'Manchester City heeft eindelijk beet met ruim dertig miljoen én Danilo'
Zaterdag, 3 augustus 2019 om 19:55

Juventus en Manchester City naderen een akkoord over João Cancelo, zo weten onder meer La Gazzetta dello Sport, Sky Italia en de Manchester Evening News te melden. Alleen de laatste details scheiden de 25-jarige Portugese vleugelverdediger nog van een overstap naar de kampioen van Engeland. Als onderdeel van de overeenkomst bewandelt Danilo de omgekeerde weg richting Turijn.

De overstap van Cancelo naar the Citizens hing al een tijdje in de lucht. Manchester City was al langer geïnteresseerd in de Portugese vleugelverdediger, maar de onderhandelingen bevonden zich een tijdlang in een impasse. Eerder deze week keerden Manchester City en Juventus terug aan de onderhandelingstafel, waarna er betrekkelijk snel een akkoord bereikt zou zijn. Het was al langer duidelijk dat Danilo betrokken zou worden in de transfer van Cancelo.

Volgens Nicolò Schira, journalist van La Gazzetta dello Sport, gaat Manchester City een bedrag van 35 miljoen euro neertellen voor Cancelo. Daarnaast zal Danilo de omgekeerde weg richting Juventus bewandelen. Fabrizio Romano van Sky Italia meldt dat beide partijen nog niet helemaal op één lijn zitten. Manchester City zou dertig miljoen hebben geboden bij Juventus, maar la Vecchia Signora wenst meer. Volgens Romano zijn Cancelo en de regerend kampioen van Engeland in ieder geval al wel dicht bij een persoonlijk akkoord.

De Manchester Evening News meldt dat Danilo geen deel zal uitmaken van de selectie van Manchester City voor de wedstrijd om de Community Shield tegen Liverpool, die zondagmiddag wordt afgewerkt. Indien the Citizens erin slagen om Cancelo binnen te halen, is hij na Rodri, Angeliño en Zack Steffen de derde zomerse aanwinst. Juventus versterkte zich eerder deze zomer al met Matthijs de Ligt, Gianluigi Buffon, Adrien Rabiot, Aaron Ramsey, Merih Demiral en Luca Pellegrini.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
91
   
23:33
23:33
Sneijder loopt helemaal leeg: 'Real-onwaardig, hij kan echt niet op dit niveau'
10
   
23:30
23:30
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
23:01
23:01
Ipswich Town met één been in de Premier League na overwinning op Coventry City
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (60)

 
juvedeef
 
17
3 augustus 2019 om 19:58
Ik begrijp het helemaal niet meer. Sinds marotta weg is, is het een en al ellende. Ongelooflijk
 
