Marokko voert gesprekken om grote naam te strikken als nieuwe bondscoach
Vrijdag, 6 mei 2022 om 20:03

Marokko wil met André Villas-Boas als bondscoach naar het WK in Qatar. Volgens media uit zowel Portugal als Marokko vinden er al gesprekken plaats tussen de nationale voetbalbond (FRMF) en de momenteel werkloze trainer. Het einde lijkt zodoende nabij voor Vahid Halilhodzic, die Marokko naar het WK loodste. Mede vanwege zijn problematische verhouding met Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui oriënteert de Marokkaanse bond zich op een vervanger.

Over de positie van Halilhodzic wordt al maandenlang gespeculeerd. Begin deze week voelde de Marokkaanse bond zich nog genoodzaakt om een statement te publiceren om te verklaren waarom Halilhodzic het land had verlaten. Er was slechts sprake van verlof en begin volgende week zou de bondscoach weer terugkeren in Marokko, zo luidde de boodschap. Volgens media in Portugal en Marokko staat Villas-Boas echter klaar om het roer over te nemen. Hij kan na Fernando Santos (Portugal) en Paulo Bento (Zuid-Korea) de derde Portugese bondscoach worden op het WK in Qatar. Marokko is ingedeeld in Groep F met België, Canada en Kroatië.

Villas-Boas is werkloos sinds hij in februari 2021 vertrok bij Olympique Marseille na een conflict over het transferbeleid van de club. Hij was daarvoor de trainer van onder meer FC Porto, Chelsea en Tottenham Hotspur, maar heeft geen ervaring als bondscoach. Zijn komst zou de deur opnieuw kunnen openen voor Mazraoui en Ziyech, die zich nu niet beschikbaar stellen voor de nationale ploeg van Marokko. Vorige maand zei Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, dat Ziyech en Mazraoui 'Marokkaanse spelers blijven'. "Er moeten nu beslissingen worden genomen om het nationale team in de best mogelijke positie neer te zetten", benadrukte Lekjaa toen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
3
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (77)

 
Vernon
 
19
6 mei 2022 om 22:19
Als ik het een beetje goed begrepen heb dan heeft die bondscoach met veel meer mensen ruzie. En probeert hij dat ook via de media uit te vechten. Met name dat laatste zou ik erg storend vinden, als ik fan van Marokko zou zijn. Dat ben ik niet, maar zo los je geen problemen op. Niet zo gek dus volgens mij, dat ze een ander zoeken.
 
Timmio
 
0
7 mei 2022 om 12:54
Daarnaast heeft hij hetzelfde probleem al 2x eerder gehad (vlak voor een WK ontslagen), waaronder bij Japan. Zo'n beetje het netste land van de wereld..
 
TheoBongonda8
 
30
6 mei 2022 om 20:52
Aantal weetjes waarom dit een succes kan worden : AVB zijn speelstijl is perfect voor Marokko, hij probeert goed voetbal te spelen maar wel achterin de focus te houden, 2 Portugezen zijn extreem populair in Marokko dus hij zal als een koning worden behandelt, 3 Zijn persoonlijkheid is geweldig een echte gentlemen die naar zijn spelers luistert en vaak goed ligt in de groep, 4 hij zal extreem hongerig zijn naar succes aangezien als hij een wereldtoernooi met Marokko neerzet hij naar voren zal worden geschoven als toekomstige bondscoach van Portugal, 5 Portugal en Marokko ligt naast mekaar hij kan met een bootje of 30 a 45 minuten vliegen al bij zen familie zijn! AVB + Marokko = ????????????????
 
Millonario
 
14
6 mei 2022 om 23:16
Die flapdrol heeft het toch voor mekaar gekregen om naar het wk te gaan zonder hen. Oh maar wacht, dat past waarschijnlijk niet goed in je verhaal neem ik aan?
 
tarikmirza
 
4
7 mei 2022 om 10:46
Welke flapdrol bedoel je Halilhodzic?? Man die 4 verschillende landen naar WK heeft gebracht. Zonder die zogenaamde superster is hem ook gelukt dus zeker een top coach maar daar weet je vast niks van.
 
