'Man United haalt eerste aanwinst voor 17 miljoen uit Championship'
Vrijdag, 10 mei 2019 om 11:01

Manchester United is dicht bij zijn eerste aanwinst voor het aankomende seizoen, zo weet Sky Sports vrijdagochtend te verzekeren. De doorgaans goed ingevoerde Engelse sportzender bericht dat the Red Devils bijna akkoord is met Swansea City over de overstap van Welsh international Daniel James.

De 21-jarige James maakt dit seizoen indruk in de Engelse Championship en was tot nu toe goed voor 9 assists en 4 doelpunten in 33 wedstrijden. Met de overstap van de linksbuiten naar Old Trafford zou een transfersom van ruim zeventien miljoen euro gemoeid zijn. James ligt nu nog tot medio volgend jaar vast bij de huidige nummer tien van het tweede Engelse niveau.

De aanvaller leek een halfjaar geleden al op weg naar de uitgang bij Swansea, toen Leeds United hem voor een kleine tien miljoen euro binnen dacht te halen. Die transfer ketste echter op het laatste moment af en de aanvaller is er sindsdien in geslaagd om zijn goede prestaties voort te zetten. Newcastle United werd in de afgelopen weken ook in verband gebracht met de komst van de vleugelspits, maar lijkt naast het net te vissen. James zou namelijk zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar Manchester United en de overige geïnteresseerden hebben zich hier inmiddels bij neergelegd.

De aanvaller genoot een deel van zijn opleiding bij Hull City en stapte in de zomer van 2014 over naar Swansea, waar hij inmiddels 39 wedstrijden in de hoofdmacht heeft gespeeld. In november vorig jaar volgde bovendien zijn interlanddebuut namens Wales en in zijn twee wedstrijden voor the Dragons wist hij eenmaal te scoren.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (39)

 
experia91
 
11
10 mei 2019 om 11:17
Ik ken hem niet en weet niet hoe hij speelt, alleen afgaande op de statistieken klinkt 17 miljoen voor 9 assist en 4 goals erg veel imo. Zeker aangezien het op een lager niveau gebeurt. Iemand die meer kan vertellen over deze speler?
 
JobMUFC
 
0
10 mei 2019 om 11:19
Ik weet niet veel over hem maar denk dat die gehaald is omdat snachez weggaat en wss ook lukaku en martial als we de geruchten mogen geloven.
 
BastiaanKroon
 
4
10 mei 2019 om 11:32
Hele hardwerkende jonge jongen, iets wat United op het moment goed kan gebruiken
 
Lesterr
 
11
10 mei 2019 om 12:00
Ik zou toch echt liever gewoon een goede speler hebben, dan zo'n 'harde werker'. Liever gewoon een speler die het team naar een hoger niveau tilt.
 
ManUfanforever
 
8
10 mei 2019 om 12:39
@lesterr En dan weer overbetalen om zo'n speler binnen te halen? Ten eerste aan de club omdat ze weten dat United geld heeft en ten tweede aan de spelers zelf om hem over te halen om met United de EL in te gaan.. Sorry maar van Gaal probeerde dit, dure gearriveerde spelers te halen, Mourinho deed dit en zie waar United nu staat... Nee, liever een jong talent welke graan voor United wilt uitkomen en ook nog eens hard zijn best doet, dan weer een vedette die tonnen per week moet verdienen.
 
MancunianB
 
3
10 mei 2019 om 13:16
Juist. En daarnaast moeten we gewoon het vertrouwen in de scouting hebben.
 
Lennartvan Leeuwen
 
0
10 mei 2019 om 13:28
Volgensmij heeft United ook wel een paar goede jeugdspelers die hun kans willen grijpen. Daniel James zal echt niet veel beter zijn dan een Angel Gomes of Tahith Chong
 
SjonnyvdBeek
 
1
10 mei 2019 om 17:08
Je kunt ook proberen een fatsoenlijke scouting op poten te zetten en jongens als Fosu Mensah, die echt genoeg talent had, structureel in te passen. Het is nou ook niet zo dat die andere logge verdedigers zo'n denderend niveau hebben dus dat had prima allang gekund. Maar toen kwam Mourinho. Langetermijnvisie en snel resultaat halen gaan zelden samen.
 
SjonnyvdBeek
 
0
10 mei 2019 om 17:12
Dan was je niet veel verder van huis geweest nu, had je een eigen jongen extra in je team en zat je niet met die veredelde vedetten. En er zijn genoeg jonge voetballers die nog steeds naar United willen hoor. Jongens van de Nederlandse top 3, jongens van de subtoppers in de bundesliga, jongens uit de subtop van Engeland (Declan Rice bijvoorbeeld). Er zijn zoveel opties. Die EL gooit misschien de deur dicht voor gearriveerde spelers maar lang niet altijd zijn gearriveerde spelers de oplossing wanneer ze in een nieuw team en nieuwe omgeving komen. In een vrij kille stad ook. Soms moet je dat ook niet willen. Zo'n Bale bijvoorbeeld.. Had dan Pulisic al gehaald. Of ga achter zo'n Havetz aan. Weet ik veel. Zoveel mogelijkheden. United zal altijd United blijven en is een droom voor velen, nog steeds.
 
