Mauro Júnior: 'Ik zou het een eer vinden, maar ben nu met PSV bezig'
Zaterdag, 30 april 2022 om 08:41

Mauro Júnior is dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde in de verdediging van bekerwinnaar PSV. De veelzijdige vleugelverdediger is gelukkig met zijn rol in Eindhoven en denkt dan ook niet aan een voortijdig vertrek uit het Philips Stadion. De eindzege in de TOTO KNVB Beker smaakt naar meer voor de 22-jarige verdediger die tot medio 2025 vastligt bij PSV.

"Ik wil me als back verder ontwikkelen en met PSV nog meer prijzen winnen", benadrukt Mauro in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. Of de Braziliaanse nationale ploeg op termijn in beeld komt kan de PSV'er nu nog niet zeggen. "Ik zou het een eer vinden, maar ben nu met PSV bezig en we zien later wel of er iets bij komt. Als alles meezit, krijg ik in juni of juli ook een Nederlands paspoort, omdat ik hier dan al vijf jaar ben. Dat is voor later. Eerst wil ik uitbouwen wat ik nu aan het doen ben", aldus de speler met drie jeugdinterlands voor Brazilië achter zijn naam.

Normaal gesproken meldt Mauro zich na de zomerstop weer bij PSV, dat dan onder leiding staat van Ruud van Nistelrooij. "Waar ik volgend seizoen speel? Ik heb hier nog een lang contract en ben heel gelukkig. Gebeurt er niks geks, dan ben ik gewoon hier. Ik blijf blij met elke minuut dat ik het shirt van PSV mag dragen. Het is de club waar ik groot ben geworden en dat ik hier een prijs mocht winnen, is iets waar ik al van droomde toen ik als kleine jongen in Nederland kwam", aldus de rechtsback, die naar eigen zeggen veel te danken heeft aan de vertrekkende Roger Schmidt.

"Voor Roger zijn alle spelers even belangrijk en dat vind ik een mooi uitgangspunt", vervolgt de dankbare PSV-verdediger. "Ik heb veel aan hem te denken en heb ook gezien dat andere spelers hun kansen kregen en grepen, omdat voor Roger dus niet alleen de eerste elf spelers tellen." Mauro is met PSV in voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat Willem II van zondagmiddag.

Meer nieuws
   
18:55
18:55
Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze
0
   
18:42
18:42
Miljoenenstrop voor PSV: huurling blijft steken op 246 minuten
3
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
51
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
10
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
mattijs
 
26
30 april 2022 om 08:47
Geweldige mentaliteit, betrouwbaar staat er altijd. Heeft zich enorm ontwikkeld en op momenten dat het nodig staat hij vaak op. Zie hem graag nog twee jaar bij PSV en dan kijken waar hij staat.
 
Noano
 
12
30 april 2022 om 08:47
Als RB vind ik Mauro persoonlijk beter dan als LB op de RB komt er meer gevaar van hem. verder niet verwacht dat Mauro zich zo zou ontwikkelen, denk dat hij nog niet op zijn top zi qua Niveau waar die naartoe kan.
 
TVL11
 
8
30 april 2022 om 10:11
Op rechts zijn zijn voorzetten gevaarlijker, alleen heeft hij op rechts ook het probleem dat hij steeds met zijn linkerpoot wil open draaien.
 
Noano
 
3
30 april 2022 om 10:35
Toch geen probleem dat hij naar links wil draaien soms?, als ik mij niet vergis heeft hij op die manier. een paar goals gemaakt dit seizoen haha.
 
Pieterpost
 
37
30 april 2022 om 08:48
Mauro bewijst toch wel dat iedere speler een casus apart is en je niet in hokjes moet denken. Hoe vaak het woord “mislukkeling” wel niet bij me naar boven is gekomen toen hij nog als cam speelde ??
 
PSV Man City
 
15
30 april 2022 om 08:48
Ik ergerde me altijd aan deze jongen, voor geen reden, gewoon te licht op het middenveld. Maar ben er wel van terug gekomen, wat een weldenkend mens en wat een werk en strijdlust brengt die met zich mee. Vind hem voorin te licht maar achterin met hoe die zn tanden erin zet wel respectabel.
 