STORING
 
61
6 mei 2022 om 20:10
Hilalhodzic ontslaan zou een schande zijn. Hij heeft zeer overtuigend Marokko naar het WK gebracht. Niet met alle grote namen maar hij heeft wel een team gesmeed dat goed georganiseerd staat. Die jongens verdienen het ook om naar het WK te gaan ten koste van de afwezigen. Marokko heeft helemaal niks aan dit paniekvoetbal. Halilhodzic heeft gewoon prima gepresteerd en die hoort te blijven zitten.
 
DRL80
 
19
6 mei 2022 om 20:14
Hier kan ik me ook in vinden. Lastig. Zowel coach als de spelers die plaats moeten maken voor Ziyech en Mazraoui hebben het WK verdiend. Aan de andere kant willen ze in een vrij lastige poule zo goed mogelijk presteren en ze redeneren dat ze dan deze twee spelers nodig hebben. Voor allebei valt wat te zeggen maar ik deel ergens wel je mening. Nee, ik sluit me bij je aan.
 
blaugrana11
 
82
6 mei 2022 om 20:22
Zeer overtuigend? Hadden een super nakkelijke poule en daarna tegen congo was het ook niet bepaald super overtuigend. En daarbij heeft ie ook ruzie met meerdere van ziin beste spelers. Ziyech,taarabt,harit en mazraoui
 
STORING
 
44
6 mei 2022 om 20:39
De WK kwalificatie maar 1 tegengoal gehad en 20 goals gemaakt. Buiten de wedstrijd tegen Congo. Dat is een puike prestatie ja. Het draait om resultaten en die behaalt hij. Zelfs met minder materiaal. Dat hij ruzie maakt is jammer maar kan ik verder weinig mee. Dat doet een Mourinho, Conte of Van Gaal ook maar die vinden altijd een job omdat ze resultaten halen. Net zoals Halilhodzic dat doet. En ik moet eerlijk zeggen. Ik kijk liever naar Marokko dat vecht als een eenheid en waarin je vrij onbekende gasten als Ounahi ziet uitblinken dan dat je straks onderuit gaat met grote namen en je daarna weer chaos in de tent hebt. Dan maar geen spelers met een groot ego of haantjesgedrag.
 
Vernon
 
5
6 mei 2022 om 22:21
Van Conte weet ik het niet maar bij Van Gaal en Mourinho kan ik me geen spelers herinneren die weigeren voor hun te spelen. Er is een verschil tussen af en toe even ruzie hebben en dan samen verder gaan, en compleet gebrouilleerd raken.
 
messino
 
12
6 mei 2022 om 22:42
Ik vind het Marokko onder bewind van Halilhodzic maar moeilijk om te bekijken. De resultaten zijn degelijk, dat moet hem absoluut nagegeven worden. Maar het is veelal met afbraakvoetbal. Dat houdt geen stand tegen echt grote voetballanden. Dan zie ik liever wat meer voetballende kwaliteiten in de ploeg die beslissend kunnen zijn in zulke wedstrijden. Het WK is geen Afrika Cup.
 
Douwe Dabbert
 
2
6 mei 2022 om 23:11
@Vernon, Christo Stoitsjkov is vertrokken omdat hij niet onder LvG wilde spelen.
 
kralla93
 
1
7 mei 2022 om 19:48
Praat geen onzin @blaugrana. Congo dr is voor marokko moeilijkste tegenstander. Altijd al geweest. Toen vahid van ghana won op afrika cup vonden ze ghana ook zwak. Nou ghana heeft nigeria verslagen en gaat naar het wk. vahid moet blijven! Heeft laatste 30 partijen 25 gewonnen en 4 gelijk en 1 verloren maar. En die ziyech moet normaal doen. Met renard had die ook ruzie. Ziyech mag wegblijven. Trouwens met taarabt en harit heeft die geen ruzie. Hij kiest voor betere spelers zoals ounahi en amallah.
 
ayCaramba
 
21
6 mei 2022 om 20:23
Absoluut, het zou echt schandalig zijn en bovendien is Villas Boas toch overal gefaald na Porto? Dit is een typische fout die landen buiten Europa maken, altijd maar zogenaamde grote namen aantrekken zolang ze manager zijn geweest bij een Europese topclub. Ga dan voor Wenger ofzo.
 