SjonnyvdBeek
 
0
10 mei 2019 om 17:13
Met andere woorden: die EL kan wel eens de redding van United worden omdat ze nu eindelijk eens creatief moeten worden. Of nouja, relatief creatief en aan de lange termijn denkend. Met een échte visie. Ajax heeft laten zien wat er mogelijk is.
 
DieGelbeReds
 
5
10 mei 2019 om 11:24
Dat wordt weer maximaal plek 4 voor Manchester United. Ze hebben het lek nog lang niet boven. LFC en City hebben het prima voor elkaar en worden, volgens mijn inschatting, 1 en 2. Daar gaat één transferwindow in de zomer niets aan veranderen. Spurs gaan het gat enigszins dichten en worden 3. Man U, Chelsea en Arsenal mogen gaan uitmaken wie 4 wordt.
 
bruh
 
5
10 mei 2019 om 11:43
United kan met een aantal hele goede aankopen echt gaan concurreren met liverpool, man city en de rest van de wereldtop. We hebben met rashford, pogba, de gea en shaw al 4 toppers in huis. Lukaku en martial mogen wat mij betreft ook blijven, want in vorm zijn die ook gwn top. En dan hoop ik dat united slim in gaat kopen en bissaka, de ligt/diop/upamecano(2 van de 3), tuanzebe terughaalt, barella, rice/ascacibar/carvalho(2 van de 3), sancho en pepe haalt. En dan smalling, jones, rojo, valencia, young, bailly, herrera, matic, fred en sanchez verkoopt. Als je dan vervolgens greenwood, chong, garner, o'connor en gomes naar het eerste doorschuift heb je met de aankopen erbij gwn een goed team met genoeg backups en ook nog eens jeugd die je de kans kan geven in een bekertournooi en kleine wedstrijden. Je zou dan ook alleen aan sancho en de ligt, mocht die nog mogelijk zijn, enorm veel geld kwijt zijn en de rest zijn kleinere aankopen waar je geen mega bedragen aan kwijt bent.
 
LucasAndersen
 
0
10 mei 2019 om 12:58
Eerst nog maar even afwachten of Pogba wil blijven. United ligt zover op Liverpool achter nu, dat maak je niet met een paar goeie aankopen goed. Het gat is bijna 30 punten, en Liverpool zal zich ook weer versterken deze zomer. United moet 3 goeie transferwindows hebben en bouwen aan een goed team om weer een beetje in de buurt te komen, zo'n gat maak je echt niet zomaar goed.
 
aco190
 
5
10 mei 2019 om 13:15
Waarom niet? Liverpool is vorige seizoen 4de met 25 punten achterstand op city geëindigd. United moet gewoon een keer goede aankopen doen en ze kunnen echt wel weer mee doen om prijzen.
 
Lennartvan Leeuwen
 
0
10 mei 2019 om 13:31
Die wereldsterren van United zullen echt niet allemaal blijven, de reden is Europa League.... Daar willen Pogba, De Gea, Martial, Rashford etc etc echt niet in spelen. Ook zullen er geen echte topspelers bij komen om deze reden.
 
bruh
 
0
10 mei 2019 om 13:45
@lennart De gea heeft gezegd dat hij pas over een contractverlenging wilt praten als er flink geinvesteerd wordt in de selectie, dus als je dat doet kan je die jongen echt wel behouden. Pogba kan je denk ik ook wel behouden als je laat zien dat je flink investeert en hem ook een beetje helpt door goede spelers naast hem neer te zetten. Rashford gaat helemaal nergens naartoe als jongen van de club en over martial zijn er sws al twijfels. Overigens zouden die jongens allemaal voor de hoofdprijs de deur uitgaan en moeten er uberhaupt al clubs zijn die hun salaris willen betalen. Daarnaast is iemand als pogba ook gwn gehaald toen ze EL speelde dus topspelers kan je echt wel strikken met het juiste bedrag. United heeft enorm veel geld, is met real de grootste club ter wereld en heeft veel potentie om weer bij de top aan te haken. Clubs als city en psg hebben al vaak genoeg aangetoond dat je topspelers kan halen door met geld te smijten dus dat komt echt wel goed. Overigens zijn er ook gwn alternatieven voor die spelers mochten ze vertrekken: voor de gea kan je lafont halen, voor pogba zou je ndombele/james rodriguez/havertz/fekir kunnen halen en voor martial zou je dan met de aankopen die ik voorstelde sancho en pepe hebben en zou je wellicht nog zaha terug kunnen halen. Die deed het erg goed, weet niet of dat nog steeds zo is.
 
gloryUnited
 
2
10 mei 2019 om 14:58
@lucasandersen Sinds Ole manager is van United, heeft United 40 punten gepakt en Liverpool 49. Dus het gat van 30 punten komt nog uit de tijd van Mourinho.
 