AlexDelPiero10
 
30
3 augustus 2019 om 20:07
Heb gisteren een artikel gevonden, Juve heeft oude schulden (300 miljoen) en wilt deze wegwerken, ze hebben zich ook mispakt aan de Ronaldo transfer.De Italiaanse beursgenoteerde voetbalclub geeft voor het eerst in haar bestaan voor 175 miljoen euro schuldpapier uit.Juventus JUVE0,68% , de Italiaanse recordkampioen voetbal uit Turijn, heeft 175 miljoen euro opgehaald met schuldpapier op vijf jaar. Beleggers nemen vrede met een rendement van 3,5 procent per jaar. Dat geld zal door `La Vecchia Signora` wellicht gebruikt worden om duurdere oude schulden af te lossen en zo een paar miljoen euro rente per jaar uit te sparen. Juventus torst een schuld van 310 miljoen euro, onder mee bij de bank Monte dei Paschi di Siena, meldt de Britse zakenkrant Financial Times.De uitgifte van schuldpapier is een slimme financiële zet van Juventus, omdat de rente op schuldpapier heel erg laag is. Veel bedrijven sloegen de jongste maanden gretig munt uit het extreem soepele beleid van de Europese Centrale Bank om verse schulden aan te gaan of oude schulden goedkoop te herfinancieren Juventus zette zijn superster Cristiano Ronaldo in de markt om het schuldpapier te slijten. De club pocht in de prospectus dat de shirtjes van de 34-jarige Ronaldo, die begin dit seizoen overkwam van Real Madrid, in twee maanden zijn uitverkocht. De transfer van Ronaldo kostte Juventus wel 112 miljoen euro.De multinational op noppen draait commercieel als een tierelier. De club is genoteerd op de beurs van Milaan, wat toelaat onder de financiële motorkap te kijken. De omzet bedroeg in het seizoen 2017-2018 402 miljoen euro, 2,5 keer meer op acht jaar tijd.De architect van het succes is Andrea Agnelli. Diens familie - ook eigenaar van het auto-imperium rond Fiat - deelt al sinds 1923 de lakens uit bij Juventus. Hij kreeg de club na een magere periode weer in sportieve en commerciële bloedvorm.Door zakelijke slimmigheid vermeed hij ook dat het stadion jarenlang een molensteen rond de nek van de club zou zijn. De totale kostprijs was 150 miljoen euro, maar Juventus betaalt zelf maar 25 miljoen door de naamrechten van de nieuwe arena en de vrijgekomen gronden rond het oude stadion te verkopen.De afbetaling wordt mee gefinancierd door een nieuw shoppingcentrum waar bedrijven 90 miljoen euro in investeerden. De club nam ook voor 7,7 miljoen euro haar trainingcentrum Vinovo over van de Italiaanse banken. En Juventus investeerde 5 miljoen in een sportmedische en -wetenschappelijk campus van 3.500 vierkante meter die het commercieel wil exploiteren.Juventus is op de beurs 1,3 miljard euro waard. Het aandeel is dit jaar met 25 procent gestegen.De Oude Dame is niet de allereerste club die zich financiert met schuldpapier. De twee rivalen uit het naburige Milaan, Inter en Milan, gingen de Juventini voor.
 
marieke90
 
8
3 augustus 2019 om 20:09
Waarom wordt de ligt dan gehaald...
 
AlexDelPiero10
 
17
3 augustus 2019 om 20:10
Marieke90 Omdat het een buitenkans was, wie had nu gedacht dat Juve Barcelona en PSG kon aftroeven?
 
JuveAmor1897
 
5
3 augustus 2019 om 20:15
Dat heb ik ook ergens gelezen. Je zou toch denken dat Ronaldo marketing gezien veel zou opbrengen, ookal zijn er oude schulden? Ik denk bv. alleen nog maar aan de verkoop van tenues van Cr7. Zo deed AC Milan dat ook in der tijd met Kakà geloof ik. Door Dybala om te ruilen voor Lukaku zullen de cijfers ook niet bepaald stijgen wat vervolgens niet in dank wordt afgenomen denk ik dan. Achja, wij als trouwe supporters moeten maar door deze zure appel bijten zeker.
 
PcWolf
 
5
3 augustus 2019 om 20:15
Wie had gedacht dat Raiola Juventus zo makkelijk kon ompraten?
 
Yeisoonnn
 
6
3 augustus 2019 om 20:15
Oude schulden verklaard dan toch nog steeds niet waarom ze Dybala willen ruilen met Lukaku... Verkoop dan Dybala gewoon. Maar goed, Juventus voert de laatste jaren echt ontzettend goed beleid, maar het blijft zonde welke spelers er allemaal met een vertrek in verband worden gebracht.
 
marieke90
 
9
3 augustus 2019 om 20:18
Als je Ronaldo kan binnenhalen,dan is alles toch mogelijk,als je de ligt meer salaris biedt dan dat Barcelona wilde doen,dan is het toch niet zo gék. Als ze neymar binnenhalen noem je dat ook dan een buitenkans,zo kun je dat over elke speler zeggen die ze binnen hallen en de schulden blijven zich opstapelen.....
 
AlexDelPiero10
 
4
3 augustus 2019 om 20:20
Yeisoon Dit heeft iets te maken met boekhoudkundige truukjes, Lukaku komt zogezegd voor 80 miljoen, 80 miljoen die Juve in termijnen betaald, maar UTD betaald Dybala wel ineens aan 100 miljoen, waardoor Juve ineens cash heeft om verder te investeren en intussen de leningen op spelers af te betalen.
 
