Man United stelt weer teleur; Leicester wipt dankzij VAR over Man City heen
Zondag, 1 december 2019 om 19:30

Manchester United is er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen van promovendus Aston Villa (2-2). Jack Grealish opende op zeer fraaie wijze de score voor de bezoekers, waarna Marcus Rashford de stand nog voor rust gelijk trok. Na rust scoorden beide ploegen nog een keer. Leicester City won voor de zesde keer op rij, ditmaal van Everton (2-1). De winnende treffer van Kelechi Iheanacho ver in blessuretijd werd in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR besliste anders. Leicester wipt derhalve over Manchester City heen en staat nu tweede in de Premier League.

Manchester United - Aston Villa 2-2
Het elftal van manager Ole Gunnar Solskjaer kende een slechte start op Old Trafford, daar Grealish met een geweldig afstandsschot op de proppen kwam na elf minuten. David De Gea was volstrekt kansloos. Na een halfuur spelen werd een treffer van Trezeguet, die was ingevallen voor de geblesseerde Anwar El Ghazi, afgekeurd wegens buitenspel, na goed voorbereidend werk van Grealish. Kort voor rust kopte Rashford via de binnenkant van de paal de gelijkmaker binnen, al werd de treffer later aangemerkt als een eigen doelpunt van Villa-keeper Tom Heaton, daar de bal via de rug van laatstgenoemde in het doel verdween. Halverwege de tweede helft kopte Victor Lindelöf Manchester United op voorsprong. De euforie was van korte duur, want neo-international Tyrone Mings liet De Gea kansloos met een bekeken inzet van dichtbij. De treffer werd toegekend na raadplegen van de VAR, omdat Man Utd-verdediger Brendon Williams ervoor zorgde dat Mings niet buitenspel stond. Hierdoor pakte Villa op knappe wijze een punt in Manchester.

Leicester City - Everton 2-1
The Foxes werden in het King Power Stadium lange tijd in bedwang gehouden door Everton. De bezoekers uit Liverpool namen halverwege de eerste helft brutaal de leiding, toen Richarlison met een fraaie kopbal doelman Kasper Smeichel het nakijken gaf. Leicester leek een strafschop te krijgen na een halfuur spelen vanwege een overtreding van Mason Holgate op Ben Chilwell. Op aanraden van de VAR bleef een penalty echter uit. Wie anders dan Jamie Vardy redde na rust een punt voor Leicester. De topschutter knalde van dichtbij raak in de 68ste minuut. Ver in blessuretijd sloeg het noodlot alsnog toe voor Everton. Iheanacho kreeg dankzij de VAR het doelpunt toegekend, tot grote vreugde van alles en iedereen bij Leicester.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
JvL-United
 
3
1 december 2019 om 19:33
Wel pech ook vandaag. Maar het is gewoon niet goed genoeg.. ook Tony was vandaag matig. Dat stifje was wel het dieptepunt.
 
bruh
 
2
1 december 2019 om 19:38
Er zijn gwn drastisch verdedigende middenvelders nodig die zowel kunnen verdedigen als voetballen. Dan ontlast je de verdediging en geef je tegelijkertijd de aanvallende spelers meer vrijheid om hun ding te doen + meer aanvoer.
 
JvL-United
 
2
1 december 2019 om 20:07
Er is wel meer nódig. Ik zie Neves wel graag komen als cdm. Misschien anders Ndidi, Partey of Roca ofzo. Neves, Depay/Sancho, Maddison, Dias en Cavani zouden voorbeelden zijn van spelers waar United vol voor moet gaan. De weg is iig nog lang.
 
bruh
 
0
1 december 2019 om 20:25
cavani liever niet. die is alweer 32 en zal een enorm salaris willen. Doe mij dan maar liever een belotti die enorm compleet is en werkt als een buffel + jong is. Die kan dan lekker concurreren met greenwood voor de spitspositie. Neves zou idd ook nog een goede optie zijn al weet ik niet of die verdedigend goed genoeg is net zoals dat een Ndidi dat voetballend niet is. Desalniettemin zijn het natuurlijk wel uitstekende cvm's. Maddison vind ik overigens ook onnodig, want je hebt pogba al lopen en die wil je juist ontlasten met een verdedigend blok erachter zodat hij creatief kan zijn op 10. Maar wat zou er nog meer nodig moeten zijn dan? Als jij een team hebt met de gea - bissaka - maguire - upamecano/konate/dias/diop - shaw - carvalho- roca- sancho - pogba - rashford/martial - belotti. En dan nog james, mctominay, rashford/martial, greenwood, lindelof, tuanzebe, gomes, garner, laird, lingard et cetera op de bank. Dan heb je gwn een heerlijk team met enorm veel talent en genoeg wisselopties en dan doe je mee om alle prijzen.
 
