Memphis Depay fluistert Louis van Gaal in het oor als reactie op eerder 'bevel'
Dinsdag, 14 juni 2022 om 23:33

Memphis Depay kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de afgelopen interlandperiode. Waar de aanvaller in het duel met Polen (2-2) nog de schlemiel werd door het missen van een strafschop in blessuretijd, hielp hij het Nederlands elftal dinsdagavond met een treffer in minuut 93 aan de zege op Wales: 3-2. De matchwinner begon op de bank, maar hij kwam in de 73ste minuut binnen de lijnen voor Vincent Janssen.

In gesprek met NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg legt de spits uit dat hij erg baalde van zijn misser tegen Polen. "Het is geweldig om op deze manier het seizoen af te sluiten. Twee dagen geleden baalde ik als een stekker in de kleedkamer, maar nu komt de bal voor mijn voeten en schiet ik binnen. Het was vooral de teamspirit die ons tekende vanavond. Nu ben ik opeens de matchwinner, en dat had ook zo moeten zijn tegen Polen. Helaas kan dat niet zo altijd zo zijn. Er zullen vast mensen zijn die me verrot hebben gescholden twee dagen geleden. En dat begrijp ik ook, want ik schold mezelf ook verrot. Maar vandaag is iedereen blij en gaat iedereen tevreden naar huis."

Meer: Koeman: ‘Hun belang voor het team is reden om ze niet af te schrijven’

Stekelenburg merkte direct na afloop op dat Depay iets in het oor van Louis van Gaal fluisterde, waarna de aanvaller van Barcelona met een lach reageert. "Wat ik in het oor van de bondscoach fluisterde? Voordat hij me wisselde zei hij tegen me: 'Maak er maar een voor me!' Dus toen ging ik achteraf naar hem toe en zei ik: 'Hier, deze is voor jou.' Ik wil altijd spelen, ook al wordt een wedstrijd twee dagen later gespeeld. Maar ik begrijp ook dat meerdere jongens moeten spelen. Zij hebben het vandaag overigens ook fantastisch gedaan en ze hebben aangetoond dat ze het Nederlands elftal naar een hoger niveau kunnen tillen. Ik snap heel goed dat ik af en toe plaats moet maken, maar ik ben blij dat ik nog een aantal minuten mocht maken."

Analist Rafael van der Vaart heeft na afloop van het interview eveneens lovende woorden over voor de 79-voudig international. "Natuurlijk heb je - even in zijn taal - 'haters' als je slecht speelt, je mist een penalty en je hebt zijn uitstraling. Dan hebben heel veel mensen daar iets negatiefs over te zeggen. Maar als hij in vorm is helpt hij ons zó veel. Het is te hopen dat hij veel gaat spelen bij Barcelona, want daar wordt Oranje ook beter van. Hij moet echt in zijn ritme komen, want dan is niemand in zijn positie beter. Hij blijft gaan en blijft creatief."

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
6
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
19
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
20
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
IkWeetAlles11
 
75
14 juni 2022 om 23:42
En terecht. In elk land zou hij onomstreden zijn met zijn cijfers maar hier hebben ze altijd wat te zeiken.
 
IKEA
 
67
14 juni 2022 om 23:44
Het enge is vooral dat die zeikerds hier het ook echt gemunt hebben op zo'n Depay. Onwijs leuke gast, naast sportief presteren ook gewoon buitengewoon mediageniek persoon en hilarische figuur. Mensen vergeten vaak dat voetbal ook vermaak is en dat fouten of idioterie daar gewoon een onderdeel van uitmaakt.
 
Marc 433
 
21
14 juni 2022 om 23:50
Dat gebeurt helaas over en weer. Ik vermijd bijv. live topics bewust omdat het altijd gaat over Frenkie, De Ligt, Blind, Berghuis, Cillessen etc. kunnen er niks van. Zitten er alleen maar bij vanwege Louis v Gaal en Danny Blind als assistent. Zeer vermoeiend. Velen maken er een clubkwestie van, terwijl het om Oranje gaat en de spelers ons land vertegenwoordigen. Maar als Memphis nu al 42 goals maakt voor Oranje en daarmee Huntelaar evenaart dan doet hij het natuurlijk uitstekend. En ik zie hem ook Van Persie inhalen. Dus puur qua goals niets op aan te merken. Waar veel mensen over vallen is dat hij soms er een one man show van maakt. Een Memphis show. Teveel hakjes, draaien, schoten, terwijl andere spelers vrij staan. Wanneer hij simpel en samen speelt en overzicht bewaart, zal hij nog meer scoren en wordt Oranje als geheel nog gevaarlijker.
 
