Marcel Brands noemt deal Ajax 'gekkigheid': 'Hij is beter en goedkoper'
Zaterdag, 11 maart 2023 om 12:07

Marcel Brands denkt dat er veel te veel geld door Manchester United is betaald voor Antony. De algemeen directeur van PSV noemt de deal in het radioprogramma The Friday Move 'gekkigheid', wanneer het onderwerp aangekaart wordt door presentator Wilfred Genee. Volgens Brands had United beter voor Antony's landgenoot Raphinha kunnen gaan, die aanmerkelijk minder kostte. "Ik denk dat hij een nog betere speler is."

De deal van Antony komt ter sprake in het licht van Cody Gakpo's vertrek naar Liverpool. De transfer van de Eintovenaar leverde PSV afgelopen winter maximaal vijftig miljoen euro op, terwijl Ajax die zomer daarvoor liefst honderd miljoen opstreek voor Antony. "Had Cody bij Ajax veel meer opgeleverd?", vraagt Genee zich daarom af. "Die Antony ging voor honderd miljoen en ik vind Gakpo niet veel minder als ik eerlijk ben."

Brands durft het niet te zeggen. "Als je het vergelijkt met transfers die realistisch waren, zoals die van Gabriel Jesus van Manchester City naar Arsenal: dat was ook rond die koers (52,2 miljoen euro, red.). Dat zijn normale bedragen. Ik denk dat iedereen in de voetballerij weet dat Antony een gekkigheid was", zegt de directeur. Die noemt daarop een landgenoot van de voormalig Ajacied om zijn punt nog eens te onderstrepen. "Ik denk dat Raphinha een nog betere speler is dan Antony, maar die is voor veel minder weggegaan (voor 58 miljoen euro van Leeds United naar Barcelona, red.)."

Hoewel Antony zich steeds vaker laat gelden in Engelse dienst, blijft zijn prijskaartje wereldwijd onderwerp van gesprek. Marco van Basten sprak er onlangs zijn verbazing nog eens over uit en verklaarde meer potentie te zien in Mohammed Kudus, die momenteel de rechtsbuitenpositie bij Ajax bekleedt. Antony was in Europa League-verband onlangs wel tot twee keer toe zeer belangrijk voor United. Hij maakte de beslissende treffer in het tweeluik met Barcelona en verzorgde afgelopen donderdag ook de tweede goal tegen Real Betis (4-1).

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
4
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (74)

 
Suarez 7
 
67
11 maart 2023 om 12:11
Net alsof Raphinha echt aantoonbaar beter is... Dat scheelt niks. En dan is Antony ook nog een paar jaar jonger. Los daarvan is 100 miljoen natuurlijk krankzinnig geweest. Volgens mij kost Raphinha met bonussen ook 75-80.
 
Marc 433
 
59
11 maart 2023 om 12:30
Nee, wel Anthony Hopkins in een film gezien Antony voor 100 miljoen Mudryk voor 100 miljoen Fernandes voor 125 miljoen Alvarez 50 miljoen bod van Chelsea Ja, het zijn absurde bedragen. Echter is het wel vraag en aanbod. Op dat moment aan het einde van de transferwindow zijn de spelers veel duurder. Je hebt namelijk geen tijd meer om vervangers te halen. En ja, 100 miljoen voor Antony is bizar veel geld. Dat wisten we al. Maar 50 miljoen is ook weer te weinig voor Gakpo. Dan zou Marcel Brands bij zichzelf te rade gaan waarom hij niet beter onderhandeld heeft. Hij zou wat kunnen leren van hoe Ajax, Benfica en Sjachtar het doen. En als ik mij niet vergis was Raphinha al eerder akkoord met Chelsea, maar werd gekaapt door Barca. Raphinha is ook niet te vergelijken met hoe Antony speelt. Komt bij dat ETH Antony goed kent en Raphinha helemaal niet.
 