JvL-United
 
2
1 december 2019 om 20:55
Nou ja ervaring dus wel. Al zou het met de spelers die jij opnoemt al een stuk beter worden. Maar zo heeft iedereen zijn voorkeuren. De Gea, AWB, Maguire, Dias, Shaw, Neves, Pogba, Maddison, Sancho, Martial, Rashford. Met Cavani als pinchhitter.
 
PanFC
 
1
1 december 2019 om 21:57
Er is juist niet veel nodig. Alleen ervaring opdoen. De gretigheid is er. Het talent ook. Dit is Manchester United. Jonge spelers halen/opleiden. Geen vedettes kopen. Dit is een seizoen om te leren. Laat ze leren. Dat gaat met vallen en opstaan. En volgend seizoen of dat erna, doen we gewoon weer mee de United way.
 
JvL-United
 
0
1 december 2019 om 23:03
De spelers die ik noem zijn op Cavani na toch niet echt vedettes? United kocht ook altijd sterk talent in en af en toe een gearriveerde ster. Een van Persie bijvoorbeeld. En kijk hoe dat liep!
 
impossible
 
14
1 december 2019 om 19:33
Ayoze Perez deed veel fout bij Leicester in het eerste helft en ik dacht van hebben ze niemand anders. Opeens zie ik in de tweede helft Iheanacho erin komen en wat was die goed zeg ook nog een assist en goal en daardoor gewonnen. Wat een gouden wissel de volgende moet hij basis staan.
 
Yelle
 
14
1 december 2019 om 19:39
Ayoze bakte er inderdaad niet veel van. Wordt bovendien een erg vervelend ventje als het even niet loopt. Heb me echt kapot lopen ergeren.
 
Oelie Wapper
 
5
1 december 2019 om 19:33
Boeiende slotfase bij Leicester-Everton. Zuur voor Everton, maar wel een terechte beslissing om de goal toe te kennen.
 
foeballuh
 
5
1 december 2019 om 19:54
Ja, de VAR werd hier uitstekend toegepast. Mag ook wel eens worden gezegd.
 
foeballuh
 
17
1 december 2019 om 19:34
Wat een heerlijke jonge ploeg heeft Leicester toch. Telkens weten zij vertrekkende topspelers adequaat te vervangen en het voetbal is ook nog eens goed. Zou mooi zijn als zij structureel bij de top kunnen aanhaken.
 
bruh
 
4
1 december 2019 om 19:36
tjaa wat wil je met een middenveld van pereira, fred en mata. Er moet van de winter echt versterking worden gehaald voor het verdedigende blok voor de verdediging. Liefst roca en dan carvalho of een rice/ndidi, al heeft ndidi denk ik niet het voetballende vermogen zoals een kante dat wel heeft. Pogba dalijk dan weer op tien en dan kan er van de zomer een goede spits - wat mij betreft belotti -, een centrale verdediger als upamecano en sancho komen. Doen ze dat, dan doen ze volgend seizoen weer mee om de titel. Mja, met woordward weet je nooit wat er komt.
 
arsen(e)al
 
11
1 december 2019 om 19:43
United kan er ook gewoon een miljard tegenaan gooien als je dan toch bezig bent
 
bruh
 
1
1 december 2019 om 20:01
een miljard of 5 spelers halen voor posities die nu eenmaal versterkt moeten worden is wel een heel ander verhaal, maar goed.
 
VaLeN79
 
12
1 december 2019 om 19:45
Lekker wederom honderden miljoenen euro's tegenaan kwakken.. Als een computerspel... treurig..
 
