Manchester City wint topper van Tottenham Hotspur op 'NFL-veld'
Maandag, 29 oktober 2018 om 22:52

Manchester City heeft zijn koppositie in de Premier League heroverd. De regerend landskampioen won maandagavond dankzij een vroeg doelpunt van Riyad Mahrez met minimaal verschil op bezoek bij Tottenham Hotspur: 0-1. Het team van manager Josep Guardiola heeft nu net als Liverpool 26 punten uit 10 duels, maar voert de ranglijst aan vanwege een superieur doelsaldo. Tottenham is door de derde nederlaag van seizoen afgezakt naar een vijfde plaats.

Afgelopen weekeinde werd op Wembley de NFL-wedstrijd tussen de Philadelphia Eagles en de Jacksonville Jaguars afgewerkt, waardoor Tottenham en City op een ogenschijnlijk gehavende grasmat van start gingen. Het bezoek uit Manchester liet zich echter niet uit zijn spel halen door de ondergrond en zat al na zes minuten voetballen op rozen. Raheem Sterling won het duel van Kieran Trippier na een lange bal van doelman Ederson Moraes, waarna de Engelse aanvaller het strafschopgebied van the Spurs kon binnenstormen. Sterling had daarna oog voor Mahrez, die van dichtbij eenvoudig kon scoren: 0-1.

Tottenham beleefde zo een desastreuze start, maar kreeg in het vervolg van de eerste helft wel enkele mogelijkheden om wat terug te doen. Zo vuurde aanvalsleider Harry Kane kort na de openingstreffer van Mahrez rakelings over, terwijl Moussa Sissoko een kansrijke aanval zeer slordig uitspeelde. Aan de overzijde liet Mahrez na een halfuur een goede kans op de 0-2 liggen: na goed voorbereidend werk van David Silva en Bernardo Silva schoot de Algerijns international via de vingertoppen van Hugo Lloris en de paal naast.

City begon ook voortvarend aan de tweede helft. David Silva had de bal tien minuten na de onderbreking voor het inschieten na een voorzet vanaf rechts, maar de Spaanse middenvelder besloot voor een vrijwel leeg doel af te leggen op Sterling. Diens schot werd vervolgens in de doelmond geblokt door Trippier. Kort daarna doken the Citizens opnieuw gevaarlijk op voor het doel van Lloris, maar de Fransman had ditmaal een antwoord op een laag schot van Sergio Agüero.

Ondanks dat City de controle onder de wedstrijd had, besloot Guardiola twintig minuten voor tijd in te grijpen door Agüero naar de kant te halen ten faveure van Kevin De Bruyne. Het antwoord van collega Mauricio Pochettino liet niet lang op zich wachten: de tegenvallende Mousa Dembélé moest plaatsmaken voor Dele Alli, terwijl eerder Harry Winks het middenveld van Tottenham al was komen versterken. Alli zette tien minuten voor tijd Érik Lamela alleen voor het doel, maar de Argentijn schoot oog in oog met Ederson wild over. Het betekende de laatste serieuze kans voor Tottenham, dat zo voor het eerst sinds 15 september weer eens punten liet liggen in de Premier League.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (58)

 
ckitsh
 
4
29 oktober 2018 om 22:57
Spurs gelijk een stuk dreigender toen Alli en Eriksen er in kwamen. Daarvoor was het druk zetten helemaal niet succesvol, op een paar acties na waar Stones, Fernandinho of Walker slordig was. Als je ze gewoon gelijk laat starten, is de kans op een gelijkspel zo veel groter. Nu gaat City wel verdiend als winnende van het veld Aan de kant van City stond het positioneel wel goed maar er werd ook bijna niks gecreëerd voorin. David Silva en Bernardo speelden een prima pot, maar aanvallend vertraagden ze het spel vaak net iets te veel om echt gevaarlijk te worden. Natuurlijk ook wel deels te danken aan Sanchez die het achterin goed dichtgooide
 
voetballi
 
11
29 oktober 2018 om 23:01
Ik snapte ook niet wat david silva deed, toen hij hij gewoon voor de lege doel stond maar de bal opzij legt voor sterling. De bruyne viel wel slecht in, veel balverlies die je niet van hem verwacht. City had meer kansen om te scoren dan spurs vond ik, alleen de laatste 30 minuten waren ze meer aan het counteren
 
desailly
 
2
30 oktober 2018 om 05:41
Dan betaal je als fan van Philadelphia of Jacksonville maar word je wedstrijd in Londen gespeeld...
 