Pieterpost
 
25
30 april 2022 om 08:53
Het meest opmerkelijke is nog wel dat hij op het middenveld fysiek tekort kwam en als rb of lb helemaal niet en met zijn strijdbaarheid daar soms in uitblinkt.
 
shenkie
 
3
30 april 2022 om 08:49
Ik betwijfel of Nederland wat aan hem heeft.Het vreemde wil zijn dat hij als linkspoot veel beter is als rechtsback dan als linksback (waar hij niet slecht is maar absoluut minder dan bijv. malacia). Op rechts is dumfries momenteel de baas.Zijn ontwikkeling is wel mooi om te zien. Iemand die wel de tijd neemt ergens te slagen voor hij voor de zandbak kiest als t fv niet lukt.
 
PSV Man City
 
13
30 april 2022 om 08:51
Als back up wellicht ? Wie weet, hij is nog jong.
 
shenkie
 
0
30 april 2022 om 08:55
Als van gaal voor 3-5-2 gaat wel. In geval van 4 achterop vind ik timber een betere optie. (Die natuurlijk sws al mee gaat centrumverdediger)
 
memphisdepay
 
11
30 april 2022 om 09:11
Vind ik ook overdreven, hij is uit nood op rechts gaan staan. Maar op linksback presteerde hij ook gewoon goed, misschien is hij wat meer in de rol van back gegroeid. Zal toch nieuw voor hem geweest zijn. Of Nederland wat aan hem heeft weet je nooit maar nu van te voren doen alsof hij kansloos is ook overdreven. Malacia is een goed talent net zoals Wijndal maar ook zij lopen gewoon de kans bij een subtopper op de bank te komen in het buitenland. Wie had gedacht dat Willems bijvoorbeeld zo weinig voor het Nederlands elftal zou spelen destijds en zo zijn er natuurlijk veel meer voorbeelden. Boadu en Malen moeten bijvoorbeeld echt gaan presteren anders kunnen Zirkzee of Brobbey ook zomaar hun plek in pikken.
 
Dutchmen
 
12
30 april 2022 om 08:49
Als een uitnodiging voor Brazilië daadwerkelijk als een eer aanvoelt voor Mauro Junior, moet hij uiteraard nooit voor het Nederlands elftal worden opgeroepen zodra hij de Nederlandse nationaliteit ontvangt.
 
Kuiken
 
0
30 april 2022 om 08:53
Wel een goede verdediger, maar wel alleen voor de NL competitie. Hij heeft niet t fysiek voor bijvoorbeeld de Engelse, Spaanse of Italiaanse competitie denk ik.
 
Pieterpost
 
17
30 april 2022 om 09:00
Je weet het nooit, Alba is ook maar een klein mannetje. Niet dat ik hem zo goed zie worden, maar mee kunnen in een buitenlandse competitie zou wellicht op den duur wel kunnen.
 
shenkie
 
16
30 april 2022 om 09:01
Bedoel je dan kracht of longinhoud. Obv kracht vind ik dit altijd zo’n onzin uitspraak.Cruijff was iel, Maradona was mini, Messi een smurf… en momenteel domineren salah, mane en marhez de premier league. Modric? Ze hebben allen 1 ding gemeen…Als je maar goed kan voetballen kan je overal voetballen. Echt media gekakel dit terwijl alle voorbeelden ongelijk bewijzen.En als er dan een land is waar fysiek telt is t Frankrijk.
 
Maugaza
 
6
30 april 2022 om 09:04
Voor mij mag hij wel uitkomen voor het Nederlands elftal. Maar dan moet hij wel de Nederlandse taal machtig worden. Ik weet niet of hij al Nederlands spreekt? Is er überhaupt al een speler genaturaliseerd die in het verleden voor het Nederlands elftal heeft gespeeld? Buiten de jongens die op jongere leeftijd naar Nederland toe zijn gekomen?
 
Oortap
 
2
30 april 2022 om 09:13
Volgens mij nog niet. Douglas is de enige die ooit in een voorselectie heeft gezeten van wat ik me nog kan herinneren.
 
misseva88
 
8
30 april 2022 om 09:59
De Guzman was 12 toen hij naar Nederland kwam. Dat was de eerste en volgens mij ook de laatste.
 
