Manchester United wint niet in België; Luuk de Jong belangrijk voor Sevilla
Donderdag, 20 februari 2020 om 20:49

De eerste ontmoeting tussen Club Brugge en Manchester United in de Europa League heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd. Het team van Ole Gunnar Solskjaer moest op Belgische bodem genoegen nemen met een gelijkspel. Dat was ook het resultaat in de krachtmeting tussen CFR Cluj en Sevilla, waar Luuk de Jong een aandeel had in de late gelijkmaker van het team van Julen Lopetegui. Shakhtar Donetsk won tegelijkertijd met minimaal verschil van Benfica.

Club Brugge - Manchester United 1-1
In de eerste vijftien minuten waren de teams aan elkaar gewaagd, met mogelijkheden over en weer. Een schot van Hans Vanaken werd geblokt en Simon Mignolet redde goed op een schot van Andreas Pereira. Het was Mignolet die na een kwartier de 1-0 inleidde: na een uittrap van de doelman werkte Emmanuel Dennis de bal tussen twee verdedigers in over de uitgekomen Sergio Romero heen: 1-0. Club, met Ruud Vormer op de bank, liet het initiatief over aan de Engelsen, maar bleef tocht het meeste uitzicht op een doelpunt houden. Een inzet van Mats Rits ging naast en Romero keerde een schot van Dennis. Negen minuten voor rust verscheen de 1-1 op het scorebord. Een ingooi van Maxim De Cuijper was voor Brandon Mechele, die echter niet op Martial had gerekend. De aanvaller profiteerde van de onachtzaamheid: 1-1. Vlak voor rust werkte Mignolet nog een schot van Martial over zijn doel heen.

Ook in de tweede helft hielden de teams van Philippe Clement en Solskjaer elkaar in evenwicht, mede omdat de thuisploeg geen centimeter cadeau gaf. Vormer kwam vlak de hervatting als invaller binnen de lijnen, daar Éder Balanta vanwege fysieke klachten uit de eerste helft tóch niet verder kon spelen. In de laatste twintig minuten, met Odion Ighalo en Bruno Fernandes als invallers, probeerde Manchester United alsnog toe te slaan, maar de Bruggelingen hielden goed stand en hebben een redelijke uitgangspositie voor de return op Old Trafford.

CFR Cluj - Sevilla 1-1
In een eerste helft waarin de thuisploeg amper voor gevaar voor het doel van Tomas Vaclik zorgde, waren de grootste kansen voor Sevilla. Het team van Lopetegui kreeg weliswaar twee grote kansen, maar écht domineren deden de bezoekers niet. Na een minuut of twintig ontbrak het bij een inzet van Jules Koundé bij de eerste paal ietwat aan precisie en dertien minuten later eindigde een door De Jong van richting veranderd schot van Suso op de lat boven Giedrius Arlauskis. Het Cluj van Dan Petrescu kwam niet verder dan een mislukt schot van Ciprian Deac na 25 minuten.

Na de onderbreking probeerde Sevilla op balbezit te spelen, maar Cluj zette hoog druk en voorkwam dat de Spanjaarden al combinerend het doel van Arlauskis konden bereiken. Na nog geen uur spelen namen de Roemenen de leiding: een duidelijke handsbal van Koundé leverde de thuisploeg een strafschop op. Vaclik raadde de intenties van Deac, maar kon zijn inzet vanaf de stip niet keren. Dat leek ook de winnende treffer te worden, daar Sevilla geen antwoord bleef hebben op het compacte spel van Cluj. Het meeste gevaar was afkomstig van Joan Jordán, die een doelpunt wegens buitenspel van Lucas Ocampos afgekeurd zag worden. Acht minuten voor tijd was het toch raak. Een gesmoord schot van Rony Lopes kwam terecht bij de vrijstaande De Jong, die de eveneens vrijstaande invaller Youssef El-Nesyri bediende: 1-1.

