'Meest getalenteerde speler' van Man City krijgt advies om te vertrekken
Vrijdag, 6 december 2019 om 18:25

Josep Guardiola noemde Phil Foden 'de meest getalenteerde speler' die hij ooit van dichtbij meemaakte, maar dat blijkt niet uit het aantal speelminuten dat de middenvelder krijgt bij Manchester City. Slechts tweemaal stond Foden dit seizoen negentig minuten op het veld, en beide keren betrof het een EFL Cup-wedstrijd. Volgens Shaun Wright-Phillips doet Foden er goed aan om een vertrek uit Manchester te overwegen.

In totaal kwam de negentienjarige jeugdexponent dit seizoen tot dertien officiële optredens. Zo deed hij mee in de laatste vier officiële wedstrijden van zijn club, maar telkens mocht hij pas in de tweede helft invallen. Als er geen verbetering komt in zijn situatie, lijkt Foden deelname aan het EK te kunnen vergeten. Hij debuteerde nog niet voor de nationale ploeg van Engeland, maar heeft zijn vizier volgens de Britse pers wel gericht op het toernooi in de zomer van 2020.

Wright-Phillips, voormalig buitenspeler van onder meer Manchester City en Chelsea, stelt dat Foden komende zomer voor 'een belangrijk besluit' staat. "Voor iedere voetballer komt een moment waarop je erkent dat je meer speeltijd zou moeten hebben", zegt hij tegen Sportingbet. "Als Foden met regelmaat wedstrijden zou spelen, komt hij kwalitatief niet tekort voor de Engelse ploeg. Maar een gebrek aan speeltijd brengt het gevaar met zich mee dat zijn carrière gaat stagneren."

"Natuurlijk leert hij bij Manchester City van geweldige voetballers", voegt de voormalig Engels international daaraan toe. "Hij heeft zich in de ploeg geknokt en heeft de kansen aangegrepen die hij heeft gekregen. Maar hij bevindt zich op een punt in zijn carrière waarop hij een stap moet zetten en met regelmaat moet spelen." Wright-Phillips trekt de vergelijking met Jadon Sancho, die Manchester City in 2017 inruilde voor Borussia Dortmund. "Die hoort nu bij de beste buitenspelers ter wereld."

Begin oktober werd Guardiola nog gevraagd naar de situatie van Foden. De oefenmeester zei niet te weten of zijn pupil gelukkig is. "Ik heb niet met hem gesproken. Ik hoop het", benadrukte Guardiola destijds. "Ik kijk niet naar leeftijd. Als een speler zich aandient, dan dient hij zich aan. En als dat niet het geval is, dan niet. Iedereen weet wat mijn mening over Phil Foden is. Hij zal dit seizoen en de komende seizoenen veel spelen."

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
5
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
4
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
26
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
FCG95
 
7
6 december 2019 om 18:33
Guardiola is een goeie coach, maar ook echt een pleaser. Zelden is hij (publiekelijk) kritisch op spelers of trainers, of ze nou in zijn eigen team spelen of bij een tegenstander.
 
foeballuh
 
8
6 december 2019 om 18:45
Ja en vaak overdrijft hij over spelers. Hij was bijvoorbeeld ook zo verschrikkelijk lyrisch over Holger Badstuber en we zien hoe dat is afgelopen, bij Foden ook met die 500 miljoen. Je kunt ook gewoon realistisch zijn...
 
Jopie22
 
13
6 december 2019 om 19:04
Badstuber was ook gewoon een hele goede en talentvolle speler. Dat zeg Pep echt wel goed hoor. Door blessures e.d. is het er nooit helemaal uitgekomen.
 
Silvacity
 
0
7 december 2019 om 05:09
Hij is regelmatig kritisch op het spel van zijn team en zegt dat het beter moet. Kritiek op individuele spelers kan hij beter binnen de club houden. Ik denk dat dat goed is. Laat de analisten kritisch zijn. En laat coaches praten over hoe ze lekker over de wedstrijd praten in de persconferentie.
 
HakimZiyach22
 
9
6 december 2019 om 18:34
Als Foden naar een topclub in de Bundesliga kan, dan moet hij dat gelijk doen. Bij een Dortmund of Leipzig heeft hij een stuk meer kans op speeltijd en voor die clubs is hij commercieel gezien al helemaal interessant. En dan kan hij laten zien wat zijn potentieel nou echt is
 
carlosjr11
 
4
6 december 2019 om 18:43
Hahah foden de meest getalenteerde speler? Is gewoon een normale speler die niet zoveel speciaal heeft tegenover andere middenvelders. Gewoon een goeie middenvelder die nooit het niveau van de bruyne of David silva gaat aantikken.
 
