Mathieu laat contract bij Barça verscheuren en wordt ploeggenoot van Dost
Vrijdag, 7 juli 2017 om 15:34

Barcelona heeft besloten om het contract van Jéremy Mathieu per direct te ontbinden, zo meldt de club via officiële kanalen. De Franse verdediger heeft niet lang zonder club gezeten, want hij heeft direct een tweejarig contract getekend bij Sporting Portugal. Mathieu was al op proef bij de club van Bas Dost.

Mathieu had bij Barcelona nog een contract tot 2018, maar kwam nauwelijks in actie. Afgelopen seizoen kwam hij slechts zestien keer in actie voor Barça, maar zijn salaris bleef zwaar op de begroting drukken. De Fransman verdiende naar verluidt 2,4 miljoen euro per jaar, waardoor Barcelona besloten heeft om zijn contract te ontbinden.

Sporting heeft hem vervolgens direct vastgelegd. Mathieu heeft in Lissabon een contract tot 2019 ondertekend. Sporting heeft een afkoopsom van zestig miljoen euro in zijn verbintenis opgenomen, zo maakt de club via officiële kanalen bekend. Barcelona telde in 2014 twintig miljoen euro neer om de verdediger los te weken bij Valencia, maar een vaste waarde werd hij nooit in Camp Nou. Eerder droeg Mathieu het shirt van Toulouse en FC Sochaux.

Meer nieuws
   
19:15
19:15
Zorgen om Matthijs de Ligt, die al strompelend de Allianz Arena verlaat
1
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
59
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
Guaporta
 
13
7 juli 2017 om 15:39
Waarom laat je Jeremy Mathieu eerst een week meetrainen met Sporting voordat je uiteindelijk toch zijn contract gaat ontbinden? Dat heeft totaal geen toegevoegde waarde voor de club. Moet je je eens voorstellen dat hij geblesseerd was geraakt in die proefperiode, dan zat je helemaal met de gebakken peren. Compleet lachwekkend. Was er serieus geen enkele club die bereid was om een paar miljoen euro voor hem neer te tellen? Dat kan ik me niet voorstellen. Ondanks dat hij niet altijd op waarde wordt geschat door de gemiddelde voetbalfan was hij voor Barcelona nog altijd een degelijke centrale verdediger. Maar goed, dit maakt de weg vrij voor Marlon Santos om gepromoveerd te worden naar het eerste elftal. Ben echt onder de indruk van de Braziliaan! Verder lijkt de optie van negen miljoen euro op Yerry Mina geactiveerd te worden, al is nog niet bekend of dat in januari 2018 of pas de zomer daarna zal gebeuren. Lijkt me een goede aankoop trouwens. Een Colombiaans international die nu ook in de belangstelling van Engelse clubs staat (die lijken 22 miljoen euro te willen betalen). De interesse in Hector Bellerin lijkt serieus te zijn en Arsenal lijkt een openingsbod van dertig miljoen euro te kunnen verwachten. Een relatief laag openingsbod, maar hoog genoeg om de onderhandelingen (hopelijk) te openen. De speler zelf lijkt wel oren te hebben naar een overstap, het is even afwachten of de clubs tot overeenstemming kunnen komen. Verder denk ik dat de saga rond Marco Verratti nog wel even zal duren. Verder lijkt de interesse in Dani Ceballos serieus te zijn (wat ik overigens beschamend vind) en de speler zelf lijkt minder dicht bij een overstap naar Madrid te zijn.
 
ForzaRCGenk1
 
2
7 juli 2017 om 15:45
@guaporta Yerry Mina zou mogelijks deze zomer al getransfereerd kunnen worden, alles hangt af van of Palmeiras uitgeschakeld wordt in de Copa Libertadores. Ze hebben de heen wedstrijd van de 1/8ste finale tegen Barcelona de Baranquillas (toevallig!) verloren met 1-0. Indien ze uitgeschakeld worden mag Mina deze zomer al vertrekken. Barcelona heeft onderling afgesproken met Palmeiras dat ze aankoopoptie niet gaan lichten tot dat ze uitgeschakeld zijn(of het tornooi ten einde loopt). Waarom vind je de interesse in Ceballos beschamend?
 
