Manchester United en Arsenal kunnen enorme domper in Madrid verzachten
Vrijdag, 17 april 2020 om 15:55

Het seizoen in LaLiga ligt vanwege de uitbraak van de coronacrisis al enige tijd stil en het is nog maar de vraag of de huidige voetbaljaargang afgemaakt kan worden. Donderdag werd in de Spaanse pers naar buiten gebracht dat de voetbalbond van het Zuid-Europese land met het oog op het volgende Europese seizoen alvast aan een scenario werkt wanneer dit niet het geval is.

Nummers een tot en met vier Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Real Sociedad gaan in dat geval de Champions League in, wat Getafe en Atlético Madrid met lege handen achterlaat. AS weet vrijdag te melden dat los Colchoneros er alles aan willen doen om te zorgen dat het seizoen toch afgemaakt kan worden. De ploeg van trainer Diego Simeone bezet momenteel de zesde plek, op een punt achter nummer vier Sociedad en wil in de laatste negen speelronden alles op alles zetten om alsnog het felbegeerde ticket voor het miljardenbal in handen te krijgen.

Als Atlético er niet in slaagt om zich voor de Champions League te kwalificeren zal dat flinke financiële gevolgen hebben. De club, die vlak voordat het voetbal werd stilgelegd titelhouder Liverpool uitschakelde, verdiende dit seizoen al 77 miljoen euro in het toernooi en dat bedrag zou nog op kunnen lopen tot 100 miljoen. In het seizoen 2017/18, toen de Europa League werd gewonnen, bedroegen de inkomsten slechts zestien miljoen.

Atlético wil elk jaar zijn begroting opschroeven en komt zodoende flink in de problemen als er geen Champions League wordt gespeeld. De Madrilenen moeten volgens bovengenoemde sportkrant in dat geval spelers gaan verkopen en er zijn momenteel een paar kandidaten. Saúl Ñíguez geldt als een van de voornaamste kandidaten om het verschil aan inkomsten goed te maken. De middenvelder wordt al langer genoemd bij Manchester United, dat bereid is om de helft van zijn clausule van 150 miljoen op tafel te leggen. Aangezien de transferbedragen door de coronacrisis flink zullen kelderen, is de verwachting dat Atlético serieus na gaat denken over een dergelijk bod.

Ook Thomas Partey zou het verschil tussen het spelen van Champions League en het spelen van Europa League goed kunnen maken. De international van Ghana heeft een clausule van vijftig miljoen in zijn contract staan en hij wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Arsenal. Thomas Lemar, Santiago Arias en Diego Costa worden ook genoemd als spelers die de nodige inkomsten op kunnen leveren, maar zij zijn waarschijnlijk moeilijker te slijten voor significante bedragen. Atlético kan overigens nog op een tweede manier een ticket voor de Champions League veiligstellen door de editie van dit jaar, als het toernooi nog uitgespeeld gaat worden, te winnen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
arsenal890
 
1
17 april 2020 om 16:01
Wat een verschil is dat toch weer tussen de CL en EL. Maar ik denk dat het Arsenal goed uit kan komen als ze snel een goed aanbod doen voor partey. Al is de kans klein dat hij voor Arsenal kiest wat ook logisch is natuurlijk.
 
AFC-BusbyBabe
 
3
17 april 2020 om 18:12
En waarvan moet Arsenal dat betalen dan? Zouden die ook niet in de problemen komen door deze crisis. Bij Arsenal is ook niet veel geld beschikbaar op dit moment.
 
arsenal890
 
0
17 april 2020 om 18:17
Klopt, maar als het goed is hebben ze zeker wel iets beschikbaar. En daarnaast zijn er veel spelers die verkocht gaan worden waardoor ook weer geld vrijkomt.
 
MrKrillin
 
0
18 april 2020 om 11:12
@arsenal890 hoe komt het Arsenal goed uit? Waar gaan ze dat geld vandaan halen? Zowel Man utd, Arsenal als Atletico zitten in zelfde schuitje. Geen CL dus geen extra inkomsten. De PL clubs worden financieel helemaal hard geraakt als seizoen niet hervat wordt. Die missen bakken vol TV geld. Vooral in Uk allemaal dure salarishuishouding. Als niet hervat wordt, gaat rustige transferperiode worden.
 
