Mario Götze heeft geruststellend nieuws voor PSV: 'Daar denk ik niet aan'
Zaterdag, 10 juli 2021 om 11:57

Tijdens het trainingskamp van PSV in Duitsland neemt Mario Götze een tussenbalans op. De aanvallende middenvelder is op zijn plaats in Eindhoven en is dan ook zeker niet bezig met een voortijdig vertrek. Götze wil met PSV prijzen veroveren en in de Champions League spelen, iets wat hem niet lukte in zijn eerste seizoen in het Philips Stadion.

"Het was goed voor mij, ik heb veel geleerd", doelt Götze in een interview met ESPN op zijn eerste jaar als speler van PSV. "De opvattingen van de trainer (Roger Schmidt, red.), de situatie met Covid. Iedereen kreeg daarmee te maken. Ik ben ook vader geworden, dus ik heb veel geleerd." De Duitser speelde afgelopen seizoen in de Europa League en het Europese avontuur smaakt naar meer. "Het was belangrijk om Europese wedstrijden te spelen. We speelden goed in de groepsfase. Ik speelde in een nieuw systeem van de coach. Alles bij elkaar was het erg goed voor mij."

"Ik heb veel Champions League gespeeld en wil dat weer. Dat is mijn doel", vervolgt de ambitieuze Götze, die volledig gefocust is op PSV. "Ik denk er niet aan om weg te gaan. We hebben een grote kans op Champions League-voetbal en om als team te groeien en misschien titels te pakken. Dat wil ik ook graag doen. Het is dus belangrijk om deze wedstrijden (tegen Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League, red.) te winnen." De 29-jarige spelmaker heeft in ieder geval voldoende vertrouwen in de kwaliteiten van zijn medespelers.

"Ik denk dat we een goede mix hebben qua leeftijd. Een goede mix van jong en oud. Ik wil graag een voorbeeld zijn om het hele seizoen een topprestatie te leveren", neemt de voormalig speler van Borussia Dortmund en Bayern München zich voor. "Het is belangrijk om dat tien maanden vol te houden. Ik denk dat we flexibeler kunnen zijn en meer systemen aankunnen. Het is goed om flexibel te zijn, omdat je nooit weet wat de tegenstander doet. De omstandigheden zijn nooit hetzelfde. Wissels in de rust, vijf verdedigers. Het is goed daarop te kunnen anticiperen."

Meer nieuws
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
12
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
60
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
14
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
cuco10
 
6
10 juli 2021 om 12:10
Vraagje, mochten we van Galatasaray winnen en doorgaan. Zijn we dan sowieso geplaatst voor de groepsfase EL?
 
Boris19
 
9
10 juli 2021 om 12:13
Ja, volgens mij wel.
 
Nelson01
 
5
10 juli 2021 om 12:13
Volgens mij nog niet. Zelfs na volgende voorronde nog niet geloof ik.
 
LuukTuinbeek
 
7
10 juli 2021 om 12:18
Ja dan is psv zeker van el
 
R.madridista
 
5
10 juli 2021 om 13:23
Nee, verzekerd van Conference League groepsfase. Mochten jullie de derde voorronde ook winnen, dan zijn jullie gekwalificeerd voor de groepsfase
 
Harecles
 
7
10 juli 2021 om 16:01
Mooi hè, die eenduidige antwoorden die je krijgt; Ja, nee, ja en nee. Ik weet het ook niet Hoop trouwens dat PSV weer een btje aansluiting met Ajax kan vinden...
 
Andres13
 
32
10 juli 2021 om 12:10
Blijft geweldig om hem bij PSV te zien spelen. Technisch is Götze nog steeds een klasbak en op dat gebied is hij ook de beste bij PSV. Ook is hij een van de leiders in de kleedkamer en dat is precies wat PSV nodig heeft. Vorig seizoen heeft Götze goed gespeeld naar mijn idee, maar ik denk wel dat hij beter kan. Ik verwacht dat Mario gaat knallen dit seizoen.
 
