'Man United heeft 50 miljoen over voor voormalig plaaggeest van Mourinho'
Zaterdag, 15 juni 2019 om 18:39

Manchester United is met het oog op het volgend seizoen op zoek naar defensieve versterkingen en Issa Diop is de volgende die op het verlanglijstje van de Engelse grootmacht is verschenen. Sky Sports meldt zaterdagavond dat Manchester United een transfersom van vijftig miljoen euro plus een vooralsnog onbekende speler over heeft voor de komst van de verdediger van West Ham United.

De 22-jarige Diop speelt sinds vorig jaar in Engeland, nadat West Ham 25 miljoen euro overmaakte naar Toulouse voor de diensten van de Frans jeugdinternational. Hij kende een ijzersterk debuutjaar in Londen en speelde uiteindelijk 33 van de 38 mogelijke competitiewedstrijden vanaf het begin.

Diop maakte in diverse topwedstrijden grote indruk en kreeg in september na de 3-1 overwinning van West Ham op Manchester United bijvoorbeeld lof toegezwaaid van José Mourinho. "Mijn complimenten aan de scout die die 21-jarige jongen heeft ontdekt, Issa Diop. Een monster, hij domineerde al zijn duels", zo liet de toenmalige manager van Manchester United optekenen door diverse Engelse media.

De stormachtige ontwikkeling van Diop is kennelijk ook bij de clubleiding van Manchester United opgevallen. The Red Devils hebben naar verluidt een transfersom van vijftig miljoen euro over voor de verdediger en zijn daarnaast ook nog eens bereid een eigen speler in de deal te betrekken. Sky Sports verzekert vooralsnog dat West Ham voor minder dat 67,4 miljoen euro geen zaken wil doen met de Engelse recordkampioen.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
3
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
Rikkie7
 
4
15 juni 2019 om 18:48
Ik vind hem echt een prima speler om te halen met de visie op de toekomst, maar in de verdediging zie ik toch liever eerst een ervaren versterking eigenlijk. Aan de andere kant is dit wel al beter dan Smalling, Jones en Rojo...
 
Cyberize7x
 
3
15 juni 2019 om 18:51
Tja welke gevestigde topverdediger wilt er nu naar Manchester United? Vrijwel voor iedereen een stap achteruit als je al uitkomt in de CL. Eventueel Manolas die schijnt wel weg te willen, de vraag is of hij een stap buiten Italië ziet zitten.
 
Rikkie7
 
11
15 juni 2019 om 19:00
Misschien Alderweireld proberen voor een mooi salaris? Manolas misschien inderdaad.
 
bruh
 
7
15 juni 2019 om 19:21
Manolas of alderweireld moet je toch helemaal niet willen. Te matig en te oud in t geval van alderweireld. Als ze Diop halen moeten ze als partner gaan voor upamecano, konate of de ligt. 1x flink investeren en dan kan je de komende jaren de hand op de knip houden. Bovendien kan je met de verkoop van bailly, jones, smalling en rojo genoeg geld inzamelen om die nieuwe cb te bekostigen (op de ligt na).
 
FikretÇelik
 
5
15 juni 2019 om 20:17
Manolos, Aldeweireld, Diop zijn targets die voor United realistischer zijn dan bijvoorbeeld De Ligt of van Dijk. United speelt geen Champions League en is niet meer de absolute topclub dat elk jaar kampioen wordt.
 
bruh
 
3
15 juni 2019 om 20:45
Niemand heeft het over van dijk. Diop zou in mijn ogen geweldig zijn, maar manolas en alderweireld zou ik zelf armoedige aankopen vinden. Wat de ligt betreft kan united misschien geen champions league voetbal bieden, maar daar tegenover staat wel een vaste basisplek die alle andere clubs dan weer niet kunnen bieden gezien de verdedigers die zij al hebben. Daarbij is t ook zo dat united waarschijnlijk maar 1 seizoen geen cl voetbal speelt en dat speelminuten belangrijker zijn dan cl voetbal.
 
Rikkie7
 
2
15 juni 2019 om 20:46
Precies, je moet toch iets. Liever een Alderweireld op leeftijd dan een Smalling die ook al oud genoeg is.
 
