Manchester United bewijst ongelijk van Mourinho en klimt naar vijfde plek
Zondag, 19 maart 2017 om 14:54

José Mourinho ging er donderdag na het Europa League-duel met FK Rostov van uit dat Manchester United zondag bij Middlesbrough zou verliezen. Ondanks het gemis van Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Ander Herrera en de vermoeidheid bij sommige spelers, zegevierden the Mancunians met 1-3 in het Riverside Stadium. Door de zege staat Manchester United momenteel vijfde.

Een rake kopbal van Marouane Fellaini was het enige verschil tussen Middlesbrough en Manchester United in de eerste helft. Mourinho zag lijdzaam toe hoe zijn team er niet in slaagde om de wedstrijd tegen Boro al voor rust te beslissen. Terwijl de thuisploeg er amper in slaagde om David de Gea op de proef te stellen, op een inzet van Gastón Ramirez in de elfde minuut na, liet United diverse kansen liggen.

Victor Valdés bleek een sta-in-de-weg voor de bezoekers. De doelman keerde tot tweemaal toen een inzet van Marcus Rashford en had ook een antwoord op een rebound van Antonio Valencia. Valdés kon de 0-1 na een half uur spelen echter niet voorkomen. Ondanks de aanwezigheid van vier spelers van Middlesbrough in het strafschopgebied, kon Fellaini een indraaiende voorzet van Ashley Young met een kopbal beantwoorden.

In het eerste kwartier na rust gebeurde er vrij weinig: Middlesbrough kwam kwaliteit tekort, terwijl United op de voordelige marge leunde. Een pegel van Lingard in de 63e minuut gooide de wedstrijd op het juiste moment op slot. Hij mocht ongehinderd oprukken richting het strafschopgebied van Valdés en schoot het leer op prachtige wijze in de bovenhoek van het doel: 0-2.

Interim-manager Steve Agnew bracht Adama Traoré en Rudy Gestede binnen de lijnen en de dubbele wissel sorteerde effect. Laatstgenoemde ontving de bal van Maarten de Roon, die Chris Smalling te slim af was, en maakte van dichtbij zijn eerste Premier League-doelpunt voor de thuisploeg. De drie punten gingen echter naar de bezoekers, die in de extra tijd via Young voor een derde keer toesloegen. Valdés gleed uit en vervolgens was het voor de vleugelspeler een koud kunstje om zijn tweehonderdste Premier League-duel met een doelpunt te bekronen.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
bahaboy
 
8
19 maart 2017 om 14:57
Zoals verwacht een matige wedstrijd. Prima spel in balbezit, maar de regie veel te veel uit handen gegeven en dat kan gewoon niet tegen de nummer 19 van de competitie. Boro heeft balbezit gedomineerd en bijna alle andere statistieken waren ook in het voordeel van de thuisploeg. Ook dat inkakken na de 0-2 en met 11 man in de eigen zestien gaan staan is zo onnodig en riskant. Dat heeft ons al zo veel punten gekost dit seizoen en dat scheelde vandaag ook niet veel. Blijf gewoon voetballen en hou op z'n minst die bal in de ploeg. De veelvoudig bekritiseerde Lingard speelde een prima wedstrijd en vormde samen met Rashford een sterke voorhoede. Na drie wedstrijden in de afgelopen 6 dagen en de interlandbreak die aanbreekt zal ik niet al te kritisch zijn om het feit dat er vandaag nauwelijks tempo en energie in de wedstrijd zat, maar goed, het belangrijkste vandaag was om na maanden eindelijk van de 6e plek af te komen en dat is gelukt. Nu rustig aan doen de komende anderhalve week, hopen dat iedereen heelhuids terugkeert van hun nationale elftal en dan knallen in die laatste eindspurt van het seizoen. Met de 4e plek en de Europa League is er nog genoeg om voor te spelen... Overigens een leuke mijlpaal bereikt: als eerste club de 600e overwinning in de Premier League gehaald. Je koopt er niets voor, maar in deze mindere tijden is het een mooie herinnering aan het feit dat we nog altijd de grootste club in Engeland zijn, ook na een paar hele magere jaren.
 
vitesseboy12
 
7
19 maart 2017 om 14:57
Zo'n beetje de enige reden waarom ik nog Premier League kijk gaat waarschijnlijk ook degraderen... Trieste competitie wordt op deze manier, zegt genoeg dat er in de Championship 14 voormalige landskampioenen spelen
 
PSVchelseaboy
 
23
19 maart 2017 om 15:03
Wat maakt dat nou uit? Ik zie jou wel vaker zeilen dat 'tradiotionele' clubs afkelderen en clubs met een minder grote historie vind je maar niks. Je moet je niet zo aanstellen. On: prima overwinning van United, top 4 is nog zeker mogelijk. Volgend jaar gaat United weer meedoen om de titel.
 