FlamengoBrasil
 
20
10 juli 2021 om 12:25
Ik vind dat gotze zich juist veel te weinig heeft laten zien in de spaarzame wedstrijden die hij heeft gespeeld. Natuurlijk heeft hij aantal mooie acties gehad en paar doelpunten. Maar van zo’n speler verwacht ik toch veel meer. Zie ik liever Ihataren op die positie mocht hij bij willen tekenen. Heb je veel meer aan, en vertegenwoordigd dan ook nog waarde. In tegenstelling tot Gotze. Ik ben er niet van onder de indruk geraakt.
 
Andres13
 
10
10 juli 2021 om 12:28
Ihatarren heeft vorig seizoen ook genoeg kansen gehad, maar hij speelt enorm wisselvallig. Ook het rendement van Mo valt erg tegen. Het ziet er bij Mo vaak leuk uit, maar het is nauwelijks effectief. Götze levert meer arbeid en heeft een beter rendement. Ik denk dat het goed is dat Schmidt gaat afwisselen tussen beide, want PSV speelt toch ongeveer 40-50 wedstrijden per seizoen dus je hebt beide nodig.
 
messibarca.
 
1
10 juli 2021 om 12:53
Gotze moet gewoon opstaan,en zich opwerpen als leider. Ook moet ie z'n ploeg actiever aanjagen om ten kostte van alles te willen winnen. Die knaap is gehaald als die absolute topper,maar je ziet hem alleen maar meehobbelen en scoren tegen kleintjes. Die Mario is gewoon aan het freewheelen als een toerist. En dat kan echt niet meer. Ajax het vuur aan de schenen leggen,en domineren,daar draait het komend seizoen om.
 
cabinessence
 
2
10 juli 2021 om 14:55
Ten eerste waren zijn wedstrijden niet "spaarzaam". Gotze heeft vorig seizoen gewoon 25 wedstrijden gespeeld voor PSV (competitie, EL en beker). Ten tweede heb ik sterk de indruk dat vooral mensen die alleen de samenvattingen zien van PSV denken dat Gotze tegenvalt. Inderdaad, in die samenvattingen speelt hij niet heel vaak een hoofdrol. Maar dit is nog steeds een speler die zoveel klasse uitstraalt en die alle spelers om hem heen beter laat spelen. PSV zonder Gotze is echt een mindere ploeg dan PSV met Gotze, ook als hij zelf niet direct opvalt.
 
MrKrillin
 
0
10 juli 2021 om 19:36
@cabinssence "heb ik sterk de indruk dat vooral samenvatting zien" of omdat mensen laatste deel onthouden vd competitie. Toen was natuurlijk wel wat minder. Begin vh seizoen was hij een van de beste spelers in NL. Mogelijk vergeten mensen eerste deel
 
FcGrun050
 
4
10 juli 2021 om 12:42
Was echt een van mijn favoriete spelers bij Dortmund. Jammer dat hij blessuregevoelig is en dat hij toen naar Bayern vertrok en daar onder Guardiola redelijk werd misbruikt door hem op de flanken te zetten. Hij is een echte 10 met zoveel techniek. Vind het nog steeds knap dat Schmidt en De Jong hem naar PSV weet te halen op deze leeftijd. Poeh, de prijzen die hij heeft gewonnen is echt indrukwekkend met Dortmund, Bayern en Die Mannschaft. Nou nog een Johan Cruyff Schaal, Eredivisie schaal en een knvb-beker
 
RomBomCu
 
19
10 juli 2021 om 12:11
Heel mooi nieuws. Een middenveld met van Ginkel/Sangare (tegen de zwaardere tegenstanders), propper en Götze ervoor is natuurlijk om je vingers bij af te likken. Als ze allemaal het hele jaar heel blijven dan kunnen ze Madueke en Gakpo wegsturen met zahavi als eindpunt. Het geld van malen en Dumfries kunnen ze dus beter besteden in de zwakste linie, de verdediging.
 
IlMaestro21
 
5
10 juli 2021 om 12:23
Mee eens. PSV heeft op papier een team dat echt goed is en het Ajax wel eens heel moeilijk kan gaan maken. Ik hoop alleen dat er nog wel een echte topper in de verdediging bij komt. Een aankoop zoals Tadic voor Ajax was zeg maar.
 