Lunny
 
1
30 april 2022 om 12:47
Bruno Martins Indi is geboren in Portugal en gebroeders de Jong in Zwitserland. Die laatste 2 met Nederlandse ouders en Bruno is als baby naar Nederland verhuisd dus tellen eigenijk niet mee.
 
misseva88
 
1
30 april 2022 om 13:02
Dat zijn dus precies die voorbeelden waar Maugaza in zijn laatste zin op doelde...
 
Lunny
 
1
30 april 2022 om 13:50
Excuus, ik heb weer eens last van een korttermijn geheugen. Vond het hoe dan ook wel een grappig feitje.
 
misseva88
 
0
30 april 2022 om 14:24
Haha, dat is het zeker. Guus Til is volgens mij ook geboren in Afrika, maar net als de De Jongetjes wel van Nederlandse ouders. In het verleden is er wel vaker gesproken over spelers die hier voor het voetbal naartoe zijn gekomen en te naturaliseren voor het Nederlands elftal, maar dat is nooit echt doorgezet. Het ging er een tijdje over om Maxwell te naturaliseren en later Kalou en Douglas. Het is nooit echt doorgezet, al lag dat in het geval van Kalou niet zozeer aan sportieve redenen.
 
Lunny
 
0
1 mei 2022 om 00:45
Zelf heb ik daar an sich niet zo`n probleem mee, mits die persoon zich Nederlands voelt. Dat gevoel kan ook later pas komen. Bij Douglas had ik dat gevoel sterk, mede ook omdat hij een Nederlandse vrouw heeft. Van Til wist ik dit niet, grappig. Als je het dan hebt over buitenlanders die mogelijk genaturaliseerd zouden worden, maar toch niet; Nando Rafael. Hij kreeg later wel de Duitse nationaliteit, die waren minder streng. Achmea (even Apeldoorn bellen) maakte nog een geniale reclame over Kalou uitkomend voor Duitsland tegen Oranje met Rita Verdonk (minister die naturalisatie van Kalou tegenhield) toekijkend thuis op de bank. Verwijzend naar het niet naturaliseren van Rafael, die als vluchteling naar Nederland kwam. Speelde bij Ajax, maar niet bij het 1e mee mocht doen omdat hij geen verblijfsvergunning en automatisch dus geen werkvergunning had. Hij vertrok naar Duitsland, kreeg uiteindelijk ook de Duitse nationaliteit. Mijn langetermijn geheugen werkt daarentegen wel prima, aangezien ik dat spotje nog kan dromen. Of was het meer de angst.......
 
Pasevski
 
4
30 april 2022 om 09:36
Meerdere mensen die Mauro Jr als backup van Dumfries zien.... Hateboer, Karsdorp en Frimpong vergeten we even?
 
Sir Paul
 
5
30 april 2022 om 10:21
Mede vanwege zn multifunctionaliteit zou ik m meenemen. Mochten er blessures komen,je kunt altijd op m rekenen. Op de backs in een 4mansverdediging,maar ook als buitenste middenvelder in een 343/352 is ie bruikbaar. Net als bij velen heeft ie me in positief opzicht verrast. Blijft gaan en kan gewoon heel goed voetballen in t positiespel. Vraag me af of ie momenteel nou zoveel minder is dan Blind of Malacia. Dumfries is onomstreden wat mij betreft.
 
Stan80
 
0
30 april 2022 om 11:03
Laten we eerst maar afwachten of hij volgend seizoen ook in de basis staat bij psv. Is nu ook puur toeval door de blessures dat hij basis staat. Hij doet het overigens wel goed.
 
MT87
 
2
30 april 2022 om 15:33
Ben echt fan van Mauro. Bloedje fanatiek, je moet hem echt 3x voorbij, en daardoor hield hij zich in eerste instantie staande als back. Maar hij ontwikkelt zich zo snel op die positie (tackle, verdedigende looplijnen) dat hij nu het niveau PSV aan het ontgroeien is. Wie had dat gedacht? Als middenvelder was hij nog maar net goed genoeg voor de bank! Qua capaciteiten zou ik hem zonder enige twijfel op de LB zetten in Oranje. Voor mij is dat echt een no-brainer. Daarbij lijkt het me ook gewoon een fijne teamgenoot. Zover je dat van buitenaf kunt beoordelen. Betrokken, en gepassioneerd, sociaal. En zeker niet over het paard getild.