'Manchester United keert na vijf jaar terug voor Spaanse WK-ganger'
Woensdag, 18 juli 2018 om 16:12

Manchester United heeft serieuze belangstelling voor twee spelers van Bayern München, zo claimt the Independent woensdagmiddag. Trainer José Mourinho overweegt een poging te wagen voor zowel Robert Lewandowski als Thiago Alcântara. Het tweetal wordt door de krant omschreven als haalbaar: Bayern München is bereid mee te werken aan een deal en Manchester United heeft genoeg geld om beide spelers over te nemen.

Thiago was vijf jaar geleden al dicht bij een overstap naar Manchester United, maar koos op het laatste moment voor Bayern München. Hij verliet Barcelona, maar hoopt volgens the Independent eigenlijk op een terugkeer in Camp Nou. Thiago zou momenteel afwachten of Barcelona zich bij Bayern gaat melden. Ook Real Madrid wordt in verband gebracht met de 27-jarige WK-ganger, die circa zeventig miljoen euro zou moeten kosten. Het contract van de Spanjaard loopt nog drie seizoenen door.

Tegelijkertijd mikt Mourinho ook op Lewandowski. De oefenmeester is al langere tijd gecharmeerd van de aanvaller, maar Mourinho rekent op concurrentie van Real Madrid en Chelsea. Lewandowski voelt zich in Duitsland 'buitenproportioneel' bekritiseerd en zou teleurgesteld zijn in een gebrek aan steun van Bayern. Een breuk is mogelijk aanstaande, hoewel ook hij nog drie seizoenen onder contract staat in de Allianz Arena. Lewandowski meldt zich normaliter op 25 juli weer in München om de voorbereiding op komend seizoen te beginnen.

Volgens the Independent blijft ook Gareth Bale op de radar staan van vicevoorzitter Ed Woodward van Manchester United. Het is echter de vraag hoe de nieuwe Real Madrid-trainer Julen Lopetegui aankijkt tegen de Welshman. De komst van Toby Alderweireld staat op een lager pitje vanwege moeizame onderhandelingen met Tottenham Hotspur, al zou Manchester United nog wel geloven in een deal. Tot slot hebben the Red Devils interesse in Alex Sandro, die Juventus naar verluidt voor een bij Manchester United bekend bedrag mag verlaten.

Meer nieuws
   
07:30
07:30
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
19
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
   
23:48
23:48
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
8
   
23:36
23:36
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
6
   
22:55
22:55
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
74
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
AjaxCunian
 
9
18 juli 2018 om 16:19
Lewa hoef ik niet zozeer, Lukaku zal de spits voor de komende jaren zijn. Al zou een twee spitsen systeem niet misselijk zijn. Thiago moeten we absoluut hebben als die beschikbaar is, we missen spelers die de bal vast kunnen houden, met enorm veel balgevoel, creativiteit, gogme over het veld. Ik hoop alleen niet als vervanger van Pogba, maar als medespeler. Matic-Pogba-Thiago met Fred als 4e middenvelder is een van de beste middenlinies die er zijn.
 
redu1
 
3
18 juli 2018 om 16:41
Een aankoop van 50 mil als reserve speler?
 
AjaxCunian
 
21
18 juli 2018 om 16:46
Zal wel moeten om met City te concurreren hè? Die hebben spelers als Jesus, Danilo, Bernardo Silva, Mangala, Stones op de bank (gemiddeld 50 miljoen euro allemaal). Die kopen nog een Mahrez erbij van 60+ miljoen die Sterling/Sane naar de bank kan verwijzen die ook meer dan 50 miljoen kostte allebei. Om dingen in context te plaatsen.
 
Sammerens
 
1
18 juli 2018 om 20:35
Roulatiespeler. Als je een 3 mans middenveld bij United spelende moet houden dan heb je toch zeker 5-6 waardige spelers nodig die elkaar af kunnen wisselen
 
ArjenIsM3
 
5
18 juli 2018 om 16:20
Dit zouden natuurlijk fantastische versterkingen zijn voor United, maar ik zie het helaas niet snel gebeuren. United heeft met Lukaku al een erg goede spits, dus zie ik een Lewandowski niet komen. Tenzij Lukaku in het vervolg op de rechtervleugel wordt gezet, waar hij in mijn ogen goed zou kunnen spelen. Tijdens verschillende wedstrijden heeft hij de flank wel eens bezet, waarbij hij het steeds opvallend goed deed. Hij heeft natuurlijk veel kracht en snelheid, maar bezit ook een behoorlijke voorzet! Desondanks acht ik de kans klein. De kans dat Thiago komt acht ik groter. Er is zeker behoefte aan creativiteit op het middenveld bij United. Dankzij het aanblijven van Fellaini en het aantrekken van Fred zijn de drie posities op het middenveld echter al dubbel bezet. Dan zou er dus nog iemand moeten vertrekken, en ook dat lijkt me sterk. Bij United is er nog ruimte voor een tweede spits, een rechtsvoor en een linksback. Lewandowski en Thiago passen niet in dit plaatje.
 
AjaxCunian
 
6
18 juli 2018 om 16:31
Verder een rechtsback, en CB (verkopen van Jones-Rojo-Blind). We gaan echter wel met 3 middenvelders spelen, Carrick is gestopt dus hebben we alleen (Fellaini, McTominay, Pereira) achter de hand. McTominay, Pereira zijn echter nog jeugdspelers en wellicht niet goed genoeg.
 
ZlatanUnited
 
4
18 juli 2018 om 16:49
Vergeet Herrera niet??!! Maar na een seizoen als afgelopen keer. Zal die graag willen vertrekken. Daarbij is Matic al 30. En zou wat concurrentie op middenveld wel goed zijn.
 
AjaxCunian
 
6
18 juli 2018 om 16:56
Oh tuurlijk, die ben ik vergeten. Maar waar het op neer komt is dat we een blessure van Pogba weg zijn van middelmaat en 0 creativiteit op het middenveld.
 
Jony77
 
2
18 juli 2018 om 16:47
Het lijkt toch dat Thiago gaat vertrekken bij Bayern. Die hebben ook al middenvelders genoeg volgens mij. De geruchten rondom een transfer van Thiago naar Barcelona lijken te zijn gesust, dus ben benieuwd waar hij uiteindelijk terecht komt.
 
theo uphus
 
0
18 juli 2018 om 19:17
Nog niet heel lang geleden noemde Mourinho Pep Guardiola koopziek. En Mourinho zelf is dat niet ?
 
DROS
 
0
18 juli 2018 om 19:26
Even in 1 artikel alle spelers opsommen waar United volgens geruchten achteraan zit is niet echt een kunst wel? Ben er overigens zelf van overtuigd dat er geen middenvelder of spits meer wordt aangetrokken door United als er niemand vertrekt. Daar hebben ze afgezien van kwaliteit gewoon (te) veel opties. Een echte buitenspeler, leider in de defensie en een linksback zouden prioriteit moeten hebben, maar ik ben benieuwd of er bij United nog echt veel gaat veranderen. Tot nog toe zijn ze namelijk vrij passief deze transferperiode, en Mourinho heeft natuurlijk meer vertrouwen in bepaalde spelers (Fellaini, Young, Valencia, Smalling) en een andere kijk op zaken dan de gemiddelde supporter.