Poorvoor
 
7
6 mei 2022 om 20:25
Plotseling van coach veranderen levert zelden resultaten op, zeker als het om een goedlopend team draait dat samen voor de kwalificatie gevochten heeft. Dan krijg je alleen maar rancune als de nieuwe coach dingen gaat veranderen richting de coach zelf en de nieuwkomers.
 
Aqua1
 
21
6 mei 2022 om 20:39
Alleen maar omdat Ziyech en Mazraoui niet trots zijn om voor hun Land uit te komen wordt hij om die 2 blagen ontslagen, is wel onrechtvaardig. Die 2 gaan het teamspirit verpesten. Marokko is beter af zonder die 2. Halilhodzic heeft nog poging gedaan om Ziyech en Maz op te roepen, maar die zijn niet trots op hun Land.. Zie Oranje waar spelers als Depay wel trots zijn om voor Oranje uit te komen.
 
tjoepita
 
61
6 mei 2022 om 20:58
Een poging? Hij heeft geen contact met de spelers gehad en ze hebben via de media moeten vernemen dat ze weer in de voorselectie zitten. Het gaat hier om jongens die alles in de basis hebben gespeeld voor Marokko. Daarnaast heeft hij ze veelvuldig afgebrand in de media.Op z’n zachtst uitgedrukt is er gebrekkige communicatie
 
AhmedBetis
 
20
6 mei 2022 om 20:43
Marokko speelde alles thuis in de poule en in de tweede ronde tegen een zwakke Congo als tegenstander!
 
TheoBongonda8
 
61
6 mei 2022 om 20:58
Ik wil geen discussie starten maar Congo DR heeft beter materiaal dan Tsjechië! Mbemba, Luyindama, Wissa , Masuaku , Bakambu , Bongonda, Kayemb, Tisserand en Kebano onlangs gepromoveerd met Fulham. Ga jij maar tegen dit soort spelers even 2x winnen, zo makkelijk is dat niet als er wordt beweert!
 
blaugrana11
 
22
6 mei 2022 om 21:17
Hahahah kom op man. Je noemt gewoon wat gemiddelde spelers op. Drie kwart can dat rijtje kan er geen reet van. Daarnaast zijn die afrikaanse teams tactisch zo matig. Wat was die bakambu goed overigens laatst tegen feyenoord! En wat heeft tsjechie hier overigens mee te maken?
 
TheoBongonda8
 
11
6 mei 2022 om 21:20
Voor de azijnzeikers??, nee grapje ik bedoel ermee te zeggen dat in voetbal niks zeker is en je niet tegen Estland ofso hebt gespeeld, DRC heeft een aantal Premier League spelers en goede verdedigers van Porto , Gala , Fener en West Ham dus even winnen van DRC in 40 graden zo makkelijk gaat dat niet, bovendien is DRC ook een groot land met bijna 100 miljoen inwoners.
 
Allez Paris
 
14
6 mei 2022 om 21:55
Je laatste argument slaat natuurlijk nergens op. China en India hebben meer dan een miljard inwoners. Noem eens 1 fatsoenlijke voetballer uit China of India????.
 
blaugrana11
 
4
6 mei 2022 om 22:37
Haha masuaku een goede verdediger van west ham? Speelt bijna nooit man. Je kletst echt uit je nek theootje. Marokko presteert echt niet bijzonder goed met deze coach. Het leek ook echt nergens op tijdens de afrika cup en tegen de eerste serieuze tegenstander was het gelijk klaar. Ik gun marokko echt al het succes hoor, maar die trainer maakt me er toch een partij een puinhoop van zeg. En wat maakt het inwonersaantal uit voor het niveau overigens. Gaat om de voetbal infrastructuur, niet om de hoeveelheid inwoners. Er zijn 1 miljard chinezen en toch kennen die er helemaal niks vann.
 