GLENNN
 
2
17 april 2020 om 16:13
Partey zou echt een wereldaankoop zijn voor Arsenal zeg! Saul overigens ook, maar onbetaalbaar gok ik zo.partey - Torreira of Ceballos en ervoor Ozil. Dan kan je Ozil nog meer ontlasten met een beest als Partey achter hem!
 
binny
 
2
17 april 2020 om 16:27
Partey en Saul zijn heerlijke spelers, ik zie sws de helft van Atletico liever vertrekken. Waar 3/4 jaar gelden nog ook leuk werd aangevallen is het nu zo erg lelijk om naar te kijken, daar wil je een Felix, Koke, Saul etc niet zien spelen.
 
Dr.Jero
 
1
17 april 2020 om 16:58
Nou aanvallen doen ze al heeel lang niet meer. Het is altijd lelijk geweest. Maar uiterst effectief en professioneel! Dit jaar ligt de nadruk nog meer op de verdediging maar dat kan ook niet anders met al de vertrokken spelers achterin ^^. Voor koke en saul is deze ploeg ideaal. De combi tussen techniek en inzet is precies waar ze in excelleren.
 
binny
 
0
17 april 2020 om 18:35
Ach ik vind dat je dat wel erg strekt, een Koke en Saul kunnen met hun techniek en inzet het netzogoed ergens laten zien, ik wil die jongens veel vaker aan de bal kunnen zien.
 
AMadrid1991
 
1
17 april 2020 om 16:28
Ik weet niet of Thomas en Saul vertrekken. Atletico moet ervoor zorgen dat de dure miskopen als Lemar, Costa en Vitolo vertrekken, die hebben, gek genoeg, ook nog een veel hoger salaris. Daarnaast is het het nog afwachten wat er met de Champions League plaatsen gaat gebeuren. Ik heb al veel voorbij zien komen, maar daar zal veel onzin tussen zitten. Zo zouden clubs die nu nog in de Champions League zitten (waaronder Atletico) gecompenseerd kunnen worden met kwalificatie voor volgend jaar. Ook wordt in Spanje gezegd dat het totaal niet eerlijk zou zijn om die CL plaatsen weg te geven omdat er maar 2 punten tussen plaats 3 en 6 zit. Zo is Atletico, volgens velen, ernorm benaadeeld in de laatste minuut tegen Sevilla. Dat zou ervoor zorgen dat die 2 van plek wisselen op de ranglijst. Ook zag ik gisteren op deze site dat er enorm veel ophef is tussen Real Sociedad en Getafe over hun posities op de ranglijst, daarnaast heeft Sociedad nog een moeilijk programma voor de boeg. Ik weet niet wat de beslissing gaat worden van de Spaanse bond en de UEFA mbt tot plaatsing voor de Champions League, maar elke beslissing lijkt controversieel te zijn.
 
Zermatt_Person
 
1
17 april 2020 om 18:33
Schrappen van het CL en EL van seizoen 2020/21 lijkt (volgend seizoen dus), lijkt me juist om deze redenen dan ook het beste. Je krijgt dan geen controverse over wie wel of geen Europees voetbal speelt. Bovendien maak je dan ruimte om het huidige Europese seizoen in 2021 af te ronden en hoeven sommige clubs niet al in juni te beginnen met voorrondes EL en CL. Schrappen van CL en EL van 2020/21 lijkt me daarom veruit de beste oplossing. De nationale bonden hebben dan ook veel meer ademruimte om of later met nieuwe competitie te beginnen, of eventueel zelfs het huidige seizoen af te ronden.
 
Andonis
 
0
17 april 2020 om 18:31
Al dit soort berichten leidt tot polemiek en daar wint niemand iets mee. De situatie in Spanje is ernstig en het lijkt onmogelijk dat daar het seizoen nog uitgespeeld zal worden. Het is sowieso vreemd mocht het kunnen om in augustus te spelen gezien de hoge temperaturen. Ik ben geen voorstander van de huidige opzet in de cl. Natuurlijk zal dit niet snel in de richting veranderen die ik graag zie, maar de enorme verschillen in opbrengst tussen de cl en de el is maar weer een voorbeeld. Cl voor kampioenen en de winnaar, el voor de rest. Daarmee vergroot je de kans voor kleine landen om eens een cl te winnen en met regelmaat geld te verdienen en wordt de el aantrekkelijk door een groter aantal sterke deelnemers. De opzet nu is een halve maatregel. Het is geen competitie en het is geen bekertoernooi.
 
AjaxCunian
 
0
17 april 2020 om 18:40
Heb veel liever Partey dan Saul, Saul voor 3x zoveer kopen zou stom zijn, hij is dat nooit waard. Met Partey, Bruno, Fred/Pogba heb je een lekker middenveld.