Manchester City opent met nederlaag na assist én gemiste kans van Bergwijn
Zondag, 15 augustus 2021 om 19:20

Manchester City heeft zijn Premier League-seizoen zondag geopend met een nederlaag. Tottenham Hotspur was in Londen met 1-0 te sterk voor de regerend kampioen van Engeland, door een doelpunt van Heung-Min Son kort na rust. Steven Bergwijn speelde 77 minuten mee bij the Spurs en leverde de assist bij de enige treffer van het duel, maar liet tevens een levensgrote kans op een doelpunt onbenut.

Voor het duel ging het voornamelijk over Harry Kane. De aanvoerder van Tottenham wordt de afgelopen weken nadrukkelijk gelinkt aan een overstap naar Manchester City, dat een bod van 150 miljoen euro zou voorbereiden. Kane meldde zich een week geleden voor het eerst na zijn vakantie weer op het trainingsveld en zou nu 'niet wedstrijdfit' zijn geweest, waardoor hij geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie. Mede daardoor had Bergwijn een basisplaats, in een aanval met Son en Lucas Moura. Bij Manchester City stond Nathan Aké aan de aftrap, evenals Jack Grealish. Het was de eerste basisplaats voor de voor 117 miljoen euro van Aston Villa overgekomen middenvelder.

Het spel golfde in de eerste helft op en neer. Tottenham probeerde aanvankelijk vooral te zorgen dat Manchester City op afstand gehouden werd, maar kroop gaandeweg het eerste bedrijf steeds meer uit zijn schulp. Zo zag Lucas Moura een inzet na een hoekschop van de lijn gehaald worden door Ilkay Gündogan, terwijl ook Son zich voor rust namens de thuisploeg liet zien. Het schot van de Zuid-Koreaanse aanvaller vanaf de rand van het strafschopgebied ging echter maar net naast. De grootste kans van de eerste helft was echter voor Manchester City, toen Riyad Mahrez volledig vrij opdook ter hoogte van de penaltystip. Hij kon echter niet tot een schot op doel komen.

Kort na rust brak Tottenham het duel open. Bergwijn pikte de bal na een afgeslagen hoekschop en gaf het leer mee aan Son. Hij dribbelde vanaf de rechterkant van het veld naar binnen en vond met zijn linkerbeen de verre hoek, achter Ederson. Amper vijf minuten later kreeg Tottenham een gouden kans om de marge te verdubbelen. Moura stuurde Bergwijn weg, waarna de Nederlandse aanvaller oog in oog met Ederson de bal met links langs de verkeerde kant van de paal schoot.

In het restant van de tweede helft had Manchester City moeite om tot kansen te komen. Met nog een kwartier op de klok waren de bezoekers dichtbij, toen doelman Hugo Lloris een treffer van Grealish voorkwam. Manchester City zette in de slotfase nadrukkelijk aan, wat nog resulteerde in mogelijkheden voor Ferran Torres en Kevin De Bruyne. Tottenham hield echter stand en sleepte de minimale overwinning over de streep. Voor the Spurs wacht nu volgende week een ontmoeting met Wolverhampton Wanderers, terwijl Manchester City dan bezoek krijgt van Norwich City.

Meer nieuws
   
13:00
13:00
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
0
   
12:26
12:26
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
5
   
11:52
11:52
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
13
   
11:14
11:14
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
9
   
10:36
10:36
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (126)

 
Damsterdam
 
7
15 augustus 2021 om 19:23
City kan wel een bepaalde spits gebruiken denk ik.
 
Zermatt_Person
 
10
15 augustus 2021 om 19:29
Hoe moet City, Kane bekostigen, zonder FFP te overtreden? Ze hebben al 117 miljoen voor Grealish betaalt. Dan ook nog 150 miljoen voor Kane? Kan nooit... Hoe graag ik Kane ook zie.. Ze hadden nooit Grealish moeten halen. Alleen bij verkoop van B. Silva zou Grealish een prima vervanger zijn.
 
Aguerooo
 
58
15 augustus 2021 om 19:35
Dat ze nooit Grealish hadden moeten halen is iedereen het wel over eens, helemaal als je kijkt naar de ontwikkeling van Foden en dat een spits en lb toch wel een hogere prioriteit heeft. Wat dat betreft, als het wegens de FFP regels inderdaad niet mag, is het flinke wanbeleid.
 
Jimmmmm
 
5
15 augustus 2021 om 20:50
Met een boekhoudkundige truc is dat allemaal mogelijk. In feite betalen ze dit jaar 117 gedeeld door aantal jaren contract van Grealish. Dan valt het mee voor FFP.
 
MCFC1982
 
1
15 augustus 2021 om 21:40
Ff op je vraag waar moet grealish dan staan, op de linksbuiten met een vrije rol. Jack is geen 8. En hoe kane betalen, city heeft amper 40mil pond betaald. Veel uitgaande transfers, ilic ook nog vertrokken 8.5mil pond. Herrera vertrekt mogelijk ook nog 22mil pond ongeveer. Cuoto uitlenen aan celtic. Dus ja bijna 100mil pond inkomend en grealish gehaald, jammer maar het is nu zo.
 
real8madrid
 
0
15 augustus 2021 om 23:37
Niet. Maar het is al gebleken dat dat bij city toch niet echt lijkt uit te maken. Gewoon lekker dokken dus
 
Japie_Krekel
 
3
15 augustus 2021 om 22:39
die Ake kunnen ze ook beter lozen. wat doet hij bij die goal van de Spurs? hij loopt alleen maar achteruit. is hij bang om een duel aan te gaan ofzo? als zijn zoveelste cruciale fout in dienst van City
 
Zermatt_Person
 
2
15 augustus 2021 om 22:47
Ake is nodig als homegrown speler. Daarvoor is hij ook gehaald. Bovendien linksbenig, wat City na Laporte niet heeft centraal achterin.
 