ManUfanforever
 
7
10 mei 2019 om 11:25
Grappig dat Ole net in zijn persconferentie aangeeft dat hij deze speler niet heeft gevolgd en dat de pers zijn naam linkt. En dan nu heeft Uinted hem binnen?? Wie wel komt/blijft is Phelen! Net getekend
 
Peter1984
 
0
10 mei 2019 om 12:21
Geen officieel bericht nog van de club
 
ManUfanforever
 
1
10 mei 2019 om 12:29
Waarover? Phelan? press release was een uur geleden.. Voorpagina v.d. de Off Site
 
Freiburg
 
1
10 mei 2019 om 13:44
Beetje raar artikel inderdaad, hoort naar mijn mening gewoon in de wandelgangen. Dat Phelan blijft is natuurlijk top voor united
 
Peter1984
 
0
10 mei 2019 om 17:04
Nee over James
 
zwaailicht
 
1
10 mei 2019 om 13:10
Ach joh, een week geleden had die middenvelder van Sporting getekend bij City. Nu blijkt dat er helemaal geen interesse is geweest. Iets met een korreltje zout nemen op dit forum is wel handig.
 
voetbal14253
 
1
10 mei 2019 om 11:27
Ken de speler niet, kan iemand me meer vertellen? Buiten dat.. als United weer terug wilt naar de europese top moeten ze echt betere en vooral gerichtere aankopen doen gebaseerd op de visie van de trainer.
 
AjaxCunian
 
2
10 mei 2019 om 11:29
Onbekende speler maar op basis van beelden wel het type dat United nodig heeft, brits, en jong. Ik laat me graag verassen. Als hij komt, zal hij vast ook niet de enige zijn, maar denk dat United gaat voor een goedkope oplossing op de rechtervleugel en Greenwood/chong/lingard.
 
mestreech2
 
3
10 mei 2019 om 11:30
17 miljoen voor iemand met 1 jaar contract nog en een divisie lager speelt...
 
Janta
 
2
10 mei 2019 om 11:52
Ach voor Engelse begrippen is dat een koopje en denk ook niet dat hij is aangetrokken als basisspeler.
 
LucasAndersen
 
1
10 mei 2019 om 12:59
Voor engelse spelers moet je altijd teveel betalen. Kijk bijvoorbeeld naar de 35 miljoen die voor Danny Drinkwater werd betaald.
 
FootballCR7
 
0
10 mei 2019 om 11:57
Het is zeer moeilijk om als Manchester United topspelers binnen te halen omdat die CL willen spelen en Man U dat waarschijnlijk niet haalt. Daarnaast vragen clubs 2x zoveel geld aan Engelse clubs omdat ze het geld toch wel hebben. Ik zou zeker op zoek gaan naar een ervaren centrale verdediger die deze verdediging kan leiden, een goede rechtsback, een back up voor Shaw, een goede verdedigende middenvelder halen en die laten rouleren met Mctominay, daarnaast heb je Matic die meer het spel kan maken net als bij Chelsea met Kante en Matic wat een enorm sterk duo was. Pogba vanaf LM veel naar binnen snijden wat ruimte maakt voor Shaw. Rashford en Martial in de spits proberen. En een goede rechtsbuiten binnenhalen want die positie is enorm zwak.
 
RedondoNo5
 
0
10 mei 2019 om 11:58
Ben benieuwd wat Manu gaat doen. Ze hebben een selectie met teveel middelmaat. Hier moeten ze een keer van af stappen willen ze weer echt mee doen. Dat betekend investeren en met de juiste coach jonge talenten meer kans geven. Er zijn teveel spelers die uiteindelijk niks extra's hebben gebracht.
 
NyaSheva
 
0
10 mei 2019 om 12:07
(Gooner): Als Man Itd weer wilt aansluiten, dan ga je t hiermee echt niet doen... Ze moeten echt topversterkingen halen. Want de leeftijd komt ver in de squad en als je het met deze gasten moet oplossen...
 
Lesterr
 
5
10 mei 2019 om 12:08
Spelers als Tah, Digne, Konate, Soler, Fornals, Ndidi, Richarlison, Moi Gomez en Eggestein moeten wel haalbaar zijn voor United. Op Digne na jonge, gretige, maar toch allemaal erg volwassene spelers die hun teams nu al op sleeptouw nemen.