'Mark van Bommel onderschatte met zijn keuzes Barcelona en Messi'
Vrijdag, 21 september 2018 om 06:33

PSV leed afgelopen week weliswaar een 4-0 nederlaag in en tegen Barcelona in het kader van de Champions League, maar toch klonken er mooie woorden en zelfs complimenten uit het Eindhovense kamp. In de optiek van Valentijn Driessen, 'alles in het kader van damage control richting Ajax', schetste Mark van Bommel ten onrechte het beeld dat PSV had laten zien de eigen speelwijze te kunnen spelen. "Een harde analyse was beter op zijn plaats."

"Barcelona toonde met de ruime zege juist aan dat het een zelfmoordtactiek betrof vanwege het gigantische (vooraf bekende) niveauverschil. Het was een inschattingsfout van de tot dusverre bewierookte Van Bommel om in Catalonië de speelwijze en de basiself uit het duel met ADO te handhaven. Met die keuzes onderschatte PSV tegenstander Barcelona en Lionel Messi", zo vertelt de chef voetbal van De Telegraaf vrijdag in zijn column in het dagblad.

Het getuigde volgens Driessen eveneens van hoogmoed om Erick Gutierrez pas acht minuten voor tijd in te brengen en hij neemt afstand van 'kulargumenten' als 'laat bij selectie' of 'niet ingespeeld'. "Met die verklaringen in de hand zou Gutierrez na die acht minuutjes in Barcelona niet kunnen starten tegen Ajax. Maar Van Bommel moet weten dat topspelers altijd en overal kunnen spelen. PSV heeft de kwaliteiten van 'Guti' hard nodig in de organisatie en om zijn Mexicaanse maatje Hirving Lozano te bedienen in topduels."

Driessen denkt dat Van Bommel spelers als Pablo Rosario, Gastón Pereiro of Luuk de Jong vanuit het behoud van de heersende positieve teamgeest misschien niet direct wilde slachtofferen. "PSV speelt echter topvoetbal op het hoogste internationale niveau en daar moet een trainer het passeren van een speler kunnen managen. Laten we het houden op het leerproces van rookie Van Bommel." Hij erkent dat 'Guti' en 'een op maat gesneden tactiek' geen garantie op succes waren geweest in Spanje. "PSV laadde nu de verdenking op zich van een ingecalculeerde nederlaag om de goede sfeer en positieve vibe niet te verstoren op weg naar Ajax. Tegen Ajax moet PSV met de billen bloot."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (67)

 
vedet
 
13
21 september 2018 om 06:51
Ben t eigenlijk nooit met Valentijn eens, maar hier staat wel een stukje waarheid in. Heb me ook verbaasd over de positiviteit na een 4-0 nederlaag. Ook al is dat tegen Barcelona. Zegt genoeg dat t een evenaring van de zwaarste nederlaag was. Hoe men dan toch positief kan zijn dat de eerste 60 min redelijk waren snap ik niet helemaal. Verder was ik zeer verbaasd dat er niet met een versterkt middenveld werd gespeeld. Ik had zelf de Jong eraf gehaald en een middenvelder bijv Guti gebracht. Van Bommel kon ook niet weten dat Hendrix zo door de mand zou vallen En als je dan toch aan drie spitsen vast wilde houden zou ik met drie snelle jongens spelen, wat mij betreft heb je dan meer kans in een uitwedstrijd in de CL. Uiteraard is een verlies ingecalculeerd, maar dat had ook anders gekund. Bij even aanzetten v Barcelona was PSV nergens meer en de huid is duidelijk niet zo duur verkocht als men wil doen geloven
 
sloep01
 
50
21 september 2018 om 06:57
Dat is het verschil met de absolute top mijn club was er ook afgegaan met dezelfde cijfers hoor , ze geven je het idee dat je meevoetbalt maar als ze even gas geven dan is het gebeurt , psv en Ajax hebben misschien 2/3 spelers die meekunnen in de top of subtop Barcelona heeft er een stuk of 15 in de selectie heus geen schande hoor als je dan verliest , dat is nu eenmaal het niveau verschil je zal straks zien dat Ajax het net zo moeilijk krijgt bij Bayern uit .
 
JeromB
 
2
21 september 2018 om 10:13
Ajax heeft de afgelopen jaren vaker betere resultaten neergezet dan PSV tegen dergelijke ploegen. Ze hebben zelfs een keer tegen Barcelona gewonnen. Natuurlijk kan het gebeuren dat je met 4-0 af gaat maar dat blijft een slechte uitslag. Als je met een of twee doelpunten verschil verliest kan je misschien een soort van tevreden zijn, maar 4-0 is echt veel.
 