KouweArie
 
38
11 maart 2023 om 12:32
Geen slimme uitspraak van Brands, je moet juist zorgen dat je de Nederlandse markt omhoog praat. Dit is ook voordelig voor alle andere Nederlandse ploegen, kijk naar Portugal. Daar word al jaren overbetaald door de topcompetities in Europa, niemand klaagt, verdwijnt gewoon in de eigen competitie.
 
AsRoma8
 
8
11 maart 2023 om 13:13
Geen enkele buitenlandse club gaat minder bieden na zo'n uitspraak hoor.
 
CROOSWYKER
 
6
11 maart 2023 om 14:13
Ajax zal nu zulke bedragen niet krijgen na de Europese uitschakeling
 
Lee112
 
5
11 maart 2023 om 15:33
Denk je nou echt dat het komt door Europees voetbal? Komt puur door de kopende club hoever ze willen gaan. Zo simpel is het. Voor hetzelfde geldt zei united bekijk het toen Ajax 80 miljoen weigerde. Tsja
 
arsenal890
 
11
11 maart 2023 om 12:44
Waarom scheelt het niks? Heeft het beter gedaan in de PL bij een degradatiekandidaat. Nu is dat nog vroeg te zeggen omdat Antony zijn eerste seizoen is maar voorlopig is Raphinha echt beter totdat Antony het tegendeel bewijst Ook bij barca ondanks dat hij geen vaste basis is (24 wedstrijden, 13 basis en 10 ingevallen) heeft wel prima cijfers. Ja hij is een paar jaar ouder maar zou echt wel een betere aankoop zijn geweest dan Antony. Scheelt ook nog is een miljoentje of 30.
 
Objective01
 
3
12 maart 2023 om 01:22
Alleen vergeten meneer Brands en ook aanhangers van andere clubs weer even het complete verhaal en de context hierboven te melden, namelijk dat als Man Utd. zich eerder had gemeld voor Antony, het bedrag ook een stuk lager wad geweest. Maar ze wilden per sé Antony vlak voor de transfer deadline van Ajax hebben. Dát dreef grotendeels ook de prijs omhoog, Ajax kon immers amper reageren op het vertrek van hun sterspeler op dat moment. Weer typisch dat hiervan niks wordt gezegd in het interview of de reacties eronder..
 
Kaal of kammen
 
22
11 maart 2023 om 12:11
Beetje in de categorie "open deuren intrappen" . Iedereen weet dat Ajax een veel te hoge transfersom heeft ontvangen voor Antony. Dat ManU zo gek is geweest het te willen betalen is dan alleen maar een ontzettende mooie meevaller voor Ajax.
 
MessiBazoer
 
35
11 maart 2023 om 12:12
100% gelijk betreft Antony. En dat Gakpo te weinig oplevert kan hij gewoon toegeven, dat was nou eenmaal niet anders door de financiële situatie van PSV. Daar kan Brands niks aan doen
 
myvision
 
128
11 maart 2023 om 12:12
Denk dat Brands beter niet over Ajax kan praten, om z'n eigen deals die toch best beperkt zijn te maskeren. Het ligt aan de onderhandelingsstrategie van PSV dat ze nog niet eens de helft van Antony krijgen voor Gakpo. Altijd maar excuses zoeken en wijzen naar Ajax, beetje sneu.
 
Fossen
 
171
11 maart 2023 om 12:17
Nee Marcel, geen vragen over Ajax beantwoorden, anders wordt myvision boos. Haha. Man, doe niet zo overtrokken. 'Wijzen naar Ajax' en 'beetje sneu' zelfs. Joh hij geeft antwoord op een vraag van Genee. Niks meer niks minder. En volgens mij zegt ie ook nog eens niks geks ook.
 
Rochus
 
19
11 maart 2023 om 12:54
Of hij antwoord politiek correct en zegt dat hij niet over de transfers van een andere club wil praten omdat hij daar te ver vanaf staat. Mij maakt het niet zoveel uit, maar dan is de reactie zoals myvision wel een logisch gevolg. Dan moet je zo fair zijn om daar dan ook niet over te vallen. Anders ben je wel erg selectief bezig.
 