Soccerfan_1
 
5
15 juni 2022 om 06:25
Het is niet gemunt hebben. Het is vaak irritatie. Buiten het veld is Depay een ontzettend leuke jongen. In het veld is het vaak mee myself and I en ondanks z’n vele doelpunten is hij ook vaak een last voor z’n medespelers. En idioterie daar hebben we op het WK straks niet nodig. Als hij nou eens leert simpel te spelen en die val afgeeft aan iemand die vrij naast hem staat in plaats van door 3 man heen te willen dribbelen met balverlies tot gevolg dan ga je veel meer bereiken qua doelpunten. En dan ga je de mensen die zich irriteren ook de mond snoeren.
 
Herosennin44
 
22
15 juni 2022 om 06:33
@soccerfan 21 doelpunten en 7 assists in zijn laatste 21 wedstrijden voor Oranje. Daarmee het meest betrokken bij doelpunten van alle spelers voor hun land, zelfs boven Haaland en Mbappe. Hij hoeft echt niemand hun mond te snoeren. Wat simpeler speler zo nu en dan? Zou kunnen. Daarbij gaat het bij Memphis echt totaal niet alleen om hemzelf en is het helemaal niet 'me, myself and I.' Ik zie Memphis constant de combinatie zoeken, steekpasses en interviews als deze geven wat echt niks nieuws is. Ook bij geen enkele club waar hij heeft gespeeld worden de uitspraken beaamt die hier over hem worden gedaan en ook na vertrek is men enkel lovend en waren teamgenoten dit ook.
 
Pieterpost
 
7
15 juni 2022 om 07:20
Soccerfan als hij de dingen meer zou doen die jij hem opdraagt dan was hij beter dan Messi. Mensen leggen de lat veel te hoog voor Memphis. Accepteer gewoon hoe hij is als speler en wees blij dat we een goede spits hebben die ze er makkelijk inprikt.
 
mvbfan
 
21
14 juni 2022 om 23:51
Noem mij maar een zeikerd hoor, maar hij gedraagt zich als een absolute superster die hij niet is. De reden dat hij bij Europese topclubs heeft gespeeld is beide keren omdat er een Nederlandse coach had. Van Gaal en Koeman. Het gaat vooral om zichzelf. We hebben gewoon op het moment geen betere Oranje spits, dat is het. Maar hij scoort alleen tegen de kleintjes. Je hebt het over zijn cijfers, maar dat is vooral tegen de kleintjes. Hoeveel goals heeft hij dan gemaakt op toernooien? Sinds jij het toch over cijfers hebt.
 
Buitenspelgoal
 
47
15 juni 2022 om 00:29
Volgens mij heeft hij o.a. gescoord tegen Duitsland, Portugal, Frankrijk en Belgie? Ook staan mij meerdere assists bij tegen dergelijke landen.
 
Regulator
 
26
15 juni 2022 om 01:02
Pff, heeft Belgie eindelijk een gouden generatie, worden ze weer eens onder de kleintjes geschaard.
 
Herosennin44
 
9
15 juni 2022 om 06:38
@mvbfan 21 doelpunten en 7 assists in 21 wedstrijden voor Oranje. Staat daarmee bovenaan het lijstje van nationale teams ook boven Haaland en Mbappe. Hij scoort ook niet alleen tegen de kleintjes, want hij scoort of assisteert dus vrijwel elke wedstrijd. Daarbij hadden we van velen 'kleintjes' als Wales dus niet gewonnen zonder zijn doelpunten. Alle topspelers scoren minder tegen toplanden op eindtoernooien. Dat komt dus omdat het de sterkste teams zijn die elkaars kwaliteiten grotendeels uitcancelen. Denk je nou echt dat het gros van de topspitsen tegen elk topland scoort, want dan kom je echt van een koude kermis thuis want vrijwel niemand loopt ook maar 1 op 2 tegen toplanden.
 