Simeones
 
21
21 september 2018 om 06:59
Ik ben het deels met je eens. Al snap ik nooit waar die negativiteit tov Hendrix vandaan komt, hij speelde gewoon een prima wedstrijd. Ik vind hem altijd een van de spelers die de duels niet uit de weg gaat. Hij werd dan wel overklast op een paar momenten maar dat gebeurd ook bij spelers zoals casemiro of kante.
 
vedet
 
2
21 september 2018 om 07:35
@simeones: ik vind Hendrix normaal altijd heel erg onderschat en een hele goede speler voor het team van PSV. Een echte teamspeler en die heb je altijd nodig. Echter nu op dit niveautje hoger kon je zien dat hij vaal onmachtig was en dat hij veel ballen verloor. Hopelijk was het een eenmalig ding maar hij was de minste bij PSV terwijl ik hem normaal in de comp altijd bij de betere vindt horen.Nog niet naar zijn statistieken gekeken, dus tis meer op gevoel maar betrapte mezelf erop dat ik een paar keer dacht..pfff weer Hendrix die hem kwijt is of die er niks mee doet
 
XAJAcfa
 
4
21 september 2018 om 08:43
Hendrikx was niet al te best je zag dat hij het tempo gewoon niet aan kan. In topduels staat hij er simpelweg nooit omdat hij meer tijd nodig heeft dan hij dan krijgt. Natuurlijk een prima speler als je als PSV in Eredivisie tegen rechterrijtje of subtop speelt. Tegen Ajax en Feyenoord valt hij keer op keer door de mand zodra hij onder druk wordt gezet en achteruit moet lopen. Zeker nu Neres op 10 speelt kon dat voor Hendrikx wel eens een groot probleem worden, die is met bal veel sneller dan Hendrikx zonder bal. PSV had tegen Barca gewoon gutierez moeten opstellen (dat koosnaampje Guti vind ik helemaal niets dat was een absolute topspeler en dat is deze beste man nog lange niet). Tevens had van Bommel De jong eraf moeten halen en met twee snelle spelers voorin moeten spelen (bergwijn en Lozano) in de rug gesteund door Peirero. Hendrikx had dan ook niet zo lopen zwemmen net als Rosario. Overigens zag je tegen AEK waarom Frenkie echt een stap verder is dan Rosario en Hendrikx. Dembele werd net over middenlijn niet opgevangen door Hendrikx en Rosario, die lieten hem lopen waardoor Viergever hem moets afstoppen ten koste van een overtreding net buiten de 16 en daar scoorde Messi uit. Tegen AEK was er net zo'n moment met een AEK speler, echter bleef Frenkie gewoon aan zijn shirt hangen en was die vrije trap 15 verder van het doel af, nou dat is professioneel (wel gele kaart). Van die afstand kan de bal er nooit in en dat is volwassendheid van spelers om het zo te doen.
 
Psv-er!
 
5
21 september 2018 om 10:16
Hendrix valt keer op keer door de mand tegen Ajax en Feyenoord? Ik weet niet welke wedstrijden jij kijkt maar voor mij is hij meestal ren van de betere in dit soort wedstrijden.
 
Noah_oV
 
1
21 september 2018 om 12:05
Oh nee, hendrix is ALTIJD de slechtste van het veld in grote wedstrijden, tegen barca zijn de eerste 2 goals gewoon compleet zijn fout, hij moet bij die eerste gewoon geel pakken, maar laat hem lopen, en ik wil het niet eens hebben over wat hij deed bij de 2-0
 
Buitenspelgoal
 
21
21 september 2018 om 07:00
Tja, het zegt genoeg dat je behoudens een onhoudbare vrije trap lang op 1-0 staat. Ja, als dan de 2-0 valt moet je risico nemen en Barcelona heeft de kwaliteit om er dan nog een paar in te schieten. Wedstrijd was na de 2-0 ook wel gespeeld.
 
Tipptopp
 
8
21 september 2018 om 07:30
Hangt er van af waarom het zo lang 0-0 bleef. Was PSV zo goed of kwam dat omdat Barca, zoals V Bommel vooraf al aangaf, PSV totaal onderschatte??? Als det Ajax was geweest kwam het iig door de tegenstander...
 