TheoBongonda8
 
3
6 mei 2022 om 22:38
Men eerste argumenten hoor ik je niet over alleen omdat ik even een populatie benoem van Congo, dat laat zien dat je niks weet van Afrikaans voetbal, hoe groter een land hoe algemeen voller het stadion is en hoe sneller de scheids geïntimeerd raakt door de omstandigheden en voor de thuisploeg gaat fluiten bovendien begint in Afrika niet de wedstrijd op de dag van de wedstrijddag maar 1 maand vantevoren al worden spelers van de tegenpartij op een nare manier benadert.
 
Zinedin
 
1
7 mei 2022 om 19:15
Bond zou echt dom zijn als ze dit doen. Met nog een paar maanden voor het WK begint ga je een nieuwe trainer aanstellen. Dat zou typisch Marokko zijn. Impulsief en oren laten hangen naar wat geroep van mensen. Ze moeten echt lessen gaan volgen bij koning Mohammed VI. Die weet wat een langetermijnvisie en politiek inhouden.
 
 
1
7 mei 2022 om 19:58
Lang leve de koning. Wat een held is het ook. Ongelooflijk. Zonder Mohamed VI zou Marokko niet bestaan. Het beste aan zijn langetermijnsvisie vind ik nog dat hij Israel erkend heeft. Dat heeft het feestje compleet gemaakt. Israel en Marokko als broeders voor het leven. Geweldig, geen woorden voor.
 
Zinedin
 
0
9 mei 2022 om 08:02
Je springt ook meteen naar Israël. Je kijkt niet naar het conflict met Spanje, Duitsland en Algerije en hoe die is opgelost/aangepakt. Je kijkt niet hoe investeerders worden binnengehaald, megaprojecten worden opgestart en hoe het land ten opzichte van andere buurlanden lichtjaren vooruit loopt. Nee we gaan de media napraten en over Israël beginnen. Iets waar bijna geen één Marokkaan achter staat. Echter de realiteit is nu eenmaal dat Marokko betrekkingen met Israël geformaliseerd heeft in ruil voor erkenning van zijn Sahara. Zoals elk land ter wereld zijn eigen belangen nastreeft inclusief de Palestijnen (die ook betrekkingen hebben met Israël). Stop met Algerijnse propaganda te verspreiden.
 
DRL80
 
6
6 mei 2022 om 20:11
Ergens lullig voor de huidige bondscoach maar aan de andere kant heeft ie er zelf een hand in gehad. Het lag iig niet aan de resultaten maar aan z’n omgang met twee van de vedetten van het team.
 
Mantitty
 
13
6 mei 2022 om 20:16
Kom op zeg. Je vedettes zijn een vaker dan niet geblesseerde back en een bankzitter. Zonder heeft die coach het toch prima gedaan!
 
l4Barca
 
2
7 mei 2022 om 15:42
De vedette van Nederland is ook een bankzitter. En wat heeft die prima gedaan na al die tijd nog steeds geen basis 11 elke wedstrijd een andere strategie.
 
RealXIIImadrid
 
39
6 mei 2022 om 20:15
Spijtig dat je je oren laat hangen naar een wisselspeler van chelsea
 
tjoepita
 
29
6 mei 2022 om 20:55
Onzin. Mazraoui, Ziyech, Taarabt en Harit zijn stuk voor stuk topspelers voor Marokko. Het gaat hier om meer dan een speler. Halilhodzic is bij Ivoorkust ook al eens twee maanden voor het WK weggestuurd. Bij PSG, Trabzonspor, Algerije werd hij ook ontslagen. Bij Lille, Dinamo Zagreb, Japan stapte hij zelf op. Alleen bij Stade Rennes is het niet tot een ontslag gekomen. Je zou bijna denken dat het aan de trainer zelf zou liggen
 
Mantitty
 
19
6 mei 2022 om 20:15
Zonder die diva op het middenveld is het toch allemaal prima gegaan? Het is niet dat ze ineens hoge ogen gaan gooien mét Ziyech en Mazraoui..
 
remco_wzawzdb
 
18
6 mei 2022 om 20:19
Heel goed! Wegwezen met die huidige mafkees! En dan snel Nous en Ziyech er weer bij, Marokko wordt daarmee 100% beter dan nu
 
D.costa9CFC
 
7
6 mei 2022 om 20:31
Hoeveel wedstrijden spelen ze nog voor het WK? zullen niet meer zijn dan 6 of 8. Dat lijkt me veels te weinig om een nieuwe coach aan te stellen en dan weer zijn tactiek er in te krijgen.
 