Fossen
 
62
11 maart 2023 om 12:59
Haha wat? Dus hij moet maar politiek correct een vraag ontwijken want stel je voor dat mensen daarover vallen? En hoezo staat hij te ver van Ajax af om iets over die transfer te zeggen? Jij en ik staan nog veel verder van Ajax af en kunnen toch ook net zo goed wel zien dat dat veel te veel geld was gezien zijn kwaliteiten? Dat wil niet zeggen dat Antony geen goede voetballer is, maar ook voor goede voetballers kun je nog steeds teveel geld neerleggen. Brands zegt echt helemaal niks geks, ook nog eens in reactie op een vraag van Genee die de vergelijking maakt, maar dan moet hij zijn mond houden. Nou laten we dan maar helemaal stoppen met interviews haha. Hij zegt ook niet eens iets negatiefs of slechts over Ajax, alleen dat United teveel geld heeft betaald. Meer niet. Dat zien jij en ik ook.
 
DieGelbeReds
 
33
11 maart 2023 om 13:06
Helemaal eens met Fossen. Prima reactie van Brands, die helemaal niets negatiefs zegt over Ajax. Toch altijd bijzonder hoe een reactie compleet uit zijn verband kan worden getrokken. Die laatste zin van myvision is te treurig voor woorden, dan heb je echt geen enkel benul van de context waarin het interview en de reactie plaats vond. En weer door, de meeste reacties van myvision zijn gelukkig (meer dan) prima.
 
Rochus
 
14
11 maart 2023 om 13:16
@ fossen als je goed leest zeg ik niet ik vind dat hij politiek correct moet antwoorden. Ik geef alleen aan dat hij die keuze heeft. Hij maakt een keuze om vrij te antwoorden, dan is het ieder zijn goed recht om daar iets van te vinden. Jij vind dat Brands wel iets mag vinden, maar myvision niet. Dat noem ik selectief. Niet meer, niet minder.
 
Fossen
 
24
11 maart 2023 om 13:23
@Rochus, Het kan aan mij liggen maar hier staat toch gewoon pure onzin in jouw reactie hahaha. "Jij vind dat Brands wel iets mag vinden, maar myvision niet. Dat noem ik selectief". Wat stáát hier in hemelsnaam? ?? Dus Brands zegt iets heel normaals in een interview, myvision raakt daar gepikeerd over (want stel je voor, Ajax wordt betrokken), en ik vind die reactie van myvision overdreven. Dat is dan `selectief` van mij. Ofzo. Het is toch allemaal niet zo moeilijk? Brands krijgt een vraag. Geeft normaal antwoord. En myvision is beledigt. Om niks.
 
Marc 433
 
10
11 maart 2023 om 13:51
Fossen, Ik heb net even dat interview met Brands zitten luisteren en er wordt het volgende besproken: 1) Er wordt gesteld dat met de verkoop van Gakpo en Madueke daarmee PSV het kampioenschap heeft verspeeld. Brands is het daar niet mee eens, want PSV verloor ook wedstrijden met deze 2. Vervolgens reageerde een supporter erop met 'ja er zijn ook meer wedstrijden gewonnen met Gakpo en Madueke'. Ik ben het dus eens met deze supporter. 2) Financiele situatie van PSV kwam aan bod. Bands legt keurig uit dat door het beleid van afgelopen jaren de salariskosten en afschrijvingen flink omhoog zijn gegaan. Dit in combinatie met het missen van de CL. Hierdoor kwam er veel druk op de financiele huishouding en moest PSV wel verkopen. Helemaal eens met Brands! 3) Vervolgens werd hem een vraag gesteld; "zou Gakpo meer hebben opgeleverd als hij bij Ajax had gespeeld. Want hij is niet minder dan Antony". Brands ontwijkt min of meer de vraag en haalt alles erbij om te vertellen dat het 'gekkigheid' is. Terwijl er meer transfers zijn geweest die voor 100 miljoen of meer hebben plaatsgevonden. Dus niet alleen Antony. Ik vond dit stukje niet sterk van Marcel Brands. Hij heeft gelijk over de hoge bedragen, maar je kan ook zeggen dat Ajax goed onderhandeld heeft. Net zoals Benfica dat gedaan heeft met Fernandes en Sjachtar met Murdryk. En het is algemeen bekend dat Ajax spelers meer opleveren. Is al jaren zo. Zie De Ligt, Frenkie, Martinez, Haller, etc. Of die 50 miljoen die op Alvarez is geboden door Chelsea. Andersom zou je kunnen zeggen dat Gakpo slecht is verkocht. Op dat moment de beste speler in de Eredivisie met de beste statistieken, aanvoerder en belangrijk voor de titelstrijd. Dan moet je eigenlijk minimaal 65 miljoen eruit halen. Maar nogmaals; ik begrijp dat PSV moest verkopen.
 