bruh
 
4
15 juni 2019 om 21:14
Je moet toch iets is niet de juiste instelling. Er lopen genoeg talentvolle spelers rond bij kleinere clubs zoals ajax, cagliari, west ham, leipzig, dortmund,lyon, villareal, lille et cetera. Spelers van dat soort clubs willen echt wel naar united hoor. United is nog steeds een enorme club en kan bovendien als enige topclub speeltijd beloven wat een enorme troef kan zijn bij het binnenhalen van jonge spelers. United moet net als bayern wanneer het een schoonmaak houdt 1 jaar flink geld uitgeven en de selectie vernieuwen om vervolgens jarenlang de hand op de knip te kunnen houden. Weet je tenminste zeker dat je er binnen 1 seizoen weer staat en niet achter de feiten aan blijft lopen waarbij je ook sterspelers verliest aangezien die geen zin hebben om nog 3 seizoen kutvoetbal te spelen voordat de selectie eindelijk compleet is. Budgettair moet het ook allemaal te doen zijn, want je kan sws 1 vleugelspeler, 1 verdediger, 1 back en 1 middenvelder bekostigen met verkopen en er zijn genoeg opties. Centraal achterin kan je kiezen uit De ligt, Diop, upamecano, konate. Rechtsback uit meunier, bissaka, tete, pereira, calabria, sidibe en cancelo waarbij je zelf ook nog dalot en laird hebt lopen. CVM kan je kiezen uit ascacibar, carvalho, neves, partey, rice, Berge. CM uit ndombele, barella, havertz, aouar, rodriguez. RB uit sancho, pepe en chukwueze. Je gaat mij niet vertellen dat je daaruit niet een paar goede deals kan sluiten. Als ik woodward was zou ik twee topaankopen doen in sancho en de ligt en dan het overige geld en de inkomsten uit verkopen gebruiken om barella, Berge, ascacibar of carvalho, tete of sidibe (beiden goedkoop), chukwueze (enorm talent) en upamecano of diop te halen. Laat je O'Connor, Greenwood, Chong, Garner, Laird en Gomes doorstromen naar het eerste en haal je tuanzebe terug. Selectie compleet en klaar is kees.
 
DylanVan Herpen
 
2
15 juni 2019 om 21:40
Tere maakt nog niet eens indruk bij Lyon, als je verder wilt komen ga je die nooit halen
 
Rikkie7
 
0
15 juni 2019 om 21:55
United heeft ook geld zat en er zullen vast wel nog een aantal versterkingen komen. Solskjaer wil ook jong talent halen, maar ik vind dat een verdeging wel een ervaren speler nodig heeft om het te organiseren en wat ervaring over te brengen op de jongere spelers.
 
RomanEmpire010
 
0
15 juni 2019 om 22:48
@Bruh: Het liefst zie ik toch deze opstelling voor United.. De Gea, Semedo, Koulibaly, Konate/Upamecano, Shaw, Partey/Rice, Pogba, Bruno Fernandes, Pepe/Sancho, Rashford, Martial. Dan heb je met Lindelof een prima backup / concurrent voor Konate/Upamecano en met Lingard, Matic, Lukaku, Dalot, etc. prima backups, al ben ik wel van mening dat de bank ook een upgrade kan gebruiken, maar dat kan het jaar erna!
 
bruh
 
0
15 juni 2019 om 23:00
Die spelers die ik noem doen het ook al uitstekend zonder dat er een alderweireld naast ze staat dus dat is helemaal niet nodig. Wat betreft tete die niet zou overtuigen: iedereen is fan van bissaka en dat is eenzelfde type als tete. Beiden verslinden zij buitenspelers, maar brengen voetballend een stuk minder. Dusja, als je fan bent van bissaka moet je ook positief staan tegenover tete. Bij lyon speelt hij niet alles, omdat hij twee goede concurrenten heeft die voetballend meer brengen en verdedigend een stuk zwakker zijn waarbij de coach een voorkeur heeft voor een voetballende back. Ikzelf heb liever een back als bissaka of tete waarvan je weet dat er niemand langskomt.
 
bruh
 
0
15 juni 2019 om 23:04
@romanempire010, klinkt idd lekker, maar zal ook enorm duur zijn. semedo zal behoorlijk wat kosten gezien barca hem zelf voor 35 miljoen heeft gehaald en koulibaly, sancho/pepe en fernandes kosten waarschijnlijk ook de hoofdprijs. Daarnaast denk ik sws dat het middenveld dan verdedigend te zwak zal zijn, want pogba houdt niet van verdedigen, fernandes kan het niet en rice is een voetballende cvm. Partey is verdedigend wel wat sterker, maar ook weer geen verslinder zoals kante. Overigens wel een heerlijk team voetballend gezien hoor. Waarom ik persoonlijk voor ascacibar en barella kies is puur, omdat ascacibar een type kante is met een goede pass naar voren voor een counter en barella zowel voetballend als verdedigend wat brengt. Met die twee ontlast je zowel de verdediging als pogba en bovendien zijn ze ook niet al te duur. Berge daarentegen is meer een type frenkie de jong wat ook enorm handig zal zijn in bepaalde wedstrijden en ook hij zal niet al te duur zijn. Chukwueze moet je overigens echt een keer checken. Heerlijke speler en ook die zal niet al te duur zijn.
 