Japie_Krekel
 
2
15 augustus 2021 om 22:57
er zullen ook linksbenige homegrown verdedigers zijn die wel het niveau van City aankunnen. bijna iedere wedstrijd dat ik Ake heb zien spelen bij City leidde hij een onnodige tegengoal in. zo te zien was Bournemouth echt zijn plafond
 
FransvandenBerg
 
1
15 augustus 2021 om 23:21
Wat verder kijken. Geen middenveld. Mendy geen rugdekking. Er staan nog twee verdedigers er achter.
 
Japie_Krekel
 
0
16 augustus 2021 om 01:11
Het is Ake die hem dekt en op dat moment is het dus zijn man. Hij kijkt ernaar, grijpt totaal niet in en loopt alleen maar achteruit. Wat ben je dan aan het doen als verdediger?
 
Zermatt_Person
 
7
15 augustus 2021 om 19:23
Ik verwacht, ondanks deze nederlaag, dat Man City gemakkelijk top 4 haalt, samen met Man Utd, Chelsea en Liverpool. Het kwaliteitsverschil tussen deze vier clubs en de rest, is gewoon te groot. Zeker als Kane nog naar City komt, maar ik betwijfel het.. Hoe kan Man City ooit aan FFP voldoen als ze 150 miljoen betalen voor Kane als ze ook al 117 miljoen euro voor Grealish hebben betaalt? Bijna 300 miljoen euro in een window kan nooit. Of ze moeten B. Silva verkopen voor 80 miljoen (waar ik dan maar op hoop).
 
DeLinksbuiten
 
176
15 augustus 2021 om 19:25
Dat mag ook wel met je idioot dure aankopen, je zou met jullie olie dollars elk jaar met 30 punten voorsprong kampioen moeten worden gap
 
Aguerooo
 
59
15 augustus 2021 om 19:32
Ik kan alleen maar lachen wanneer ik een Realmadrid fan dit soort dingen zie uitkramen, kijk even naar je eigen clubje joh.
 
DeLinksbuiten
 
81
15 augustus 2021 om 19:45
Jij lacht om mijn reactie, ik lach als ik naar jullie CL trophies kijk Real heeft nu nog maar 46 mil schulden (stadion telt niet want wordt afbetaalt in termijn van 30 jaar) en zijn keurig door de pandemie gekomen itt Barca. Zelfs Atletico heeft meer moeite met het leven binnen de strenge restricties van La Liga las ik in een utigebreid VI PRO artikel. Ga lekker door met je oliedollars, jou club was gewoon een League 2 club voor Qatar kwam.
 
Aguerooo
 
44
15 augustus 2021 om 19:49
Nogmaals, kijk naar je eigen clubje. Je kunt nu wel met CL trophies komen maar daar hebben we vrij weinig aan in deze discussie want dat is het hele punt niet. Jij praat over ``idioot dure aankopen`` en doet net alsof Realmadrid dit nog nooit heeft gedaan. Nogmaals, kijk naar je eigen clubje, Hazard is destijds voor 115m naar jullie gekomen en wat heeft die gepresteerd vooralsnog? Juist ja. Pot verwijt de ketel vriend. Kom niet met rare uitspraken terwijl je eigen clubje een superleague wilt beginnen. Je zult mij nooit kritiek zien geven op het beleid van PSG, Chelsea, Barca of Realmadrid omdat ik weet dat Manchester City net zo'n club is. Jij daarintegen ... beetje kinderachtig.
 
azchelsea
 
19
15 augustus 2021 om 19:59
Is Real er zo keurig erdoorheen gekomen dat er een Super League móet komen om het voetbal ‘te redden van de ondergang’? Maar prima, als het klaarblijkelijk allemaal zo goed zit met de financiën hoeven we in ieder geval niet aan dat bizarre idee te beginnen.
 
il_cacciatore
 
31
15 augustus 2021 om 20:11
Als je eens even kijkt naar wat er is uitgegeven door Real het laatste decennium en wat er is behaald. Dan denk ik dat we deze discussie kunnen sluiten
 
SpeedyAFC
 
16
15 augustus 2021 om 20:16
Je zou je bijna afvragen wat staat er toch op het shirt van Real? Wacht, zijn dat nou oliedollars?
 
R.madridista
 
16
15 augustus 2021 om 20:39
Hahaha Aguerooo jij komt juist met een lachwekkende reactie. Real heeft dit gedaan in het verleden maar ben er nooit fan van geweest. Dus waar moeten we naar kijken. Real doet het nu toch niet? Nogmaals wil graag antwoord he van je. Kijk naar je eigen clubje zeg je maar waarnaar dan? Het verleden? Dan kun je ook tegen Juve fans zeggen. Ja corrupt, terwijl dat allang achter de rug is. Niveau simpel discussieren is echt gedaald op VZ
 
FlamengoBrasil
 
19
15 augustus 2021 om 20:48
Je kan Real Madrid wel veroordelen, maar hoe is Real groot geworden? Juist door presteren en winnen van prijzen. City is groot geworden door olie dollars, en verreweg de club met duurste huishouding en contractspelers ever!
 
Aguerooo
 
6
15 augustus 2021 om 21:05
@r.madridista Tekenend dat dit ook weer van een Rmadrid fan moet komen .. objectiviteit is ver te zoeken. ''niveau simpel discussieren is echt gedaald op Vz'' Dat kun je inderdaad wel zeggen ja, elke topic wat tegenwoordig over Manchester City staat word volgespamt met mensen wie alleen maar over olie praten en nergens anders over. Het word een beetje vermoeiend eerlijkgezegd. Het niveau is wat dat betreft heel erg ver te zoeken. Afgelopen week ook weer, een topic over Grealish en waar ging het over in het topic? Over het oliegeld, niet over Grealish zelf. Na 500 keer herhalen weten we het wel met z'n allen. En dat dan juist weer een Realmadrid fan in dit topic moet komen om erover te beginnen, tja dan zeg ik er wat van. Dat kun je wel boos op mij worden, maar ik zou boos op Delinksbuiten worden door z'n volstrekt onnodige en trieste reactie. Dat is namelijk geen discusseren meer.
 