Marc 433
 
12
11 maart 2023 om 14:02
Fossen, Aanvullend op mijn andere reactie... Dat stukje van Marcel Brands over Raphinha vind ik echt merkwaardig. Alsof hij de TD is van United en weet wat het beste is voor de club. Hier zit een soort van verkapte misgunning naar Ajax toe. Maw, als PSV Gakpo had verkocht voor 100 miljoen dan was mijn reactie "top gedaan Marcel Brands" en gun je de club de vele miljoenen. Het is namelijk ook goed voor de Eredivisie mbt toekomstige transfers. In de toekomst kan PSV meer vragen. Sjachtar heeft exact hetzelfde gedaan. Gebruikten Antony als voorbeeld.
 
Fossen
 
2
11 maart 2023 om 14:36
@Marc443 @VZ kan die bug aub worden opgelost dat je 3x een reactie moet plaatsen voor hij er staat? Moet nu 3x opnieuw een hele reactie typen, dan heb ik er geen zin meer in. Even de verkorte versie dus: punt 1 en 2 hebben weinig met deze discussie te maken denk ik. Punt 3: volgens mij zegt Brands daar dus niks raars mee. Zijn punt is: vergelijken met Antony transfer heeft geen zin want dat was een unieke deal waarin een partij uit paniek en opportunisme een enorm bedrag neer wilde leggen. Die `misgunning` zie ik er niet in hoor. Het kan toch tegelijk goed onderhandeld zijn van Ajax maar tegelijk teveel geld zijn? Snap niet dat iedereen daar zo over valt. Brands zegt helemaal niet: "Antony is een slechte speler". Wat hij zegt is: "Gakpo transfer met die van Antony vergelijken heeft geen zin, want laatstgenoemde transfer was `gekkigheid` ". En dat is toch ook gewoon zo? Dat is toch geen sneer naar Ajax of Antony? Dat zien we toch allemaal gewoon dat United daar veel te veel voor heeft betaald? Heeft niks met misgunnen, wijzen naar Ajax of wat dan ook te maken. Dan kun je nog steeds vinden dat PSV meer uit de Gakpo deal had moeten halen, maar Genee legt de link naar Antony en dat is dan weer net een vergelijking die niet echt op gaat.
 
FCkorsou
 
0
11 maart 2023 om 16:25
Brands zegt letterlijk helemaal niks over Ajax, omdat die kunnen vragen wat ze willen. Maar dat Man Utd vervolgens dat bedrag op tafel legt is toch gewoon gekkigheid? Zeker als je ziet dat idd een Gabriel Jesus, Mane, Raphina, Lewandoski, Diaz, Jota, Richarlison allemaal voor rond de 50 miljoen zijn gekocht en er vervolgens mensen zeggen dat Gakpo voor te weinig de deur uit is gegaan… tsja
 