Sanderr
 
12
14 juni 2022 om 23:55
Hier is ie uiteraard ook gewoon onomstreden bij de mensen die erover gaan (lees: de bondscoach). Maar inderdaad heel bijzonder om zó veel gezeik te zien op je toekomstig all-time topscorer. Er zit ook weleens wat gefundeerde kritiek bij hoor, Memphis is ook een grillige speler. Maar het is vaak allemaal zoooo ongenuanceerd. Als je zo veel goals en assists op je naam hebt dan kun je gewoon niet blijven zeiken lijkt mij.
 
krovikan
 
2
15 juni 2022 om 08:35
Je mag toch kritiek hebben na een slechte wedstrijd? Het is leuk dat iedereen zich blind staart dat hij de 'winnende' erin schiet. Maar als Depay goed speelde valt die 2-2 niet, want die leid hij met balverlies namelijk wel in. Zijn eerste balcontact was korte corner, na 5 scharen balverlies. Tja.. hoeveel voorbeelden moet je hebben? Hij heeft echt alle mazzel van de wereld dat die bal door een Wales speler voor zijn voeten wordt verlengd, maar anders was die 3-2 ook niet gevallen. En is de situatie opeens compleet anders en was hij bijna weer de schlemiel
 
Sanderr
 
0
15 juni 2022 om 14:06
Ik zeg toch ook niet dat hij geweldig inviel, in tegendeel zelfs. Eens te meer een voorbeeld van zijn grilligheid. Ik reageer enkel op @ikweetalles11 die stelt dat hij in alle andere landen onbetwist zou zijn met zijn statistieken. Dat klopt, maar dat is hij in Nederland evengoed, en terecht natuurlijk. Want hoe slecht hij ook speelt, hij levert vrijwel elk duel (en nee, niet alleen tegen de kleintjes..). En precies daarom is hij onbetwist in Oranje, hij is gewoon by far de meest productieve aanvaller die we hebben. Mensen die hem naar de bank schrijven neem ik daarom ook niet geheel serieus, jongens als Lang, Gakpo, Danjuma, Bergwijn of Weghorst gaan zijn cijfers (nog) niet evenaren namelijk. De kans dat Memphis start op het WK is honderd procent, onbetwist dus. En dat is compleet logisch.
 
Sankento
 
11
15 juni 2022 om 00:38
Klopt helemaal. De meest irritante gezeik vind ik als men zegt 'hij scoort alleen tegen kleine landen'' 1) Dat is niet waar. 2) En als het wel waar is, so what? Waar staat het dat het verboden is om tegen ''kleine landen'' te scoren?
 
Soccerfan_1
 
3
15 juni 2022 om 06:26
Dat hoor je bij elke spits. Ook Huntelaar kreeg dat en zelfs van persie. Ook kleine landen tellen mee en dat is vaak juist moeilijker
 
krovikan
 
2
15 juni 2022 om 08:30
Je mag mij een zeikerd noemen, maar in mijn ogen het was meer geluk dan wijsheid. Je kan Depay ook verantwoordelijk houden voor de 2-2 namelijk doordat hij balverlies leid 3 passes voor de pingel, sterker nog hij schuift de bal letterlijk in de voeten van een Wales speler. Dat hij zijn fout ongedaan maakt, maakt hem nog geen goede speler. Want laten we eerlijk zijn, die bal komt met veel mazzel voor zijn oeten doordat het nog wordt doorgekopt door die Wales speler. Verder was Depay bedroefend slecht. Zijn eerste balcontact was een korte corner waarbij hij 5 scharen gooit en de bal verliest.
 
IKEA
 
17
14 juni 2022 om 23:42
Ik mag hopen dat we met van Gaal aan het roer nog meer van zulke vermakelijke wedstrijden te zien krijgt. Eindelijk een coach die ook naast kwaliteit spelers selecteert (en laat spelen) met een grote amusementswaarde. Vandaag in het bijzonder genoten van Janssen, BMI, Dumfries en Depay. Plus het wedstrijdverloop, heerlijk. 2-0 uit handen geven om vervolgens toch weer Depay te zien scoren. En betreft dit artikel, wat een lieve jongen is die Depay ook, er eentje scoren voor zijn coach ondanks dat hij eigenlijk gewoon basis had willen staan. Hij zou vaker zijn shirt moeten uittrekken na een doelpunt, krijg echt niet genoeg van zijn tattoo op zijn rug.
 