Guaporta
 
3
7 juli 2017 om 16:11
Kijk, dat wist ik niet. Ben benieuwd of Palmeiras dat resultaat nog recht kan zetten, anders verliezen ze namelijk een belangrijke kracht centraal achterin! Ben benieuwd hoe de verdediging er na dit seizoen uit gaat zien. Pique, Umtiti en Mascherano zijn zekerheden, Thomas Vermaelen en Marlon Santos lijken een kans te krijgen in de voorbereiding. Yerry Mina lijkt me een handige vervanger voor Thomas Vermaelen, al blijft de Belg wanneer hij fit is wel een prettige speler om erbij te hebben. Na de uitlatingen van Ceballos over Catalonië via social media zou het hypocriet zijn om hem nu vast te leggen. Dit bestuur wees een jeugdspeler af wegens zijn politieke voorkeur, waarom zou je plots je normen en waarden opzij zetten om een bovengemiddeld talent vast te leggen? Goede speler, maar heb liever spelers bij de club spelen die de normen en waarden van de club respecteren.
 
Airbags
 
0
7 juli 2017 om 16:15
Zowat ik heb begrepen heeft hij vergelijkbare dingen gezegd over Baskenland en lijkt hij vooral voor een verenigd Spanje te zijn. Overigens zijn er ook genoeg tweets (die volgens mij inmiddels verwijderd zijn) waarin hij Real Madrid op de hak neemt en zijn bewondering voor Messi en Guardiola uitspreekt.
 
Guaporta
 
1
7 juli 2017 om 16:26
Klopt. Die jongen schijnt fan te zijn van Barcelona, maar tegelijkertijd zich fel uit te spreken tegen Baskische en Catalaanse roots. Maar wat ik niet begrijp is waarom je hem zou prefereren boven de spelers die je al in je selectie hebt. Waarom kies je voor een karakter als Ceballos terwijl de jongens die zich wel kunnen gedragen dan plots aan de kant worden gezet. Nee, geef mij maar Rafinha, Sergi Roberto, Denis Suarez en Carles Alena. Dat geeft ook een beter signaal af naar de jongens die nu in La Masia zitten.
 
Airbags
 
1
7 juli 2017 om 17:04
Oh ja, dat zeker. Maar als ze dan toch liever voor een speler van buitenaf gaan, liever een talentvolle Spanjaard van 15 miljoen dan een Paulinho, Lucas Lima of zelfs Verratti. Die eerste twee vind ik qua kwaliteit niet bij Barcelona passen, en die laatste vind ik veel te duur. Edit: ik lees overigens net dat Mathieu een deel van de transfersom die nodig was om hem van Valencia naar Barcelona te krijgen uit eigen zak heeft betaald. In dat geval vind ik het wel netjes van de club dat hij gratis mag vertrekken.
 
ConchaEspina
 
0
7 juli 2017 om 15:50
Waarom vind je de interesse van Barcelona in Ceballos beschamend? Buiten het feit dat het niet een super prof zou zijn en wat maniertjes zou hebben, is het toch een kwaliteitsinjectie voor het middenveld van Barcelona. Als ze een bredere selectie willen, is Ceballos toch een uitstekende optie? En daarbij nog eens voor een relatief laag bedrag (15 miljoen) Verder denk ik dat het openingsbod van 30 miljoen euro nogal heel optimistisch is voor Bellerin. Ik denk dat hij Arsenal zeker niet verlaat voor minder dan 50 gezien de huidige markt. Dan is de helft (ongeveer) bieden volgens mij niet hoog genoeg om te beginnen onderhandelen.
 