Bongiorno
 
5
6 mei 2022 om 20:31
Ik stond niet eens bij Villas-Boas stil. Had Ajax maar een lijntje uitgegooid, echt een trainer die wat goed te maken heeft en kan uitblinken op dit niveau.
 
marieke90
 
15
6 mei 2022 om 20:44
Ziyech is machtiger dan ik dacht in Marokko,Marokkaanse voetbalbond dacht ziyech af te bluffen totdat hij en mazraoui een post hadden uitgebracht dat ze hoe dan ook niet onder de huidige bondscoach uit zouden komen,Marokkaanse bond ging er vanuit dat ziyech sorry zou zeggen,maar dan kennen ze ziyech's trots niet,hij zegt tegen niemand sorry....geweldige voetballer en een zeer sterke karakter!
 
Vernon
 
7
6 mei 2022 om 22:25
Het gaat niet alleen om Ziyech, er zijn meer spelers waar deze coach een conflict mee heeft.
 
marieke90
 
2
6 mei 2022 om 23:26
Maar toch draait het vooral om ziyech bij het Marokkaanse publiek,zijn naam wordt gescandeerd en niet van die andere jongens die ook niet worden opgeroepen
 
Alkaline
 
0
9 mei 2022 om 06:20
Je vergeet dat Marokko nog andere sterren heeft zoals Hakimi, Harit, Taarabt, Barkok etc
 
Sondela
 
6
6 mei 2022 om 20:46
De trainer ontslaan die ervoor gezorgd heeft dat je kan deelnemen op het WK voor twee spelers! Te triest voor woorden.
 
panenka100
 
6
6 mei 2022 om 23:32
4 spelers
 
DwightVBbc
 
11
6 mei 2022 om 20:56
Gelijk doen en Adil Ramzi als assistent
 
Adam2041
 
10
6 mei 2022 om 21:00
Aan iedereen die verbaasd reageert: Ja, Marokko heeft zich geplaats voor het WK. Nee, dit is geen prestatie. Het spel is dramatisch, er heeft in 2,5 jaar tijd niet EEN keer twee keer dezelfde team achtereenvolgend op het veld gestaan. Marokko speelde tegen de zwakste landen in Afrika en dan ook nog alle wedstrijden in Marokko. Dus nee, het is niet vanwege Ziyech, het is gewoon een ontzettend ongelukkig huwelijk. Eenieder die dat niet ziet, heeft geen verstand van voetbal.
 
rmossing
 
3
6 mei 2022 om 21:19
Deze coach heeft conform de doelstelling geleverd. Echter is de nieuwe doelstelling zo hoog mogelijk eindigen op het WK en daar heb je de beste spelers voor nodig. Deze coach heeft dat voor iig 2 vd betere spelers van dit elftal verpest en dus heb je een nieuwe coach nodig om aan de nieuwe doelstelling te voldoen.
 
Nederturk
 
8
6 mei 2022 om 21:20
Zo zonde, zo komt Marokko nooit vooruit. Het moet echt eens kappen met dat gegeil op grote namen. Iets wat het Turkse voetbal ook een handje van heeft. Ja het spel is slecht, maar mensen moeten beseffen dat Marokko geen Brazilie is. Tot een paar jaar geleden greep Marokko overal naast en Vahid heeft daar met resultaten verandering in gebracht. Dit kan alleen maar slecht aflopen. Alsof het met Ziyech en Mazraoui veel beter ging, Ziyech was onzichtbaar op het WK. En dankzij Hakimi mis je Maz toch niet. Dom dom dom.
 