KingsOfCity
 
2
30 oktober 2018 om 07:27
Als je de herhaling bekijkt kwam Silva niet uit met zijn stappen en was hij niet in balans, ik denk daarom dat hij de bal afgaf.
 
JDG84
 
2
30 oktober 2018 om 07:32
Zijn aanname is gewoon niet goed waardoor hij niet uitkomt en met links van te ver moet schieten. Dit doet die niet expres om de bal nog even af te spelen. Als die hem niet aanneemt en schiet, dan is er weinig aan de hand, maar door zijn aanname komt die niet meer ui. Vond City erg slecht spelen zelfs. Walker was ongelukkig eigenlijk de hele wedstrijd, maar dat kan gebeuren. Die werkte zich nog een slag in de rondte. Maar die Mendy was gewoon ronduit slecht en liet sommige tegenaanvallen gewoon op zijn beloop. De Bruyne was zeer matig, Silva was slordiger dan normaal, Aguero had een dagje vrij. De twee centrale en fernandinho speelde gelukkig voor city wel heel erg goed, anders had de uitslag er heel anders uitgezien.
 
Constant kante
 
2
30 oktober 2018 om 09:56
dessailly "dan betaal je als fan van Philadelphia of Jacksonville maar word je wedstrijd in Londen gespeeld..." Mooie opmerking! Want de fans in Jacksonville (het was hun thusiduel) hebben echt totaal niet geprotesteerd of zich druk gemaakt om het feit dat zij van Florida naar Londen moesten reizen voor deze wedstrijd. Sterker nog, de Jacksonville fans uit Londen waren bijzonder blij dat ze een keertje niet zo ver hoefden te reizen om hun team aan het werk te zien.
 
voetballi
 
47
29 oktober 2018 om 22:59
Wat een veld man man man. Lekker dat spurs niet gewonnen heeft, moesten er gewoon alles aan doen om het veld goed te maken en door dat hebben ze niet gescoord vandaag
 
SalvatoreConte
 
18
29 oktober 2018 om 23:58
Alsof er iets aan dat veld nog te doen viel. Er bestaan geen magische wondermiddelen die in 24 uur gras weer laten groeien. Daarnaast is Spurs ook gewoon een voetballende ploeg en hebben ze ook baat bij een goede grasmat.
 
Limpy
 
5
30 oktober 2018 om 07:30
Er is wellicht geen wondermiddel maar zoals in meerdere reacties wordt aangegeven, leeft die sport in Europa totaal niet. Tuurlijk zal zo'n wedstrijd een leuke cent in de la brengen maar je hebt wel tweewekelijks een 'x-aantal' man met een seizoenskaart op de tribune zitten die daar grof geld voor betalen. Dan kun je zo'n slecht veld toch niet verkopen ten opzichte van je fans om je veld zo te laten 'verneuken'. Spurs is een voetballende ploeg en met zo'n soort toestanden doe je jezelf als club maar vooral ook de fans alleen maar te kort in mijn optiek.
 
JDG84
 
4
30 oktober 2018 om 07:34
Hier kan Spurs niet zoveel aan doen. Die hadden verwacht het seizoen al in het nieuwe stadion te starten. Nu spelen ze in een "geleend" stadion en daar heb je het helaas niet zelf voor het zeggen.
 
thucan
 
4
30 oktober 2018 om 08:08
Elke NFL wedstrijd op Wembley dit jaar anders stijf uitverkocht, leeft niet als voetbal, maar trekt toch 84000 man iedere wedstrijd. Daarnaast waren deze potten al veel eerder bekend dan de competitie, Spurs hadden al in eigen stadion moeten spelen, dan had de grasmat langer de tijd gehad ;-)
 
Constant kante
 
2
30 oktober 2018 om 09:58
Thucan De NFL speelt al sinds 2007 minstens één wedstrijd per seizoen in Londen. En sinds ene paar jaar zelfs een paar wedstrijden per jaar. En ál die wedstrijden zijn echt stijf uitverkocht. Ik heb weleens geprobeerd kaarten te krijgen, bijna onmogelijk!
 