PSVchelseaboy
 
6
19 maart 2017 om 15:04
Zeilen is zeiken bewerken doet het niet op de app.
 
vitesseboy12
 
7
19 maart 2017 om 15:07
Wat is er mooi aan Watford, Hull, Swansea etc je gaat me niet zeggen dat je die clubs mooier vind dan bijvoorbeeld een Middlesbrough...
 
T. Alavez
 
5
19 maart 2017 om 15:20
Iedereen heeft zo zijn voorkeur. Ik persoonlijk zie ook veel liever een Middlesbrough spelen dan een Watford of Hull City. Nu regeert de rijkste sponsor en dat is zonde voor clubs met een veel mooiere voetbalgeschiedenis. Maar nogmaals iedereen zijn voorkeur.
 
John Terry
 
6
19 maart 2017 om 15:28
Ik vind een Swansea eigenlijk indrukwekkender dan Middlesbrough hoor. Moet je Jack to A King eens kijken, dan leer je meer dan je verwacht over die club.
 
vitesseboy12
 
9
19 maart 2017 om 15:32
Inderdaad de rijkste clubs spelen in de Premier League en de clubs met historie en traditie op het tweede niveau. Trieste ontwikkeling zie je in geen enkel ander land. Er spelen zelfs clubs die de Europacup 1 hebben gewonnen in de Championship (Aston Villa, Nottingham Forest)
 
Bon Jovi
 
12
19 maart 2017 om 15:45
Een ontzettend trieste ontwikkeling. Als ik jou was, zou ik nooit meer naar die afschuwelijke Premier League vol lelijke eendjes kijken. Dan zijn we van dit gezeur af. Een club als Aston Villa voerde al jaren een slecht beleid en degradatie was dus onafwendbaar en verdiend. Laat de nieuwe clubs nu maar geschiedenis schrijven.
 
PSVchelseaboy
 
0
19 maart 2017 om 15:54
Ja 30 jaar geleden wonnen zij de Europa Cup. Dat is enorm lang geleden een hele andere tijd waar geld een minder grote rol speelde. Je moet vooruit kijken, niet achteruit.
 
vitesseboy12
 
5
19 maart 2017 om 16:09
Ik vind zeker niet alle clubs afschuwelijk(Sunderland, West Ham, Man united, Everton en Stoke) hoor maar ik mis gewoon veel traditieclubs(die je in andere landen wel op het hoogste niveau ziet) Blijkbaar een hele rare gedachte. Achja ik wil mensen in de Eredivisie wel eens zien als bijvoorbeeld clubs als Az, Groningen, Heerenveen, Fc Utrecht zouden degrad
 
ForzaZitterd
 
11
19 maart 2017 om 15:05
Een ode aan Lucasandersen, die zei dat dit United nog zwakker was dan vorig jaar en dat niet ging winnen vandaag. Eindelijk worden er ploegen wakker die druk leggen op de zwakste schakel, namelijk Arsenal.
 
Mancunian10_
 
7
19 maart 2017 om 15:06
Valencia scoorde de laatste goal i.p.v. Young.
 
Peter1984
 
0
19 maart 2017 om 17:12
Haha idd
 
Mancunian10_
 
3
19 maart 2017 om 15:13
Heel blij met de 3 punten, eindelijk af van die 6e plek! na de 0-2 maakte we het ons zelf moeilijk door zo verdedigend te gaan spelen. Blijf gewoon voetballen en dan is er niks aan de hand. In de counter kwamen we er een paar keer wel heel goed uit en met name Jesse Lingard speelde een geweldige wedstrijd.
 
Romy
 
2
19 maart 2017 om 15:17
Heeft die Mourinho nu echt met 6 (of was het nu 7?) verdedigers de wedstrijd afgesloten? Wat een grap is die man toch.
 
Chimo
 
4
19 maart 2017 om 16:08
Voetballend blijft het allemaal matig in aanvallend opzicht. United teert op de sterke achterhoede en wacht op de counter, zoals we van Mourinho niet anders gewend zijn. Belooft niet veel goeds voor de komende weken, waar ze echt getest gaan worden. Wel prachtige goal van Lingard. Onbegrijpelijk dat hij niet vaker de kans krijgt. Was vorige seizoenen duidelijk Ãâ©ã£â©n van de betere spelers van United. Productief ook.
 
HassanRagbir
 
7
19 maart 2017 om 17:07
Van gaal kan veel leren van Mourinho. Tijde zijn verandert. Mourinho is nu de meester en van gaal een leerling. Nu al twee prijzen gewonnen en championsleauge in hand bereik.