Media wijzen uitblinker aan bij City: 'Een van de beste aankopen ooit'
Donderdag, 29 april 2021 om 14:28

Het optreden van Rúben Dias tegen Paris Saint-Germain heeft bij buitenlandse media tot lovende reacties geleid. De centrale verdediger van Manchester City maakte een sterke indruk in de met 1-2 gewonnen halve finale van de Champions League en werd vooral geroemd door het feit dat hij Kylian Mbappé en Neymar van scoren af wist te houden. De van Benfica overgenomen Dias wordt zelfs beschouwd als 'een van de beste aankopen van Guardiola'.

Dias liet zich in de eerste helft in de lucht aftroeven door Marquinhos bij de openingstreffer van PSG, maar herstelde zich in het tweede bedrijf, zoals heel City dat deed. "Rúben Dias, een van de beste aankopen die Josep Guardiola ooit heeft gedaan", slingerde ESPN woensdagavond het wereldwijde web op. Verslaggever Henry Winter van The Times ging nog een stap verder. "Rúben Dias heeft opnieuw laten zien waarom hij verkozen moet worden tot voetballer van het jaar. Het lukte hem om in twee weken tijd Harry Kane, Kylian Mbappé en Neymar van scoren af te houden. Manchester City heeft verdiend gewonnen."

Ook AS had enkel lovende woorden over voor de vorig jaar van Benfica overgenomen verdediger. "De laatste wedstrijden van de Portugees waren tegen aanvallers van wereldformaat", begint de Spaanse sportkrant zijn lofzang. "We hebben ze geen van allen gezien. Eerst Erling Braut Haaland in de kwartfinale van de Champions League, toen Harry Kane in de finale van de League Cup en tot slot Kylian Mbappé in de halve finale van de Champions League. Hij wist ze allemaal van scoren af te houden. Sterker nog: ze kwamen niet eens in het spel voor."

Net als Kane lukt het ook Mbappé woensdagavond niet om maar één doelpoging te produceren richting het doel van Ederson Moraes. Dias geldt sinds zijn komst naar City als vaste waarde en is een onmisbare schakel voor Guardiola in het hart van de defensie. "Wat een aankoop is Ruben Dias gebleken voor Manchester City", schrijft verslaggever Simon Johnson namens The Athletic over de mandekker, voor wie City 68 miljoen euro betaalde. "Hij lijkt om de een of andere reden alleen niet dezelfde credits te krijgen als de transfer van Virgil van Dijk naar Liverpool."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
3
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
ModricMagic
 
35
29 april 2021 om 14:35
Is ook de missing link die ze al die jaren in de verdediging moesten hebben. Die man is de Virgil van Dijk van Manchester City. Speelt al het hele seizoen op een bizar hoog niveau. En krijgen verdedigend amper wat tegen sinds hij er staat. Ook heeft hij Stones beter gemaakt.
 
RM1335
 
10
29 april 2021 om 14:44
Vooral dat ook, hij heeft Stones echt meegetild uit het diepe dal waar die in zat. Dias laat Laporte echt ook achter zich nu, terwijl die toch niet eens zo slecht was.
 
JvL-United
 
1
29 april 2021 om 15:22
Klopt inderdaad wat een beest. Je omschrijft het perfect, hij heeft City echt een hele stap beter gemaakt. Hij is nog beter dan ik verwacht had. Riep nog vaak dat United hem moest halen omdat ik zo onder de indruk was van hem bij het nationale team, maar City is de gelukkige geworden. En jaloers dat ik ben haha ??
 
DamianLilliard
 
19
29 april 2021 om 14:38
Hopelijk kegelen ze psg eruit, laat maar een Engelse finale worden. Nu wel een goede scheids bij chelsea - real graag.
 
maurootje
 
53
29 april 2021 om 14:47
Er is niets saaiers dan een CL finale uit het zelfde land. Ook vallen de Engelse toppers regelmatig tegen. Nee, dankje. Hopen op dat Madrid door gaat of desnoods PSG om dit effect tegen te gaan.
 
