Memphis Depay kan geen potten breken bij teleurstellend Lyon
Vrijdag, 18 september 2020 om 22:51

Olympique Lyon is er vrijdagavond voor de derde keer op rij niet in geslaagd te winnen in de Ligue 1. De ploeg van trainer Rudi Garcia kwam tegen Nîmes niet verder dan een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel (0-0). Memphis Depay, die bij afwezigheid van de geschorste Houssem Aouar de aanvoerdersband droeg, wist geen enkele indruk maken. De 26-jarige spits, die rond is met Barcelona, kwam de hele wedstrijd niet verder dan één schot in de handen van doelman Baptiste Reynet.

De eerste kans van de wedstrijd was na acht minuten voor Maxwel Cornet. De linkermiddenvelder van Lyon ontving een voorzet in gevaarlijke positie, maar zag zijn schot gekeerd worden door keeper Reynet. Vlak daarna kreeg Nîmes de beste kans van de eerste helft. Renaud Ripart nam perfect aan binnen de zestien van Lyon en produceerde vervolgens een schot op de lat. In het restant van de eerste helft gebeurde niet veel. Lyon had weliswaar veruit het meeste balbezit, maar kwam nauwelijks tot kansen.

Vijf minuten na rust dacht Moussa Dembélé de score te openen door een voorzet van Leo Dubois alert binnen te tikken. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter af, omdat de bal vlak voor de voorzet van Dubois de achterlijn was gepasseerd. Lyon claimde even later een penalty vanwege hands van Ripart. De spits van Nîmes raakte de bal weliswaar met de arm, maar zowel de scheidsrechter als de VAR vond het geen strafschop. Lyon drukte Nîmes daarna naar achter en kreeg in de negentigste minuut nog een grote kans. De kopbal van Tino Kadewere uit een hoekschop werd echter schitterend gekeerd door Reynet.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
12
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
JustPSV95
 
4
18 september 2020 om 22:58
Niet alleen memphis moet ik zeggen, kan werkelijk niemand noemen die in balbezit/aanvallend gebied goed speelde. Cherki wist zich op momenten eraan te onttrekken. Speelde ze met een strandbal btw? Die bal stuiterde vaak ze raar met aannames of wegverdedigen waarna die als een raket verticaal meters omhoog schiet. Verdedigend was beter, al hebben ze wel veel afstandsschoten in de counter weggegeven.
 
BVB058
 
11
18 september 2020 om 23:25
Die cherki man, wat is die goed zeg. Hopen dat hij niet te vroeg naar een topclub vertrekt en daar weg rot op de bank. Dan gaat het een hele grote worden. En idd heel het team speelt al een tijdje slecht. Hebben maar 1 goal kunnen maken in de afgelopen 3 wedstrijden. De goal kwam ook nog eens uit een penalty
 
JayJames
 
15
18 september 2020 om 23:09
Memphis moet naar Barcelona gaan. Die kans komt niet weer aanvliegen en met betere voetballers spelen maakt je ook een betere voetballer. Een nieuw avontuur brengt ook nieuwe motivaties met zich mee. Ik denk dat hij met zijn fysiek en creativiteit wel belangrijk kan zijn voor Barca. Misschien niet direct als onbetwiste basisspeler, maar als die anderen voorin blijven klungelen als de laatste seizoenen dan wie weet.
 
BVB058
 
13
18 september 2020 om 23:27
Als hij het zelf voor het zeggen had was die natuurlijk allang vertrokken.
 
JayJames
 
6
18 september 2020 om 23:39
Ik denk niet dat Lyon onwelwillend staat tegenover een transfer. Het is nu 30 miljoen voor hem of komende zomer is hij transfervrij weg. Ik denk dat ze proberen hem een nieuw contract te laten tekenen door o.a het nummer 10 shirt aan hem te geven, maar uiteindelijk als dat niet lukt zullen ze hem wel laten gaan.
 
droppie
 
7
19 september 2020 om 02:03
Ik heb Stevie Wonder gesproken, maar die zag Memphis nog niet spelen bij Barca. De man is blind, maar ik deel zijn mening. We hebben voor Oranje niet beter, maar is hij niveau Barca? Een heel duidelijke nee. Lyon is zijn top, en sterker nog.. dat is jammer voor Lyon.
 
