Manchester City verlengt met Bernardo Silva tot medio 2025
Woensdag, 13 maart 2019 om 19:06

Manchester City en Bernardo Silva zijn het eens geworden over een nieuw contract. De Portugees heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2025 in het Etihad Stadium. De 24-jarige middenvelder speelt sinds de zomer van 2017 voor the Citizens en kwam tot dusver tot 93 wedstrijden in alle competities.

Bernardo Silva maakte anderhalf jaar geleden voor vijftig miljoen euro de overstap van AS Monaco naar Manchester City. Hij tekende destijds een vijfjarig contract. Die verbintenis is woensdag opengebroken en verlengd. "Het is een eer om mijn contract bij Manchester City te verlengen", zegt de middenvelder op de clubwebsite van zijn werkgever. "Deze club biedt mij alles wat een speler nodig heeft om zijn ambities waar te maken. Ik zou bij geen andere club willen spelen."

De 33-voudig international hoefde niet lang na te denken toen hij een nieuw voorstel kreeg. "Toen ik hoorde dat City met mij wilde verlengen, wist ik al genoeg. Ik houd van de club, de manager, de spelers en de supporters", klinkt het. "Ik geniet van de speelstijl die we hanteren. Ik ben vastberaden om meer prijzen te winnen", aldus Bernardo Silva, die twee keer de League Cup won en vorig seizoen kampioen wordt met het team van Pep Guardiola.

"Bernardo is een exceptioneel talent", reageert technisch directeur Txiki Begiristain. "Het was voor ons daarom een eenvoudige beslissing om hem een nieuw langdurig contract aan te bieden, zodat hij zijn beste jaren van zijn loopbaan bij ons doormaakt. Zijn werklust, professionaliteit en technische kwaliteiten hebben indruk op ons gemaakt. Onder leiding van Pep en zijn technische staf, verwachten we dat hij zich zal ontwikkelen tot een van de beste voetballers ter wereld."

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Zermatt_Person
 
16
13 maart 2019 om 19:10
Mooi dat Bernardo Silva z`n contract heeft verlengt tot 2025! Ik vind hem een fantastische speler en 60 miljorn voor hem, was echt een koopje! Bernardo Silva was in z`n eerste seizoen vrij matig bij Man City, maar dat kwam ook doordat hij verkeerd werd gebruikt op rechtsbuiten. Bernardo Silva past veel meer op het middenveld en wat mij betreft is hij (of Foden) de perfecte opvolger van David Silva bij Man City! Hierdoor hoeft Man City geen dure opvolger te kopen voor David Silva in ieder geval! Guardiola is wat mij betreft ook de perfecte coach voor Bernardo Silva. Wat echter volgend seizoen wel nodig is bij Man City, is het volgende: - Een goede Cvm. Fernandinho is al 34 jaar en de enige CVM binnen de selectie van Manchester City. Dit is de meest cruciale positie is het voetbal van Guardiola en daarom is een nieuwe CVM cruciaal. Ik zelf hoop op Rodrigo van Atletico Madrid of Ndombele van Olympique Lyon. Van deze twee Cvm`s ben ik toch het meest overtuigd om de positie van Fernandinho te vervangen op lange termijn. Zij zijn ook nog eens jong en daarom nog erg kneedbaar om in te passen in het systeem van Guardiola. - Een linksback. Man City heeft met Mendy de enige linksback in huis die van goed niveau is. Mendy is echter enorm blessuregevoelig en daardoor kun je gewoon niet op hem bouwen een seizoen lang. Mendy heeft daarom een rotatie speler nodig die hem wat lucht geeft en waarmee Mendy kan rouleren/concurreren voor de linksback positie, zodat niet alle druk om Mendy valt, gezien z`n blessuregevoeligheid. Chilwell van Leicester City, Philipe Max, Ricardo Rodriquez of Firpo van Betis lijken me prima versterkingen voor de linksback positie bij Man City. - Een centrale verdediger. Kompany en Otamendi zijn beide al in de 30 en Kompany is ook nog eens blessuregevoelig. Otamendi past ook niet echt in het systeem van Guardiola en Stones vind ik een net niet centrale verdediger. (als back-up zijn Otamendi, Kompany en Stones echter prima). Daarom hoop ik dat Matthijs de Ligt naar Man City komt om de defensie bij Man City te versterken. De Ligt - Laporte lijkt me echt een droomduo bij Man City dat gemaakt is voor het voetbal van Guardiola! De Ligt vind ik veel meer potentie hebben dan John Stones. Mocht De Ligt niet lukken, hoop ik dat Upamecano van Leipzig komt. Hij is, net als De Ligt, een potentiele wereld verdediger waar Man City nog jaren op vooruit kan!
 
Dr.Jero
 
28
13 maart 2019 om 19:16
Een koopje voor 60m lol. City fans zijn de realiteit als ze nog meer verdedigerd aan willen trekken xD xD. Waanzin van de dag zal t wel zijn
 
Angelo77
 
31
13 maart 2019 om 19:21
Als je ziet hoe goed Bernardo is, dan is hij in de huidige markt zeker een koopje gebleken.
 
Dr.Jero
 
6
13 maart 2019 om 19:32
Omdat hij het goed doet (beaam ik) betekent nog niet dat 60mil dan een koopje is. Dat je kunt stellen dat hij in deze vorm meer waard is daar kan ik nog in komen maar die 60 miljoen is natuurlijk bizar veel geld.
 
wandering
 
2
13 maart 2019 om 19:48
Volgens dit artikel is het 50 miljoen
 
Silvacity
 
2
13 maart 2019 om 20:25
Misschien voor ons "gewone Nederlanders" een bizar bedrag. Uiteraard is dit voor City ook een hoop geld. Alleen City heeft de middelen om jaarlijks met een transferbudget van 200m te komen. In dat perspectief is het geen bizar dure aankoop voor zijn kwaliteit.
 