RGiggs11
 
1
1 december 2019 om 19:53
@VaLeN79 , het wordt pas treurig als er niemand wordt gekocht. Wij willen prijzen pakken zoals we gewend zijn maar de laatste jaren werden de verkeerde spelers gekocht voor absurde bedragen. Woodward moet lekker weggaan en er moet iemand komen die wel verstand heeft van beleid voeren.
 
bruh
 
1
1 december 2019 om 20:16
er zijn simpelweg 5 posities die versterkt moeten worden bij united. Overigens zul je ook nog spelers verkopen zoals een mata of een rojo en afgelopen zomer is lukaku de deur nog uitgegaan dus er komt ook geld binnen. Daarnaast koop elke topclub spelers, want ook een club als barca heeft in 3 jaar tijd meer dan 580 miljoen aan spelers gekocht en dan reken ik niet eens spelers mee die alweer vertrokken zijn zoals paulinho en malcom en nog wat andere spelers die voor transferbedragen van onder de 20 miljoen zijn gehaald. Daar komt united niet bij in de buurt, dus we kunnen lang en kort praten, maar dit zijn geen computerspel koopclub taferelen. Het is niet meer dan normaal dat wanneer je spelers nodig hebt voor bepaalde posities en je die posities niet kunt vullen met talenten die er klaar voor zijn dat je dan spelers koopt. Dusja, of united haalt spelers en doen weer mee of ze gaan wachten tot de talenten er klaar voor zijn en doen de komende 3 jaar mee om de europa league plekken.
 
Bati-United
 
20
1 december 2019 om 19:36
Eén voordeel; zulke wedstrijden van United kunnen je weekend niet verpesten. Die is namelijk toch al bijna om!
 
oxxis
 
3
1 december 2019 om 23:14
Voor de een een voordeel, voor de ander een nadeel. Zonde dat ik niet langer kan nagenieten van deze zoveelste zeperd van united dit weekend
 
ZLuuk
 
4
1 december 2019 om 19:39
Ole, Glazers, Woodward en de helft van de selectie eruit donderen. De ingezette lijn voor jong (Engels) talent behouden, Pochettino aanstellen en opnieuw beginnen. Spel niet om aan te gluren, alweer.
 
Yelle
 
4
1 december 2019 om 19:41
60 minuten lang was het echt Everton dat de klok sloeg, die hadden de wedstrijd echt al kunnen beslissen. Ongelofelijk knap dat Leicester dan toch aan het langste eind trekt. Mooi dat Vardy het dit seizoen weet zo goed doet.
 
azchelsea
 
4
1 december 2019 om 19:41
Wat een ontknoping bij leicester-Everton. Zo’n fractie van net wel/net niet buitenspel kan Silva gewoon zijn kop kosten, dat zou wel heel zuur zijn. Zie je wel gewoon hoe nuttig de VAR kan zijn, anders waren er 2 punten door de neus geboord voor Leicester.
 
TILBURG013
 
1
1 december 2019 om 19:42
Everton wordt hier gewoon bestolen. De extra tijd was allang voorbij en de scheids had allang kunnen fluiten. Maar goed, zuur voor Everton, geluk voor Leicester..
 
RASDAGO
 
15
1 december 2019 om 19:46
Uhm sidibe lag 2 van de 3min blessuretijd op de grond waardoor er door gespeeld werd. Lijkt me logisch. Vervolgens scoorde leicester nog voor het 94:00 was dus ruim op tijd
 
TILBURG013
 
2
1 december 2019 om 19:52
Heb ik niet meegekregen, schakelde voor de goal in! Dan is het inderdaad nog enigszins te verklaren..
 
Oelie Wapper
 
3
1 december 2019 om 19:56
Was helemaal terecht, werd uiteindelijk (na de goal) tot in de 98e minuut gespeeld.
 
duckie89
 
6
1 december 2019 om 19:50
De hele avond alle sites weer in de gaten houden in de hoop dat Ole zelf de handdoek in de ring gooit!
 
RGiggs11
 
0
1 december 2019 om 19:58
Ja hij moet wel zelf opstappen want als hij ontslagen wordt diskwalificeert Woodward zichzelf en zou hij ook zijn conclusies moeten trekken. (Dat zou wel mooi zijn trouwens als Woodward ook opstapt)
 
Chelseachamp
 
0
1 december 2019 om 23:16
Als ik Leicester city zo zie spelen dit seizoen, zou ik zeggen United haal heel het middenveld van Leicester maar op.
 
Lacazette
 
1
2 december 2019 om 03:13
Wat is 'sauce hebben' nou weer?? Verder wel bijzonder dat leicester zoveel grote clubs onder zich weet te houden. Het zou een wereldprestate zijn als ze CL voetbal zouden halen en ze staan al 12 punten voor op plek 5