Memphis Depay oogst lof: 'Hij deed wat ik ook gedaan zou hebben'
Woensdag, 11 december 2019 om 08:20

Olympique Lyon-voorzitter Jean Michel Aulas is razend over de actie van een supporter die dinsdagavond het veld opkwam met een spandoek gericht tegen Marcelo. Na afloop van het 2-2 gelijkspel tegen RB Leipzig wapperde hij met een doek waarop Marcelo als ezel stond afgebeeld, met daarbij de tekst: 'Marcelo, verlaat de club'. Memphis Depay snelde op de fan af en greep naar het doek, waarna stewards de ultra's en spelers uit elkaar moesten houden. Aulas prijst de reactie van de Nederlandse aanvoerder van de Franse topclub.

Depay tekende vlak voor tijd voor de gelijkmaker, waardoor Lyon zich verzekerde van een plaats in de knock-outfase. Daarna kreeg hij het aan de stok met de supporters. "Memphis Depay toonde zijn buitengewone karakter en hij liet zien dat hij een voorbeeldige aanvoerder is", aldus Aulas na afloop van het incident. "Hij deed wat ik ook zou hebben gedaan. Als je een van je eigen spelers op zo'n manier behandelt, dan hoor je niet in een stadion thuis."

Aulas kondigt zware sancties aan tegen de supporter die Marcelo beledigde. "We hebben hem op camera. De fan die het anti-Marcelo spandoek toonde zal op een zware manier gestraft worden door de club en voorzitter", aldus Aulas, die de confrontatie met de ultra's niet uit de weg gaat. "Ik ga naar hem en de supportersgroep toe. Dit zijn dingen die we als bestuur niet kunnen accepteren. Degenen die de eigen spelers op zo'n manier uitjoelen, moeten niet meer naar het stadion komen. Duidelijker kan ik niet zijn."

De voorzitter sluit positief af: "Ik zit hier al 32 jaar en vandaag heeft Lyon zich voor de twaalfde keer in de clubgeschiedenis geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Natuurlijk zijn de spelers teleurgesteld door deze vandaal die het spandoek liet zien. Ik ben ook teleurgesteld, maar we moeten kijken naar de positieve kanten van deze avond. Frankrijk heeft een tweede club in de volgende ronde van de Champions League en dat is geweldig nieuws", besluit Aulas.

Meer nieuws
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
4
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
87
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
23
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
15
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
DVV20
 
44
11 december 2019 om 08:29
Niks dan respect voor deze actie van Depay. Het toont aan wat voor type speler Depay is (geworden), hij geeft alles voor het team. Door zijn kledingkeuze en rap 'carrière' hebben veel mensen een verkeerd beeld van Depay, maar hij geeft altijd 100% en is gewoon een dragende speler bij zowel Lyon als het Nederlands elftal.
 
FCG95
 
1
11 december 2019 om 08:42
Klopt grotendeels wel wat je zegt, al zaten er natuurlijk wel aparte gevallen bij hem tussen. Volgens mij is hij gewoon als voetballer en als mens veel volwassener geworden.
 
dribbelaar28
 
8
11 december 2019 om 08:52
Klasse Memphis! Had eerlijk gezegd nooit verwacht dat Memphis dit nog van zijn carrière zou maken na zijn mislukte avontuur bij Man U. Heerlijk om te zien hoe deze man veranderd is zowel binnen als buiten het veld.een echte steunpilaar voor het Nederlands elftal en Lyon. Memphis chapeau.
 
RosselliniRa
 
12
11 december 2019 om 08:59
Zo grappig dit soort reacties. Hij doet gewoon nog steeds hetzelfde buiten het veld. Alleen wordt het nu geaccepteerd omdat hij binnen het veld beter presteert. Komt hij weer in een dipje dan zal die gewoon weer aangepakt worden als die met dezelfde grote ketting voor de camera komt.
 
dribbelaar28
 
8
11 december 2019 om 09:07
Memphis is buiten het veld wel degelijk veranderd. De reden dat dingen nu geaccepteerd worden is omdat hij de laatste tijd de pers ook op een normale manier te woord staat. Dat was voorheen absoluut niet het geval.maar je hebt gelijk, wanneer je presteert mag je ineens wel alles doen waar je zin in hebt.
 
TheJurgenKlopp
 
26
11 december 2019 om 09:16
Dat is een wan excuus. Depay werd puur aangepakt om zijn kledingstijl, ik herinner me de ophef nog toen hij met een hoedje naar het NL elftal kwam. Draai dit nu niet om door te zeggen dat het enkel lag aan zijn interviews. Mensen hebben gewoon een bloedhekel aan spelers die iets anders zijn dan de rest. Mocht Depay nu in een enorme vormdip geraken, dan zul je weer dezelfde kritieken hier horen dat hij zich `teveel met randzaken bezighoudt`, dezelfde onzinkritiek waar spelers als Pogba en Promes onterecht mee bekritiseerd worden. (edit: wanzaken = randzaken )
 
dribbelaar28
 
0
11 december 2019 om 09:22
Wanzaken? Is dat een nieuw woord?buiten deze rare woordkeuze ben ik het niet met je eens. Memphis is nu wel op een punt aangekomen dat wanneer hij in een vormdip terecht komt hij niet weer op zijn kledingkeuze of wat dan ook aangesproken zal worden. Daar heeft hij de laatste maanden gewoon teveel voor gepresteerd op het veld.
 
AcePluto
 
9
11 december 2019 om 09:32
@dribbelaar lees je wat je zegt? Je hoort überhaupt niet aangesproken op je kledingstijl of vanwege een dood gewone hoed. Dan ben je bezig met randzaken, wat de beste man bedoelde. Kritiek moet niets te maken hebben met je kledingstijl. Dat je zegt dat hij teveel krediet heeft om aangesproken te worden op zijn kledingstijl is absurd
 
dribbelaar28
 
2
11 december 2019 om 09:42
@aceplute Je kunt nu wel proberen een wit voetje te halen, maar iedereen viel 2 jaar geleden over Memphis heen hoe hij in de media verscheen, ook jij. ik vind alle mensen die nu opeens roepen dat mensen niet bekritiseerd mogen worden op hun kledingstijl en andere randzaken als ze op het veld niet presteren heel erg hypocriet.
 
AcePluto
 
4
11 december 2019 om 11:26
Wit voetje te halen? Ik ben daar niet mee bezig. Ik noem op hoe mensen over hem heen vielen toen hij niet presteerde en zijn hoed erbij haalde, of dat hij het leuk vindt om muziek te maken. Ik had in die tijd geen eens een account op VZ, want dit gebeurde in zijn tijd bij Man United. Hoe kan jij, iemand die ik niet eens ken en andersom idem dito, roepen dat ik dit ook deed? Dat is pure onzin verkopen en iets roepen waar je helemaal niets van af weet. Zou beter zijn als je dat gewoon niet doet want het ziet er onserieus uit. Ik vind het kortzichtig en lomp als mensen iemands kledingstijl afkraken omdat hij niet presteert in het veld. Ken je net zo goed iedereen het zelfde laten dragen, weg met diversiteit!
 
Voetbalfan1982
 
6
11 december 2019 om 09:04
Tja, en dat noemt zich supporter... Levenslang verbannen zodat meneer vanuit huis kan zoeken naar een live stream op YouTube:-)