madco123
 
6
29 april 2021 om 15:17
Helemaal mee eens, het mooie aan de CL is juist dat je vaak wedstrijden krijgt tussen toppers die je anders niet kan zien, omdat de clubs in verschillende landen spelen. Dan zit je natuurlijk niet te wachten op een wedstrijd als Chelsea - Manchester City, welke je per seizoen al minimaal twee keer ziet. Dit seizoen zou het zelfs de vierde onderlinge ontmoeting worden, omdat ze laatst in de halve finale van de FA Cup ook al tegenover elkaar stonden.
 
maurootje
 
5
29 april 2021 om 16:30
Ook dat inderdaad. Elk jaar kan je Chelsea City zien. Minstens 2x. CL is juist leuk dat er 2 clubs tegenover elkaar staan die elkaar anders niet ontmoeten
 
BlueGroninger
 
0
29 april 2021 om 16:51
Ja klopt hoewel ik toch liever tegen Man city in de finale sta dan PSG. Omdat ik denk dat Chelsea meer kans maakt tegen city
 
Chappacino
 
18
29 april 2021 om 14:47
Maat, Makkelie floot een prima wedstrijd.
 
DamianLilliard
 
11
29 april 2021 om 15:15
Maat, hahaha ja vast. Geen penalty, geen rode kaart. Mogelijke overtreding bij de goal. Enige die hier niet over klagen zijn real fans.
 
BlueGroninger
 
1
29 april 2021 om 16:52
Naja als Chelsea fan vond ik het nu ook geen penalty. Het was heel ongelukkig hands en de hand was gewoon langs het lichaam .
 
TILBURG013
 
27
29 april 2021 om 14:48
Een Engelse finale. Alsjeblieft niet, heb echt geen zin in een Liverpool Tottenham 2.0. Zie liever City Real dan...
 
Aguerooo
 
7
29 april 2021 om 14:52
Liverpool Tottenham kun je toch niet vergelijken met City en Chelsea? Liverpool en Tottenham spelen beide countervoetbal, dan krijg je ook een ontzettend saaie wedstrijd waar je van in slaap valt. City speelt aanvallend voetbal, Chelsea misschien iets minder aanvallend onder Tuchel maar altijd nog aanvallender dan Realmadrid en Psg.
 
El Fenomeno
 
6
29 april 2021 om 14:59
Dat was de meest saaie finale die ik ooit gezien heb, zelfs nog slechter dan Juve tegen Milan in 05 of 06 meen ik.
 
ViscaCatalunya
 
2
29 april 2021 om 15:03
Er is in het algemeen niks aan als je teams uit een land hebt. In het geval van een Spaanse finale in de toekomst kun je de beker ook al meteen aan Madrid geven.
 
TILBURG013
 
5
29 april 2021 om 15:05
Nou als ik Chelsea soms wedstrijden dood zie maken dan weet ik genoeg. City speelt inderdaad wel aanvallend maar is ook niet altijd sterk genoeg om overal doorheen te spelen. Laatst nog Chelsea City gezien in de halve finale FA cup, dodelijk saaie wedstrijd was dat zeg.. daarnaast zitten veel mensen denk ik niet te wachten op een wedstrijd die we sws al meerdere keren per jaar zien. Doe mij dan maar Real City.. PSG gun ik het niet meer na gister..
 
THenry_228
 
0
29 april 2021 om 15:06
De meeste finales zijn het aankijken niet waard hoor. Maar goed, dat kan je eigenlijk van de meeste voetbalwedstrijden ook zeggen...
 
Aguerooo
 
0
29 april 2021 om 15:11
@tilburg013 "laatst nog Chelsea City gezien in de halve finale FA cup, dodelijk saaie wedstrijd was dat zeg..:" Klopt, City had niet heel veel zin in deze wedstrijd, Chelsea was ook beter om die reden, dan word een wedstrijd ook saai. Maar je kunt een halve finale van de FA cup toch niet vergelijken met een CL Finale joh? Ik denk dat als we City - Real te zien krijgen, het ook niet bepaald een hele leuke wedstrijd word hoor. Ik persoonlijk heb liever een finale tussen City en Chelsea omdat in de afgelopen jaren dit onderonsje altijd spannend is geweest in de PL maargoed, iedereen heeft natuurlijk zijn eigen mening he haha.
 