Buitenspelgoal
 
10
21 september 2018 om 07:35
PSV begon fel en gretig. We hadden zelfs het eerste half uur ongeveer evenveel schoten en zelfs een paar goede kansen (die krul van Bergwijn had er echt zomaar in kunnen vallen). De tegengoal krijg je dan helaas door een domme actie van Viergever, want je weet wat Messi met vrije trappen kan, dus je moet nooit een vrije trap op die locatie weggeven. Ik zei al tegen een vriend ``die gaat erin, let maar op``, en ja hoor. Mentaal komt dat eigenlijk al hard aan, want een goal tegen krijgen van zo`n topclub is eigenlijk alsof je er meteen 2 tegen krijgt. Je weet op voorhand al dat je zelf blij mag zijn als je uberhaupt tot scoren komt. Daarna de draad weer opgepakt en nog geknokt voor de gelijkmaker. Kansjes gehad, maar dan valt de 2-0 en is het klaar. Op dat moment in de wedstrijd is het tankje ook gewoon leeg, omdat het een PSV natuurlijk veel meer krachten kost om mee te blijven doen dan Barcelona, die op basis van hun kwaliteiten minder kracht nodig hebben. Dat het verzet dan gebroken is en een Messi nog even de score kan opvoeren maakt eigenlijk weinig uit. Of je dan met 2 of 4-0 verliest veranderd weinig aan het spelbeeld.
 
rickylate
 
1
21 september 2018 om 08:09
Juist dat risico moet je niet nemen, er dan uiteindelijk met maar 2-0 afgaan lijkt me beter voor het vertrouwen dan 4-0
 
Buitenspelgoal
 
0
21 september 2018 om 08:30
Of je staat met rust als met 4-0 achter, omdat Barcelona alleen maar aan het anvallen is, gezien je dan als PSV zijnde je eigen stootkracht volledig hebt opgeofferd voor een verdedigende instelling. Onze verdediging is ook in een 5-mans verdediging niet van de kwaliteit dat we de aanvallers van Barcelona kunnen afstoppen als die er zin in hebben zonder een grote dosis geluk.
 
XAJAcfa
 
0
21 september 2018 om 08:45
Niet alleen vertrouwen maar ook voor derde plek. Stel Inter komt 2-0 achter tegen barca dan gaat de boel op slot wetende dat doelsaldo ook belangrijk is.
 
BurdyM
 
2
21 september 2018 om 09:18
Dat is alleen belangrijk bij onderling resultaat. Dus als ze moeten strijden om plaats 3 lijkt het me beter dat ze de punten afpakken van Inter dan de schade beperkt te houden tegen Barcelona.
 
Lacazette
 
4
21 september 2018 om 10:02
@XAJAcfa: Onderling resultaat is belangrijker dan doelsaldo in de CL/EL dus of je nou 4 of 2-0 verliest maakt vrij weinig uit, het gaat er vooral om wat je tegen je concurent doet. En verwacht je nou echt dat psv een 2-0 gaat verdedigen. Dat slaat toch nergens op. Je moet toch alles op alles geven om te winnen. Liever met 5-0 er af en alles er aan gedaan hebben om nog resultaat te halen dan een 1-0 achterstand verdedigen!
 
Noah_oV
 
1
21 september 2018 om 12:07
De jong heb je juist nodig in dit soort wedstrijden, kan je altijd de bal aan kwijt met een lange bal en wint 9/10 kopduels meestal, je moet een keer onder de druk uit komen en de bal vast houden voorin, hier heb je hem gewoon voor nodig Het is gewoon erg zonde dat hendrix 2 fouten maakt, en hier 2 goals uit vallen
 
Edo
 
3
21 september 2018 om 14:50
Ik ben het absoluut niet met Driessen eens. De wedstrijd van PSV deed me denken aan die pot van Feyenoord tegen United van een paar jaar geleden. Je weet dat je het op kwaliteit af gaat leggen. Dus dan moet je een zo stabiel mogelijk team op de been brengen, als team de boel proberen te controleren, en hopen op die een of twee kansen die je gaat krijgen. Bij Feyenoord lukte dat, en bij PSV was het eigenlijk niet anders, het enige verschil was dat die bal er niet in ging. De paar kansen waren er wel. Als je 10 van dit soort wedstrijden speelt, dan ga je een keer met een resultaat het veld af. Ik zou echt niet weten waarom een andere tactiek beter was geweest. Nog verdedigender spelen? Dan krijg je 0 kansen. Aanvallender spelen? Dan verlies je misschien wel met 7-0. De trainer schat dit in, en in het verhaal van Driessen zie ik helemaal niks staan wat verstandiger over komt dan wat Van Bommel heeft gedaan. En overigens was die 4-0 nog vrij geflatteerd. Ik kan me nog die verschrikkelijke wedstrijd van Ajax herinneren, toen we met 2-0 van Madrid verloren maar het eigenlijk 15-0 had moeten zijn. Bij PSV was het nu een beetje andersom, het verlies was terecht, maar de uitslag aan de hoge kant. En nee, ik ben geen Psv'er maar Ajacied.
 