Noano
 
7
14 juni 2022 om 23:43
Tegen Polen vervloekte ik hem nog die Memphis omdat hij die Penalty miste. en vanavond liet hij mij juichen. Lijkt wel een soort van huwelijk tussen ons met ups en downs
 
Hunter14
 
9
14 juni 2022 om 23:51
Het is gewoon geen leuke sympathieke jongen, daarom is hij alleen geliefd om zijn goals en hebben veel mensen moeite met zijn houding. Ik heb ook met open mond naar zijn documentaire gekeken. Wat een zelfingenomen mannetje, bah
 
IKEA
 
26
15 juni 2022 om 00:00
Ben oprecht benieuwd wat voor een figuur je dan wel een vermakelijk persoon zou vinden. Ik hoef ook zeker niet met Memphis op vakantie, maar juist die zelfingenomenheid dragen toch heel erg bij aan de vermakelijkheid van zijn persoon. Ik ga in ieder geval je dit melden, er zijn bij mij tig dingen die ik kan opsommen waarom Memphis bij mij geliefd is die voor de doelpunten gaan en ik heb absoluut geen moeite met zijn houding.
 
Yass Harif
 
12
14 juni 2022 om 23:52
Hele mooie sterke reactie van Memphis. Afgelopen 2 wedstrijden niet heel gelukkig geweest in zijn acties. Maar ben al blij genoeg dat hij überhaupt de initiatief neemt en het probeert. Vandaag toch de winnende gemaakt en zo zijn seizoen goed afsluit. Al met al een geslaagde interland periode. Hier kunnen veel lessen uit gehaald worden. Ik heb er wel 100% vertrouwen in voor het WK.
 
Christian_1979
 
9
15 juni 2022 om 00:03
Helemaal eens.. getuigt van sterke mentale kracht dat je zo kunt invallen na de vorige wedstrijd... ik ben erg trots!
 
Yass Harif
 
4
15 juni 2022 om 00:43
Jazeker! Ook zo Vincent Janssen waar iedereen dacht wat moet hij zoeken in het team. Hij heeft vandaag stinkend zijn best gedaan en daar moet je gewoon trots op zijn. Het is een goeie groep. Laten we gewoon hopen op een goed WK. Ik heb er in ieder geval veel zin in!
 
krovikan
 
2
15 juni 2022 om 08:39
Het is niet alsof hij met die winnende goal opeens wel goed speelde. Dus vraag me af of het wel een sterke reactie is. Die 3-2 wordt namelijk verlengd door een Wales speler, dus hij heeft daar gewoon mazzel. En laten we ook niet zijn aanzienlijke rol bij de 2-2 vergeten waarbij zijn balverlies - letterlijk een pass naar Wales- de aanval voortzet waar 2 of 3 passes na de pingel valt
 
Sondela
 
5
15 juni 2022 om 05:39
Het is meer vanwege de uitstraling van Depay waar ze zich aan ergeren en wat op tegen hebben, maar als Frenkie daar zit willen ze hem als God behandelen.
 
Soccerfan_1
 
1
15 juni 2022 om 06:27
“Ik snap heel goed dat ik af en toe plaats moet maken, maar ik ben blij dat ik nog een aantal minuten mocht maken." Kijk, die eigenschap moet elke voetballer hebben. Positief punt. Dat had hij eigenlijk ook tegen Wijnaldum moeten zeggen die er blijkbaar meer moeite mee heeft.
 
krovikan
 
3
15 juni 2022 om 08:41
Het is leuk dat iedereen zich blind staart op die 'winnende' goal. Maar hij speelde gewoon slecht. Daar kan je vrij duidelijk in zijn. Hij verliest de bal 2 passes voor de pingel, hij passt letterlijk naar die Wales speler toe. Dat was echt een flinke fout waar weinig mensen het over hebben. Verder heeft hij bij die 3-2 gewoon veel mazzel dat die bal nog wordt verlengd door een Wales speler. Verder was het een en al balverlies
 
