Matthijs de Ligt spreekt van 'zware klap': 'Dit is heel moeilijk voor ons'
Woensdag, 10 maart 2021 om 08:40

Het likken van de wonden is begonnen voor Juventus. De ploeg van trainer Andrea Pirlo werd dinsdagavond voor de derde keer vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League. Na Ajax in 2019 en Olympique Lyon in 2020 was het nu FC Porto dat Juventus de baas was. Na een 2-1 uitnederlaag was op eigen veld een 3-2 overwinning na verlenging niet genoeg voor een plek in de kwartinales. Matthijs de Ligt kan amper geloven dat hij er met zijn ploeg niet in slaagde om de tien man van Porto binnen negentig minuten op de pijnbank te leggen.

Juventus begon slap aan het treffen in de achtste finale en werd in het eerste half uur overlopen door de nummer drie van de Portugese Primeira Liga. "Dit is een heel zware klap", reageerde een zichtbaar teleurgestelde De Ligt na afloop van de uitschakeling tegenover Sky Italia. "Als je zolang tegen tien man speelt, doet het pijn als je er op deze wijze uitvliegt." Juventus kwam op een 0-1 achterstand na ruim een kwartier spelen, maar rechtte in de tweede helft, mede dankzij een rode kaart van Mehdi Taremi, de rug en kwam terug tot 2-1.

In de verlenging ging het vervolgens alsnog mis, toen wederom Sérgio Oliveira zijn ploeg uit een dood spelmoment op sleeptouw nam. Diezelfde Oliveira zette Porto in de eerste helft al op voorsprong vanaf de stip na een overtreding van Merih Demiral op Taremi. "Natuurlijk gaat deze wedstrijd invloed hebben op dit seizoen", gaat De Ligt verder. "We willen er staan in de Champions League, maar nu zijn we al in maart uitgeschakeld. Dit is heel moeilijk voor ons. We begonnen niet slecht, maar we begonnen te laat met voetballen."

De Ligt zou vanwege een blessure aanvankelijk niet bij de wedstrijdselectie zitten, maar werd door Pirlo kort voor het duel alsnog bij de ploeg gehaald. De verdediger kwam na 75 minuten spelen binnen de lijnen voor Leonardo Bonucci en fungeerde in de slotfase zelfs nog even als extra spits. Juventus wist na de 2-2 van Oliveira de wedstrijd nog wel naar zich toe te trekken via Adrien Rabiot, maar had na de 2-1 uit de heenwedstrijd niet voldoende aan een 3-2 overwinning.

De uitschakeling is de volgende klap in een toch al tegenvallend seizoen voor de regerend landskampioen. In de Serie A heeft Juventus een achterstand van tien punten op koploper Internazionale en lijkt er een einde te komen aan een reeks van negen landstitels op rij. Juventus speelt op 19 mei nog wel de finale van de Coppa Italia tegen Atalanta.

Meer nieuws
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
2
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
6
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
57
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
10
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
CMG-
 
26
10 maart 2021 om 09:16
‘ wij begonnen te laat met voetballen ‘ sorry ik dacht dat Real Madrid slecht voetbalde maar Juventus voetbalt totaal niet meer. Hoe slecht waren zij wel niet..
 
koeral
 
10
10 maart 2021 om 09:56
Vooral de eerste wedstrijd tegen Porto was echt van een verschrikkelijk niveau (gisteren ook hoor). Door de as wordt er al helemaal geen aanval opgezet. Het enige gevaar komt door voorzetten vanaf de zijkanten. Er zit totaal geen voetbal in en het lijkt helemaal nergens op. Er missen echt creatieve spelers. Ook loopt er gewoon pure middelmaat rond met spelers als Morata, Rabiot en Ramsey. Juventus moet in de zomer echt op zoek naar kwalitatieve spelers i.p.v. transfervrije spelers die weinig tot niks toevoegen. Topclub onwaardig ook om 3x achter elkaar in de CL eruit te vliegen tegen respectievelijk Ajax, Lyon en nu Porto.
 
olesmit
 
1
10 maart 2021 om 14:22
Als Cuadrado je beste man is, weet je wel hoe erg het gesteld is...
 