PeterVermeuIen
 
2
19 september 2020 om 06:48
Met betere voetballers om hem heen maakt hem beter? Wat te denken aan Beckham, Bale, Hazard, vd Vaart (Real), Sanchez, Depay (Manchester United), Henry, Griezman, Turan, Alacar (Barcelona)... En nog veel meer. Nieuw avontuur doet hem goed? Niet als je te veel bezig bent met andere randzaken. Manchester United en Lyon is ook zo`n avontuur?We hebben gezien dat Depay sinds zijn vertrek bij PSV steeds minder goed is geworden, steeds trager, steeds minder motivatie, veel balverlies, steeds meer sociaal media, steeds meer andere randzaken. Manchester United, Nederlandse elftal en Lyon hebben hem niet beter gemaakt, hé?
 
Master D
 
3
19 september 2020 om 07:47
We hebben helemaal niet gezien dat hij sinds zijn vertrek bij PSV minder goed is geworden. Minder motivatie? Heb je het over de wijze waarop hij zo snel mogelijk wilde terugkeren na zijn kruisbandblessure en bij trainingen tot het gaatje ging om maar het EK te halen? Als jij Memphis bij PSV had zien spelen, had je kunnen zien dat hij daar ook belachelijk veel balverlies en slechte wedstrijden had. Alleen daar schoot ie dan in slechte wedstrijden nog weleens een vrije trap binnen, waardoor het schijnbaar niet op viel. Met welke randzaken is Memphis in aanraking gekomen laatste maanden? Die is de laatste maanden vooral met voetbal bezig en komt op die wijze in het nieuws. Als jij niet ziet dat deze Memphis beter is dan die bij Psv, dan mankeert er iets aan jouw ogen.
 
PeterVermeuIen
 
1
19 september 2020 om 08:22
Feit is dat Depay bij PSV ongelooflijk gretig was, nadrukkelijk aanwezig en ongelooflijk snel was. Dat zie ik nu bijna niet meer bij hem. Hij zet alles in voor het Nederlandse elftal, inderdaad. Maar helaas is hij tot nu toe wel tegengevallen. Randzaken, kijk dan naar zijn sociale media zoals Twitter en Instagram. Dan weet je hoe hij buiten het voetbal ongeveer leeft. Er zijn een aantal films gemaakt, deze films en foto`s kosten het wel erg veel tijd, hoor! Hij heeft veel getraind voor zijn eigen postuur, meer kracht. Daardoor is zijn snelheid die hij bij PSV had minder geworden.
 
Master D
 
0
19 september 2020 om 08:36
Dat is een mening van jou dat je die gretigheid bijna niet meer ziet. Ik zie het namelijk nog wel. Wellicht niet altijd, zoals bijvoorbeeld gisteren, maar dat heeft ook met grilligheid van de speler te maken. Iets wat hij bij PSV ook al had. Wat mij betreft is hij niet tegengevallen. Dit is zijn niveau. Ik ga niet kijken naar zijn socciale media, want het boeit mij geen moer hoe hij buiten het voetbal leeft, zolang hij zich maar aan de wet houdt. Ik beoordeel hem op zijn prestaties binnen te lijnen. Die zijn gewoon prima naar zijn talent. Of zijn snelheid minder is geworden weet ik niet. In de CL was ie nog snel zat tegen Bayern in de omschakeling, maar helaas niet rustig genoeg voor de goal.
 
-Riciotto-
 
0
19 september 2020 om 10:18
Bale deed het ook helemaal niet slecht bij real Madrid.
 
theo uphus
 
3
18 september 2020 om 23:45
Is een aanvaller die slechts 30 miljoen hoeft te kosten werkelijk een gegadigde voor de spitsposities van Barcelona ? Ik kan het mij niet voorstellen. Ik heb nog lang niet het idee dat Memphis de oplossing is van de problemen waarin Barcelona zich bevindt.