TILBURG013
 
0
29 april 2021 om 16:20
Het is inderdaad anders maar er staat ook veel meer spanning op. Dat zorgt er ook vaak voor dat de ploegen wat terughoudend zijn. Al verwacht ik dit van City niet, van Chelsea dan weer wel. Tottenham en Liverpool hadden ook de kans op een echte grote prijs in hoeveel jaar? En die speelden een dramatische pot. Hoe belangrijker, hoe slechter. Dat is niet altijd zo maar wel vaak.
 
R1ck.j
 
0
30 april 2021 om 10:52
De CL finale van 2003 bedoel je volgens mij.
 
fenkyludovic
 
27
29 april 2021 om 14:40
Het ging pas beter lopen bij city toen zinchenko erin kwam. Er word weinig over gepraat maar echt een toevoeging aan dit city team.
 
ViscaCatalunya
 
4
29 april 2021 om 15:02
Hoe die dat balletje aannam op zijn hak was ook meteen een signaal. Cancelo had niet echt zijn dag. City's backs speelden sowieso te ver terug in de eerste helft. De backs zijn altijd het wapen bij Guardiola.
 
JellyHenry
 
3
29 april 2021 om 16:52
Ze lieten laatst bij MOTD zien wat Zinchenko brengt als linksback tov Cancelo. Hij schuift eigenlijk continu het middenveld in als een soort kaatsbankje van vroeger waardoor ze altijd een mannetje meer hebben. Komt vooral doordat hij aan de bal zo comfortabel is. Denk dat Pep niet met hem begon omdat hij dacht dat Cancelo verdedigend nodig zou zijn. Ben normaal groot fan van Cancelo, maar vind hem vanaf rechts beter. Dit is ook de reden denk ik dat Pep Angelino heeft laten gaan, die pas niet in dat spel.
 
melvin7
 
8
29 april 2021 om 14:41
Wat een beest is dat zeg. Heeft echt alles en kan ook nog prima meevoetballen. Eerst had hij Haaland in zijn zak en gister was Mbappe nergens te bekennen. Hoop als City fan dat dit volgende week ook het geval is maar ik ben er nog niet gerust op. Neymar en Mbappe kunnen uit het niets een wedstrijd op z'n kop zetten.
 
Aguerooo
 
5
29 april 2021 om 14:49
Mbappe en Haaland zaten letterlijk en figuurlijk in Dias z'n broekzak, wat een verdediger, wekelijks gewoon een van de betere aan City kant. Erg onderschatte verdediger wie te vaak niet word genoemd in een lijstje met v Dijk, de Ligt, Ramos, etc. Op dit moment simpelweg met afstand de beste CB in de PL.
 
Jackieboy10
 
12
29 april 2021 om 14:54
Maar dat is toch ook wel logisch Aguerooo? Dias voetbalt pas sinds dit seizoen bij City en heeft dus ook pas sinds die seizoen op het hoogste niveau qua tegenstanders. Dan is het logisch dat hij nog niet in die lijstjes wordt genoemd, omdat hij zich aan het opwerken is naar die lijstjes.. Ik denk ook absoluut niet dat hij onderschat is, omdat iedereen zijn prestaties ziet en zijn impact erkend. Alleen zal hij dat nog wat langer moeten laten zien, dan wordt hij vanzelf in die lijstjes genoemd.
 
Aguerooo
 
5
29 april 2021 om 15:08
Valt weinig over te discusseren, je hebt 100% gelijk Jackieboy.
 
ViscaCatalunya
 
3
29 april 2021 om 15:00
Volgens mij lagen ze bij die kapactie van Mbappe beiden op de grond. Dias is een hele goede speler maar hij maakt de laatste tijd ook fouten, zoals tegen Dortmund bijvoorbeeld.
 
Viscaa
 
3
29 april 2021 om 15:05
Speelt al het hele seizoen zeer sterk, maar was gisteren wederom ijzersterk. Die man heeft alles, is sterk, snel, goede pass en een goede kopper. Ben benieuwd waar zijn plafond ligt!
 
Zidaneshow
 
1
29 april 2021 om 18:47
Van Dijk heeft naar mijn mening een veel grotere impact gehad op de verdediging van Liverpool dan dat Dias die op City heeft gehad. Van Dijk trok ze letterlijk uit het slop en gaf ze het laatste duwtje om de CL en landstitel te pakken, wat voor Liverpool beide al een tijd geleden was. Als City dit seizoen de CL pakt met daarbij een uitblinkende Dias dan zal hij wel een kanshebber zijn.