JK-Ajax
 
15
15 augustus 2021 om 21:18
Telt mijn hypotheek dan ook niet als een schuld als ik dit in 30 jaar afbetaal ?
 
R.madridista
 
6
15 augustus 2021 om 21:37
Aguerooo Oke dat kan, maar als je die reacties ziet ga je gewoon met normale argumenten discussieren. Waarom moet je Real erbij halen terwijl Real er niks mee te maken heeft? Dat doen tieners, maar volwassen mannen discussieren gewoon met onderbouwing erbij. Uberhaupt is het raar dat je Real erbij haalt, aangezien ze tegenwoordig bijna niet meer meedoen met al dat geweld op de transfermarkt.
 
MCFC1982
 
5
15 augustus 2021 om 21:43
Kijk aguero heeft grotendeels gelijk het zijn altijd mensen die komen klagen op city zonder fan te zijn. En dat is zeer irritant denk je dat vele city fans blij zijn met grealish? Ik niet maar het is zo, en wij kunnen er niks aandoen. Ze hadden vol voor haaland moeten gaan die konden ze betalen want er is bijna 100mil pond binnengekomen. Maar ja pep is een koppig manneke met een groot ego.
 
ayCaramba
 
2
15 augustus 2021 om 22:04
Aguerooo maak je niet te druk, Madrid fans weten zelf niet hoe diep in de shit hun club zit, het is niet veel anders dan Barca en zal zich in de komende maanden/jaren nog meer manifesteren. Ze snappen nog steeds niet waarom Perez zo graag een Super League wil en al hun beste spelers een voor een vertrekken. La Liga is echt klaar nu door jarenlange wanbeleid.
 
ayCaramba
 
3
15 augustus 2021 om 22:07
R.Madrid Real doet niet mee aan de transfer geweld omdat ze het simpelweg niet kunnen, het worden een hoop transfervrije spelers voor jullie in de komende jaren, ik zou maar goed kijken naar Bayern want die doen het prima
 
R.madridista
 
6
15 augustus 2021 om 22:16
Hahaha AyCaramba jij hebt inkijk die niemand kennelijk heeft, goed van je hoor. Real heeft het gewoon goed gedaan, zelfs de president van La Liga heeft dat aangegeven. Geen korte termijn schulden, geen hoge salarislast en ook geen hoge bedragen uitgegeven afgelopen seizoenen. Barcelona (lees: Bartomeu) heeft dit in tegenstelling tot Real allemaal gedaan de afgelopen seizoenen. Dus Real en Barca verschillen inderdaad van elkaar ja dat klopt. Kan jij met argumenten komen? Of is dat Super League gebeuren het enige. Logische verklaring: Perez wil gewoon meer geld hebben.
 
Aguerooo
 
1
15 augustus 2021 om 23:30
@r.madridista Ik haal Realmadrid erbij omdat Delinksbuiten voor Realmadrid is en hij negatief begint te praten betreft de aankopen van Mancity, als je dat nog niet in de gaten had. Mijn argument is duidelijk, als je Mancity compleet afzeikt als Realmadrid fan, dan heb je gewoon totaal geen recht van spreken. Zoals ik al eerder zei, zul je mij nooit Realmadrid, Chelsea, PSG of een Barca zien afzeiken omdat ik weet dat Mancity precies hetzelfde doet en ik geen recht van spreken heb in dat opzicht, maar als het dan andersom wel gebeurt dan negeer ik het vaak, maar na 20keer ga ik er wel wat van zeggen en volgens mij is dat m'n goed recht.
 
diegopeladona
 
0
16 augustus 2021 om 01:35
@FlamengoBrasil Je kraamt wel echt onzin uit. Real had gewoon een blamco cheque van de regering in het verleden. Die hebben het nooit alleen van het geld van de club hoeven te betalen. En ja.. Als je dik kan betalen voor spelers.. Dan haal je de besten en win je daarmee de prijzen.. Hoe denk je dat Real met Puskas en Di Stefano in een elftal kon spelen. Daar zijn hele financiele operaties aan voorafgegaan.
 
Deem.
 
0
16 augustus 2021 om 09:17
Madridista, waarom denk je dat Perez meer geld wil dan? Euroknallers bij McDonald's? Lag die vent niet te janken dat het voetbal kapot ging omdat Real Mbappé en Haaland niet kon betalen? En zo ontzettend lang geleden is de Hazard deal nu ook weer niet. Dat het geen vruchten heeft afgeworpen wil niet zeggen dat het niet telt.
 
R.madridista
 
2
16 augustus 2021 om 10:17
Hahaha Aguero hoe oud ben je man 15? Als je het oneens met iets bent ga je gewoon met argumenten komen, niet met teksten als ‘kijk naar je eigen clubje’. Wat schrijnend zeg. En Real doet niet hetzelfde als Man City??. Real heeft haar beleid juist veranderd en is zich gaan concentreren op jong talent zoals Kubo, Vini en Rodrygo. Dat je boos bent dat City Grealish haalt voor 100 miljoen, terwijl ze al 4 aanvallende middenvelders hebben is niet mijn probleem. Ik heb even de statistieken vanaf 16/17 erbij gepakt. Daarin heeft City netto 704 miljoen uitgegeven. En Real Madrid netto 2 miljoen. Hoe durf je nog te zeggen dat Real hetzelfde doet als City. Ik hoor graag nog van je, want komen met leugens en dan niet reageren doet men hier vaker.
 
R.madridista
 
1
16 augustus 2021 om 10:21
Hiermee staat City qua netto uitgaven 1e van de wereld en Real Madrid op een 127e plek, tussen clubs als Club America, Granada en Barcelona B (!). Ik hoor graag reactie van je Aguero, niet opeens verdwijnen he!
 