J.Vertongen
 
15
29 oktober 2018 om 23:00
Man man man ik heb me nog nooit zo eeg geïrriteerd tijdens een wedstrijd. Kane was op een paar goeie momenten vrijwel onzichtbaar. City moest dit natuurlijk allang afmaken met die intikker van silva maar dees dat niet en toen op het eind krijgt lamela een kans perfect voor zn linker. Doe waar je voor betaald wordt en waar je je leven op focust; een bal tegen de touwen schieten. Nee hoor. Lamela jaagt de bal 2meter over het doel. Jammer dit.
 
Goalski
 
15
29 oktober 2018 om 23:17
Als je de wedstrijd goed hebt bekeken zie je toch dat die bal opstuit en Lamela hem met zijn bovenkant enkel raakt.. Best terecht dat het slechte veld een betere uitslag voor de thuisploeg voorkwam.
 
sniewaar
 
39
29 oktober 2018 om 23:01
Man man dat veld was echt lachwekkend, in de 6e klasse liggen ze er nog gelikter bij.
 
YoeriCFC
 
3
30 oktober 2018 om 06:45
Dan had Spurs hun stadion maar op tijd af moeten hebben.. Deze wedstrijd stond al gepland en Spurs had ondertussen al in dat andere stadion moeten spelen!
 
buitenspelval
 
5
30 oktober 2018 om 07:50
Zoals zoveel grote, complexe bouwprojecten, loopt ook de oplevering van het nieuwe stadion grote vertraging op. Daar kun je de club moeilijk de schuld van geven. Opdrachtgevers zijn vaak afhankelijk van projectontwikkelaars, aannemers, gemeentes en leveringen van bestelde, specifieke bouwmaterialen, e.d.
 
Samcro
 
2
30 oktober 2018 om 08:09
Mwah, de club is er wel voor verantwoordelijk dat het stadion 2x zoveel gaat kosten als begroot, hadden ze het beter ingeschat hadden ze ook een betere planning kunnen maken en dus eerder klaar kunnen zijn. Niet volledig schuld, zeker deels.
 
buitenspelval
 
1
30 oktober 2018 om 08:18
Volgens mij is het eveneens vaak zo, dat de kosten gaandeweg de bouw hoger uitvallen, dan het kostenplaatje wat vooraf beraamd wordt. Maar of dat de bouw van het stadion zoveel meer heeft vertraagd, vraag ik me af. Uiteraard zal er ongetwijfeld ook een procentje of wat schuld aan de club toe te wijzen zijn, maar voor grote bouwvertragingen in de planning en het overschrijden van de opleveringdatum, lijkt me minder schuld aan de club toe te wijzen.Ik moet zeggen dat ik niet alles van de hoed en de rand weet wat betreft de planning van de club, maar op het moment dat de bouw begonnen is, dan heb je grotendeels de planning uithanden gegeven aan externe partijen en ben je afhankelijk van derden.
 
 
2
29 oktober 2018 om 23:03
Tegenvallende wedstrijd, City was niet best en Spurs nog minder. Had van deze wedstrijd juist spektakel verwacht. Pochettino had gewoon met Eriksen en Alli moeten starten, er viel echt wel wat te halen tegen dit City Enige wat nog slechter was dan de twee teams op het veld, was het veld zelf. Onbegrijpelijk dat ze de wedstrijd dan niet naar een andere datum verplaatsen.
 
Emile Hesky G
 
6
29 oktober 2018 om 23:04
Toch een vermakelijke wedstrijd gezien , ondanks het veld. Bleef tot het eind spannend
 
buitenspelval
 
4
30 oktober 2018 om 08:01
Ik ben halverwege afgehaakt. Vooral omdat de belijning, de logo’s en de algehele slechte staat van het veld me echt visueel irriteerde. Het maakte dat ik me nauwelijks op het voetbal kon concentreren. Ik had de hele tijd de vervelende neiging, om rekenen over hoeveel yards een pass werd gegeven en stoorde me vooral aan het feit, dat de zijlijnen totaal onherkenbaar en optisch wegvielen door de opvallende NFL-belijning aan de zijkant..
 