Shakhtar Donetsk - Benfica 2-1
Na een doelpuntloze eerste helft was het Shakhtar dat de wedstrijd in de 55e minuut uit balans bracht. Marlos legde de bal op de rand van het strafschopgebied klaar voor Alan Patrick, die het leer met een lage en geplaatste inzet in de rechterhoek achter Ossydeas Vladochimos mikte: 1-0. Elf minuten later kwam Benfica op 1-1. Serhiy Kryvtsov beging een onhandige overtreding op Franco Cervi, waarna Pizzi de bal vanaf elf meter in de linkerhoek schoot. Gestuntel van Rubén Dias leidde vijf minuten later echter de 2-1 in. De verdediger raakte de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied kwijt aan Júnior Moraes, waarna Viktor Kovalenko het leer uiteindelijk diagonaal achter Vladochimos schoot.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
6
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
17
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
16
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
JeffPaeter
 
6
20 februari 2020 om 21:03
Tot de fout (risicopass De Cuyper) bij 1-1, speelde United ZEER zwak en voetbalden ze niets bij mekaar, Club had alles onder controle en moest zelfs 2-0 voor komen.Door Uniteds uitgoal, moest Club nu meer verdedigen om erger te voorkomen, waardoor United nu meer de bal had, maar er niets mee deed. Die jongeling Koussounou had nog de grootste kans vd wedstrijd, maar miste zoals een typische verdediger. De terugmatch is in ieder geval nog levend.
 
SunsRight
 
11
20 februari 2020 om 21:09
Klopt 2e keus is voetballend zeer zwak. Maar met een Fred en fernandes erbij is het wel echt stukken beter.
 
Bon Jovi
 
3
20 februari 2020 om 22:03
Tsja zelfs Brugge heeft zitten roteren. Dus dat is geen geldig excuus. Als een mix van 1ste en 2de keuze van MU het niet kan halen van een mix van een belgisch ploegje met 1/10 van hun budget zijn ze echt slecht bezig.
 
ConchaEspina
 
2
20 februari 2020 om 21:16
United over de vloer krijgen is enkel nog op papier een mooie affiche. Jammer dat Brugg geen 1-0 meeneemt, zou de terugwedstrijd wat interessanter hebben gemaakt.
 
Pompopos
 
5
20 februari 2020 om 21:17
Jammer voor De Cuyper die voor de rest een prima pot speelde , zeker als je kijkt naar zijn leeftijd en weet dat dit zijn eerste match in het A-team was. Voor de rest geen super wedstrijd maar 1-1 is een goede uitslag , jammer van de tegengoal maar gelukkig bleef het daarbij.
 
AjaxCunian
 
6
20 februari 2020 om 21:17
Je hebt 2 weken vrij gehad, snap niet zo goed waarom de spelers gelijk weer rust nodig hebben. Begin je met Bruno en Fred en dan is de return een formaliteit dunkt me.
 
Lierse1997
 
4
20 februari 2020 om 21:21
Benieuwd waar je op baseert dat het een formaliteit wordt? Op dat laatste kwartier? Man U kwam vandaag met momenten gewoon goed weg. Kossounou had de 2-1 moeten maken, dus je stelt het iets te simplistisch naar mijn idee. Daarnaast mag Man U ook heel blij zijn dat Man U geen penalty en rode kaart voor Romero tegen kregen na 2-3 minuten. Versta me niet verkeerd United is favoriet, maar een formaliteit wordt het zeker niet.
 
AjaxCunian
 
4
20 februari 2020 om 21:31
Als United weer met een dergelijke opstelling komt zeker niet, maar vind het mooi dat de kansen van United dan niet geteld worden overigens. We zullen het zien, Brugge had 0 grip op Bruno op Fred. Als Greenwood, James, Bailly, AWB en wellicht Scott meedoen thuis, zie ik het inderdaad heel anders lopen. Brugge viel me vies tegen, tegen het zwakste United elf dat ik in jaren heb gezien.
 
Lierse1997
 
2
20 februari 2020 om 21:34
Natuurlijk heeft Man U ook grote kansen gehad, maar zo 1 als Kossounou toch echt niet. Daarnaast speelden een aantal sterkhouders van Club ook niet: Vormer (viel dan wel in), Sobol en Diatta. Die maken ook wel een groot verschil.
 
CMG-
 
11
20 februari 2020 om 21:21
Formaliteit nog wel. Met een beetje geluk was de heen wedstrijd een formaliteit voor Brugge geweest. Brugge was veel en veel beter. Het is maar dat Dennis af en toe houterig en lomp is.
 
AjaxCunian
 
5
20 februari 2020 om 21:29
Vind dat je redelijk overdrijft, United speelde op 3/4 spelers na letterlijk met een B team. Volgende week denk ik dat de klus snel geklaard is. Maar dat zullen we zien.
 
