'Marc en Edwin willen dat ik op de lange termijn iets binnen Ajax ga doen'
Zaterdag, 23 maart 2019 om 09:14

Klaas-Jan Huntelaar verlengde onlangs zijn contract bij Ajax met een jaar. Tijdens de onderhandelingen heeft de clubleiding hem gevraagd of hij ook na zijn loopbaan aan de club verbonden wil blijven. De 35-jarige spits zegt zich vereerd te voelen door het aanbod, maar hij wil zich eerst focussen op het voetbal alvorens hij een beslissing gaat nemen over eventuele werkzaamheden in de toekomst.

'Marc (Overmars, red.) en Edwin (Van der Sar, red.) willen dat ik op de lange termijn iets in de club ga doen", laat Huntelaar weten op de clubwebsite. "Spitsen trainen bijvoorbeeld, ik noem maar wat. Ik heb gezegd dat ik me eerst wil focussen op het voetbal, maar het is mooi dat ze het me hebben aangeboden. Natuurlijk denk je er weleens over na, maar de focust ligt nu nog te veel op het voetbal. Als je er te veel over nadenkt, is dat hetzelfde als je na een goede wedstrijd gaat genieten. Dan gaat het verkeerd."

Huntelaar is onder trainer Erik ten Hag niet zeker van een basisplaats. Kasper Dolberg krijgt doorgaans de voorkeur, terwijl de coach in grote wedstrijden vaak voor Dusan Tadic in de spits kiest. Desondanks heeft Huntelaar het goed naar zijn zin in Amsterdam. "We hebben een heel leuk team, presteren goed en dat willen we omzetten in prijzen. Ik heb ook met de trainer gezeten, hij was ook positief. Dus daarom was het makkelijk om een keuze te maken", aldus Huntelaar, doelend op zijn contractverlenging.

De 76-voudig Oranje-international weet niet hoe lang hij nog door gaat met voetballen. Hij gaat per jaar bekijken of hij nog door wil. "Ik wil er niet te lang aan vast zitten voordat ik denk dat ik het straks ineens niet meer zie zitten", aldus Huntelaar, die groen licht kreeg van het thuisfront. "Iedereen was er wel duidelijk in. Ze vinden het leuk dat ik nog een jaartje van huis ben. Dus wat dat betreft is dat misschien wel slecht nieuws", besluit de spits met een knipoog.

Meer nieuws
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
12
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
60
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
14
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Gulpensnuiver
 
21
23 maart 2019 om 09:33
Prima! Kan altijd nog wel gevaarlijk zijn als invaller, en leermeester zijn voor de jeugdige spelers. Mooi dat ze hem vast een baan aanbieden bij Ajax.
 
Inzekerezin
 
37
23 maart 2019 om 09:37
Volgens mij heeft hij nu al wel een voorbeeldfunctie en vult hij dat goed in. Ik zie hem wel in de toekomst als trainer.
 
JohanLeo
 
6
23 maart 2019 om 09:37
De Hunter is nog altijd van toegevoegde waarde. Hij kan nu de rol spelen die Kuyt bij Feyenoord speelde in zijn laatste jaar en daarna iets met Jong Ajax gaan doen.
 
falcao
 
20
23 maart 2019 om 09:45
Huntelaar is een echte liefhebber. Verdiept zich ook echt in het voetbal en heeft gevoel voor traditie. Prima gozer voor Ajax. Pizarro speelt ook nog steeds dus waarom hem niet nog een tijdje gebruiken als joker?
 
Sanderr
 
24
23 maart 2019 om 11:07
Pizarro heeft dit seizoen 3 keer gescoord in 20 duels (wel echt alleen invalbeurten want het zijn vrij weinig minuten). Scoort hiermee eens in de 183 minuten. Huntelaar scoort dit seizoen eens per 90 minuten. Tuurlijk, in de ED is het makkelijker en zeker is Hunter niet meer zo messcherp als vroeger. Maar ik durf wel te betwijfelen of Pizarro zoveel scherper is hoor. Hij heeft 2 keer zo lang nodig voor 1 goal en ook zijn totale productie (3 t.o.v. 10 van Huntelaar) is niet geweldig ofzo.
 
