Mendes Rodrigues schiet Galatasaray met dubbelslag naar koppositie
Zondag, 6 mei 2018 om 19:55

Galatasaray heeft net als Fenerbahçe geen fout gemaakt in de 32e speelronde van de Süper Lig. Cim Bom versloeg Akhisar zondagavond met minimaal verschil (1-2) en staat weer bovenaan, met 69 punten. De voorsprong op Fenerbahçe en Medipol Basaksehir bedraagt met nog twee wedstrijden te gaan drie punten.

Garry Mendes Rodrigues had niet veel tijd nodig om er twee in te prikken, want na een kwartier was hij het eindstation van een fraaie aanval en drie minuten later knalde hij na een mooie demarrage de 0-2 tegen de touwen. Akhisar had na ruim een half uur terug kunnen komen, maar Soner Aydogdu miste een strafschop. In de slotfase van de eerste helft had Mendes Rodrigues zijn hattrick kunnen completeren, ware het niet dat hij de lat raakte.

In de tweede helft deed Akhisar via een eigen doelpunt van Serdar Aziz gauw wat terug, maar verder kwam de gastheer niet meer. Ook Galatasaray scoorde in het restant van het tweede bedrijf niet meer, al kreeg Bafétimbi Gomis nog wel twee goede kansen. De Frans international schoot na een uur in kansrijke positie over en miste in blessuretijd een strafschop.

6 mei 2018 om 19:59
Zakelijke overwinning maar als GS supporter vraag ik me af wat die rechtsback van Akhisar deed bij de 2-0.. kan ook aan mij liggen maar vreemd hoe hij verdedigde.

Piratekings

11
6 mei 2018 om 20:08
Ik vraag mij meer af wat er met Gomis was, op een normale dag had hij er 2 gescoord en buitenlandse topscorer allertijde geweest

tegelen27

3
6 mei 2018 om 20:14
Kan gebeuren. Is niet 1e wedstrijd dat hij faalt. Heeft ons vaak genoeg al geholpen.

Shevchenko_7

15
6 mei 2018 om 20:00
Man man man op een dag ga ik dood aan een hartaanval door Galatasaray, aub laat Gomis nooit meer een penalty nemen, dit is al de 2de keer in 2 wedstrijden, blij met de 3 punten kampioenschap is zeer dichtbij!

FlackoGS

13
6 mei 2018 om 20:01
Dit is voor de mensen die zeiden dat Akhisar wel effe zou gaan 'liggen' vandaag. Hebben in de 2e helft als leeuwen gestreden. Wij waren nergerns te bekennen. Gomis moet die penalty erin schieten, maar vooralsnog blijft hij een big game choker. Geen probleem, elke spits kan een dipje hebben. De volgende moet er wel in. Als wij kampioen worden met een middenveld bestaande uit Donk, Fernando en Selcuk bestaat er voor mij geen twijfel dat Fatih Terim de beste Turkse trainer ooit is. Haydi beyler!

Bozkurt20

8
6 mei 2018 om 20:02
Een Süper Lig dag dat weer eens het dramatische niveau van de Turkse scheidsrechters onderstreepte. Twee gemiste penalty's en talloze kansen aan beide zijdes. Galatasaray heeft het verdient door de uitstekende eerste helft, maar Akhisar heeft weer eens aangetoond dat ze gewoon die beker kunnen pakken van Fener. Nog twee finale's en we zijn kampioen!

Fenerfan37

7
6 mei 2018 om 20:10
Hoe een speler als gomis 27 doelpunten heeft gemaakt is nog steeds een raadsel voor mij. Hij is nog niet eens op ptt niveau.

noppa

3
6 mei 2018 om 20:23
Helemaal met je eens. Zonder maar ook te overdrijven. Hij is misschien een goede invaller bij een club als Heracles Almelo. Gomis is een kluns, zeer matige speler en snap niet dat hij er zoveel heeft in liggen. Tegen de grote 3 laat hij ook niks zien, want die wedstrijden heb ik allemaal bekeken. Maar dan vraag ik me af, is het buiten de top 4 in Turkije helemaal niks?

Fenerfan37

3
6 mei 2018 om 20:36
Het klopt dat de niveau tussen de top 4 en de rest vrij groot is in turkije, dat kan je ook zien aan de punten. Maar ik schat de nummers 5 tot 10 toch hoger dan de nummers 5 tot 10 van nederland. Hoe gomis er zoveel in heeft liggen met zijn kwaliteiten is echt een raadsel voor mij.

