers.
 
MR_United
 
1
5 april 2018 om 21:26
Juist door die punten, eerherstel na de nederlaag tegen Liverpool en de druk van kampioen worden bij de stadsrivaal, zie ik City hier niet winnen. Kampioen worden ze uiteraard, maar zie het gebeuren dat ze nog een weekje moeten wachten.
 
Zermatt_Person
 
2
6 april 2018 om 12:01
Week na Utd moeten ze tegen Spurs. Als Man City die ook verliest en Utd wint twee keer, dan kan Man City pas tegen WHU kampioen worden.
 
mikeldihno
 
2
6 april 2018 om 17:29
Als city verliest tegen city moeten ze veel zorgen maken. Dan is de punten verschil met united 10 en 5 wedstrijden te gaan.
 
mikeldihno
 
1
6 april 2018 om 17:30
spurs en united*
 
Gooner4
 
4
6 april 2018 om 12:37
Ik hoop en denk dat City gaat winnen. Lekker om bezoek bij United, prachtig. Voor de rest natuurlijk helemaal verdiend dat ze kampioen worden, zelden een ploeg zoveel sterker dan de rest gezien. United dat zal natuurlijk echt echt niet willen verliezen, puur om dat feestje te verpesten. Ben benieuwd.
 
gloryUnited
 
7
6 april 2018 om 12:42
City speelt thuis
 
Gooner4
 
0
6 april 2018 om 13:18
Ow haha, excuses. Dacht echt dat ze op bezoek moesten.
 
Millonario
 
1
6 april 2018 om 20:35
Dat zou wat zijn. Thuis kampioen spelen als je wint van de aartsrivaal. Heerlijk, daar draait het om in het voetbal.