FCkorsou
 
1
11 maart 2023 om 17:00
@marc433, maar waar zie je Ajax staan??? Misschien is het je ontgaan, maar United had ook interesse in Gakpo en de manier waarop dat is gegaan in de zomer heeft voor heel veel onrust gezorgd binnen de club. Daarnaast staat Ajax vrij om te vragen wat ze willen. Maar dat United 100 mil heeft geboden en betaald heeft is natuurlijk gewoon “gekkigheid” en was ook zeker niet gebeurd als ETH niet de manager zou zijn geweest. Helemaal als je het naar een breder perspectief trekt en spelers als Jota, Diaz, Gabriel Jesus, Mane, Sane, Lewandoski, Richarlison de afgelopen jaren voor rond de 50 mil zijn gekocht en verkocht en je nu met Wout Weghorst op 10 moet spelen omdat je geen geld hebt…Brands verdiend gewoon de complimenten. Een talentvolle speler uit de eigen jeugd een hele mooie stap gunnen, voor een clubrecord, naar een absolute topclub in Europa met een bewezen top trainer die hem verder kan ontwikkelen. Hopelijk laat Gakpo zien dat Nederlandse Eredivisie spelers WEL kunnen slagen in de PL en gaat PSV hier zelf in de toekomst ook de vruchten van plukken. Dus wat mij betreft “top gedaan Marcel Brands”.
 
Voetbalzone
 
0
12 maart 2023 om 10:14
Hoi @Fossen, Wil je ons even een berichtje sturen met de specificaties van dit systeem (website/app, type desktop/mobiel, Android/iOs), dan duiken we erin!
 
marocberkane
 
90
11 maart 2023 om 12:19
Waarom voelen jullie je altijd zo snel aangevallen? Wat hij hier zegt is toch niet ten nadele van Ajax, maar meer van United. Daarnaast is het toch overduidelijk dat er veel te veel betaald is voor Antony en is er dus geen woord aan gelogen van Brands zegt.
 
Rochus
 
10
11 maart 2023 om 12:59
Jullie nog wel hoezo generaliseren? En teveel betaald? Dat is een mening. Als je alle feiten erbij haalt dan is er voor dat bedrag wel iets te vinden. De laatste dag van de transferperiode, een club die niet wil en hoeft te verkopen, een Braziliaans international, een trainer die spelers wil die weet hoe hij wil spelen, een BPL topclub en ga zo maar door. Ik vind die 100 mio eigenlijk nog wel tegenvallen.
 
Taxidriver213
 
7
11 maart 2023 om 12:59
Ik lees vaak comments, en dat jij (marocberkane) dit zegt is ironisch. Ik vind ook dat Brands simpelweg antwoord geeft op een vraag die aan hem gesteld wordt, maar dat is toch juist de verdienste van Ajax? Feit is dat Gakpo bij Ajax voor 3 keer zoveel verkocht zou worden als bij Fey of psv en op die manier had Marcel dat ook kunnen zeggen. Laten we eerlijk zijn Feyenoord en psv lopen in dat opzicht wel echt achter.
 
PaulR_1982
 
5
11 maart 2023 om 13:54
@taxidriver213: Ben het met je eens. Er zijn niet alleen Ajacieden hier die zich snel aangevallen zouden voelen. Maar over Brands, ik vind 1 ding echt bijzonder aan zijn reactie. Dat Man U. te veel heeft betaald voor Antony is wel duidelijk, of je dat als PSV-directeur nog extra moet benoemen is de vraag, maar oke. Ajax heeft het gewoon goed onderhandelt. Maar dan gaat Brands ook nog ff vertellen welke speler Man U beter had kunnen kopen, omdat die beter en goedkoper is. Dat vind ik wel echt heel bijzonder hoor. Hou je lekker bezig met het transferbeleid van PSV, daar is namelijk ook nog wel het een en ander op aan te merken als ik sommige PSV-fans hier zo hoor.
 