Adviseur
 
0
23 maart 2019 om 14:40
Alleen speelt Huntelaar bij een titelkandidaat en Pizarro bij een (goed presterende) middenmoter. Logisch dat Huntelaar minder minuten per goal heeft dan Pizarro. De scherpte van Pizarro zou je moeten peilen door de situaties te analyseren waarin hij dit seizoen een scoringskans kreeg. En daar heb ik eigenlijk niet zo veel zin in, dus ik geef daar geen oordeel over. Maar op basis van minuten per goal concluderen dat Huntelaar scherper is, is onjuist.
 
Sanderr
 
1
23 maart 2019 om 16:55
Vandaar dat ik die conclusie ook niet trek. Zoals ik al zeg, het is moeilijk te beoordelen zo, ook door verschil in niveaus van de competities. Ik heb ook geen zin om uit te zoeken hoeveel kansen beide spitsen precies hebben gehad. Maar ik durf wel te betwijfelen of Pizarro nog zo veel scherper is dan Huntelaar, dat lijkt me namelijk niet.
 
Rochester
 
16
23 maart 2019 om 09:52
Ik ben blij dat het contract van Huntelaar verlengd is, want hij kan, is en zal vast en zeker nog van waarde zijn voor Ajax. Dit seizoen heeft hij tot dusver ook gewoon prima statistieken: 10 goals in de Eredivisie (in 22 wedstrijden), 1 goal in de Knvb Beker (in 3 wedstrijden) en 4 goals in de (voorronde) van de Champions League (in 9 wedstrijden) en hij speelt lang niet alles en als hij wel speelminuten krijgt, dan speelt hij meestal maximaal een half uur als invaller en toch heeft hij dit seizoen 15 goals in 34 wedstrijden (alle competities bij elkaar) gemaakt. Ook goed nieuws dat hij een aanbod heeft gehad om na zijn carrière aan de slag te gaan bij Ajax. Om eerlijk te zijn weet ik eigenlijk niet of ik een hoofdtrainer in Huntelaar zie, maar dat hoeft hij natuurlijk ook niet te worden aangezien er genoeg andere functies zijn en ik denk dat Huntelaar als spitsentrainer of iets in die richting een goede trainer zal zijn.
 
gloryUnited
 
6
23 maart 2019 om 09:59
Lekker een kaart geven tussen de harde kern. Kan hij daar wat voor de club betekenen. Na de winst in Madrid heeft hij meer energie gestoken in het feesten dan in het voetbal bij elkaar na de winterstop (bij wijze van spreken)
 
Rockyde Keijzer
 
3
23 maart 2019 om 10:13
Hahahaha, hij past daar zeker tussen. Aan de andere kant, wanneer je wat wilt kunnen betekenen voor je team moet je wel eerst echt wat speelminuten krijgen. Voor wat hij gekregen heeft dit seizoen, gaat het toch wel goed..
 
mayarood
 
1
23 maart 2019 om 11:30
Zou geweldig zijn als hij op den duur spitsentrainer bij Ajax wordt. Kan hij zijn slimheid op andere spelers overbrengen...
 
Adviseur
 
0
23 maart 2019 om 14:42
Ik neem aan dat een spitsentrainer meer capaciteiten moet hebben dan 'vroeger een goede spits geweest zijn'. En niemand kan weten of Huntelaar die capaciteiten heeft. Als hij ze heeft, dan wordt zijn verleden sowieso een voordeel. Als dat niet zo is, dan kan Ajax beter gaan voor een spitsentrainer die desnoods geen enkele ervaring als profvoetballer heeft, maar wel simpelweg een hele goede spitsentrainer is.