Aguerooo
 
0
16 augustus 2021 om 15:26
@r.madridista Verdwijnen? Sommige mensen moeten gewoon werken op een Maandag. En hoezo hoe oud ben je? Dat jij je Realmadrid vriendjes hier als enige probeert te verdedigen is juist kinderachtig, jij bent echt alles behalve objectief dus met jou discusseren is echt jammer van de tijd. Je pakt er vervolgens statistieken bij van het jaar 16/17, is dat de enige waar je kon vinden dat Realmadrid weinig heeft uitgegeven? Komop zeg, probeer je nou echt het beleid van Realmadrid goed te praten? Lachwekkend dit. Het aantal aankopen voor absurde bedragen wat Realmadrid in de afgelopen jaren heeft gedaan is niet normaal, net als dat van PSG, Mancity, Chelsea en Barcelona. Je kunt alles wat je clubje heeft gedaan wel goed proberen te praten maar jullie zijn niet beter dan al die andere benoemde clubs, en dat punt proberen ik nou steeds te maken maar dat kun jij niet zien met je brilletje op. Dus advies voor je; word eens objectief, kijk ook naar je eigen club want Realmadrid is geen haar beter. Dat er nu geen geld meer in Madrid is zegt alles, en dat er ook een Superleague moet komen bewijst het nog maar weer een keer. Je kunt wel gaan roepen dat men hier vaak met leugens komt maar als jij niet objectief kan zijn, dan ben jij evengoed een leugenaar. Probeer je clubje niet zo te verdedigen man. Ik praat het beleid van Manchester City niet goed, hou er totaal niet van, maar waar ik al helemaal niet van hou is wanneer fans van Real Madrid op City gaan zitten bashen. Nogmaals, pot verwijt de ketel kerel. Lijkt mij een goed einde van deze discussie, want iemand wie niet objectief kan zijn is onmogelijk om uberhaupt mee te praten. Prettige dag kerel
 
R.madridista
 
0
17 augustus 2021 om 00:33
Jaar 16/17. Lees je is beter in kerel, ik zeg vanaf het jaar 16/17, dat is 6 transferzomers.
 
R.madridista
 
0
17 augustus 2021 om 00:37
Mensen die hier langer op VZ zijn weten dat ik een van de objectiefste en sportiefste Real fans ben. Jij bent juist een van de minder objectieve fans hier. Real heeft in de afgelopen 6 transferzomers 2 mikjoen netto uitgegeven, City meer dan 500 miljoen. Reageer dan op deze statistiek? Real op plek 127, City op 1. Real had vroeger een Galactico beleid waar ik het niet mee eens ben, maar heeft de laatste 6 seizoenen 2 miljoen meer uitgegeven dan ontvangen. City 500 miljoen meer. Het zou je sieren als je gewoon inhoudelijk reageert op deze statistiek
 
R.madridista
 
0
17 augustus 2021 om 18:26
Waar ben je Aguerooo? Nog steeds geen inhoudelijke reactie op mijn statistiek van netto uitgaven dat mijn punt bewijst dat Real zeker niet hetzelfde doet als City. Verdwenen?
 
Rochester
 
22
15 augustus 2021 om 19:26
Koning open deuren intrappen, de top 4 zullen ze echt wel halen en waarschijnlijk zullen ze nog wel een aantal wedstrijden verliezen. Maar de top 4 zal City absoluut halen, ook zonder versterkingen.
 
Menzor
 
9
15 augustus 2021 om 19:27
Spurs gewoon geknokt en verdiend gewonnen. Kane niet echt gemist eigenlijk. Bergwijn moet wel echt snel beter wil hij nog kans maken bij Spurs denk ik zo. zo`n kans mag je niet missen op dit niveau.
 
marieke90
 
22
15 augustus 2021 om 19:27
Gewaagde uitspraak hoor top 4...,als city 5e zou worden,dan zou ik het niet veel slechter doen dan die man op je profiel foto...
 
Sirius
 
17
15 augustus 2021 om 19:28
Is dat niet een beetje een open deur? Je hebt een selectie van meer dan een miljard. Alles buiten de top 2 is eigenlijk al diep triest.
 
Aguerooo
 
7
15 augustus 2021 om 19:44
Met deze selectie is het behalen van de top2 in de PL en finale CL gewoon een dikke must, alles wat minder is zal gelijk een wanprestatie zijn van Pep, waar ik zowiezo steeds minder fan van begin te worden na die zeperd in de CL finale. Er zal wat dat betreft flink wat druk op die man zitten.
 
Sirius
 
2
15 augustus 2021 om 20:54
Ik denk inderdaad wel dat hij dit jaar echt moet presteren in de Champions League en dan vooral op een manier waarop men niet naar hem kan kijken. Zelfs van een miljardenploeg kun je niet zomaar verwachten dat de CL gewonnen word, maar bij Guardiola ging het al een aantal keren over tactische fouten en zelfs blunders. Maar goed, buiten dat mag er ook wel kritisch gekeken worden naar het beleid van de club. Dat je een trainer enige macht geeft, dat snap ik. Echter lijkt het sportieve beleid volledig in de handen van de coach te liggen. Dan is er simpelweg geen controle meer. Ik vind de aankopen de laatste tijd ook vrij onlogisch, alsof ze geld uit moeten geven maar ze weten niet meer waaraan.
 
Aguerooo
 
1
15 augustus 2021 om 21:11
De aankopen slaan ook totaal nergens op. Spelers als Mendy, Grealish, Ake kan ik echt niet begrijpen, in totaal 222m uitgeven aan 2 middelmatige spelers en een topspeler wie City echt niet nodig heeft met Foden op die plek. Ik vraag me dan ook af hoeveel macht Pep heeft bij het aantrekken van dit soort spelers, anders moeten ze hem die macht echt ontnemen want al haalt City ook Kane er nog bij, ik betwijfel het of de CL gewonnen gaat worden omdat Pep dan toch wel weer met iets raars komt waardoor er verloren word net als de afgelopen jaren.
 