FCkorsou
 
0
11 maart 2023 om 16:30
Zou het te maken hebben met de vermeende interesse van Utd in Gakpo, meerdere gesprekken hebben gevoerd en iedereen in de veronderstelling was dat het rond zou komen en vervolgens Utd helemaal niks meer heeft laten weten? Ik zou het best begrijpen als dit een sneertje zou zijn geweest. Een toptransfer op dat moment had bij PSV een hele hoop onrust kunnen voorkomen.
 
JizZzy
 
3
11 maart 2023 om 16:37
Haha ja dat maroc dat zegt is inderdaad ironisch en zelfs hypocriet. Degene die als eerste staat te trappelen om te reageren als er iets negatiefs over Feyenoord gezegd wordt. Prima hoor, maar dan naar anderen gaan wijzen die hetzelfde doen is zo ontzettend triest. Brands zegt overigens weinig verkeerd, maar hij ontwijkt de vraag wel slim. Want het antwoord is natuurlijk ja, elke Nederlandse speler die vanuit de Eredivisie aan het buitenland wordt verkocht gaat voor minder weg als Ajax niet de verkopende partij is. Dat is al jaren zo overigens.
 
Soccerfan_1
 
30
11 maart 2023 om 12:23
Wijzen naar Ajax? Er wordt hem gewoon naar gevraagd. Hij geeft gewoon antwoord. En Marocberkane.....hou op met jullie. Scheer niet iedereen over 1 kam aub.
 
Andres13
 
10
11 maart 2023 om 12:24
Ik vind de vergelijk die Brands maakt met Ajax niet eens zo gek aangezien PSV en Ajax normaal gesproken hun grootste concurrenten zijn. Wel is het transferbedrag van Antony natuurlijk enorm opgeblazen door de aanwezigheid van Ten Hag bij Man Utd en de timing van de transfer (eind augustus). Zelfs Man Utd geeft nu aan teveel betaald te hebben voor Antony. Bij PSV hebben ze het transferbedragrecord gepakt voor Gakpo, dus dat is gewoon netjes. Helemaal als je wist dat PSV nog een grote transfer nodig had om de boekhouding sluitend te maken. En hoe vaak gaat er nou een speler uit de Eredivisie voor meer dan 50 miljoen weg?
 
Rochus
 
9
11 maart 2023 om 13:02
Bij Ajax gaan ze best vaak voor boven de 50 weg. Ik vind Gakpo eerder te goedkoop weggegaan
 
Woenselaar
 
6
11 maart 2023 om 12:27
Heeft helemaal niks met zijn strategie te maken maar met de onderhandelingspositie waarin PSV zich begaf. Je kan hoog en laag springen maar als de andere partij weet dat je het geld nodig hebt, sta je gewoon niet zo sterk.
 
Achterman
 
4
11 maart 2023 om 12:37
Het heeft minder met onderhandelingsstrategie te maken, maar alles met onderhandelingspositie. PSV moest verkopen. Ajax hoeft dat niet.
 
Lierse1997
 
13
11 maart 2023 om 12:53
Het moment dat mensen omwille hun functie geen waarheden mogen verkondigen (zonder dat ze beledigend of schadelijk voor iemand zijn) is het moment dat het fout begint te gaan in een maatschappij.
 
Rochus
 
7
11 maart 2023 om 13:12
Een transfersom is geen waarheid, dat is een eigen mening
 
SpeedyAFC
 
4
11 maart 2023 om 14:25
De waarheid is dat het uitstekende financiele beleid van Ajax afgelopen tien, vijftien jaar voor veel eigen vermogen heeft gezorgd waardoor Ajax biedingen kan weigeren. Dus zal een club extra moeten betalen als ze echt een Ajax speler willen kopen. Bij PSV is het anders. De Jong weigerde een bieding en de RvC eiste zijn vertrek. Clubs weten dat dus gaan ze niet veel meer bieden. Dus ging Gakpo voor tientallen miljoenen minder dan Anthony naar de PL. Heeft niets met gekkenwerk te maken. Het verschil komt door verschillen in het financiele beleid van de verkopende clubs.
 