Verdedig
 
13
29 oktober 2018 om 23:06
City terechte winnaar, jammer van het veld en bijzonder dat Tottenham in deze wedstrijd spelers rust geeft. Walker en Mendy om te janken zo slecht vandaag, allebei. Silva is elke keer weer genieten, maar had die dot van een kans zelf moeten maken.
 
Primetime
 
26
29 oktober 2018 om 23:12
Ja daarom zijn de tickets ook binnen een dag uitverkocht... omdat niemand er naar kijkt.
 
JuveBato
 
13
29 oktober 2018 om 23:25
Vandaar dat het elk jaar weer uitgezonden wordt. Dat jij het niks vind zegt niks over andere mensen en het is enorm populair in Engeland.
 
bertdebloem
 
4
29 oktober 2018 om 23:27
In de UK is rugby nog echt een hele grote sport, dus best wel logisch dat er heel wat NFL-fans zijn.
 
Primetime
 
40
29 oktober 2018 om 23:29
Rugbyers zijn over het algemeen juist geen American football fans.
 
blackpool
 
10
29 oktober 2018 om 23:30
Engelsen geven niks om American Football maar in Engeland wonen ruim 200.000 Amerikanen.
 
JDG84
 
2
30 oktober 2018 om 07:40
In Duitsland schijnt de NFL de tweede best bekeken sport te zijn op tv en in Engeland kijken er ook rond de 350.000 man naar een wedstrijd op de Bbc. In vergelijking met voetbal valt dat natuurlijk in het niets, maar dat is in europa toch ook geen graadmeter.
 
NipponIchiban
 
1
30 oktober 2018 om 09:27
Afgelopen zondag had AZ - Heerenveen meer kijkers. En dan heeft Nederland ook nog eens 43.000.000 inwoners minder lol.
 
bertdebloem
 
4
29 oktober 2018 om 23:25
Een tijdje geleden had de NFL zelfs franchises hier in Europa. Ik geloof dat zelfs Amsterdam een NFL-ploeg had, zij speelde destijds ook in de JC Arena. Ik denk dat American Football gewoon niet zo interessant is voor de gemiddelde Europeaan, wij groeien natuurlijk niet op met die sport en cultuur. Dit was toch ook volledig Tottenhams schuld, die NFL-wedstrijd stond al maanden van te voren gepland, het is dat Tottenham weer de verhuizing naar het nieuwe stadium heeft uitgesteld. Wedstrijd was wel niet aan te zien met dat veld, er zat ook weinig publiek in de tribunes.
 
Primetime
 
2
29 oktober 2018 om 23:36
Tja dat flag football maakt het in mijn ogen heel suf. Dat zou ik als kind zijnde ook niet willen doen. In Nederland zijn amerikaanse sporten sws voornamelijk populair onder de antillianen en surinamers
 
Emile Hesky G
 
10
29 oktober 2018 om 23:36
Geen wonder dat NFL slecht bekeken is in Europa.. Vind het maar een sport voor houthakkers. Maarja, de gemiddelde Amerikaan denkt ook negatief over voetbal..
 
BvK0297
 
8
30 oktober 2018 om 00:29
De gemiddelde nfl speler is 100x meer atleet dan den voetbalspeler.. misschien moet je de sport is kijken en leren begrijpen!
 
 
35
30 oktober 2018 om 01:39
Ligt een beetje aan je definitie van een atleet. Met een helmpje op net zolang tegen elkaar aanrennen tot je op je dertigste met hersenbeschading in een rolstoel zit. Je moet het maar willen.
 
FinidiThulani
 
2
30 oktober 2018 om 07:59
Lekker makkelijk scoren. Ja, de NFL spelers hebben veel bescherming aan, maar dat kan ook niet anders gezien de blessuregevoeligheid van hun sport. De gemiddelde NFL carrière duurt volgens mij maar drie jaar. Onder die helm en padding zitten echter wel topatleten die, zeker op explosief vlak, veel beter getraind zijn dan de meeste voetballers. Kijk voor de grap maar eens naar de NFL Combine.
 