Bartofzoo
 
17
10 maart 2021 om 09:18
“We begonnen niet slecht, maar we begonnen te laat met voetballen." Wat noemen ze voetballen in Turijn, 60 voorzetten erin gooien en hopen dat iemand er tegen aankomt? Dit Juve speelt zonder idee, er zit amper voetbal in en Ronaldo moet ook lekker in de 16 blijven en hopen op zijn moment ipv meedoen aan het spel buiten de 16. En dit middenveld kan echt niet, 0,0 creativiteit en middenveld.
 
Jeroen-AMF
 
54
10 maart 2021 om 09:37
Wel grappig dat de Jong en de Ligt straks met hun nieuwe clubs nog niet zover in de CL zijn gekomen als destijds met Ajax.
 
InkeMontana
 
44
10 maart 2021 om 09:46
Klinkt gek, maar dat Ajax team was ook gewoon beter dan de teams waar ze nu mee moeten spelen. Hadden ze natuurlijk zelf met zijn 2en een groot aandeel in, maar dat team stond echt een stuk stabieler en was qua positiespel echt superieur t.o.v. waar ze het nu mee moeten doen.
 
Jeroen-AMF
 
6
10 maart 2021 om 09:51
Ja klopt, voor Ajax was het natuurlijk ook uitzonderlijk dat jaar. Toch zou je zeggen dat Barca en Juve op papier een veel beter team hebben dan Ajax destijds.
 
TILBURG013
 
15
10 maart 2021 om 10:20
Vind je? Dit team van Juventus staat vol met middelmaat. Ze hebben bijvoorbeeld geen enkele middenvelder lopen die in de buurt komt van de Jong. Die Demiral is zo overschat, die kan er helemaal niks van.. Blind is misschien ook geen absolute topper maar die heeft 100x het spelinzicht en intelligentie van Demiral. Voorin vind ik Chiesa wel echt een hele goede speler.. Morata vind ik ook maar niks. Te inconsistent..
 
SpeedyAFC
 
3
10 maart 2021 om 10:56
@Jeroen-AMF En dat is dus niet zo. Die beide ploegen hebben zwakke plekken. Juve mist goede aanvallers, Barca mist goede verdedigers. Die beide problemen komen in de CL aan het licht.
 
JuveAmor1897
 
7
10 maart 2021 om 11:07
Juve mist goede middenvelders, ja. Daar zit imo het grootste probleem.
 
Donderdon
 
1
10 maart 2021 om 11:33
Helemaal mee eens Juveamor, Juve mist de aanvoer naar de aanval anders dan voorzetten via de zijkanten.
 
Ajax/barca2014
 
0
10 maart 2021 om 12:07
Een beter team zou ik niet durven te zeggen, maar wel een veel bredere kern. Laten we eerlijk zijn. Ajax heeft onwijs veel geluk gehad dat ze niet door een blessuregolf werden geteisterd in die hele CL campagne. Het jaar erna had het team namelijk ook de potentie om er een leuk CL seizoen van te maken. Helaas gooiden al die blessures roet in het eten. Barca, Liverpool en Man City hadden dat seizoen trouwens wel een beter team. Ik had het nog maar moeten zien of Ajax Liverpool in die finale zou hebben verslagen.
 
salaaf
 
0
10 maart 2021 om 13:07
dan is het toch jammer dat ze voor geld naar mindere teams gaan.
 
MessiBazoer
 
8
10 maart 2021 om 09:37
Zou De Ligt wel eens in de PL willen zien. Bij Juve moet er gewoon de bezem doorheen. Eigenlijk zou de verkoop van Ronaldo gewoon logisch zijn, maar dat doe je niet zomaar, en wie wil dat salaris wel betalen voor een 36-jarige?
 