JasonRhijn
 
1
21 september 2018 om 06:54
Ik vind serieus PSV echt een goede selectie hebben. Met namen de teamgeest wat ze met elkaar invullen. Maar ik vind die Rosario helemaal niet zo bijzonder. Dat meen ik echt. Ook denk ik dat PSV onder Cocu wat meer zakelijker moet spelen. Zij kunnen thuis heus wel winnen van inter of Tottenham dat geloof ik wel. Maar op bepaald soort momenten moet er anders gevoetbald worden. Waarom wordt die Rosario zoveel van verwacht?
 
PParzyszek
 
7
21 september 2018 om 10:10
Omdat Rosario sterk speelt? Veel intercepties, goede passing, sterk in duels...
 
Noah_oV
 
0
21 september 2018 om 12:03
Rosario speelt sinds het begin van het seizoen al beter dan hendrix, op miss die wedstrijd tegen fortuna na, sterk verdedigend, goed in de opbouw, ongeloofelijk veel onderscheppingen weinig balverlies. Ik hoop dat hendrix ersf gaat voor guti, masr dit zie ik van bommel niet doen dus zal rosario wel het slachtoffer worden helaas
 
Buitenspelgoal
 
36
21 september 2018 om 07:03
Niet echt mee eens. Als je verdedigend zou gaan spelen zou je eigenlijk al vanaf het begin moeten gaan tegenhouden. Dat houd je nooit vol tegen zo`n topploeg, die met 1 individuele actie je hele verdediging ontregeld. De zege viel uiteindelijk nog geflatteerd uit ook, omdat de wedstrijd na de 2-0 toch wel gespeeld was. Van 2-0 kom je nooit terug bij Barca uit. Prima leermoment en het klasse verschil was gewoon te groot, en dat is niet erg. Beter dat je de positieve punten eruit pikt en de wedstrijd vervolgens als leermoment gebruikt dan te gaan miepen over hoe je het anders had moeten aanpakken, wetende dat het voor het resultaat hoogstwaarschijnlijk niet veel had uitgemaakt. Je speelt tegen een Barcelona dat de punten ook gewoon wil hebben. Dan moet je gewoon heel veel geluk hebben om er iets aan over te houden.
 
100% Meijer
 
2
21 september 2018 om 07:47
Ik ben het deels met je eens omdat de verdediging bij PSV gewoon niet sterk is in verdedigen. Maar het succesjaar van PSV in de CL speelde ze juist vol op de verdediging. Dat was toen de reden dat ze zo ver kwamen.
 
Buitenspelgoal
 
10
21 september 2018 om 07:54
Ja, maar toen had je Bruma en Moreno. Daarnaast kun je die ploegen, ook United, niet vergelijken met Barcelona. Die hadden allemaal geen Messi of Dembele die je verdediging even te kakken zetten.
 
PParzyszek
 
0
21 september 2018 om 10:12
Hebben Schwaab en Viergever het dan zo af laten weten?
 
Noah_oV
 
1
21 september 2018 om 12:01
Hoe goed schwaab het dan ook doet dit seizoen, moreno was wel gewoon buiten categorie, zeker bij PSV
 
Tegengif
 
6
21 september 2018 om 08:41
Ik ben het echt vol-le-dig met Buitenspelgoal eens! Hoe kan die zuurpruim van een Driessen dit nu met droge ogen zeggen? Barcelona onderschatten. Dat is echt het bizarste wat ik de laatste tijd op voetbalgebied heb gehoord. Ik vind het juist mooi dat je van je eigen tactiek blijft uitgaan en ondertussen kan zien waar je staat tegenover de internationale wereldtop. Als je nog meer had achteruit gehangen had je het alleen maar meer over je afgeroepen. Dan had Barca nog vrijer kunnen voetballen, terwijl ze nu moesten oppassen voor een counter.
 