Guaporta
 
4
7 juli 2017 om 16:19
Het is niet lang geleden dat de club het contract van aankoop Sergi Guardiola ontbond vanwege ongepaste tweets over de Catalaanse achtergrond van de club. Deze achtergrond is de basis waarop de club is gebouwd, de jeugdspelers worden onderwezen met de Catalaanse cultuur, normen en waarden. Dani Ceballos heeft zich in het verleden beschamend uitgelaten over Catalonië en Baskenland. Via Twitter laat hij zich uit als Spaans nationalist en gaat erg ver in zijn uitspraken. Barcelona heeft een ontzettend brede selectie als het gaat om de posities op het middenveld. Ivan Rakitic, Sergi Roberto, Rafinha, Denis Suarez, Sergi Busquets, Sergi Samper, Andre Gomes, Andres Iniesta en jeugdspeler Carles Alena kunnen allemaal uit de voeten op het middenveld. Waarom zou je een karakter als Ceballos prefereren boven jongens als Sergi Roberto, Denis Suarez, Rafinha of Carles Alena? Nee, doe mij dan maar een topaankoop als Verratti (mits hij haalbaar is). Wat betreft de onderhandelingen over Bellerin, we vergeten al snel dat hij een ontzettend matig seizoen achter de rug heeft bij Arsenal. Wil niet weer een discussie over de hoogte van transfersommen ontketenen, maar 30 miljoen euro lijkt me een prima openingsbod. Uiteindelijk zal je wel uitkomen op 40 a 45 miljoen euro (als Arsenal hem al wil laten gaan). En dat vind ik een belachelijke transfersom voor een speler die zo matig speelde afgelopen seizoen.
 
TudoPassa
 
3
7 juli 2017 om 15:41
Lees vaak veel te negatieve onzin over deze man. Echter vond ik hem zeker niet zo slecht als sommigen beweren. Heeft een aantal belangrijke doelpunten gemaakt zoals tegen Real Madrid en Celta de Vigo en deed het vrij goed centraal achterin. Luis Enrique misbruikte hem op linksachter, daar schoot hij weldegelijk tekort voor een plekje bij Barca. Echter was hij als centrale verdediger weldegelijk nuttig. Veel succes bij Sporting Jeremy!
 
Millonario
 
4
7 juli 2017 om 15:51
Twee doelpunten opsommen is ronduit belachelijk, dat zijn geen argumenten. Hij speelde bij Valencia bijna altijd linksback, toen had ie nog iets of wat van snelheid. Maar het is duidelijk dat deze speler niks te zoeken had bij een club als Barca, en het is een grote opluchting dat ie eindelijk weg is.
 
TudoPassa
 
1
7 juli 2017 om 16:34
Mathieu heeft heus wel goeie wedstrijden gespeeld centraal achterin. Bij Valencia speelde hij zijn laatste seizoenen centraal achterin.
 
Millonario
 
0
7 juli 2017 om 17:27
Een flutspeler, deed pijn aan de ogen. Maar goed, dat is jouw recht als jij dat goed genoeg vond.
 
Benjamin89
 
0
7 juli 2017 om 15:54
@guaporta Hahah meen je dat nou echt? Een openingsbod van 30 mil op Bellerin? Ze zijn bij Barca echt de kwijt. De onderhandelingen gaan pas van start als er een bod van 50 mil komt.
 
maestro1011
 
1
7 juli 2017 om 15:56
Hij zegt toch dat het gaat oplopen
 
Floyd A.
 
1
7 juli 2017 om 16:37
Het doel van een openingsbod is om laag te beginnen en uiteindelijk rons het gewenste bedrag uit te komen. Stel Barcelona wil 50 miljoen neerleggen, is het dom om een eerste bod van dat bedrag te maken. Zo werkt dat bij elke zakelijke transactie; de koper zet laag in, de verkoper hoog en uiteindelijk kom je ergens in het midden uit.
 
Benjamin89
 
0
7 juli 2017 om 16:39
Dan alsnog is t compleet belachelijk om in de huidige markt met zo'n openingsbod aan te komen voor Bellerin. Het kan ook contraproductief werken, daar waar Arsenal zo'n bod als een teken van arrogantie ziet en niet wenst on verder te onderhandelen.
 
barca_001
 
0
7 juli 2017 om 16:53
Ja maar dat is barca altijd van die lage bodjes proberen omdat ze niet de hoofdprijs willen betalen overigens zie ik bellerin niet komen en ik zou liever semedo zien
 
Millonario
 
2
7 juli 2017 om 17:26
Zo begin je onderhandelingen, als je iets kent van zaken doen. Dit is niet tweedehands.be he
 
Leicester
 
0
7 juli 2017 om 16:55
Die krijgt lekker zijn Barca contract vol uitbetaald en gaat nu bij Sporting ballen. Een ding snap ik niet: je gaat zo'n veteraan toch niet voor twee jaar vastleggen? Zowel Barca als.Sporting zullen ongetwijfeld jong talent voor die positie hebben? Knap staaltje van die zakenwaarnemer. Had deze man nooit een contract.gegeven