CMG-
 
3
20 februari 2020 om 21:32
Kan wel, ontken ik niet. Maar vandaag was Brugge de betere. Trouwens wat was jullie capitain zwak..
 
Lierse1997
 
5
20 februari 2020 om 21:23
Zeer jammer voor Club Brugge, de kansen waren er toch met momenten. Zeker Kossounou (die zeer slecht was) had echt de 2-1 op de voeten. Daarnaast is Club ook echt genaaid door de arbitrage. Romero maakte na 2-3 minuten echt een fout op Dennis, dat was zeker een penalty (en mogelijk zelfs een rode kaart).
 
Bon Jovi
 
6
20 februari 2020 om 21:55
Wat een schande weer, alweer is een kleine club een loepzuivere penalty ontnomen. We kunnen beter stoppen met Europees. Sommige scheidsrechters durven echt niet tegen de grote clubs te fluiten en de VAR was weer eens zoek. Of is er meer aan de hand?? Goed ja, voor de rest wel een goede wedstrijd van Club. Jammer dat we niet met ons beste elftal konden spelen maar MU roteerde ook flink. Beetje stom hoe je die 1-1 weg geeft en dan zelf de 2-1 nog laat liggen. En ja je krijgt dus vroeg in de match die overduidelijke penaltyfout van Romero op Dennis niet, wat zelfs rood had kunnen zijn... Als je met een kleine bonus naar daar trekt, weet je nooit. Nu wordt het zeer moeilijk op Old Trafford. Tsja ze loerden op foutjes en hebben dat goed gedaan. We weten waar onze zwakke punten liggen. Dennis, Balanta, Mata en Deli ijzersterk, Mechele, de Cuyper en Kossounou heel zwak. Ook wel een vergiftigd geschenk om op rechts te moeten spelen. Zelfs Koulibaly of van Dijk zou zwemmen op rechts. United werkt dit thuis wel af denk ik, Martial is ook een klasbak zeg.
 
Lierse1997
 
2
20 februari 2020 om 22:03
Inderdaad onbegrijpelijk dat de VAR niet ingrijpt bij die fout van Romero. Verder vind ik wel dat je De Cuyper iets te hard afbrand. Hij speelde zeker geen uitzonderlijke wedstrijd, maar ook niet heel zwak. Kon niet veel doen aan die tegengoal, dat was echt puur Mechelen zijn schuld. Kossounou op de rechterflank was ook geen succes zoals je aangeeft. Dat is gewoon een verdediger, wat dan ook echt opviel.
 
Bon Jovi
 
0
20 februari 2020 om 22:32
De Cuyper deed hard zijn best en speelde in het begin heel verdienstelijk. Hij begon heel gretig en vinnig en was goed aan de bal. Maar je zag dat dit nieuw voor hem is, na een minuut of 35 was hij al stikkapot en maakte hij mosschien mede door vermoeidheid toch aardig wat positionele foutjes wat zeker in het stadion goed zichtbaar was, misschien minder op tv. Daarom vond ik het zeker geen goede prestatie. Misschien als hij wat meer ervaring op doet en er positioneel met hem gewerkt wordt dat hij flink kan doorgroeien. Maar ik had toch liever Sobol gezien vanavond. Laat de Cuyper dan eens debuteren tegen beveren of cercle. Ik ben heel blij voor die jongen en vind het mooi dat Clement lef toont en jeugd gebruikt, maar ik had in een belangrijke knock out wedstrijd toch graag Sobol gezien. In de bekerfinale gaat ie toch ook niet plots roteren mag ik hopen.
 
JeffPaeter
 
0
21 februari 2020 om 00:16
De Cuyper geeft een onnauwkeurige pass, maar behalve dat gewoon een verdienstelijke wedstrijd: zich kapot gelopen, voorzetten waren prima, deed niet slechter dan ik verwacht en idd ook onbegrijpelijk dat hij een jongen tegen United laat debuteren ipv Ricca op te stellen als Sobol geblesseerd is. Slecht was hij zeker niet, maar ook niet goed. In zijn omstandigheden was het wel goed. Als je tegen United spelers in het profvoetbal moet debuteren, zal je nooit 73min lang op geen enkele positiefout betrapt worden. Verder vond ik vooral bankzitters Tau en Koussounou (die nog jong en veel te leren heeft) slecht spelen. Met Koussounou en De Cuyper achterin, is van achterruit opbouwen niet simpel. En tja, Mechele, die had de bal gewoon moeten wegknallen.