Psvlld
 
6
15 juni 2022 om 09:03
Dit zijn precies die posts die totaal niet serieus te nemen zijn. De afgunst druipt eigenlijk al van je post af. Daarbij lijkt me het eerst een fout van de scheidsrechter, daarna in veel mindere mate van Malacia en ergens daarachter komt het aandeel van Depay. Hij maakt de winnende goal, maar jij kan je alleen focussen dat het met enigszins veel geluk voor zijn voeten komt, het is echt lachwekkend. Nee, zulke supporters zal ik niet missen tijdens aankomende WK.
 
krovikan
 
0
17 juni 2022 om 16:19
@psvlld Haha wat? Wil jij met droge ogen beweren dat Memphis een goede wedstrijd speelde? Die pingel kan je gewoon geven daar als scheidsrechter. Ja Malacia beukte die gast omver dus het was in principe zijn schuld. Maar de hele reden dat die aanval van Wales door kon blijven gaan was omdat Memphis die bal letterlijk naar een volledig vrij staande Wales speler toe passt. Ik ben nooit kritisch geweest op dit platform op specifiek Memphis. Maar hij wordt als eens soort van held betiteld omdat hij die winnende erin schiet, die hij echt met alle mazzel van de wereld voor zijn voeten krijgt. En dat terwijl hij zelf de hoofdreden is waarom de aanval waar de pingel uit valt, door kon gaan. Wat Ouwebuizerd terecht zegt, die invalbeurt. Van de balvaste Vincent Janssen, naar Memphis Depay die zijn eerste balcontact zo'n rare korte corner was waarin hij 2 scharen gooit en de balverliest. Er waren meer mensen in het live-topic die gelijk bij de pingel riepen dat de aanleiding balverlies van Memphis was, en ze hebben gelijk ook.
 
OuweBuizerd
 
2
15 juni 2022 om 10:03
Ik heb me ook kapot zitten ergeren aan de dramatische invalbeurt van Memphis. Die corner die hij gelijk ging nemen, het vele balverlies dat hij lijdt en inderdaad, met een tegengoal tot gevolg. En dan vervolgens na zijn doelpunt rondlopen alsof hij de Messias zelf is. Dat hij scoort is 100 procent zijn kwaliteit en waarom hij terecht de eerste spits in Oranje is maar hij beseft niet dat hij de wedstrijd 2 doelpunten oplevert...
 
Bundy_sr
 
1
15 juni 2022 om 09:37
Depay is bij Nederland gewoon echt een uitstekende aanvaller. Net zoals hij dat bij Lyon was. Jammer dat hij bij Barca niet onomstreden is, komt natuurlijk ook deels door zijn blessure. Denk dat Depay bij een Napoli, Sevilla, AC Milan, Villareal, Arsenal echt de man kan worden. Is toch ook veel leuker dan wisselend spelen bij Barcelona.
 
DerKaiser123
 
0
15 juni 2022 om 12:32
Snap niet waarom Dortmund hem niet gewoon haalt. Zal daar perfect passen en die hebben echt nog een aanvaller nodig. In mijn optiek ook een betere club dan de clubs die je opnoemt.
 
 
2
15 juni 2022 om 09:55
Los van zijn goal was ie gisteren wel weer heel slecht. Z'n eerste actie bij die corner omschreef het perfect. Loopt zich vast en maakt een overtreding. Z'n goal maakt alles goed hoor, maar laten we niet overdrijven. Verder onbetwist spits nummer 1, want Memphis kan gewoon het verschil maken. Het hoeft maar 1 (of 2 keer) goed te gaan. En elke keer als ie een bal krijgt, ga ik toch op het puntje van m'n bank zitten.
 
Stijlvol
 
0
15 juni 2022 om 20:07
Het is toch een karakter, maar wel eentje met kwaliteit. Zonder Memphis ga je voorin uberhaupt geen potten breken. Hij heeft zich toch al lang bewezen een topspits voor Oranje te zijn? Laat zijn gedrag buiten het veld dan ook lekker buiten beschouwing. Op het veld moet hij laten zien. En dat doet hij.