Pieterpost
 
12
10 juli 2021 om 12:33
Ik voorspel dat PSV dit jaar kampioen wordt en Ajax tweede eindigt. Vorig jaar hadden we al veel pech met coronagevallen waardoor we minder sterk aan het seizoen begonnen. Nu dat minder lijkt zie ik ons beter voor de dag komen en een aanval met Madueke, Gakpo, Zahavi en Gotze is gewoon echt goed. Als Ihattaren dan ook nog blijft zou helemaal top zijn.
 
Quirento
 
4
10 juli 2021 om 12:40
Als we Ajax willen verslaan moet er achterin echt wat gebeuren. Het middenveld en de aanval is goed maar als je onze verdediging vergelijkt met die van Ajax is het verschil nog te groot.
 
Pieterpost
 
2
10 juli 2021 om 12:48
Teze en Boscagli samen achterin is toch best degelijk? Hoop niet dat ze Teze als rechtsback willen gaan gebruiken, want dan komt hij tekort dat bleek wel bij jong Oranje.
 
Quirento
 
0
10 juli 2021 om 12:53
Zeker, die hebben het prima gedaan samen. Met Pröpper op het middenveld kunnen ze de bal ook makkelijker kwijt en kunnen ze zich meer richten op het verdedigen. Toch heb ik het idee dat er echt een topper bij moet in de verdediging. Iemand die de boel perfect neerzet. Misschien is Ramalho wel heel goed maar daar kan ik nog niets over zeggen.
 
rickzwart
 
1
10 juli 2021 om 14:11
Met degelijkheid en prima presteren kom je niet ver tegen Ajax en in Europa. Er moet centraal nog een echte topper bij wil je echt ver komen in Europa en in Nederland de topwedstrijden winnen.
 
grasveld7
 
9
10 juli 2021 om 14:17
Je bent wel van de praatjes en excuses he pietertje? Vorig jaar toevallig dezelfde lariekoek? Maar liefst 16! punten achterstand heeft niets met corona te maken.
 
JK-Ajax
 
2
10 juli 2021 om 14:22
Iedereen doet alsof Pröpper al jaren de pannen van het dak speelt en goed ingeschat kan worden qua kwaliteit, volgens mij moet dat nog maar blijken. Overigens denk ik dat het nooit slechter dan Rosario / Sangare voor je elftal dus in die zin een goede kwaliteitsimpuls.
 
076Ray
 
0
10 juli 2021 om 14:44
Vorig jaar hebben jullie gewoon een trainer gehad die domme keuzes maakte in het begin. OT Gotze heeft weinig tot niks laten zien van zijn oude vorm. Ja in Eredivisie kan hij mee, maar belachelijk om te zeggen dat hij nou zo goed was. Had Ihhataran zoveel kansen op 10 gegeven en je had nu een sterspeler.
 
Quirento
 
4
10 juli 2021 om 12:26
Eens. Ik krijg wel een beetje kriebels als ik de berichten lees dat PSV Luuk wil terughalen bij een vertrek van Malen. Hoe zeer ik ook fan van hem ben, we moeten hem nu niet terug willen. Zoals jij het neerzet hebben we een ontzettend goede aanvalslinie en in de breedte is het ook niet gek, hoewel er wat mij betreft nog wel iets bij kan. Ik hoop in ieder geval op een 433 variant, daar komt iedereen denk ik beter tot zijn recht.
 
Sir Paul
 
1
10 juli 2021 om 13:27
433 of 4231 idd?? Trouwens, zou Luuk en Max geen mooie combinatie zijn? Propper Ginkel op 6 en 8. Madueke Gotze Gakpo ervoor en Luuk in de punt. Als kopper, als kapstok en meevoetballend beter dan Zahavi denk ik. En jonger.
 
nuanceman
 
5
10 juli 2021 om 12:28
Wat zou het geweldig zijn als ze Malen en Dumfries nog 1 seizoen kunnen behouden, er staat echt een geweldige selectie zo die zeker de concurrentie met Ajax aan kan.
 