TheoBongonda8
 
22
6 mei 2022 om 21:23
Marokko komt juist vooruit tussen 1998 en 2017 geen WK gespeeld en nu in 2018 en 2022 weer een WK dus 2x oprij geplaatst voor een WK, Turkije is bijna 30 jaar of meer ik weet het niet precies niet naar een WK gegaan dus Turkije heeft een ander probleem, Marokko heeft amper grote namen gehad als bondscoach of jij moet Renard en Gerets toptrainers vinden en ik wil je niet vuren ofso maar Ziyech + Nous zouden bij Turkije de 2 beste spelers zijn een Chelsea + toekomstige Bayern München speler ga jij ze maar thuis laten.
 
Nederturk
 
13
6 mei 2022 om 21:55
? Waarom zo agressief? Ik zeg juist dat Marokko vooruit is gekomen onder Vahid. Lezen is moeilijk tegenwoordig ??
 
PSG.21
 
0
7 mei 2022 om 07:32
Zou wat zijn als hij het stokje kan overnemen , iemand met een hoop ervaring beter dan die schurk die alleen maar voor onrust zorgt. Een team zo laten spelen op een wk weetje gewoon dat je 9/10 kansloos bent dus moet er ook wat aan de spelersgroep gedaan worden aanloop naar het wk, wat mij betreft is het niet alleen de trainer maak ook de spelers groep mag ook hard aangepakt worden en spelers alleen selecteren die bij hun clubs veel minuten maken het liefst een hele wedstrijd en daaruit een beeld te schetsten hoe een team etc er uit komt te zien
 
lord
 
0
7 mei 2022 om 09:14
Maar wat wil de vaste kern van spelers bij Marokko? Die zijn een team dat zonder Zyech en Mazraoui het wk heeft gehaald. Met een nieuwe trainer zal je zien dat deze 2 spelers er weer bijkomen. Ik kan mij voorstellen dat de vaste kern daar niet op zit te wachten.
 
Canniggia
 
3
7 mei 2022 om 10:56
"Maar wat wil de vaste kern van spelers bij Marokko?" Geloof me, die juichen zelf toe. Een koekenbakker uit de Marokkaanse competitie of twee spelers die Champignons League ervaringen hebben. Vergeet niet dat Hakim onder deze coach lange tijd ook aanvoerder is geworden. Over vaste kern gesproken.
 
Alkaline
 
0
8 mei 2022 om 08:05
Iedereen die begint met het zeggen van doorgaan met de huidige bondscoach is niet goed bij zijn hoofd wie roept er nu geen topspelers zoals Harit, Taarabt, Ziyech, Mazraoui etc er lopen heel veel goeie Marokkaanse spelers rond die goed zijn maar niet eens worden opgeroepen die pipo Vahid wordt 15 mei 70 jaar oud wat moet Marokko met zo een arrogante oude man die alleen maar aan zichzelf denkt hij denkt straks dat ie de koning van Marokko is en bepaald straks ook de regels… Al die wedstrijden wat Marokko heeft gespeeld in de wk kwalificatie waren thuis wedstrijden en uit tegen Congo hebben ze bijna verloren ze hadden geluk dat ze daar maar 1-1 hebben gespeeld en dat Congo hun kansen niet af hebben gemaakt en de thuiswedstrijden hebben ze puur gewonnen door de supporters Marokko in eigen land is bijna onverslaanbaar. Spel van Marokko is niet om aan te zien onder deze huidige bondscoach. Met Herve Renard destijds toen hij bondscoach was van Marokko dat was pas voetbal Marokko had een mooie wk gespeeld veel kansen maar jammer genoeg veel pech alles zat tegen vooral de var verkeerde beslissingen etc, ik denk dat Marokko hem als bondscoach moet aanstellen Villa-boa en misschien nog doorgaan tot de Afrika Cup wat al in de zomer wordt gespeeld vlak na het wk en dan een jong iemand zoeken die wat zelf heeft meegedaan in het Marokkaanse elftal zoals Benatia hij is bezig met de papieren om trainer te worden en dan een Kharja als assistent en dan helemaal fris beginnen met een vaste team veel oefenwedstrijden spelen dat het team goed op in elkaar is gespeeld en niet zoals nu elke keer andere opstelling met andere namen etc