Lierse1997
 
0
11 maart 2023 om 16:18
En meningen waren relatief objectieve consensussen over bestaan worden vaak voor waarheid aangenomen, tot ze verworpen worden.
 
STORING
 
8
11 maart 2023 om 14:54
Wat ben jij altijd een eerste klas zielpoot als het om Ajax gaat zeg. Als er morgen een mega schandaal rondom Ajax uit zou komen zou jij nog in de frontlinie staan om Ajax te verdedigen. Doe niet zo zuur man. Myvision begint op voetbalzone bekend te staan als zeer agressieve waakhond van Ajax. Anthony is Braziliaans international, heeft veel gekost, heeft CL ervaring, is via Ten Hag gehaald, begon te muiten, komt van Ajax en Ajax zit in de positie om het hard te spelen. Allemaal factoren die de, belachelijke, transferprijs verklaren. Brands zegt hier niet zoveel geks hoor.
 
myvision
 
5
11 maart 2023 om 15:06
Zielepoot, agressieve waakhond van Ajax, jij vindt iets anders dan ik en dat is prima, maar ik snap nooit zo dat je dan persoonlijk moet worden haha.
 
cuco10
 
20
11 maart 2023 om 12:14
Word dat hele interview in stukjes hier neergezet? Zet het er dan gewoon in zijn geheel op. In: brands heeft natuurlijk gewoon gelijk. Veel te veel geld voor een matige voetballer die zelfs bij Ajax al weinig bijzonders was. Goed gehandeld van Ajax.
 
marocberkane
 
24
11 maart 2023 om 12:32
In de Champions Leagur deed hij het wel aardig, maar het klopt dat het in de Eredivisie vaak helemaal niks was. Hij had vorig seizoen 8 goals en 4 assists en was vaak hele wedstrijden onzichtbaar.
 
Achterman
 
19
11 maart 2023 om 12:39
Heb hem vaak gezien. Voor dat geld aardig laag rendement. Wel vaak in beeld geweest door onsportief gedrag, zoals natrappen, slaan, schwalbes etc.
 
Soccerfan_1
 
13
11 maart 2023 om 12:21
Waarom wordt toch elke keer vergeten dat jezelf laten zien in de CL meer miljoenen op gaat leveren? Dat vergelijken met Gakpo elke keer slaat kant nog wal. Als die zich ook kon laten zien in de CL dan had PSV daar ook veel meer voor gekregen.
 
Fossen
 
18
11 maart 2023 om 12:24
Dat is toch helemaal nooit de discussie? Niemand zegt dat Antony niet wat heeft laten zien in de CL (al moeten we dat ook niet overdrijven). Punt is dat hij ondanks die prestaties alsnog veel te veel geld gekost heeft. Dat ziet toch iedereen?
 
Feliix
 
0
11 maart 2023 om 12:38
Hoeft het niet zo nadrukkelijk te benoemen, dat psv eerst maar eens zelf een fatsoenlijke transferstrategie gaat hanteren, want ik erger me dood aan wat er gedaan wordt de laatste jaren. Het is wel dat dit 'gelukje' van ajax het financiële gat alleen maar groter heeft gemaakt helaas. Voor ajax fantastisch, voor united, psv en feyenoord een hele slechte deal
 
Mikeyduff
 
3
11 maart 2023 om 12:40
Achjaa, Brands heeft bij Everton aangetoond er toch vaak naast te zitten. Tuurlijk, Gakpo had bij Ajax ook 100 mil opgeleverd, echter omdat hij dan ook 2 jaar CL ervaring had en waarschijnlijk al meer interlands. Daar Ajax spelers sneller basis staan in het NL elftal.
 
Batouwe
 
11
11 maart 2023 om 12:45
Ik vind Siniestierra zelfs een betere speler dan Antony. Veel completer en minder zelfzuchtig.
 