AlexDelPiero10
 
2
3 augustus 2019 om 20:24
Juve Amor Ronaldo brengt veel op, maar bijlange na niet genoeg om schulden weg te werken, hij heeft nog steeds 110 miljoen gekost en strijkr jaarlijks 30 miljoen op, dusja, shirtverkoop gaat zeer goed maar dat geld is bijna helemaal voor Adidas. De deal met Lukaku heb ik hieronder al uitgelegd, komt heel wat boekhoudkundige vernuftigheid bij kijken.
 
Juveitalia
 
2
3 augustus 2019 om 20:25
Ja als je zoveel schulden hebt, waarom haal je een Ronaldo van 110 miln en de ligt voor 75 miln?? Dus nu maar je beste spelers verkopen om het goed te maken?
 
AlexDelPiero10
 
5
3 augustus 2019 om 20:25
Marieke Vertel dat aan ons bestuur dat zich duidelijk vergallopeerd heeft.
 
Bon Jovi
 
2
3 augustus 2019 om 20:56
Ze hadden enkele jaren terug niet zo heel veel schulden. Maar blijkbaar hebben ze de transfersom en het loon van Ronaldo onderschat. Vraag me niet hoe dat kan gebeuren, ze wisten toch waar ze aan begonnen zou je denken. Misschien hadden ze meer shirtverkoop en CL winst of zo verwacht/gebudgetteerd. Al lijkt dat me sterk. Hoe dan ook bizar en zorgwekkend voor Juventini dat ze talentvolle jongeren als Cancelo, Dybala en Kean inruilen voor zeer beperkte voetballers als Ramsey, Danilo en Lukaku, spelers die bij wijze van spreken beter voor atletiek hadden gekozen. Oke, Rabiot, Buffon en Ramsey waren wel transfervrij maar ze kosten toch wel veel aan tekenbonussen en salarissen. De transfer van de Ligt snap ik nog, dat is een toekomstgerichte investering. Maar voor de rest zijn ze vreemd bezig.
 
Bon Jovi
 
3
3 augustus 2019 om 21:01
JuveAmor Die truitjes worden vaak overschat door fans. Tuurlijk verkopen ze veel cr7 truitjes maar dit gaat dan ten koste van de truitjes van bijv Chiellini of Dybala, in totaal worden er meestal niet zo heel veel extra truitjes verkocht.
 
Juveitalia
 
1
3 augustus 2019 om 21:08
Bon Jovi, bovendien gaat groot deel van die winst naar addidas.
 
gustafacci
 
3
3 augustus 2019 om 22:09
Omdat Chiellini en Bonucci oud begint te worden. Met de Ligt en Demiral hebben ze een sterke duo achterin gehaald om beide te vervangen. Keansnap ik zelf ook niet.
 
LucaAbbracciante
 
10
3 augustus 2019 om 20:00
Weer een slechte deal, goed bezig bestuur! Nu alleen nog Dybala wegdoen voor Lukaku en deze drama zomer is compleet!
 
Fc Scheidsrech
 
5
3 augustus 2019 om 22:07
Moet een grap zijn toch Lukaku naar Juventus en Dybala naar Manchester United? Juventus is bijna het spoor net zo bijster als Barcelona.......
 
Zermatt_Person
 
4
3 augustus 2019 om 20:01
Waarom zou Juventus, Danilo inruilen voor Cancelo? Cancelo lijkt me toch veel beter? Voor Man City is dit een redelijk goede deal. Al had Danilo van mijn part wel minimaal 25 miljoen euro mogen opleveren.
 
Angelo77
 
15
3 augustus 2019 om 20:04
Dat heeft ie in deze situatie toch ook opgebracht? Danilo + 35m = Cancelo(60m)
 
Zermatt_Person
 
2
3 augustus 2019 om 20:07
Cancelo lijkt me juist maximaal 55 miljoen euro waard. Dan lijkt me 30 miljoen euro logischer.
 
Angelo77
 
12
3 augustus 2019 om 20:01
Wat een rare deal van Juve hun kant. Why zou je dit doen?
 