Zermatt_Person
 
0
15 augustus 2021 om 23:04
Mendy was gewoon een zeer logische aankoop, omdat Clichy en Kolarov weggingen bij Man City en er een nieuwe linksback moest komen. Het blessureleed bij Mendy heeft echter roet in het eten gegooid en is daardoor alsnog mislukt. Dat is gewoon domme pech en Guardiola niet aan te rekenen. Ake is ook geen slechte aankoop. Hij is voor de breedte prima, linksbenig en ook homegrown. Dat is ook altijd mooie meegenomen. Wel is 45 miljoen aan erg hoge kant voor Ake. Daar is maximaal 30 miljoen op z'n plaats. Grealish is ook gewoon een prima aankoop, mits B. Silva nog wordt verkocht. Dan heb je met Grealish eeb betere vervanger die ook homegrown is. Echter, mocht het niet lukken om B. Silva verkocht te krijgen, is Grealish zwaar overbodige aankoop en in mijn ogen geld verspilling om hem te halen. Grealish aankoop sta ik daarom pas achter wanneer B. Silva wordt verkocht. Sowieso hadden ze eerst B. Silva moeten lozen en daarna pas Grealish moeten aantrekken vind ik.
 
Aguerooo
 
2
15 augustus 2021 om 23:35
@zermatt_person Ik kan 58miljoen voor een back als Mendy echt niet logisch vinden hoor. Tuurlijk had (heeft) Mancity een LB nodig maar om daar dan 58miljoen te trekken voor (in mijn ogen) een vrije beperkte LB vind ik te veel van het goede. Hetzelfde geldt voor Ake, HG is natuurlijk lekker meegenomen maar zoals je zelf ook al aangaf is dat bedrag gewoon absurd. En vervolgens Grealish ben ik 100 procent met je eens, ik snap dan ook niet waarom het bij City juist andersom gaat en ook vind ik dat bedrag voor Grealish alsnog absurd, ongeacht of hij HG is of niet en tuurlijk is het een geweldige speler, maar voor dat geld had ik hem echt lekker bij Aston villa gelaten, de prioriteit ligt toch echt wel in de spits hoor, zagen we ook vandaag. Net als de LB positie, Mendy blijft matig en Zinchenko, hoe leuk hij ook speelt, is geen basisspeler voor Mancity.
 
Silvacity
 
0
16 augustus 2021 om 00:43
@Agueroooo Ik heb liever een kwaliteitspeler voor te veel dan een matige speler voor de helft van het geld. Destijds bij Monaco leek Mwndy echt geweldig. Snel, sterk en echt een geweldige voorzet hoor. Hij begon ook wel leuk bij City maar raakte 2 jaar geblesseerd. Sindsdien nog een kleine opleving gehad, maar voornamelijk zwaar teleurgesteld. Dat is doodzonde want een topfitte Mendy is een goede voetballer. Over Grealish zijn veel City fans het hier over eens. Een onnodige speler voor veel te veel geld. Dat soort transfers leiden er alleen maar toe dat andere toppers vertrekken en dan blijf je maar bezig om spelers te vervangen.
 
Rockett
 
17
15 augustus 2021 om 19:29
Wow wat een gewaagde voorspelling zeg! Bijna hetzelfde als ik voorspel dat Ajax in het linker rijtje terecht komt van de eredivisie. Weer gigantische aankopen gedaan en weer een nederlaag vanwege gebrek aan kwaliteit
 
Mowgli
 
3
15 augustus 2021 om 19:41
Haha komop man, zou toch de grootste schande ooit zijn als je met dit team geen top 4 haalt…
 
JustusMorris
 
14
15 augustus 2021 om 19:24
Vond het maar een matige topper, qua vermaak. City had minimaal een gelijkspel verdiend, maar dat is voetbal in de top. Zullen wel weer Kane kopen voor 150 miljoen, is toch hard nodig Bergwijn toch niet enorm veel laten zien, maar net als vele anderen. Son de enige kapitein op het schip nu.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
0
15 augustus 2021 om 19:28
Was idd geen denderende wedstrijd. City was niet best en Spurs speelden naar hun mogelijkheden. Guardiola zal nu wel nog meer aandringen op de komst van Kane. Hebben niemand die kan scoren, maar goed kansen creëren was vandaag ook niet echt goed.
 
JustusMorris
 
1
15 augustus 2021 om 19:30
Nee eens. Toch hadden ze 2 keer zoveel Expected Goals als de Spurs (.98 om 1.84). Wellicht als Rodri, De Bruyne en Stones er weer in staan dat het nog beter gaat.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
1
15 augustus 2021 om 19:33
De Bruyne en Stones zullen wel een groot verschil maken ja. Je zag dat ze zonder Kevin moeite hadden om door de verdediging te komen en Stones is natuurlijk ook een gigantische verbetering tot Aké
 
MoTheSpur
 
3
15 augustus 2021 om 19:28
Hojbjerg is de aanvoerder zonder aanvoerdersband bij ons Romero erin de volgende keer dan hebben wij nog een goede speler staan en kijken wat er nog bijkomt de laatste weken.
 
JustusMorris
 
2
15 augustus 2021 om 19:36
Ja die deed het heel aardig. Maar er lopen geen middenvelders die kunnen meten met Pogba, Kante, De Bruyne, Gündogan etcetera.
 
MoTheSpur
 
0
15 augustus 2021 om 19:54
Nee tuurlijk niet maar nu noem je ook wel spelers haha Lo Celso en vooral Ndombele hebben de potentie wel maar het komt er nog niet constant uit jammergenoeg. Dan maar een goed team smeden dat begrijp ik wel.
 
JustusMorris
 
0
15 augustus 2021 om 20:25
Noemde nu natuurlijk middenvelders vanwege Hojbjerg, maar op elke linie heeft Tottenham net wat mindere spelers dan een City, Chelsea en Liverpool.
 