Tornado72
 
12
21 september 2018 om 07:27
Het maakt voor geen enkel Nederlands team wat uit hoe je speelt tegen Barcelona. Als stel je 3 keepers en 7 verdedigers op tegendoelpunten krijg je toch wel. Het kwaliteitsverschil is zo schrijnend, Barcelona hoeft maar ff gas te geven en je weet zeker dat ze gaan scoren....
 
TommyHp
 
10
21 september 2018 om 07:34
90% van de teams in Europa vliegen er met 4-0 of meer vanaf als Barça even gas geeft. PSG met 500 miljoen meer op het veld gaat er nog wel vanaf met 6-1.. Dus onzin om het zo te omschrijven.
 
Tornado72
 
10
21 september 2018 om 07:35
Eigenlijk zeg jij precies hetzelfde alleen maak jij het nog groter met Psg als voorbeeld??
 
XAJAcfa
 
0
21 september 2018 om 08:46
Nadat ze wel eerst Barca thuis helemaal zoek speelde. Dat zie ik PSV thuis niet doen hoor. Vind dat je PSV tov PSG nu wel erg groot neerzet
 
Again
 
0
21 september 2018 om 08:09
Ajax won van ze. En genoeg andere clubs ook weet niet waar dit vandaan komt
 
Tornado72
 
6
21 september 2018 om 08:54
De overwinning van Ajax is inmiddels vijf jaar geleden, het jaar erop verloren ze 2x vrij kansloos... Feyenoord won vorig seizoen nog van Napoli en iets langer geleden van Man United wat natuurlijk niet zegt dat Feyenoord beter is dan deze teams....
 
ninamjx
 
8
21 september 2018 om 09:32
Het is echter een groot verschil wanneer je thuis tegen Barcelona B speelt wanneer ze al door zijn in de poule of wanneer je uit in Camp Nou de eerste CL wedstrijd van het seizoen moet spelen. Maar dat weet je natuurlijk zelf ook wel.
 
DaveKattenberg
 
0
21 september 2018 om 10:10
Goh. Wanneer won Ajax de uitwedstrijd dan?
 
hashpop
 
28
21 september 2018 om 07:42
PSV-kritiek met een Ajax bril. PSV speelde gewoon goed tegen Barca en had zeker mogelijkheden op doelpunten. Dat Barca 75 minuten lang alleen uit een vrije trap kan scoren zegt al genoeg. Jammer dat de score daarna uitloopt, geflatteerd ook, maar PSV speelde zeker voor een resultaat tegen Barca. Echt onzin wat die Driessen verkondigt.
 
BramHouten
 
13
21 september 2018 om 07:51
Misschien kijk jij wel heel erg door een psv bril. Iedereen die de wedstrijd heeft gezien, heeft gezien dat Barça maar op 40% van hun kunnen heeft gespeeld en dat ze als ze even aanzetten een doelpunt maakte. Is geen schande, maar het lijkt wel of ze allemaal psv moed aan het inpraten zijn. PSV heeft met de snelheid van bergwijn en lozano een wapen, maar voor de rest vind ik het allemaal wel meevallen dit team.
 
rickylate
 
2
21 september 2018 om 08:12
Volledig mee eens, de rest zakte volledig door de mand
 
hashpop
 
2
21 september 2018 om 08:18
Ik kijk met een zelfkritische en realistische PSV bril. PSV had gewoon meer dan 1x moeten scoren.
 
toss
 
14
21 september 2018 om 08:50
Het wordt wel steeds minder Bramhouten, is het nu al 40? Weet je zeker dat ze het niet op 25 deden? Hou toch op met die belachelijke nonsens, echt te dom voor woorden....op 40. Zeg aub niets meer. Ik heb de wedstrijd ook gezien en je praat gewoon de grootste onzin. Het is zoals Hashpop aangeeft. Natuurlijk was Barca gemakzuchtig en niet fel/ scherp genoeg de eerste 65 min. daarna werd er serieus aangezet voor 20 min, toen brak PSV ook......maar om te zeggen dat Barca op 40 speelde, is gewoon sneu en provocerend. Ik kijk en speel al ruim 30 jaar voetbal en praat er net zo lang over....maar de meningen die hier op dit forum voorbij komen zijn nieuwe dieptepunten, subjectief, in de waan van de dag, echt bagger. Het wordt ieder jaar erger.
 
