'Man United contacteert Jorge Mendes om toptransfer in Spanje te sluiten'
Maandag, 20 april 2020 om 23:28

João Félix is de nieuwste naam op het verlanglijstje van Manchester United, zo verzekert het Franse Le 10 Sport maandag. De twintigjarige aanvaller staat opnieuw in de belangstelling van de Engelse grootmacht, nadat hij afgelopen zomer bij zijn vertrek bij Benfica nog de voorkeur gaf aan Atlético Madrid. Bij die club kan João Félix echter maar moeilijk aarden, waardoor United zijn kans schoon ziet.

João Félix maakte vorig jaar voor een bedrag van 126 miljoen euro de overstap van Benfica naar Atlético Madrid. Het Portugese wonderkind groeide met die transfersom uit tot de duurste aankoop uit de clubhistorie van de Spanjaarden, maar tot dusver beleven beide partijen maar weinig plezier aan het huwelijk.

João Félix stond dit seizoen al enige tijd buitenspel met een blessure en was daarnaast in de wedstrijden die hij wel speelde, nog maar zelden op schot: in 28 officiële optredens maakte hij slechts 6 doelpunten. Bovendien bestaan er in Spanje twijfels of de frêle spits geschikt is voor de betrekkelijk defensieve speelwijze die bij Atlético wordt beoogd door trainer Diego Simeone.

In de Engelse media worden Jack Grealish van Aston Villa, James Maddison van Leceister City en Jadon Sancho van Borussia Dortmund al maandenlang gelinkt aan een overstap naar United, maar Le 10 Sport verzekert dat de club van manager Ole Gunnar Solskjaer wedt op meerdere paarden. Inmiddels zou zaakwaarnemer Jorge Mendes al gecontacteerd zijn om een zomerse transfer van João Félix naar Old Trafford te bespreken.

Het contact tussen United en Mendes is goed, zo klinkt het vanuit Frankrijk. De Portugese zaakwaarnemer deed in het verleden al diverse malen zaken met the Red Devils, waaronder afgelopen winter bij de transfer van Bruno Fernandes, die Sporting Portugal verruilde voor United. Atlético staat naar verluidt niet te springen om afscheid te nemen van João Félix, maar op Old Trafford hoopt men toch stiekem het toptalent aankomende zomer te mogen verwelkomen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
bobje99
 
11
20 april 2020 om 23:34
Ongelofelijk.. Atlético speelt al een tijdje het zelfde spelletje en al een tijdje onder de zelfde coach en komen er nu achter, na meer dan 120 miljoen uit te hebben gegeven, dat deze speler toch niet helemaal in het tactische plaatje past (als we de tekst moeten geloven). Ik zou het mooi vinden als united die drie engels jongens haalt en weer langzaam maar zeker gaat bouwen aan een herkenbaar en waardig Manchester United.
 
-The Maestro-
 
0
21 april 2020 om 09:03
Atleti zocht een 1 op 1 vervanger van Griezmann. Qua type speler is Joã Félix degene die daar het dichtst bij in de buurt komt. Het was dus helemaal geen gekke keuze.
 
Zermatt_Person
 
0
21 april 2020 om 13:31
Toch denk ik dat Fekir een betere optie was geweest dan Felix. Fekir kon je halen voor slechts 25 miljoen euro en heb je meer ervaring in huis. Dan had Atletico 100 miljoen euro bespaard en hadden ze dat geld ook nog eens kunnen besteden aan een goede spits met snelheid en scorend vermogen. (bijv. Lacazette). Verder heeft Atletico sowieso een nieuwe coach nodig denk ik. Simeone is gedateerd en Atletico is toe aan vernieuwing i.p.v. steeds dat defensieve voetbalspelen wat in competitie nauwelijks successen meer bezorgt. Een trainer als Guardiola, die goed is om een aanvallende concept in het team te implementeren, zou ideaal zijn. Of hij nog een andere club in Spanje gaat coachen dan Barcelona is natuurlijk de vraag. Dat denk ik namelijk niet. Pochettino, Nagelsmann, Ten Hag of Hasenhuttl lijken me de beste opties om Simeone te vervangen bij Atletico.
 
TrincaoBarca
 
5
20 april 2020 om 23:35
En meteen opgehangen zeker? Geloof hier helemaal niks van. Ik heb wel gelezen dat atletico geld nodig heeft, maar dit geloof ik niet. Als je 150 krijgt doen, anders lekker houden. Moet gewoon eff zijn draai vinden, moet zelf ook leren verdedigen. Gooi er een killer naast in een 2 spitsen systeem en dan ga je zien hoe erg succesvol het gaat zijn. Weet ik gewoon zeker!
 
SocioFan1
 
19
20 april 2020 om 23:39
Dit bericht spant wel echt de kroon. Pff wat een onzin. Wat denk je, dat Man U wel even 150 miljoen gaat betalen voor een speler die nog helemaal niets heeft laten zien? Dit is zo nonsense. Man U gaat voor Sancho is logisch maar de berichten als deze gaan wel echt nergens over. Nergens op gefundeerd, totaal onlogisch. Drop het dan ook aub in de geruchten onzin hoekje. Het is leuk potentiële transfers te bespreken maar laat het aub wel realistisch blijven. Dit is verre van. Dan wordt het ook gewoon helemaal niet leuk meer. Te veel herhaling en berichten als deze wordt men vast moe van. Zelfs in deze tijden.
 