BVRCV
 
8
13 maart 2019 om 19:25
Hele goede voetballer die Bernardo Silva, krijgt ook veel lof van Pep. Het is (nog) geen wereldtopper in mijn ogen, dan vind ik 60miljoen ook echt geen koopje.
 
BVRCV
 
0
13 maart 2019 om 19:26
Hele goede voetballer die Bernardo Silva, krijgt ook veel lof van Pep. Het is (nog) geen wereldtopper in mijn ogen, dan vind ik 60miljoen ook echt geen koopje.
 
Stagiaire
 
3
13 maart 2019 om 19:48
Geen dure opvolger te kopen voor David Silva? Je geeft net aan dat ze hem voor 60 miljoen hadden gekocht
 
Zermatt_Person
 
1
13 maart 2019 om 19:54
Ik heb het over de toekomst. Niet over het verleden wat is gebeurd.
 
Mozias
 
1
13 maart 2019 om 20:09
PSG heeft met Mbappe ook de opvolger van Cavabi in huis. Scheelt in de toekomst dat daar geen dure vervanger voor hoeft te komen! Deze Silva was bij Monaco al goed en ontwikkelt zich prima door na dat eerste jaar. Beste jaren moeten ook nog komen lijkt me.
 
STORING
 
2
13 maart 2019 om 21:26
Grotendeels met je eens. Alleen Rodrigo zie ik niet komen want die zit net in zijn eerste contractjaar bij Atletico en die laten hun sterkste spelers echt niet vertrekken. Die Ndombele ken ik eigenlijk niet zo goed. Kan je daar wat meer over vertellen? Is het ook zo een kilometervreter met goede aanvallende kwaliteiten als Fernandinho? En goede balbehandeling? Het is uiterst belangrijk dat de nieuwe cvm én verdedigend goed fel is en qua passing goed mee kan. Ik zie naast Ndombele eigenlijk nog een goede optie. Alleen is die niet voor de lange termijn. Javi Martinez van Bayern Munchen. Intelligent, positioneel goed, Spaans, goede balbehandeling, kopsterk, verdedigend goed en niet niet onhaalbaar denk ik. Een linksback is zeker een must. Tagliafico is ook een uitstekende! Maar een centrale verdediger lijkt mij pas nodig wanneer Otamendi vertrekt. De 4 (exclusief Mangala) is gewoon prima. Ik hoop juist dat Kompany eindelijk fit blijft en zijn oude niveau haalt. Dat blijft een topper. Daarnaast moeten we rekening houden met FFP dus waarschijnlijk kunnen er niet teveel grote aankopen in 1 transferwindow plaatsvinden.
 
Zermatt_Person
 
0
13 maart 2019 om 22:03
Rodrigo van Atletico Madrid heeft een transferclausule van slechts 70 miljoen euro. Als dat betaalt wordt en Rodri wil zelf graag, dan heeft Atletico Madrid niks te zeggen. Over Ndombele weet ik het volgende. Het is een fysiek sterke krachtpanser met enorm veel voetballende vermogen en loopvermogen. Verder is hij ook erg goed in de intercepties en kan hij uistekend onder de druk uit dribbelen en voetballen, zoals Frenkie de Jong dat ook doet. Ndombele is heel erg vergelijkbaar als Mousa Dembele van Tottenham Hotspur. Hij kan dus ook op de plek van Fernandinho spelen. Je zou eventueel ook op YouTube kunnen kijken naar de skills van Ndombele.
 
STORING
 
1
13 maart 2019 om 22:09
Dan lijkt Ndombele een uitstekende optie. Ik ga er wat beelden van opzoeken al zeggen die beelden niet alles. Maar een vergelijkbare speler als Moussa Dembele zegt genoeg. Die is in vorm echt bizar goed. Dribbelt zich uit elke situatie. Enig idee wat Ndombele ongeveer moet kosten? Dat van die transferclausule van Rodri van 70mil wist ik niet. Dat is dan echt heel slecht geregeld van Atletico om zo een “laag” bedrag als afkoopsom in een contract te zetten.
 
Zermatt_Person
 
1
13 maart 2019 om 22:16
Ndombele zal denk ik 75 miljoen euro kosten. Ndombele heeft i.i.g. geen clausule in z'n contract, maar tegelijk is Aulas ook niet de meest harde onderhandelaar. Echter staat Ndombele tot 2023 onder contract en in vele media spreken ze over een bedrag tussen rond 75 miljoen euro, dus ik denk dat dat de prijs voor hem zal zijn.
 
ledenis
 
16
13 maart 2019 om 19:12
Mooi nieuws. Hij is veruit 1 van de beste spelers van City dit seizoen. KdB word ondanks al zijn blessures nauwelijks gemist dankzij Bernardo. Zijn techniek en passing is van absolute wereldklasse.
 
MGMV
 
9
13 maart 2019 om 19:57
Waanzinnige speler is dit toch. Zoveel techniek en inzicht en bovendien nog een geweldig loopvermogen. Hier gaan ze echt nog jaren plezier aan beleven en is toch wel de natuurlijke opvolger van Silva.
 
Silvacity
 
2
13 maart 2019 om 20:23
Samen met Sterling de speler van het seizoen! Echt sick hoe om te zien hoe hij de blessure van Kevin de Bruyne heeft opgevangen en Hoe!! Dit is een pareltje hoor en nog jong zat om stappen te blijven maken. Toppertje!!