Manchester City-huurling geniet in Jupiler League: 'Ik speel waar ik wil'
Woensdag, 19 april 2017 om 19:52

Manu García wordt dit seizoen door NAC Breda gehuurd van Manchester City en de negentienjarige middenvelder heeft het prima naar zijn zin in het Rat Verlegh Stadion. García is inmiddels basisspeler onder trainer Stijn Vreven en zegt open te staan voor een langer verblijft in Breda.

"Ik heb het erg naar mijn zin", vertelt de Spaans jeugdinternational aan ITV. "Ik speel als nummer tien en dat geeft mij de vrijheid om aan de bal te komen. Ik speel min of meer waar ik wil. De mensen bij NAC kennen mij kwaliteiten en ze proberen het beste uit mij te halen. Ik houd van de club en de club houdt van mij, dus ik ben erg gelukkig hier. Als ik op het hoogste niveau zou kunnen spelen voor NAC, dan zou dat al helemaal perfect zijn." NAC staat momenteel op een achtste plaats in de Jupiler League.

García maakte vorig jaar zijn competitiedebuut voor Manchester City, maar koos er in de zomer voor zich te laten verhuren aan Deportivo Alavés. Daar vertrok hij alweer vrij snel, waarna de spelmaker neerstreek in Breda. "Het voornaamste doel van een verhuurperiode is dat je minuten kan maken op het hoogste niveau en jezelf kan laten zien", legt García uit. "De droom voor alle verhuurde spelers is uiteindelijk om terug te keren bij Manchester City en het te maken in de hoofdmacht."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Mikos87
 
0
19 april 2017 om 20:26
Goed om elke keer weer te lezen dat werkelijk elk talent van City (en ook Chelsea overigens) totaal los staat van de realiteit. Hoeveel jeugdspelers hebben het daar de afgelopen 10 jaar gered?
 
Kerzoep
 
5
19 april 2017 om 20:41
Mwa, ben ik het niet helemaal mee eens. Hij is begonnen bij Sporting Gijon, dat is natuurlijk niet zo'n grote club. Stel dat hij daar niet doorbreekt, dan komt hij bij een Spaanse tweede/derdeklasser terecht en als hij het daar lastig heeft dan is zijn carriere al snel voorbij. Stel dat hij het niet haalt bij de absolute top, in dit geval Manchester City, dan kan hij misschien nog een transfer maken naar de Europese subtop/middenmoot en kan zijn carriere een stuk langer duren en heeft hij aanzienlijk meer geld verdient. Ik snap je punt dat de kans groter is om door te breken bij een kleinere club die de jeugd sneller een kans geeft, maar om het te proberen bij een topclub hoeft zeker niet slecht te zijn.
 
Voetbalfan!
 
0
19 april 2017 om 22:33
Of ze nemen afscheid van bepaalde talenten en je ziet ze in eens bij een andere club uitblinken.
 
Jopie22
 
7
19 april 2017 om 20:39
Twente is in gesprek met City om hem volgend seizoen te huren! Ik heb er vertrouwen in, en ik hoop het van harte!
 
Powntarzan
 
5
19 april 2017 om 20:46
Pff manu garcia voor Celina, Marlos Moreno voor Yeboah. Ik zweer het je dan gaat Twente er niet eens op achteruit. Misschien nog Yangel Hernandez en Thierry Ambrose. Dan heb je gewoon de grootste talenten van Venezuela en Colombia bij Twente. Deze samenwerking is fantastisch voor Twente nu ze in opbouw zijn.
 
GoonerKid
 
0
20 april 2017 om 01:19
Moreno lijkt mij wel een beetje optimistisch. Samen met Sanchez de twee grootste talenten van Colombia, en heeft zich ook al bewezen in de Copa Libertadores. Ik denk dat City hem wel zal gaan proberen te verhuren aan een team in een betere competitie. Zou hem overigens wel graag in de Eredivisie willen zien, denk dat hij als dingen meezitten mee zou doen voor de topscorerstitel, schat hem persoonlijk nog iets hoger in dan Ünal.
 
Mueslireep
 
0
20 april 2017 om 00:52
Raar. Als deze jongen zo graag op 10 speelt zou hij niet naar Twente gaan, want Hake speelt voornamelijk met de punt naar achteren
 
007
 
0
19 april 2017 om 21:13
Het is toch eigenlijk ten zotte dat de City een of ander Spaanse tiener koopt en dat gewoon in de eerste divisie stalt. Dit heeft toch niks meer met voetbal te maken, maar puur met business?
 
Cabosilly
 
1
19 april 2017 om 21:44
Ja dat weet je toch het is niks nieuws voetbal is inderdaad business geworden
 
LW88
 
1
19 april 2017 om 22:23
Tja risico is zo laag he. City betaalt 2 ton voor zo'n speler en OF hij wordt meerdere keren verhuurd voor een som geld, of hij wordt verkocht voor een som geld na X jaar of hij breekt door bij City. Nu gebeuren de eerste twee vaker dan de laatste, dus als City van de 50 talenten er 48 op termijn kan verkopen voor een veelvoud van de aankoopwaarde en twee breken door bij City en blijven, hebben ze het op papier in feite uitstekend gedaan.
 
Jesse Vitesse
 
0
20 april 2017 om 07:51
Bijzonder dat je kunt genieten van wedstrijden tegen achilles'' 29, Telstar, fc den Bosch etc. Stadions zitten soms voor 10% vol en 90% leeg, met uitzondering van een paar clubs. Tribunes die afbrokkelen waar een zijl maar overheen is gespannen. keepers die slapen tijdens de wedstrijd, spelers die niet eens fatsoenlijk op de been kunnen blijven. Oke het heeft iets hilarisch soms om naar te kijken. Maar wordt je hier als prof nu zo blij van? Kan ik mij niet heel goed voorstellen. Als amateur voetballer zou het wel leuk zijn maar als Prof??? Maargoed wel leuk dat tenminste iemand het leuk vind in de Jupiler league!