NielsFCB18
 
2
3 augustus 2019 om 20:05
Prima deal als city zijnde
 
stravven
 
16
3 augustus 2019 om 20:06
Waar is Juve mee bezig? Dybala mag blijkbaar gaan, nu Cancelo, Kean is al weg, zijn ze in Turijn helemaal de weg kwijt ofzo?
 
AlexDelPiero10
 
26
3 augustus 2019 om 20:08
Juve is het na 8 jaar zat om kampioen te worden, meer kan ik er ook niet van maken.
 
Zermatt_Person
 
3
3 augustus 2019 om 20:11
Valt wel mee. Met: Szczesny, Danilo, De Ligt, Chielini, Sandro; Rabiot, Pjanic, Ramsey; Ronaldo, Mandzukic/Higuain, Douglas Costa, kun je een prima elftal opstellen. Alleen Dybala weg doen zou een blunder zijn. Verder heeft Juve denk ik het geld nodig, vanwege FFP.
 
Bon Jovi
 
4
3 augustus 2019 om 21:04
Prima elftal jazeker, nog steeds top 10 in Europa, maar geen elftal waarmee je de CL zal winnen. Toch het grote doel van Juve. Ze halen Ronaldo om de CL te winnen maar ze omringen Ronaldo niet goed, en zelfs Messi of Ronaldo kunnen het niet alleen.
 
Bon Jovi
 
2
3 augustus 2019 om 23:14
Vind je? Ik vind Liverpool op zowat elke positie beter, denk dat bij Liveepool enkel Chiellini en Ronaldo in de ploeg staan. Spurs oke die hebben inderdaad geen wereldelftal, die hebben ontiegelijk veel geluk gehad (wat idd een grote rol speelt in knockout toernooien), maar met een goed elftal heb je toch veel meer kans op eindwinst.
 
JuveAmor1897
 
5
3 augustus 2019 om 20:07
‘pff, man man man... miserie miserie.’ Net als de quote is dit precies een transferbeleid van FC De Kampioenen. (vlaamse TV-reeks) Belachelijk gewoon.
 
-The Maestro-
 
6
3 augustus 2019 om 20:09
Ik had deze jongen graag bij Atleti willen zien. Hij is aanvallend ijzersterk en heeft bizar mooie voorzetten in huis. Daarnaast is hij nog jong, dus de komende jaren zit je goed. Ik vraag me alleen af; wat gaat er met Walker gebeuren? Beide spelers zijn te goed voor de bank, al zitten bij Man City spelers als Mahrez, Sané en Jesus ook op de bank. Vooral lekker door blijven kopen! Eng clubje...
 
Zermatt_Person
 
8
3 augustus 2019 om 20:12
Teams in Engeland hebben een brede selectie nodig. Seizoenen daar zijn slopend, zonder winterstop met 70 wedstrijden. Dan heb je brede selectie nodig.
 
-The Maestro-
 
7
3 augustus 2019 om 20:19
Maar 2 top-backs voor 1 positie is toch belachelijk. Dan spendeer je zo'n 90 miljoen euro voor de rechtsback-positie.
 
AlexDelPiero10
 
3
3 augustus 2019 om 20:13
Walker kan ook als cv, zal volgens mij door Pep zo worden omgeschoold.
 
Bon Jovi
 
4
3 augustus 2019 om 21:08
Als rechtse man in een 3-mansverdediging, toch heel anders dan met 2.
 
AlexDelPiero10
 
2
3 augustus 2019 om 21:24
Klopt, maar het is niet de eerste keer dat Pep mensen omschoold, Walker is met zijn atletische capaciteiten zeker een goede optie om te proberen om te turnen.
 
Bon Jovi
 
2
3 augustus 2019 om 21:51
Nja je weet inderdaad nooit met Pep maar ik zie er toch totaal geen cv in, verdedigend is ie vrij zwak. En hij is niet echt groot. City is al zo'n klein elftal, op den duur hou je geen koppers meer over.
 
AlexDelPiero10
 
0
4 augustus 2019 om 08:50
Klopt hij is maar 1.78, dacht dat ie groter was maar goed, enkele van de beste cv's ooit waren onder de 1.80, zoals Baresi, Cannavaro, Puyol, Mascherano bij Barça, we zullen het zien.
 