MoTheSpur
 
3
15 augustus 2021 om 20:46
Klopt maar Hojbjerg is een verdedigende middenvelder he maar ik ben het met je eens.
 
 
5
15 augustus 2021 om 19:24
Kan iemand mij vertellen waarom je in godsnaam De Bruyne op de bank zet in de eerste topper van het jaar?
 
Etihad
 
1
15 augustus 2021 om 19:25
Kevin was niet wedstrijdfit.
 
Fazter10
 
2
15 augustus 2021 om 19:25
Was nog niet volledig fit (aldus de commentator van Ziggo Sport)
 
Bon Jovi
 
1
15 augustus 2021 om 19:32
Heeft blijkbaar nog steeds wat last van die blessure die hij dit EK op liep en is nog niet klaar. Logisch dus. Sowieso neem je op speeldag 1 geen risico, dat is het niet waard.
 
ModricMagic
 
7
15 augustus 2021 om 19:24
Zoveel miljoenen en je mist gewoon duidelijk een spits. Werden ook kinderlijk eenvoudig uitgecounterd. City, net zoals in de CL finale, kan amper wat tegen tegenstanders die ze eruit counteren en achterin hangen. Wel leuk begin voor Nuno bij Tottenham. Hopen dat Bergwijn ook vaak gaat spelen daar.
 
Rochester
 
9
15 augustus 2021 om 19:24
Manchester City en Guardiola zullen er na dit verlies vast nog wel een paar honderd miljoen doorheen smijten aan versterkingen, o.a. Kane. En dan roept Guardiola natuurlijk wel dat ze het niet gaan doen.
 
MrKrillin
 
0
16 augustus 2021 om 13:00
@rochester Pep kennende gaat weer eerder wijzen dat Man Utd in staat was om Sancho en Varane te kopen en zij alleen Graelish. Of Chelsea Lukaku en hij moet met het matriaal wat hij heeft.
 
DeLinksbuiten
 
71
15 augustus 2021 om 19:24
Wat een loser is Guardiola. City vandaag met de duurste line up ooit in de PL geschiedenis (555 miljoen) en dan zo matig saai rondtikken, bah. Hoop dat City maar nooit de CL wint en keihard onderuit gaat en Guardiola blijft smeken om nog een spits en een back voor minimaal 80 mil. Sukkels
 
Aguerooo
 
41
15 augustus 2021 om 19:27
Aldus een RealMadrid fan.
 
Sirius
 
24
15 augustus 2021 om 19:32
Tja, dit zijn gewoon de reacties wat een dergelijk beleid opwekt. Miljoenen tegelijk spenderen, jaren achter elkaar. Alles wat je wint is normaal, alles wat je verliest is een schande. Dat gebeurt bij clubs als PSG en Chelsea ook. Dat het extern geld is, maakt zo'n discussie eigenlijk nog explosiever.
 
Aguerooo
 
8
15 augustus 2021 om 19:38
Ik praat er dan ook niet over wanneer een concurrent een speler haalt voor een flinke smak geld haha, kan alleen maar lachen wanneer ik PSG, Chelsea, Realmadrid of Barca supporters wel boos worden door het uitgeven van absurde bedragen aan bepaalde spelers. Ben ik het met dit soort beleid voeren eens? Zeker weten niet.
 
DeLinksbuiten
 
26
15 augustus 2021 om 19:48
Ons geld uitgeven leverde tenminste iets op. 3 peat aan champions league trophies soms vergeten? Bale was dan wel ``de man van honderd miljoen`` maar heeft het dubbel en dwars waargemaakt. Laat staan Cristiano of Benzema. En de laatste jaren heeft Real maar 1 miskoop gehad en dat was Hazard alleen die bloeit nu dit seizoen eindelijk op. Win nou maar eerst een CL-beker
 
Aguerooo
 
12
15 augustus 2021 om 19:50
"Win nou maar eerst een CL-beker" Met mensen als jij valt echt niet mee te discusseren als je steeds met dit soort uitspraken komt. Dat je daar telkens weer op moet terugvallen zegt voor mij genoeg. In en in triest.
 
DeLinksbuiten
 
6
15 augustus 2021 om 19:56
Mijn laatste zin gelezen? '' En de laatste jaren heeft Real maar 1 miskoop gehad en dat was Hazard alleen die bloeit nu dit seizoen eindelijk op.'' En dat jouw club niet meedeed aan de Super League komt omdat dat concurrentie biedt tegen jullie oliedollars.
 
Sirius
 
6
15 augustus 2021 om 21:26
@delinksbuiten - Ook niet bepaald objectief, zo te zien. Hazard de enigste miskoop? Vooralsnog komt Jovic ook totaal niet uit de verf en zo zijn er nog wel een aantal spelers die hun prijskaartje niet waarmaken. Overigens snap ik ook niet waarom je denkt dat het verstandig is sneren uit te gaan delen. Je hebt het over oliedollars, maar dat die Spaanse clubs al jarenlang profiteerden van Europa waardoor ze groter konden worden, vergeet je gemakshalve te vermelden. Als je een beeld schetst, schets 'm dan volledig.
 
MCFC1982
 
0
15 augustus 2021 om 21:55
Idd geld lenen van de bank is nog erger want je geeft geld uit dat je niet hebt, en de voorzitter pompt geld in de club, in ZIJN eigen club. Jovi, hazard, vinicius anders ook dikke miskoop. Asensio ook te plat, zo kunnen we nog wel ff door. Kijk naar je eigen club daar ist ook niet allemaal in orde. Bale ging liever golven dan te voetballen.
 