Japie_Krekel
 
5
21 april 2020 om 00:14
@sociofan1 je ziet wel aan bepaalde momenten dat Joao Felix een geweldige speler is hoor, alleen dat Atletico gaat al jaren niet meer uit van eigen kracht en dan loopt die gozer voorin een beetje op een eiland. ik denk dat hij als naar een aanvallende ploeg gaat dat het echt een hele grote speler kan worden want ik vind het na Mbappe en Haaland echt een van de grootste aanvallende talenten ter wereld
 
SocioFan1
 
1
21 april 2020 om 01:02
Nee klopt, Felix is zeker in potentie een absolute wereldtopper en ik denk inderdaad ook dat hij bij de verkeerde club zit. Hij kan wel goed worden zoals Griezmann maar ben ook bang dat zijn potentie niet maximaal benut wordt bij Atleti. Alleen dit bericht is gewoon vreemd, die jongen is daar pas een seizoen voor maar liefst 126 miljoen euro en roept men dat Man U hem graag wil hebben. En voor hoeveel dan? Atleti zal echt niet minder dan 150 mil gaan willen. Ik zie dit niet gebeuren en zou enorm verbaasd zijn als het wel zo ver zou komen.
 
Japie_Krekel
 
1
21 april 2020 om 01:38
@sociofan1 mee eens en het lijkt me ook een sterk gerucht. Rashford en Martial zijn nog vrij jonge talentvolle aanvallers en de berichtgevingen rond Sancho over een eventuele komst naar United worden ook steeds sterker. ik zou dan niet weten waar Joao Felix zou moeten spelen. zijn komst al denk ik niet echt een prioriteit zijn nu
 
Scepticus38
 
0
21 april 2020 om 07:27
" Dit bericht spant wel echt de kroon. Pff wat een onzin. Wat denk je, dat Man U wel even 150 miljoen gaat betalen voor een speler die nog helemaal niets heeft laten zien? Dit is zo nonsense ". Het is inderdaad nonsens. Maar jouw reactie ook. De PL clubs gaan honderden miljoenen aan inkomsten verliezen door de Coronacriasis, terwijl ze zich voor die tijd al geen aankoop van 150 miljoen konden veroorloven zonder de FFP regels met voeten te treden. Laat staan daarna. Het is tekenend voor de naiviteit van voetbalwereld, dat men men denkt gewoon op de oude voet door te kunnen gaan, terwijl de verliezen in de honderden miljoenen Euro per club gaan lopen. Benieuwd wanneer het kwartje ook daar gaat vallen.
 
Sirius
 
0
21 april 2020 om 11:38
Waarschijnlijk pas als ze daadwerkelijk in de problemen komen. Veel clubs daar leven al jaren in een bubbel door de inkomsten van tv gelden. De meest middelmatige clubs kunnen meer dan 100 miljoen euro per jaar bijschrijven als ze erin blijven en dan acht ik het best realistisch dat die clubs het overzicht kwijtraken bij een crisis als deze.
 
JvL-United
 
1
21 april 2020 om 00:14
Wat baalde ik afgelopen zomer dat we hem niet binnen hengelden. Maar ik schrok vooral dat Atletico bereid bleek 126 miljoen te betalen en dat was wel erg gortig. In principe hebben ze Griezmann voor het hetzelfde geld verkocht. Nu is zijn eerste jaar het geld ook niet waard gebleken, maar hij kan nog groeien. Nog stééds intens veel talent. Maar dit gerucht slaat natuurlijk nergens op. Atletico zal geen verlies willen draaien op hem en ik zou nog steeds niet zo'n groot bedrag voor hem neerleggen. Nee haal Sancho maar voor dat geld. Die heeft toch al bewezen op dit moment verder te zijn in zijn ontwikkeling. Felix zie ik graag ooit nog komen, mocht ie wat groeien. Maar nj lijkt me echt niet het moment.
 
mcgregor
 
1
21 april 2020 om 00:33
Atletico betaalde 126 en zal zelf niet minder dan 150 gaan vragen. Zie united geen 150 betalen voor een jongen die nog in flinke ontwikkeling zit . Voor 150 kan je coutinho en dembele halen (90 en 60 ).
 
Glossiandzozo
 
3
21 april 2020 om 01:10
United heeft Joao helemaal niet nodig. Sancho moet top peioriteit worden, en daarna nog een cvm (Neves?) en Konate, Pogba houden dan zitten ze goed.
 
Zermatt_Person
 
0
21 april 2020 om 13:45
Wie vind jij eigenlijk beter? Upamecano of Konate?
 
Glossiandzozo
 
0
21 april 2020 om 17:40
Ze doen niet veel voor elkaar onder. Maar als ik een keuze moet maken dan ga ik voor Konate. Ik vind hem namelijk een beter aan de bal dan Upa. Maar over het algemeen haal je met beide topspelers binnen.