Sammerens
 
3
30 oktober 2018 om 08:00
Dan zegt eigenlijk vooral dat je totaal geen respect hebt voor een sport waar je totaal geen benul van hebt.Persoonlijk hou ik er niet van als men dan zo denigrerend denkt te moeten doen.Of je de sport nu leuk vindt of niet, die mannen zijn zeker wel totale atleten. Daarnaast is die sport tactisch ook op een heel ander niveau dan voetbal.Je zegt toch ook niet dat voetbal niets anders is dan mannen in korte broek die tegen een leren ballon aan trappen en er massaal achteraan rennen. Of dat het meer een toneelschool is waarbij ze elkaar kaarten aannaaien door bij lichte aanrakingen doen alsof ze een vuistslag hebben gekregen, of zelfs als stervende zwanen naar de grond duiken terwijl ze niet eens geraakt worden.Prima dat een sport je niets aan vindt of gewoon niet trekt. Maar zo denigrerend oordelen over iets waar je niets over weet is in mijn ogen een beetje treurig.
 
thucan
 
1
30 oktober 2018 om 08:16
Of gaan we een atleet beschrijven als iemand met talent voor een bal trappen, die om de haverklap jankend naar de grond gaan? Beiden is onzin, geen reden om te twijfelen aan de atletische vermogens van beiden.
 
Primetime
 
1
30 oktober 2018 om 08:53
@finidithulani, die 3 jaar zegt niet zo heel veel eigenlijk. Sporten als basketbal en honkbal zitten daar ook namelijk niet veel hoger. Als je naar voetbal zou kijken dan zou je ook wss in die richting zitten. Er zijn ook genoeg spelers die naar 1 jaar profvoetbal te slecht zijn bevonden.
 
 
0
30 oktober 2018 om 22:34
Tja je kan het inderdaad ook nuanceren, maar dat is af en toe gewoon saai. Het begint natuurlijk met iemand die zegt dat zo'n tank in de NFL 100x zoveel atleet is als een voetballer. Dat is natuurlijk onzin. Het is een atleet die de nadruk ergens anders legt (verschilt overigens per positie). Een wielrenner is een stuk smaller en kleiner dan een gewichtheffer, maar dat maakt hem niet minder atleet. Een voetballer is minder bezig met kracht en massa dan een line backer, maar dat maakt hem ook niet minder een atleet. En voetbal is ook 11 mannen die achter een bal aan rennen en af en toe jankend naar de grond gaan. En dat vind ik fantastisch om naar te kijken. Itt American Football, daar vind ik geen zak aan en daarnaast, als ik 1500 reclameblokken wil zien kijk ik wel naar tel sell. Een sport zo serieus nemen dat je aanstoot neemt aan het belachelijk maken ervan,das pas treurig
 
Rugu
 
5
30 oktober 2018 om 00:20
Niemand kijkt ernaar? Het is echt onmogelijk om daar kaarten voor te krijgen, volgens mij is er in Europa nooit een volledig stadion zo snel uitverkocht als bij een NFL wedstrijd. De Superbowl is by far de best bekeken sportwedstrijd van het jaar wereldwijd, hoe bedoel je buiten Amerika kijkt er geen hond naar? Ik snap heel goed dat ze de wedstrijd in Europa laten spelen, Amerikanen blijven aparte mensen en ik heb niet zoveel met het land, maar in sportmarketing zijn ze absolute fenomenen. Ik denk dat dat gelijk de reden is waarom jij er niks van begrijpt.
 
NornIronMCFC
 
10
30 oktober 2018 om 01:06
Zondag was de derde wedstrijd in een serie van drie in de UK. Maar goed, ik ben blij dat jij het zonder kennis van zaken even uitlegt aan iedereen.
 
FinidiThulani
 
2
30 oktober 2018 om 08:02
Voetbal had ook lang niets te zoeken in Amerika en dat begint daar nu ook steeds meer te leven. Lekker bekrompen om een sport bij voorbaat af te serveren die jij misschien nog niet zo goed kent. Ik hoop dat er snel een wedstrijd in NL wordt gepland.
 