Schop1989
 
16
6 december 2019 om 19:25
Glazen bol voor Sinterklaas gekregen? Niet voor niets bestempeld als Engeland`s grootste talent en als hij speelt is hij stabiel en soms goed. Vind ik erg knap in een team van guardiola. Je kunt niet de rest van zijn carrière even voorspelle
 
Leicester
 
4
6 december 2019 om 19:00
Guardiola mag dan een image hebben van een coach van de jonge spelers. Bij Barca waren het toch echt Van Gaal en Rijkaard die de jeugd een kans gaf. Guardiola zegt altijd mooie woorden, maar feit is dat er onder zijn bewind behoorlijk wat goeie spelers zijn vertrokken. Foden moet gewoon voor zichzelf kiezen anders gaat hij gewoon achterlopen
 
Japie_Krekel
 
5
6 december 2019 om 19:06
Guardiola houd idd van alles bij elkaar kopen. op zich wel begrijpelijk want dat is de makkelijkste weg naar succes voor een coach maar ik vind het jammer. zo een Taa, Abraham etc. zijn eigen jeugdspelers die hun team sterker maken. ik denk dat Foden ook zeker een belangrijke speler voor City zou kunnen zijn met zijn talent
 
arsenal890
 
2
6 december 2019 om 19:14
Klopt hoor maar die spelers hoeven ook niet te concurreren met de Bruyne, David Silva en Bernardo Silva. Terwijl Abraham bijv moest concurreren met Giroud en bats.
 
ElPhenomeno
 
6
6 december 2019 om 19:24
Guardiola kiest er toch zelf voor om spelers te kopen. Waarom heeft City in godsnaam bijv die Mahrez gekocht? Had dat geld eerder in een goeie cv geinvesteerd. Ook de aankoop van Cancelo begrijp ik niks van. Die gozer speelt nauwelijks. Kun je net zo goed een groot talent als back-up gebruiken. Foden had dit jaar toch ook de kans kunnen krijgen ipv Rodri kopen voor veel geld.
 
arsenal890
 
5
6 december 2019 om 19:34
Rodri speelt op een andere positie dan foden. Daarnaast waren de Bruyne en Silva er al. Cancelo is geruild voor Danilo. Dat ze 70 miljoen neerleggen voor mahrez vind ik ook een raadsel.
 
Silvacity
 
1
6 december 2019 om 19:42
@EiPhenomeno City streeft ernaar om op elke positie 2 spelers te hebben staan. Zonder Mahrez hadden we 3 spelers voor 2 posities. Op dat moment hadden we al 4 centrale verdedigers, aangezien Kompany er nog zat. Pas dit seizoen zou er met het vertrek van Kompany een verdediger nodig zijn. Fernandinho is daarom een linie teruggeschoven. Prima! Die blessure van Laporte is natuurlijk jammer. En ik had niet verwacht dat Otamendi zo diep door zijn ondergrens zou zakken. Was toch vrij degelijk bij City. Kijk Cancelo is in principe voor niet a te veel geld geruild voot Danilo. Misschien wilde Danilo wel per se weg. Wij kennen het verhaal niet. Vind het een fantastische aanvallende back. Ik ben er wel blij mee en hij speelt niet weinig de laatste maand.
 
Leicester
 
0
7 december 2019 om 14:16
Sorry hoor maar Cancelo & Otamendi maken City niet sterker, dus dan val je terug op je jeugd en gooi je ze voor de leeuwen net zoals Chelsea gedwongen werd om het te doen (en Feyenoord in het verleden).maar ja daar moet Pep natuurlijk niets van hebben, want dan zou het wel eens kunnen dat hij geen kampioen wordt.
 
Zermatt_Person
 
0
6 december 2019 om 21:03
Foden gaat helemaal nergens heeft. Hij gaat volgend jaar een basisplaats krijgen, aangezien D. Silva dan gaat vertrekken. Daarnaast heeft Foden op z'n leeftijd meer minuten gemaakt dan Iniesta op de leeftijd van nu in 1ste elftal. Frenkie de Jong kreeg, op een veel lager niveau, zelfs helemaal geen minuten in Ajax 1 toen hij 19 jaar was.
 
real8madrid
 
3
6 december 2019 om 19:10
Mee eens. Als Pep echt zo van hem overtuigd was en ballen had zou hij een concurrent op het middenveld verkopen, net zoals hij destijds bij Barca wel durfde. Dat geld kan ie overigens prima gebruiken om andere posities te versterken. Zoals het nu gaat ontwikkelt Phill zich nooit genoeg om het niveau van de mensen voor hem in de pikorde staan aan te tikken. Dan is hij zo 24-25 voor hij zich basisspeler bij City kan noemen.
 
Silvacity
 
0
6 december 2019 om 19:37
David Silva vertrekt. De directie heeft al maanden geleden aangeven dat er geen vervanger komt, aangezien dat Foden is. Hij is dan 19/20 jaar. Prima leeftijd! Hij speelde dit seizoen ook al regelmatig mee. Hij wordt langzaam gebracht.
 
Busby
 
0
6 december 2019 om 20:06
Guaordiola is geobsedeerd door het winnen en zijn eigen manier van spelen. Hij moet daarom ook met de beste spelers werken die zowel technisch als tactisch al hoog ontwikkeld zijn. Een Foden zal nooit concurrentie winnen van een De Bruyne, Silva die al op hun piek zijn.
 
elfmeter
 
0
6 december 2019 om 22:58
Een van de redenen waarom ik het leuker vind om naar Mourinho te kijken. Hij kan middelmatige spelers soms heel belangrijk maken