MrKrillin
 
0
16 augustus 2021 om 13:05
@aguero "wel boos worden door het uitgeven van absurde bedragen aan bepaalde spelers.' Dit is discussie niet he. Het gaat er om dat Pep in de jaren dat hij er zit absurd veel heeft uitgegeven. Meer dan miljard en dat terwijl hij al beschikking had over 5 a 6 basisspelers zoals de Bruyne, Sterling etc. Ja RM heeft ook veel geld uitgegeven aan bepaalde spelers ,maar niet in korte termijn. Daarnaast hebben de dure aankopen zoals Zindane, Bale, CR gewoon veel internationale prijzen opgeleverd. Verder heel veel spelers waren als onbekende spelers gehaald, verhuurd en daarna jaren lang basisspelers. Beleid kan je gewoon niet met RM vergelijken met alle respect. Liverpool heeft ook veel uitgegeven maar ook veel meer verkocht. Als je netto verschil ziet, valt het gewoon mee. Bij City is het alleen maar uitgeven. Verschil aan- en verkopen sinds Pep is gigantisch. Daar komt kritiek op.
 
Juggler
 
5
15 augustus 2021 om 19:28
Een wijs man zei ooit dat hij nog nooit een zak geld een doelpunt had zien scoren.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
23
15 augustus 2021 om 19:31
Nee maar die speelde dan ook niet in deze tijd.
 
MrKrillin
 
0
16 augustus 2021 om 13:06
@juggler nee maar een lege zak heb ik ook nooit een doelpunt zien maken Om succes te hebben, kies ik wel liever voor een volle zak geld, wat kans op succes groter maakt.
 
SocioFan1
 
17
15 augustus 2021 om 19:24
Verrassend van Spurs hoor. Prima begin, scherp. Begin niet zo maar kwamen er prima in. Son heerlijke aanvaller. En Bergwijn toch scoor eens een keer. Een simpele stift en die kans zit! En tsja Pep, begint beetje sneu te worden. Nu een Grealish erbij lol, wat is ie super goed zeg poeh. Nja dan heb je wat he voor 115 mil uhm. Maar ook zijn overthinking, gedrag langs de lijn, zoveel uitgeven, en maar geen CL etc.
 
MoTheSpur
 
7
15 augustus 2021 om 19:32
Erg tevreden over de eerste wedstrijd (niet kijkende naar de score) Nuno lijkt er weer wat energie en strijd in te hebben gegoten en dit tankt ook veel zelfvertrouwen voor de spelers. Hopelijk nog wel hier en daar wat versterkingen The rebuild has started en ben tevreden met iedereen zijn inzet (hoewel Alli niet erg veel lijkt toe te voegen, had daar eerder Lo Celso of Ndombele gezien)
 
Oelie Wapper
 
1
15 augustus 2021 om 19:24
Prima overwinning en ook verdiend wat mij betreft. City liet wel heel weinig zien, op het eerste kwartier na. Spurs meer energie en goed ingesteld op de tegenstander. Geen geweldige pot, maar wel interessant genoeg.
 
Blaugrana1899
 
3
15 augustus 2021 om 19:24
Ben benieuwd naar Manchester City dit seizoen Vandaag was het niet bijzonder maar dat kan straks met Kane snel veranderen maar op basis van dit weekend is Manchester United de winnaar en heeft het meeste indruk gemaakt op mij
 
AjaxCunian
 
4
15 augustus 2021 om 19:28
Betekent niets, was vorig jaar nog beter tegen Leeds op Old Trafford. Daarna konden ze bijna niets brengen tegen Villareal. 10 wedstrijden aankijken.
 
MR_United
 
0
16 augustus 2021 om 07:16
Het was echter wel een lekker begin zo, zelfs zonder een aantal vaste klanten. Straks Sancho in de basis, Varane erbij. Ben erg benieuwd, denk dat United echt wel mee doet om de titel nu!
 
maurootje
 
2
15 augustus 2021 om 19:25
Ik heb in de vorige wedstrijd tegen Leicester Ake afgebrand, en terechte want hij speelde echt slecht, en nu wat beter, maar ook nu is hij weer in de touwen gejaagd door zijn directe man Son, hij pakte hem niet eens aan. Hij wacht en doet niets… en bij het schot dat achter ging door de Bips van die andere City speler deed Ake echt veel te weinig, nu is Son echt wereldklasse, maar het is een feit dat tot nu toe 2 vd 2 tegengoals in 2 wedstrijden Ake direct betrokken is, is er geen andere CV beschikbaar ofzo?
 
cfc261
 
7
15 augustus 2021 om 19:25
Nuno echt een top trainer zeg! Tottenham word een hele lastige tegenstander dit seizoen. Wat Nuno in de seizoenen net de Wolves heeft gepresteerd is al knapper dan Guardiola in zijn seizoenen met City.
 
IronManUtd
 
7
15 augustus 2021 om 19:26
Een goed begin is het halve werk! Zegt natuurlijk weinig, maar elke punt die city misloopt is positief.
 
Aguerooo
 
0
15 augustus 2021 om 19:26
Proficiat Tottenham fans, door een loepzuivere counter deze wedstrijd gewonnen. ManCity stond vorig seizoen voor de winterstop ook in het rechterrijtje, nu weer begint het zo slapjes allemaal, echt doodzonde. Ake is ook wel afgeschreven, 2e beslissende fout in de eerste 2 wedstrijden, blijft verdedigend heel erg matig. Het blijft verlangen naar een spits want man, goals maken blijft een groot probleem.
 
Jaapie_Stam
 
6
15 augustus 2021 om 19:28
Klinkt gek maar Tottenham speelt beter zonder Kane. Blijft toch een statische spits die de boel vertraagd. Ondanks dat hij zoveel goals maakt. Lucas, Son en Bergwijn zijn 3 spelers die zoveel om elkaar heen bewegen en de verdediging nauwelijks grip op krijgt. Als ik Spurs was zou ik die 150 mil lekker pakken en Kane verkopen.
 
Aqua1
 
7
15 augustus 2021 om 19:38
In dat jaar dat Spurs CL finale haalde speelden ze lange tijd zonder Kane, vond ik ze beter zonder hem. Als hij erbij is is spel te statisch ...
 