Sammerens
 
3
30 oktober 2018 om 08:02
Waarom zouden ze dat doen? Ze hebben daar ook gewoon stadions voor voetbal. Dat is er in Engeland niet en toen die wedstrijd geboekt werd zou Wembley al niet meer bespeeld worden door Tottenham. Als je dan even nadenkt dat begrijp je dat dit probleem door overmacht is ontstaan door de vertraagde bouw van het nieuwe stadion van Tottenham. Voor hun zat er dus niets anders op dan Wembley langer huren en dan is deze dubbele boeking in korte tijd het gevolg.
 
AjaxfanK
 
2
30 oktober 2018 om 07:08
Dit is gewoon de schuld van de Spurs zelf hoor. Die NFL pot stond al maandenlang gepland maar doordat het stadion van Tottenham nog altijd niet klaar is moest de Spurs gisteren wel daar spelen.
 
thucan
 
1
30 oktober 2018 om 08:14
3 wedstrijden Wembley, revenue over de 45 miljoen voor het stadion, maar levert het inderdaad weinig op en is het uitverkocht omdat niemand het leuk vindt.. Die sport wordt nog almaar groter en trekt simpelweg ieder jaar 250.000 man naar Wembley en Londen. Spurs gaan hier vanaf volgend seizoen ook lekker van profiteren anders.
 
Constant kante
 
1
30 oktober 2018 om 10:02
Tacfarinas_89 "niemand kijkt die zooi hier. " Dat is onzin. Ik zou zeggen eerder het tegendeel! De NFL is een enorm groeiende sport buiten de VS en heeft niet alleen veel Amerikanen in het buitenland die deze wedsrijden willen zien maar ook bijzonder veel Engelsen, Duitsers en zelfs Nederlanders die deze sport juist wél intensief volgen en willen zien. Alleen al het feit dat het stadion waar zo'n wedstrijd gespeeld wordt (en dit jaar is dat op Wembley, op Twickenham (het Rugby stadion) en dus deze echt stijf uitverkocht zijn zegt meer dan voldoende.
 
Ousambal
 
5
29 oktober 2018 om 23:17
Voor het eerst na lange tijd weer eens een hartverzakking gehad tijdens een wedstrijd van City. Ze hadden de wedstrijd eerder op het slot moeten gooien, vooral met die kans van Silva. Tottenham speelde helemaal niks klaar, maar was wel gevaarlijk door fouten van City. Ben uiteindelijk wel blij met de 3 punten en weer de 0 in een lastige uitwedstrijd en op een zeer slechte veld
 
Godspeed1979
 
4
29 oktober 2018 om 23:20
Waarom speet Sané eigenlijk niet? Niet tijd om te vertrekken?
 
Ousambal
 
11
29 oktober 2018 om 23:25
Mahrez speelt de laatste tijd heel goed. Tegelijkertijd rouleert pep veel. Tegen Burnley zat Sterling 90 minuten op de bank en tegen Shaktar zat sane op de bank. Pep vond dat city vooral in de eerste helft zo goed speelde dat hij uiteindelijk voor dezelfde aanval koos als afgelopen dinsdag
 
lizoke
 
0
30 oktober 2018 om 08:51
Weet niemand exact, maar wel grappig dat je het zegt. Rashford, martial, mss ook beter vertrekken dan!
 
PSV1913
 
1
30 oktober 2018 om 02:26
Lekker dan als PSV daar volgende week ook op mag ballen al kan dat natuurlijk ook een voordeel hebben dat het combinatievoetbal dan niet lekker verloopt
 
war75
 
0
30 oktober 2018 om 12:42
0-1...Moeizame wedstrijd voor City (en wat pech). Spurs nipt verloren. En die zgn "experts" hier in Nederland maar blijven blaten dat PSV zo slecht was tegen ze. Spurs is gewoon een topteam, niet van het niveau Benfica of Aek. Hoe je het ook draait of keert, het is gewoon knap dat je tegen dit team een punt pakt. Als je volle bak druk was gaan geven dan was je er kansloos af gegaan. Misschien moeten die Experts daar eens over na denken.