Marko Vejinovic ziet avontuur in Keuken Kampioen Divisie niet zitten
Donderdag, 19 november 2020 om 13:43

Marko Vejinovic zal geen contract tekenen bij FC Volendam, zo heeft hoofdtrainer Wim Jonk donderdag officieel naar buiten gebracht. De dertigjarige middenvelder trainde sinds medio oktober mee met de club uit de Keuken Kampioen Divisie, maar een terugkeer van de voormalig speler van onder meer Feyenoord en AZ in Nederland zit er echter voorlopig niet in. Gesprekken over een verbintenis zijn op niets uitgelopen, zo klinkt het.

"Marko heeft voor zichzelf besloten om andere keuzes te maken daarin", zo verklaart Jonk donderdag in gesprek met NH Nieuws. "Dat is zijn goed recht natuurlijk. Tot het einde van deze maand mag hij hier gewoon mee blijven trainen en dan gaat hij zijn heil ergens anders zoeken. Zijn ambities liggen nog op een hoger niveau en dat respecteer ik." Vejinovic hoopt als transfervrije speler een mooie club in de Eredivisie of in het buitenland te vinden.

Jonk heeft nog wel geprobeerd om Vejinovic langer in Volendam te houden. "Hij had het er best moeilijk mee, maar ik snap ook dat het (bij Volendam tekenen, red.) een stap terug is in zijn beleving. Dat wij daar anders tegenaan kijken en andere mogelijkheden zien is ook helder. Maar het is toch het gevoel van de speler zelf. Het is jammer, want het was absoluut een versterking geweest", aldus de coach van de nummer vijf in de Keuken Kampioen Divisie.

Vejinovic kwam eerder in Nederland uit voor achtereenvolgens AZ, Heracles Almelo, Vitesse, Feyenoord en wederom AZ. Zijn laatste dienstverband was bij het Poolse Arka Gdynia. Na de degradatie uit de Ekstraklasa eerder dit jaar liet Vejinovic zijn tot 2022 lopende contract ontbinden. Sindsdien is de middenvelder op zoek naar een nieuwe werkgever.

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
3
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
4
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
26
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Sta plaats
 
3
19 november 2020 om 13:47
Goeie speler voor spel van Volendam en hij had ze naar een titelkandidaat kunnen tillen. Jammer dat hij het niet doet.
 
Wimme
 
15
19 november 2020 om 13:52
Mocht er een medewerker van Sparta zijn die vandaag Henk van Stee nog ziet, wil je dan aan hem vragen deze speler zsm vast te leggen voor in ieder geval een half jaar? Een prima voetballende cv of cm is geen overbodige luxe. Bedankt voor het doorgeven!
 
Sir. JBA
 
8
19 november 2020 om 14:11
Een team als Emmen, Ado, RKC of Sparta kunnen zo'n speler toch heel goed gebruiken of zie ik dat verkeerd? Slim van FC Volendam dat ze hem hebben laten meetrainen, en jammer voor hun dat hij daar niet wilt tekenen, maar bovengenoemde clubs zitten volgens mij echt te slapen !?
 
Bobiku29
 
3
19 november 2020 om 14:17
Een team als FC Groningen denk ik ook. Het blijft een goede voetballer. Beetje pech gehad, maar in Polen heeft hij het goed gedaan
 
jeron
 
0
19 november 2020 om 14:44
Wil iemand Lubbers of Lukkien even bellen!? Er doet zich zojuist een kans voor om een speler te halen met ervaring in de eredivisie die nog wel even mee kan! Tibling, Veijnovic, Chacon, Pena... Prima (Y)
 
juweel
 
1
19 november 2020 om 14:46
maar waarom gaat hij daar dan meetrainen? had hij dan niet ergens anders, wat hij wel bij zijn niveau vindt passen kunnen aankloppen? dit lijkt zo dus puur een geld kwestie van meneer
 
RUTGERRR
 
0
19 november 2020 om 14:54
Lijkt mij ook. Hij had ook kunnen aangeven tot de winterstop mee te spelen en zijn ogen open te houden voor een andere klus.
 
Bobiku29
 
5
19 november 2020 om 14:58
Waarom gelijk zo'n negatieve gedachte? Misschien heeft hij gewoon een goede connectie met iemand bij Volendam. Bovendien woont hij er relatief dichtbij. Dat hij zichzelf hoger inschat dan de KKD zou in mijn ogen terecht zijn, dus dan is het toch niet per se een geldkwestie?
 
KingBony
 
1
19 november 2020 om 20:02
Marko Veijnovic heeft sinds een jaar een heel mooi hoekhuis gekocht in de binnenstad van Alkmaar. Zijn vriendin bleef daar wonen in de tijd dat hij in Polen speelde. Nu wil hij hoogstwaarschijnlijk hier blijven wonen om hun kinderen op te laten groeien. Het huis is bijvoorbeeld in dezelfde straat als, en op loopafstand van, mijn oude school. Bij AZ had hij voor het Poolse avontuur al meegetraind dus ik denk dat hij daar nu niet meer mocht komen. Daardoor dat hij de dichtstbijzijnde andere Noord-Hollandse club Volendam gecontact had en hier meetrainde. Volendam zegt daar natuurlijk geen nee tegen want die konden hem goed gebruiken. Leek mij ook wel iets voor Veijnovic. Met hem was Voledam zeker een van de titelkandidaten geweest! P.s. Wesley Hoedt woont ook in Alkmaar met meerdere panden in de binnenstad. Ferrari's en Hummers van hem zijn vaak te vinden in zijn eigen parkeergarage onder een appartementencomplex aan de Bierkade naast de Spar
 
TJFaijer
 
2
19 november 2020 om 14:52
Zie hem graag terugkomen naar Heracles. Brengt voldoende rust, voetballend vermogen, en leiderschap mee, wel dingen die Heracles op dit moment kan gebruiken.
 
hafcahaas
 
0
19 november 2020 om 16:45
Dacht ik ook al aan. Kom maar terug naar Heracles! Mooi middenveld met Vejinovic, Vloet en Kiomourtzoglou
 
FeyCoev
 
0
19 november 2020 om 15:16
Lijkt me echt een versterking voor een hele trits aan clubs in de Eredivisie. Toch altijd bijzonder dat zo'n jongen dan niet aan een club komt.