MoTheSpur
 
5
15 augustus 2021 om 19:58
Ja maar het tandem Kane - Son begrijpt elkaar wel weer echt heel goed en zorgen vooral voor de goals en assists. Het is statischer maar Kane is slim en zakt uit om te strooien met goede passes diep op Son. Dus het is inderdaad dynamisch nu maar je kunt niet alleen Son alles laten doen want hij moet vooral zijn loopacties kunnen maken en afronden.
 
Suripride
 
4
15 augustus 2021 om 19:30
Is niet dat Bergwijn super speelde maar draaide een prima voorbereiding en vandaag weer een assist. Waarom wordt zo iemand dan niet bij de voorselectie gehaald maar een Guus Till wel? Ik vind dat zo ontzettend krom! Waarom moet er elke keer gevist worden in de eredivisie en kijken we niet om ons heen internationaal. Jongens als Bergwijn en Karsdorp verdienen het veel meer dan een Guus Till en Rensch.
 
 
0
15 augustus 2021 om 19:41
Denk dat ie er ook wel weer bijkomt zo. Feit is dat de concurrentie op flank wat zwaarder is dan voor op het middenveld. We hebben en 0 goede aanvallende middenvelders.
 
OutlawTurk
 
1
15 augustus 2021 om 19:31
Wel opvallend dat er in de 1e speelronde geen 1 wedstrijd in een gelijkspel is geeindigd. De ranglijst ziet er best wel geinig uit.. of 3 punten of 0. Had verwacht dat City Spurs helemaal zou zoek spelen maar daar was dus niets van waar.
 
Aqua1
 
3
15 augustus 2021 om 19:41
Miljarden spenderen in totaal biljoen, maar niet eens kunnen winnen van he nietige Spurs, schandalig gewoon. Grealisch was mij ene partij zwak, dat is echt gene speler voor City, Aston Villa is zijn max.... Spurs heeft er wel voor gestreden.
 
Aguerooo
 
5
15 augustus 2021 om 19:45
Volgens mij ben jij niet echt een Grealish fan of wel Aqua1?
 
Bon Jovi
 
8
15 augustus 2021 om 19:51
Een wiskundige evenmin city geeft zeer veel geld uit, maar heeft toch nog wat werk om aan een biljoen te komen
 
MrKrillin
 
0
16 augustus 2021 om 13:11
@bonjovi of in de war met de Engelse term. Dan klopt het wel weer
 
spursfan1882
 
1
15 augustus 2021 om 19:45
Wat ben ik blij. Speelde prima. Organisatie stond goed. En paar goede counterstrike. We durfden meer vandaag dan onder mourinho.
 
Joroch
 
5
15 augustus 2021 om 19:46
Kan iemand mij uitleggen waarom we dit een assist van Bergwijn noemen? Son maakt nog aardig wat acties, voordat hij op doel schiet.
 
Stevie_G
 
4
15 augustus 2021 om 20:27
De term assist wordt gebruikt in een situatie waarbij de speler hulp geeft, bijvoorbeeld een pass, waaruit een doelpunt voortkomt. Een assist geldt alleen als zodanig als daaruit direct een doelpunt voortvloeit.
 
Joroch
 
2
15 augustus 2021 om 21:53
Dus nu geen assist. Er valt niet direct een doelpunt uit.
 
Stevie_G
 
0
15 augustus 2021 om 22:12
Son scoort uit de pass van Bergwijn. Het hoeft geen 1-touch doelpunt te zijn om als assist te tellen. Bergwijn staat gewoon op 1 assist in de officiële statistieken van de Premier League
 
*Jeffrey
 
3
15 augustus 2021 om 20:45
Wow wat een "assist" na deze briljante actie laat Tottenham Bergwijn zeker niet meer vertrekken. Die "assist" is nog geen 1% van de goal.
 
MaxKaplan
 
3
15 augustus 2021 om 20:47
die pass is toch nauwelijks een assist te noemen, son heeft een veelvoud aan balcontacten gehad na die pass. lijkt me ook sterk dat ze deze gaan registreren als assist.
 
dylan8071
 
1
15 augustus 2021 om 22:17
Bergwijn is een hoop rennen en sleuren maar veel komt er niet uit. De commentator was een grote fan zo te horen, die bleef doorgaan.
 
Aguerooo
 
0
15 augustus 2021 om 23:40
Viel mij ook op, ik vond Bergwijn echt niet slecht voetballen en toonde prima inzet maar had echt 1x moeten scoren. Ik vind van zo'n Bergwijn ook weer jammer dat hij zo breed word, zo'n leuke explosieve speler wie het al van z'n snelheid moet hebben maar teveel energie steekt in het spiermassa kweken, ik vind het zonder van zo'n speler maar goed, iedereen heeft z'n eigen mening daarin.
 
Millonario
 
2
15 augustus 2021 om 22:30
City moet gewoon nog een aanvallende middenvelder halen en dan komt het wel goed...
 
RM1335
 
1
16 augustus 2021 om 00:07
Levy's prijs voor Kane is zojuist gestegen naar 230 miljoen. Kom op Pep en sjeik trek die portemonnee, er moet per slot van rekening een CL worden gekocht.
 
MR_United
 
0
16 augustus 2021 om 07:19
Maar serieus, waarom voor zo'n bedrag een Kane he. Ga dan voor een Haaland of Mbappe, daar kun je nog lang van genieten. Mag hopen dat wij volgend jaar, als Cavani weg is, vol voor Haaland gaan. Kane naar City, Lukaku naar Chelsea.. dan zie ik het nog wel gebeuren ook nu Sancho bij ons voetbalt en met OGS als manager.
 
Zermatt_Person
 
0
16 augustus 2021 om 12:18
Met dat Roy Keane schandaal zie ik Haaland niet snel maar Man Utd vertrekken.