Baarluh
 
4
21 september 2018 om 09:37
Nee Bramhouten, het is precies andersom. PSV heeft het 75 minuten vrij goed gedaan. Verdedigend gespeeld (in 433) met linies kort op elkaar. We zijn PSV dus geen moed aan het inpraten, er zijn gewoon veel mensen die PSV naar beneden willen halen door te zeggen dat barça niet op 100% speelde. Maar eigenlijk is het helemaal niet relevant of het komt door het goede spel van PSV of het zwakke spel van barça. Dat valt namelijk samen met elkaar. Als PSV goed speelt, dan valt barça tegen. Andersom ook. Het ontregelen van het spel van barça, dát was de taak van Psv.
 
BramHouten
 
0
21 september 2018 om 09:40
Jij denk werkelijk dat de was juffrouw de shirtjes van Barça moest wassen dinsdagavond...ik vond het een wandeltempo, maar als jij je eraan vast wil houden dat psv top was, prima hoor.
 
Noah_oV
 
2
21 september 2018 om 11:57
Het argument dat barca op halve kracht speelde vind ik zo'n onzin, voor hetzelfde geld schieten pereiro en bergwijn die ballen binnen, wat zomaar had gekunt en sta je gwn 0-2 voor, zonde dat je ipv dat 2 goals tegenkrijgt door persoonlijke fouten van hendrix en get dan laat lopen, maar ze deden gewoon goed mee voor 70 minuten, en dat is ook gwn de verdienste van PSV
 
Justbecause
 
2
21 september 2018 om 12:06
Wat een onzin dat ze op halve kracht speelde. Als je als als torenhoge favoriet de wedstrijd in gaat wil je juist zo snel mogelijk 2 a 3-0 voor staan. Tot de 1-0 in de 75ste minuut scoren ze pas na een vrij-trap van Messi. Tot die tijd had PSV zelf ook aardig wat mogelijkheden die met iets meer kwaliteit er wel gewoon ingaan (zie het doelpunt dembele). Na de 1-0 nemen ze iets meer risico met als gevolg dat je ze dan wel te veel ruimte geeft en op momenten dat ze toen gingen aanzetten was het wel elke keer raak. Je zag tot de 1-0 de frustratie van genoeg barca spelers, het liep echt niet, voor mij alleen maar respect voor PSV en ik denk dat als Barca al door is ze thuis kunnen pakken (net als Ajax toen)
 
CruijffStadion
 
3
21 september 2018 om 08:17
Precies dit wat een onzin zeg. Een wedstrijd duurt 90 minuten en geen 75 dus het maakt helemaal niets uit of je er 3 in het eerste kwartier om de oren krijgt of in het laatste je gaat er met een dikken 4-0 nederlaag vanaf zonder dat Barcelona tot het gaatje heeft moeten gaan.
 
Raubaht
 
5
21 september 2018 om 07:49
Volledig mee eens. Je wordt weggespeeld en komt niet verder dan enkele afstandsschoten vanaf 25 meter waardoor je kansloos met 4-0 van het veld stapt. En vrijwel iedereen is complimenteus en "trots". Wat klopt daar niet? Wil PSV nog iets teweegbrengen deze CL zal het naar mijn mening een andere spelsysteem moeten hanteren en inderdaad met Guti in de basis (Rosario eruit, die kan er niets van), anders wordt dit net zo'n kansloos en bedroevend avontuurtje als dat van Feyenoord vorig seizoen in de CL.
 
Lacazette
 
1
21 september 2018 om 10:11
Man wat verwacht jij dan van een club als psv?? Barcelona had amper uitgespeelde kansen tot het einde en komen uit een dode spelsituatie op voorsprong, zelf hadden ze nog wat kansjes op 1-0/1-1. Dat is vrij aardig en ook het enige wat je kan doen als psv tegen zo'n grootmacht. Als je niet wint moet je toch kojken naar kleine dingen die goed gaan. Het is niet zo wanneer je wint is het fantastisch en wanneer je verlieet is het dramatisch. Het is niet zo zwart-wit... zelfs feyenoord zijn cl jaar vond ik niet zo slecht als je ziet wat het niveau verschil is. Uit tegen city was er nog bijna resultaat gehaald en met iets meer geluk haal je 2x punten tegen sjaktar. Dat het niet lukt is ook geen schande, want het niveau verschil is gigantisch.
 