Quirento
 
6
10 juli 2021 om 12:38
Vooral Dumfries zou ik erg prettig vinden. Teze is in mijn ogen niet echt een rechtsback. Malen was dit seizoen veel bezig met zichzelf in de spotlight zetten en dit ging soms ten koste van het team. Hoe goed hij ook is, het lijkt me beter dat hij een stap gaat maken en dat PSV vol in gaat zetten op Madueke. Met Zahavi, Gakpo en Madueke heb je een erg goede aanval en er zit wat talent achter waarvan ik benieuwd ben hoe die zich gaan ontwikkelen.
 
Sir Paul
 
3
10 juli 2021 om 12:57
Ik vind dat ie het spel meer naar zich toe trekken moet wil ie echt uitblinker worden. Heeft leuke passjes, goals,acties laten zien maar het waren momenten. Eerste helft Heerenveen uit was ie fenomenaal . Hopelijk heeft ie de afgelopen periode zn fysiek wat kunnen versterken ,werd soms te makkelijk vd bal gelopen. Verder denk ik dat we met een fitte Van Ginkel,een fitte Propper, een fitte Gotze en een fitte Mo niet onder hoeven te doen tov het middenveld van Ajax. En dat is toch de club waar PSV zich mee moet meten willen we vooruitgaan.
 
Quirento
 
2
10 juli 2021 om 13:03
Klopt. Vorig jaar was het voor Götze denk ik een jaar waarin hij fit moest worden, zich moest aanpassen en als halve 10 spelen waar hij toch minder centraal staat dan goed voor hem is. Vind zijn werkethiek wel bewonderingswaardig. Het lijkt heel flegmatiek maar hij loopt als een bezetene en is aan de bal echt heel erg goed. Ik hoop dat PSV in een 433/4231 gaat spelen waarin Götze het spel echt naar zich toe kan trekken en hij spelers om zich heen heeft die ook wat met een bal kunnen. Pröpper ten opzichte van Rosario is wat dat betreft al drie stappen vooruit.
 
Sir Paul
 
2
10 juli 2021 om 13:13
Klopt ,hij maakte vaak de meeste kilometers. Denk dat dit ook voor hem ff wennen was. A typisch seizoen met veel blessures en coronagevallen. Nieuwe club,nieuwe trainer,nieuwe speelstijl. Medische geschiedenis omtrent zn stofwisselingsziekte raakt steeds verder weg dus hopelijk wordt ie fysiek ook weer wat explosiever en sterker. Zou fantastisch zijn als ie s een poos fit blijft. Een 4231 met Ginkel Propper op 6 en 8 voor de verdediging, Mario op 10. Madueke van rechts, Gakpo vanaf links. Wie de spits gaat worden is denk ik nog niet zeker. De verdediging ook nog niet. Ben benieuwd.
 
STORING
 
1
10 juli 2021 om 13:31
Wie zou in hemelsnaam interesse hebben in een speler die ongeveer 60% van de wedstrijden beschikbaar is en daar een gigantisch salaris voor krijgt? Voor hem is PSV ook gewoon een uistekende kans en als hij dit jaar niet een dragende speler word is het Gotze verhaal een grote en dure mislukking geweest. Ik ben verder wel zeer benieuwd hoe het elftal eruit gaat zien. Aanvallend loopt het over van de spelers. Ervanuitgaand dat het centrale blok zal bestaan uit Sangare/Propper/Van Ginkel/Rosario/Boscagli en de 2 spitsposities uit Zahavi/Romero/Aankoop/Vertessen blijven er voor de vleugelposities dus Gakpo/Madueke/Gotze/Ihattaren?/Bruma/Doan/Vertessen over. En dan noem ik Mauro Jr en Thomas niet op. Ongekende breedte. Dit zou betekenen dat Gotze, Gakpo of Madueke op de bank zal zitten. Dan mag wat mij betreft Gotze op de bank of vertrekken. Leuke speler, maar duur, geen restwaarde, zelden fit en vergane glorie.