RomanEmpire010
 
1
16 juni 2019 om 00:54
@Bruh: Ik begrijp je gedachte over het aanvallende middenveld, maar tegen de overige top 6 clubs, kan je altijd met Matic, Partey en Pogba starten. Tegen de rest moet het zeker te doen zijn; zeker als er eens lekker gevoetbald gaat worden op constant niveau. Ook de aankoop van jongens als Berge en Chukwueze kan ik begrijpen, maar zie ik niet direct als jongens die er gelijk staan. Daarom beter nu Solksjaer de kans geven om twee jaar te bouwen. De middelen zijn er, de status is er, maar het team komt gewoon tekort. Net als Liverpool moet je een fase ingaan waarbij je twee jaar misschien 6e wordt, maar in het derde jaar sta je er weer. Hoop oprecht dat Solksjaer die kans krijgt en het ook teweeg kan brengen. Overigens zie ik Oblak of Donnarumma graag komen als De Gea niet wil verlengen!
 
khalid3073wx
 
3
15 juni 2019 om 18:50
Prima verdediger maar of hij Utd kan redden hmm weet het niet, maar op De Ligt na kan ik niemand bedenken die goed past.
 
ginger-pele
 
1
15 juni 2019 om 19:26
Upamecano misschien.
 
khalid3073wx
 
1
15 juni 2019 om 21:51
Die vind ikzelf ook beter Diop is goed. Maar Utd heeft een Ervaren goeie verdediger nodig die leiding kan geven. Hummels Boateng dat soort gozers.
 
RomanEmpire010
 
2
15 juni 2019 om 22:49
Koulibaly.. Ideale PL verdediger + een echte leider!
 
Angelo77
 
7
15 juni 2019 om 18:52
Is een vrij groot talent. Als je hem kan binnenhalen voor de juiste prijs, moet je dat doen. 50m voor een cv is tegenwoordig niet zo gek meer. 70m zou ik er dan niet voor over hebben.Laten we hopen dat die onbekende speler Jones of Young is. Of Rojo.
 
binny
 
0
15 juni 2019 om 18:59
Hele goed speler met bereveel potentie, zou dit best een goede stpa vinden. Alleen moet die jongen wekeleijks spelen en dat zal hij niet doen in Manchester. Sws moeten die eens wat sterren gaan halen, geef echt geld uit anders sta je al achter en maak je het alleen maar lastiger voor Ole
 
Arnavut1
 
0
15 juni 2019 om 19:17
Voor deze bedragen kijken we niet meer raar op maar is hij echt fan het niveau dat Man u wil hebben? Wel beter dan de rest die nu aanwezig zijn maar betwijfel of hij niet net zoals de reat zal choken.
 
Dutchred
 
0
15 juni 2019 om 19:41
Ik denk dat de echte toppers tegenwoordig liever naar andere clubs gaan. Man utd is niet meer wat het was na het vertrek van Ferguson.
 
DerbyCountyFC
 
3
15 juni 2019 om 19:39
Het is zeker een heel goede speler, denk dat hij met gemak kan redden bij United, gezien wat daar rondloopt.
 
olumuneFb
 
2
15 juni 2019 om 19:49
Diop heeft alles wat je zoekt in een verdediger: Fysiek sterk, goeie timing met tackelen, kan goed koppen, lengte en is ook nog eens jong. Zou een geweldige transfer zijn!
 
robertrobert
 
1
15 juni 2019 om 20:32
Heeft ManU zelf geen scouts. Je kan ook eens zorgen dat jij de club bent die zo'n speler scout. Blijkbaar zijn ze daar te lui voor door al het geld dat ze hebben. Kopen ze weer te laat en dus voor 3x te veel zo'n speler. Hopen dat die jongen van Swansea wel goed presteert. Dan kan dat misschien weer een begin zijn naar een ander transferbeleid. 1 max 2 topaankopen per seizoen en dan 1 a 2 talenten. Verder naar de jeugd kijken wat daar loopt, dat kan toch ook niet eens verdwenen zijn. Probleem is alleen wel dat je al een goed elftal moet hebben en dus alleen vervessen. Dat is momenteel niet echt zo. Ik mis dat toch wel hoor. Ook al hadden ze het geld en gaven ze destijds het meeste uit, het was met visie en beleid en betaalde zich uit. Nu is het maar kijken van o die speelt een jaar goed, die willen we. Erg jammer.
 
bruh
 
2
15 juni 2019 om 20:54
Deze jongen blonk vorig seizoen idd ook al uit bij Toulouse samen met lafont die nu bij fiorentina keept. Wat betreft de jeugd loopt er zeker wel wat rond bij united. Greenwood (spits), chong (vleugelspeler), gomes (CAM), garner (CVM), O'Connor (linksback), Laird (rechtsback) zijn allen grote talenten, maar wel nog vrij jong dus die kunnen nog geen basis spelen maar wel de selectie aanvullen uiteraard. Daarnaast komen ook Mctominay, Pogba, Lingard, Rashford en Tuanzebe uit de jeugd. Laatsgenoemde heeft een goed seizoen achter de rug bij Aston Villa en zou dus voor komend seizoen de perfecte 4de CB zijn samen met lindelof en hopelijk 2 nieuwe aankopen uit het rijtje Diop, Upamecano, Konate of De Ligt. Bailly, jones, rojo en smalling zouden dan weg kunnen voor een redelijk bedrag.