-The Maestro-
 
7
3 augustus 2019 om 20:17
Juventus is de weg overigens wel een beetje kwijt. Ze verkopen grote talenten als Kean, Perin, Dybala en Cancelo voor vrij weinig geld en kopen oudere spelers als Ronaldo, Ramsey, Buffon en Bonucci . Dat terwijl ze veel beter aan een jong en hongerig team kunnen bouwen. Verkoop spelers als Manzukic, Bonucci en Higuain en koop grote talenten (bij voorkeur Italiaans) zoals bijvoorbeeld Chiesa.
 
Sa2Juve
 
6
3 augustus 2019 om 20:13
Ik weet echt niet meer wat ze daar bezig zijn hoor.. Volgens mij zijn ze een beetje boven hun stand gegaan met de aankoop van De Ligt voor veel geld en het loon van Cristiano.. Ik zou het anders niet kunnen verklaren waarom je twee van de beste technisch begaafde spelers binnen je club wilt laten vertrekken.. Nu, van Cancelo is wel geweten dat hij een erg slechte mentaliteit heeft wanneer het aankomt op trainen en dergelijke.. Weinig inzet, weinig motivatie en dergelijke en dat is meermaals aan het licht gekomen.. Maar dan nog, waarom in hemelsnaam Danilo? Vraag dan gewoon 60 miljoen euro en ga zelf voor een andere rechtsback.. Ik noem maar een Hesaj, Sidibé of Semedo.. Ik ben behoorlijk teleurgesteld in de club.
 
JuveAmor1897
 
2
3 augustus 2019 om 20:20
Ja, ik geloof ook dat er andere manieren zijn om die zogezegde schuldenkloof te dichte. Deze manier is gewoon onlogisch en schandalig. Ik hoop, hoe erg het ook klinkt, dit blijft bij Cancelo die vertrekt. Man City is een mooie club, dus kan het nog ergens plaatsen. Indien ook Dybala vertrekt... pff, dan weet ik met mezelf geen blijf meer.
 
Sa2Juve
 
2
3 augustus 2019 om 20:29
De sponsordeal met Jeep zou naar het schijnt volgend seizoen verdriedubbeld worden van 19 miljoen naar circa 55-60 miljoen euro, dat is dan al 1 goede manier. Maar zelfs als je je financien op orde moet stellen, verkoop dan spelers volledig voor de volle pot..
 
JuveAmor1897
 
3
3 augustus 2019 om 20:38
Exact!
 
Agnelli
 
4
3 augustus 2019 om 20:20
Deze deal vind ik al net zo vreemd als het verhaal rondom Dybala. Als het dan om de schulden gaat, waarom staat Higauin nog op de loonlijst. Lijkt mij de eerste om eruit te doen. Of gaat Sarri hem weer gebruiken? Zakelijk lijkt het mij vreemd maar toch vertrouw ik op de kunsten van vooral Agnelli.
 
Juveitalia
 
1
3 augustus 2019 om 20:32
Als het om schulden gaat, verkoop dan maar Ronaldo aan united. En had dan maar iets beters gedaan met die 75miln van de ligt. Nu worden de beste spelers één voor één verkocht en sta je over een paar jaar met niks in je handen.
 
AlexDelPiero10
 
4
3 augustus 2019 om 20:41
Amen, dit gaat nergens meer over.
 
BJK-Q7
 
2
3 augustus 2019 om 20:38
Danilo wordt herenigd met zijn oude maatje alex sandro. City heeft in mijn ogen een zeer goede deal gesloten door cancelo te halen.
 
Fc Scheidsrech
 
2
3 augustus 2019 om 22:11
Waarom zou Cancelo zelf naar City willen? Zijn Portugese maat en landgenoot CR speelt bij Juventus.... En Juventus heeft laatste jaren flink en tig veel beter gedaan in de CL dan City...
 
