'Men heeft het over ervaring, maar hoeveel ervaring had Josep Guardiola?'
Woensdag, 12 juni 2019 om 08:36

Chelsea lijkt deze zomer alweer afscheid te nemen van Maurizio Sarri, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met een overstap naar Juventus. The Blues zijn dan ook op zoek naar een nieuwe trainer en oud-middenvelder, en coach van Derby County, Frank Lampard geldt als een van de voornaamste kandidaten. Rio Ferdinand denkt dat de clubicoon van de Londenaren een uitstekende keuze zou zijn.

"Hij is de perfecte kandidaat. Het zou me echt verbazen als ze verder kijken. Ze hebben het al geprobeerd met al deze trainers van naam. Niets ten nadele van Massimiliano Allegri (een van de andere vermeende kandidaten, red.), maar ze hebben Carlo Ancelotti gehad, Antonio Conte, Sarri, José Mourinho, allemaal trainers die geweldige dingen hebben gedaan maar die ook weer vertrokken zijn", begint de oud-verdediger in de Daily Mirror.

"Ga je dan daar mee door, met het weggooien van geld voor deze trainers die allemaal na twee jaar weer vertrekken? Of ga je voor iemand van wie de fans het geweldig zouden vinden als hij terug zou keren? Als Chelsea die transferban krijgt (vanwege het overtreden van de regels met betrekking tot het aantrekken van jeugdspelers, red.), denk ik eerlijk gezegd niet dat ze iemand anders aan kunnen stellen dan Frank", is Ferdinand stellig. De Engelsman is ervan overtuigd dat Lampard een belangrijke rol kan spelen in het ontwikkelen van de talenten die Chelsea al in huis heeft: "Ze hebben nou al een tijdje de beste talenten van het land rondlopen."

"Manchester City komt nu in de buurt, maar het is al een tijd zo dat Chelsea de beste jonge spelers heeft en niemand weet het tot het eerste elftal te schoppen. Als voetbalclub zou je denken dat je dat wil veranderen. Als ze dat willen, is er niemand anders dan Frank. Hij is iemand waarvan de jonge spelers zullen denken: 'Wauw! Frank gaat ons kansen geven.' Hij zal niet alleen het eerste elftal en de fans kracht geven, maar ook de talenten."

"Ik denk dat dat verfrissend kan werken in een tijd waar managers bang zijn en de druk voelen om talenten niet op te stellen. Mensen hebben het wel over ervaring, maar hoeveel ervaring had Josep Guardiola toen hij bij Barcelona begon? Hij had alleen de talenten van de club getraind." Ferdinand denkt bovendien dat Lampard ook met de vedetten van Chelsea zou kunnen werken: "Of hij van slag zou raken als de grote spelers moeilijk gaan doen op de training? Dat denk ik niet. Frank kent Chelsea, hij kent de spelers en ze zullen hem respecteren."

Meer nieuws
   
10:26
10:26
V/d Vaart wil Oosting van transferdoelwit af brengen: 'Het is niet verstandig'
5
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
19
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
19
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Isco24
 
2
12 juni 2019 om 08:56
Nee daar heeft Rio natuurlijk een punt. Zoveel ervaring had Pep ook niet. Echter, staat Chelsea nou eenmaal niet echt bekend om trainers de kans en de tijd te geven om zich te bewijzen. Na 1 zwak seizoen (wat te verwachten is zonder Hazard en een transferban), zou ook Lampard gewoon de laan uit gestuurd worden hoor.
 
Zuidenaar
 
0
12 juni 2019 om 08:57
Josep gaurdiola is echt in een hele andere situatie binnen gekomen en had al een wereld team staan. Als lampard komt zit hij met een team waar zijn beste speler, die meer dan de helft betrokken is bij alle goals van chelsea dit seizoen. Lampard kan ze prille trainerscarriere al vroeg schade door in te gaan op de aanbieding. Maar als hij echt gaat komen wie weet, geeft hij de jeugd de kans en halen ze CL voetbal.
 
Wagwan
 
7
12 juni 2019 om 10:53
Lol, Guardiola kwam bij een ploeg dat twee jaar op rij geen prijs wist te winnen en bestond uit volgevreten vedettes als Ronaldinho, Zambrotta en Deco die hij er meteen uit bonjourde.
 
Sirius
 
0
12 juni 2019 om 14:44
Hij had ook gewoon de beschikking over Messi, Iniesta, Xavi, Busquets enzovoort. We gaan toch niet serieus doen alsof Guardiola geen absolute topploeg ter beschikking had?! Dit Chelsea komt daar bij lange na niet in de buurt!
 