DeSteek77
 
11
10 maart 2021 om 10:01
Het viel me op dat Juve een ontzettend apathisch middenveld heeft, zonder enige vorm van creativiteit. Echt opvallend voor zo'n grootmacht.
 
koeral
 
7
10 maart 2021 om 10:05
Er zit inderdaad totaal geen voetbal in met spelers als Rabiot en Ramsey. Pure middelmaat. Door de as werd helemaal niets gecreeerd. Het enige waar Juventus gevaarlijk werd waren voorzetten vanaf de zijkant, wat Cuardrado wel goed deed. Saai en slap team dat Juventus.
 
djdiondj
 
2
10 maart 2021 om 10:40
Dat is al een jaar of 3 het geval bij Juventus. Iedere fatsoenlijke tegenstander wint van dit Juventus
 
DeSteek77
 
3
10 maart 2021 om 10:36
Ja precies, de meeste dreiging kwam van de voorzetten van Cuadrado.
 
EnriqueD
 
8
10 maart 2021 om 11:07
Zo'n Ramsey en Rabiot zijn eigenlijk gewoon CL-versies van Diemers. Je hebt er werkelijk waar helemaal niks aan. Ze zorgen ervoor dat je met 11 man op het veld staat en dat ze af en toe een bal overspelen. Verder helemaal niks. De Ligt moet lekker Ramos op gaan volgen, dat lijkt nu onvermijdelijk.
 
Donderdon
 
0
10 maart 2021 om 11:36
Ik denk als vdijk straks terug is bij Liverpool dat ook een optie zou zijn. Ik denk dat de Ligt graag naast hem zou spelen. Ze hebben alleen wel nog een speler als Gomez, weet niet of ze die zo makkelijk vervangen.
 
Futures
 
1
10 maart 2021 om 12:12
Jammer dat je bij Juventus zit, sportief en voetballend gezien had je beter kunnen blijven in Amsterdam. Juventus speelt zonder plan en het is gewoon voetballend echt bedroevend. Porto verdient door.
 
WQSMilan
 
0
10 maart 2021 om 18:27
Financieel niet ??
 
Jackieboy10
 
0
10 maart 2021 om 15:41
Tja, je kunt zeggen wat je wil, maar dit Juventus is simpelweg niet goed genoeg. De selectie is totaal niet in balans en op te veel belangrijke posities heb je te weinig bepalende spelers. Dan kun je een resultaat als dit verwachten. Morata is een vreemde spits, die uiteindelijk gewoonweg niet goed genoeg is. De kansen die hij gisteren weer mistte, zijn typerend voor Morata. Cuadrado is een mislukte winger die als back is geposteerd. Arthur is een simpele middenvelder. Ramsey idem. Alex Sandro is qua niveau compleet weggezakt. Bernardeschi heeft talent, maar het komt er simpelweg niet uit. Danilo is een matige back (hele slechte ruildeal ook als je Cancelo voor hemt ruilt..). Rabiot is niets bijzonders en Betancur vind ik persoonlijk ook niets bijzonders. Ronaldo is wereldtop, maar is nu op een leeftijd dat hij wel echt in de 16 moet zijn om dat te tonen. Dybala is heel goed, maar vaak geblesseerd en dus lastig om op te bouwen. De Ligt is een wereldtop talent. Chiellini blijft een topverdediger, maar zal toch een keer met pensioen gaan. Szczesny is een goede keeper. Bonucci vind ik persoonlijk geen topverdediger, maar met een goede partner naast hem voldoende (al is hij ook al 33). En Chiesa is aanvallend een groot talent die het steeds meer laat zien. En Demiral heeft potentie, maar is ook erg druistig. Maar dat is het dan ook zo'n beetje met Juventus. Daarmee redt je het in de CL simpelweg niet.