Noah_oV
 
0
21 september 2018 om 11:55
Jij hebt er echt geeb verstand van, Voor hetzelfde geld schieten pereiro en bergwijn die kansen binnen en sta je binnen 25 min 0-2 voor. Dan is het gewoon jammer dat je 2 goals tegenkrijgt door persoonlijke fouten (van hendrix trouwens) en je het daarna laat lopen, maar kansen op 1-0/1-1 waren er zeker. Geen onverdienstelijke wedstrijd van Psv uit bij barca opzich. En rosario is al heel het seizoen, in bijna elke wedstrijd beter dan hendrix, al ben ik bang dat rosario wel het slachtoffer wordr aangezien ik van bommel hendrix er nooit af zie halen, en pereiro al helemaal nooit eraf gehaald zou moeten worden, maar vindt ik wel dat guti gewoon moet spelen dus dan maar iov rosario
 
Kohaku
 
12
21 september 2018 om 08:08
Tuurlijk Valentijn, een Nederlandse club die Barca onderschat. Je moet ook wat te zeiken hebben, betweter.
 
FilipMich
 
1
21 september 2018 om 08:18
Barca had het best moeilijk tegen PSV tot Messi die vrije trap er feilloos inschilderde. Maar het had met beetje geluk zomaar ook 0-1 kunnen worden.. PSV heeft in ieder geval 60 minuten lang goed weerstand geboden en op zo een manier dat nog niet veel ploegen hebben laten zien dit seizoen. 4-0 met opgeheven hoofd als zoiets kan bestaan
 
TrebleX
 
2
21 september 2018 om 08:26
Ik had het vermoeden sinds Viergever eruit was, dat het een gatenkaas werd. Misschien onderschatten wij Viergever. Alleen jammer dat hij zo vaak een gele kaart pakt. Aan de andere kant heeft Bosz ook bewezen met Ajax dat je met je eigen spel ver kunt komen. Winnen van Barcelona in Camp nou is vrijwel voor iedere club een onmogelijke opgave. Thuis geef ik PSV meer kans tegen Barça (zie AS Roma).
 
cabinessence
 
3
21 september 2018 om 08:44
Ach, eerlijk is eerlijk, ik denk dat PSV zelfs met zes verdedigers nog niet in staat was geweest om Messi af te stoppen...
 
Messssssi
 
10
21 september 2018 om 08:45
Real en Atl. Madrid verliezen in camp nou PSG juventus Roma Man utd en City bay munchen iedereen verliest van Barca waarom zou PSV winnen met welke tactiek dan ook het is geen schande hoor dat PSV verliest van barca
 
mv010
 
2
21 september 2018 om 08:59
Het is al jaren weinig clubs gegeven om een goed resultaat te behalen tegen Barcelona. Op het moment dat PSV de bus zou parkeren is er kritiek dat men niet de eigen speelstijl hanteert. Wat moet de speelstijl zijn van Ajax in de komende wedstrijd tegen Bayern? Aanpassen aan Bayern of uitgaan van eigen kracht? Want ook in deze wedstrijd loop je de kans op een ruime nederlaag.
 
deuslovult
 
2
21 september 2018 om 09:43
Het is weer eens goedkoop scoren door Valentijn "captain hindsight" Driessen. Had Van Bommel z'n opstelling gewijzigd dan waren ze zeer waarschijnlijk ook de ballenbak ingegaan met t commentaar "never change a winning team". Daarnaast hoeveel minuten heeft Gutierrez nou voor Psv gespeeld? Beetje voorbarig om hem op basis daarvan "de beste speler van psv na Lozano te noemen". Lekker makkelijk columnpje opvullen ten koste van een ander.
 
Lacazette
 
1
21 september 2018 om 09:55
Psv had net zo goed op 1-0 kunnen komen uit 1 van de halve kansjes en dan haal je hier misschien een resultaat. Volgens mij heeft Barcelona in de eerste helft zelfs amper een uitgespeelde kans gehad. Wat psv ook zou doen, hier verlies je 95 van de 100 keer.
 
Noah_oV
 
0
21 september 2018 om 11:49
Opzich had het zomaar 2-0 kunne staan in 30 min, pereiro met die volley van binnen de 16 vind ik zeker een grote kans, zeker met zijn techniek, en die kans van bergwijn schiet hij er ook nog wel eens in. Dan is het gewoon janmer dat je aan de andere kant 2 goals tegenkrijgt door persoonlijke fouten (overigens 2 keer hendrix)
 
El Barto
 
0
21 september 2018 om 10:47
Barcelona heeft een begroting die 6 keer zo hoog is als die van Psv, op elke positie spelers die beter zijn en/of meer ervaring in de CL hebben én één van de beste spelers van z'n generatie (messi). En zoals hierboven al is aangegeven, meerdere top teams zijn ook in Camp Nou onderuit gegaan en met grotere cijfers. Een andere tactiek had hier echt niet uitgemaakt en PSV wist zich uiteindelijk nog zo lang mogelijk redelijk staande te houden, Iets anders zat er echt niet in.
 