ÖnderAydogdu
 
6
3 augustus 2019 om 22:12
City heeft op dit moment op elke positie 1 of 2 backups die bij bijna elke club van de wereld basis zouden staan (behalve keeper). En dan voelt Pep zich nog beledigd dat ze als koopclub worden gezien. Het feit dat Liverpool deze sjeik rijke Juggernaut nog tot zo ver heeft kunnen brengen vind ik een betere prestatie dan al die titels die Man City hebben gewonnen (gekocht).
 
Zermatt_Person
 
2
3 augustus 2019 om 22:28
Liverpool heeft anders ook gewoon flink moeten inkopen om te staan waar ze nu zijn. Van Dijk, Alisson, Mane, Firmino, Salah, Keita, Fabinho, Oxlade, Robertson, Shaqiri, Lallana, noem ze allemaal maar op, werden ook gewoon gekocht. Beetje hypocriet om te zeggen dat City succes koopt, terwijl elke club dat praktisch doet.
 
ÖnderAydogdu
 
6
3 augustus 2019 om 22:53
Ja dat klopt die werden zeker gekocht, goed gezien. Alleen zijn de dure aankopen daarin ook dragende krachten voor het team. City aan de andere kant heeft 2 rechtbacks die 50 miljoen+ hebben gekost. Robertson voor 10 en trent voor 0 is toch wat anders he. Daarnaast doet Liverpool dit voor het eerst. City doet dit al 10 jaar lang. Dus nogmaals, koopclub.
 
Zermatt_Person
 
0
4 augustus 2019 om 00:12
Liverpool doet dit voor het eerst? 10 jaar terug kochten ze ook: Carroll, Benteke, Torres, Suarez, noem ze maar op. Die zijn er ook lange tijd mee bezig.
 
ÖnderAydogdu
 
1
4 augustus 2019 om 00:42
http://www.sportbible.com/football/news-man-citys-... En dit was nog voordat Man Sjeiky € 100.000.000 van deze zomer had uitgegeven hahaha.
 
MichTheRed
 
0
3 augustus 2019 om 23:11
City zal wel weer kampioen worden vanaf de concurrentie dichter komt gooien ze effe de chequeboek weer open alsof het niks is. Je moet echt al iedere zomer minsten 80 mil uitgeven als je in de voetsporen van City wilt blijven.
 
lizoke
 
1
4 augustus 2019 om 08:32
Dit is diep triest, want allison was hoeveel mil 85? Vvd 85? Oei kdb 74 duurdte aankoop ooit. Altijd dat calimero gedoe, dat je daar niet moe van wordt. City heeft laatste 2 seizoen amper uitgegeven. En zoals in andere topics al gezegd werd clubs als real, barca, geven over de 100 mil uit voor 1 speler maar dat is ok. Ach ja wsl geen leven dus kom je wat bashen op city. Ik zou zeggen zoek een leven.
 
MichTheRed
 
0
4 augustus 2019 om 13:08
Grappig hoe jullie altijd als argument hebben dat De Bruyne maar 75 miljoen gekost heeft om het doen te laten kijken alsof City niet veel spendeert.Het verschil is als Lfc iets koopt dan zijn het doelgerichte aankopen en zorgen meteen voor versterking. Bij City geven ze 50 miljoen uit voor een bankzitter , nu kunnen ze 2 ploegen opstellen dat zou meestrijden voor de Premier League , zeg mij is hoeveel ploegen zo een bank hebben ? Dat hebben Real en Barca zelf niet.Ik heb ook al aangeven dat wat Barca en Real doen belachelijk is. Dat laaste hoefde er wel niet bij , zo emotioneel reageren getuigt ook niet van veel klasse. ??
 
lizoke
 
0
6 augustus 2019 om 13:26
en kdb is geen directe versterking? ederson? walker? ok dan als jij het zegt. en dat laatste dat is wie het schoentje past draagt het. city spendeerde veel ja. afgelopen window amper iets uitgegeven. en je moet niet doen alsof liverpool zonder al dat geld uit te geven nog eens aanspraak had voor een titel. vergeet dat maar, maar goed denk wat je wil, ik lig er niet wakker van. ik kijk city zowel int echt als op tv. wsl jij alleen op teletekst en tv dus ja dat zegt dan ook genoeg.