Wagwan
 
1
12 juni 2019 om 19:03
Lol, kijk je pas sinds gisteren naar voetbal? Busquets heeft Guardiola zelf laten doorstromen uit de jeugd en is pas in 2010 basisspeler geworden. Xavi en Iniesta waren altijd 'ok' spelers en raakten pas bij het grote publiek bekend dankzij Pep. Messi was een groot talent maar door Pep gepolijst tot een wereldster door het hele team rond hem te bouwen ten koste van Eto'o en Henry.
 
khalid3073wx
 
1
12 juni 2019 om 08:58
Waarom roept men om Lampard die saai voetbal speelt. Terwijl Terry met Aston Vila veel beter heeft gepresteerd.
 
DMS
 
8
12 juni 2019 om 09:06
Omdat Terry slechts assistent is en Lampard al wel ervaring heeft als eindverantwoordelijke.
 
Ajacxied
 
1
12 juni 2019 om 14:17
En Aston Villa een veel betere selectie heeft, maar toch maar nipt won van Derby. Lampard heeft het gewoon uitstekend gedaan
 
khalid3073wx
 
0
12 juni 2019 om 21:46
Oowh soory ik dacht dat Terry speler coach was. Maar zelfs dan vind ik Lampard geen goeie keuze. Jullie gaan straks een Ac Milan aan met het aanemen van clubiconen en dam afbranden. De enige clubicoon die als trainer geslaagd is. Die ik me kan herhineren als 21 jarige is Zidane. Chelsea is toch een spitsen/trainers kerkhof.
 
wandering
 
1
12 juni 2019 om 09:43
Op een of andere manier lijkt het dat men 'saai' voetbal wel waardeert bij Chelsea, ze stellen zelden coaches aan die níet behoudend spelen. En als ze dat al doen, dan lees ik o.a. hier dat die trainer snel zijn biezen moet pakken
 
DavinhoBuurtje
 
0
12 juni 2019 om 09:39
Dit komt echt nog veel te vroeg voor Big Lampa. Hoeveel jonge trainers zonder ervaring zijn niet keihard gesneuveld bij clubs? Frank de Boer, Marco van Basten, Villa-Boas, van Bommel? Niet eerlijk om dan enkel Pep G. eruit te pikken. De loterij win je ook maar een keer....
 
Isco24
 
2
12 juni 2019 om 09:49
En dan had Villas-Boas nog wel een kampioenschap en een Europa League op zak met Porto. Zou je denken dat ie een leuke rugzak heeft. Lampard heeft de strijd om promotie verloren. Iets minder goede rugzak lijkt me.
 
Sirius
 
0
12 juni 2019 om 14:42
Verder is dit Chelsea bij lange na niet het Barcelona waar Guardiola in mocht stappen. Chelsea raakt net z'n grote ster kwijt en laat Hazard nu net de speler zijn waar alles om draaide de afgelopen twee seizoenen. Nu instappen zou voor Lampard een groot risico zijn.
 
YoeriCFC
 
2
12 juni 2019 om 10:27
Het probleem is niet Lampard's onervarenheid, het probleem is Chelsea's bestuur. Lampard zou prima kunnen leren en zou prima ervaring op kunnen doen én Chelsea manager kunnen zijn, maar door de trigger finger van Roman is dat onmogelijk! Als Petr Cech officieel wordt aangesteld als TD geeft dat Lampard misschien wat meer ruimte om fouten te maken, maar op dit moment sta je al ter discussie als je derde eindigt en een Europa League wint..
 
Sirius
 
0
12 juni 2019 om 14:39
Petr Cech heeft nog minder ervaring dan Lampard, terwijl de functie van TD misschien nog wel crucialer is dan dat van een coach. Het was al verre van geweldig dit seizoen en nu raken ze ook nog eens Hazard kwijt, de man waar alles om draaide de afgelopen twee seizoenen. Voeg daar een onervaren TD en coach bij en je hebt een gegarandeerd rampseizoen.
 
Sirius
 
1
12 juni 2019 om 14:36
Je hebt niet zoveel ervaring nodig als je tactisch sterk bent en de beschikking hebt over Iniesta, Xavi, Messi en Busquets. Chelsea daarentegen was al niet bijster sterk en nu raken ze ook nog eens hun beste speler kwijt waar eigenlijk alles om draaide dit seizoen.