Rochus
 
10
11 maart 2023 om 13:19
Dat zegt dan toch gewoon iets over jouw kijk op voetbal?
 
Batouwe
 
4
11 maart 2023 om 15:10
Ja klopt dat zegt wat over mijn kijk op voetbal. Namelijk dat ik Sinistierra een completere aanvaller vind dan Antony. Bedragen zijn niet leidend voor kwaliteit. Dat is mijn punt. Aursnes koste Feyenoord bijvoorbeeld 700.000 en is toch meer waard is gebleken. Het is wel jammer want ik denk dat Feyenoord met hem nu meer punten had voorgestaan en Benfica presteert fantastisch.
 
PaulR_1982
 
1
11 maart 2023 om 13:44
Ik vind het al nooit chic dat trainers en/of bestuurders over andere clubs praten, maar dit vind ik ook echt wel weer treurig hoor. De transfer gekkigheid noemen en dan ook nog even een speler benoemen die ze beter hadden kunnen halen. Kan Brands zich niet beter iets meer bezig houden met PSV en hun eigen transferbeleid. Denk dat daar veel PSV-supporters ook blij van zouden worden. En in plaats van het gekkigheid te noemen had Brands ook complimenten aan Ajax uit kunnen delen, dat ze zo'n niet zo goede speler toch voor dit bedrag hebben verkocht. En er word wereldwijd over gesproken? Omdat toevallig Van Basten en Brands het er nog eens over hebben? Denk dat ze in de rest van de wereld wel met andere dingen bezig zijn hoor.
 
Oelie Wapper
 
0
11 maart 2023 om 13:52
Vind het altijd wel komisch hoe we op "producten" prijsstickers willen plakken. De waarde van een speler is niet vast te stellen, met metertjes en grafiekjes. Er is maar één bepalende factor bij het vaststellen van de verkoopprijs en dat is wat een kopende en verkopende club overeen komen als vergoeding. Dus Antony is niet 100 miljoen waard, sterker nog hij is nog niet eens 1 miljoen waard, maar het was blijkbaar tussen Ajax en United het bedrag wat overeen gekomen is om hem over te nemen. En dan kun je wel roepen dat er andere spelers beter en goedkoper zijn, maar dat zegt net zo veel als dat je na een huis in Limburg te hebben gekocht, te horen krijgt dat er in Friesland een groter en goedkoper huis was geweest. So what?
 
Nijogeth
 
2
11 maart 2023 om 14:18
Brands kan er natuurlijk ook gewoon op wijzen dat Ajax Gakpo waarschijnlijk voor veel meer had verkocht, omdat ze niet de noodzaak hebben om spelers te verkopen. Terwijl PSV dat wel moest en misschien komend seizoen wel weer.
 
Cas1
 
2
11 maart 2023 om 15:36
Zou kunnen, maar Anthony had het in de CL bewezen. Dat levert flink wat duiten op (en Gakpo had het in de EL niet bewezen
 
binny
 
3
11 maart 2023 om 16:20
Domme opmerking van Brands. Slaat z’n eigen ruiten in door te zeggen dat ze een speler uit de prem moeten haken, die nergens dit seizoen geef aangetoond beter te zijn. Het was toch Antony die Barcelona naar huis stuurde niet Raphina die barca naar huis stuurt
 
Cobrahoff
 
0
12 maart 2023 om 14:12
Gakpo is echt niet beter dan Anthony, mocht Brands willen....hij is gewoon jaloers omdat Akax 50 miljoen extra kon bijschrijven en hij in zijn ogen dan heeft gefaald. Wedden dat Gakpo het niet gaat redden bij Liverpool? Van 0 naar 100 is "makkelijk" want je moet jezelf bewijzen en je hebt een doel, maar op 100 blijven is veel lastiger en geloof mij...op een gegeven moment hebben ze Gakpo zn speelstijl ook wel door en prikken ze er doorheen. Hij heeft z'n lichaam ook niet echt mee zitten. Ben benieuwd.