Rudeboy65
 
2
21 september 2018 om 11:15
Valentijntje zit er hier wat mij betreft flink naast. PSV kwam achter na een schitterende, maar onterechte vrije trap. Verder gingen ze tot de 70e minuut gelijk op. PSV heeft kansen gehad en mogelijkheden om nog meer kansen te creeren. Maar toen Viergever er uit moest ivm dreigend tweede geel, bleek Isimat een verzwakking te zijn van de defensie. Ik zag het eerst niet zo zitten (niet vanwege ajax verleden, gewoon niet zo goed), maar het lijkt er op dat Viergever op zijn plek is bij de Onzen en de defensie sterker maakt.
 
Noah_oV
 
1
21 september 2018 om 11:47
Mee eens, alhoewel de vrije trap zeker wel terecht was, maar die situatie had nooit mogen ontstaan, hendrix moet gwn de overtreding pakken, ook de 2-0 was een afschuwelijke fout van hendrix.
 
Rudeboy65
 
1
21 september 2018 om 17:18
Ik ben zeker gecharmeerd van Hendrix, maar ik vind hem dit seizien nog niet zo goed. Ondanks dat denk ik dat het toch Perreiro is die zijn plek kwijt gaat raken ten gunste van Guti. Er vanuitgaande dat Guti net als hij een meer frivole speler is heb je beukers als Rosario en Hendrix om je heen nodig. Perreiro kan niet klagen dat hij geen kansen heeft gehad de afgelopen jaren.
 
VChre
 
1
21 september 2018 om 11:20
Uhm als Barça gewoon op 100% zouden spelen was de eindstand waarschijnlijk ergens rond de 8-0 geworden. Zelfs in la liga doen ze meer moeite om te winnen dan de afgelopen cl wedstrijd tegen PSV. Maar ach dromen en positiviteit uitstralen mag altijd.
 
Noah_oV
 
0
21 september 2018 om 11:46
Dit vindt ik altijd zo'n onzin argument, of barca nou wel of niet op 100% speelde doet er dan even niet toe maar als bergwijn en pereiro gewoon allebei die bal erin schoppen sta je gewoon 2-0 voor en kun je zomaar die wedstrijd winnen. Ik denk toch echt dat het (mede) de verdienste was van PSV dat ze zolang meededen, alleen jammer dat je door 2 fouten vab hendrix 2 goals tegenkrijgt, en zelf niet het geluk had dat je de kansen af maakte
 
carlo35
 
1
21 september 2018 om 11:26
PSV heeft het gewoon goed gedaan dinsdag. Zelf nog enkele kansen gehad, zelfs om voor te komen. Barcelona "schenkt" die kansen echt niet bij 0 - 0 omdat ze er van overtuigd zijn dat ze het wel goed gaan maken. Dat is al te vaak fout gegaan in het (internationale) voetbal. Het is ook de verdienste van PSV geweest dat het zo lang goed ging. Uitslag vond ik ook geflatteerd.
 
Noah_oV
 
0
21 september 2018 om 11:43
Dir is natuurlijk complete onzin, voor hetzelfde geld schiet pereiro of bergwijn of miss wel allebei die 2 kansen erin en sta je binnen het halfuur 2-0 voor en is het alleen maar lof voor van bommel. PSV heeft gewoon prima meegespeeld in de eerste 70 minuten, dan kan je miss zeggen dat dit komt omdat barca "geen gas" gaf of onderschatting blah blah, maar dat doet er niet zo veel toe Gewoon jammer dat je niet een beetje meer geluk had en een kans wist af te maken. En dan krijg je 2 goals achter je oren door persoonlijke fouten (2 keer van hendrix overigens) en dan laat je het lopen, is gwn jammer
 
VaLeN79
 
0
21 september 2018 om 12:41
PSV speelde op een logische en doordachte manier. Het was duidelijk dat ze niet beter konden en waar de zwakke punten zitten. Maar ze speelden naar hun kunnen, niets op aan te merken.