Bozkurt20

0
6 mei 2018 om 21:45
Omdat Gomis gewoon een extreem slimme speler is. Hij kiest zijn momenten goed uit, weet zijn minpunten, maar gebruikt ook goed zijn sterke punten zoals zijn kracht en tweebenigheid. Echt wel een goede spits hoor. Niets voor niets heeft hij er zevenentwintig inliggen. Daarnaast moet je ook beseffen dat in de Super Lig normaliter weinig wordt gescoord door spitsen. Boven de twintig goals wordt al als uitzonderlijk gezien.

noppa

0
7 mei 2018 om 00:08
Tegen de "kleintjes" om het zo even te zeggen doet hij het blijkbaar ok. Maar met zo'n kluns moet je de Champions League toch niet inwillen als een grote club. Ik vind hem echt helemaal niks, ik heb hem dit seizoen tegen Besiktas, Fenerbahce en Istanbul in actie gezien. Ik vind hem echt een minkukel. Hij is ook bijna overal mislukt, ik vind die 27 doelpunten echt bizar. Burak Yilmaz gewoon weer lekker terugnemen svp.

noppa

1
7 mei 2018 om 00:10
Ik schat de Turkse competitie ook zeker hogerin dan de Eredivisie. Maar doordat Gomis er maar liefst 27 heeft inliggen, krijg ik toch het idee dat ze in Turkije beter verdedigers en doelmannen moeten opleiden. Dit kan echt niet.

Bozkurt20

1
7 mei 2018 om 01:02
Gomis prikte er anders ook drieentwintig in bij Marseille vorig jaar en was nog eens aanvoerder. Gomis lijkt inderdaad op het eerste gezicht op een slungel met een goede fysiek, maar uiteindelijk zul je verklaren dat hij eigenlijk een reuzeslimme voetballer is. Ben het verder wel met je eens dat we volgend jaar in ieder geval een concurent voor Gomis moeten binnenhengelen. Voor El niveau is hij prima, Cl zal hij inderdaad waarschijnlijk tekort schieten.

Bamm

8
6 mei 2018 om 20:26
Wat ik me dan afvraag is dan. Als Gomis zo slecht is waarom staat er dan niemand boven hem op de topscorerslijst?

Fenerfan37

2
6 mei 2018 om 20:54
Dat gomis er meer in heeft liggen maakt hem niet beter dan de andere aanvallers. Er komt veel bij meekijken zoals bij welke club je speelt. Wie je medespelers zijn. Wat voor speelstijl je team heeft etc. Ik denk dat de meeste aanvallers in de super lig beter zijn dan gomis. Alleen de meeste van deze aanvallers spelen niet voor de eerste plek of hun team speelt geen aanvallend voetbal. Gomis heeft niet 1 bijzonder kwaliteit waar je over kan praten.

ImparatorFT

2
6 mei 2018 om 20:13
Eerste helft waren we uiterst efficient in het benutten van de kansen, we hadden volgens mij ook twee schoten op goal die uitmondden in twee doelpunten. Vervolgens krijgen zij een penalty (valt te betwisten of het ook echt een penalty was), die zij ook nog eens missen, dus daar kwamen we goed weg. In de tweede helft liep GS zwaar achteruit en speelden we niet op ons best en kregen we die goal tegen. Ik kijk niet vaak naar Akhisar, maar die Seleznov verandert in Ronaldo als ie tegen GS speelt: gozer is altijd betrokken bij een goal. Ook bij Karabukspor maakte hij ons altijd kapot, goede speler die de bal bij zich kan vasthouden. Verder alle props voor Terim natuurlijk, wisselspelers zoals Donk en Selcuk waren even dood als Kakashi toen Tudor de scepter zwaaide. Maar daar komt Terim (of moet ik zeggen Pain) die ze weer doet herleven en ze weer gewoon top laten spelen. Motiveren kan als hij geen ander. PS: Toen Gomis die penalty miste, had ik wel met hem te doen. Deed even een Guiza`tje toen ie moest vechten tegen de tranen. Ik hoop van harte dat hij nog Alex van de troon kan stoten wat betreft meeste goals als buitenlanders; enorme gunfactor heeft hij bij mij.

Bamm

2
6 mei 2018 om 20:25
Kampioenschap is in zicht nog een kleine twee weken totdat we de beker weer omhoog kunnen houden. Eerste helft speelde Galatasaray beter en het tweede helft Akhisar. Wat een drama penalties beide. Gomis zit denk ik met zn hoofd bij het Franse elftal voor het wk. geen idee of die opgeroepen wordt, maar hij heeft wel een van de meeste gescoord qua Franse spelers internationaal. Vond Denayer wel matig vandaag en Linnes ook.

GALA-010

4
6 mei 2018 om 20:28
Eerste helft zeer effectief. Met een scherpe Garry kwamen we goed op 2-0 voorsprong. Maar dan de tweede helft. Wauw.. Gwn echt helemaal niets gedaan. Niks lukte gewoon. En Gomis was helemaal niet in de wedstrijd, dus bij die penalty had ik ook m'n twijfels. Nu is die qua motivatie ook echt erg gezakt. We hebben hem de laatste wedstrijden nog nodig, dus hopen dat hij tegen Malatya weer helemaal op dreef is. Haydii boys nog twee wedstrijden zijn we kampioen!!

Kayser-I-Rum

4
6 mei 2018 om 20:32
Tja... Dit was na Goztepe de enige wedstrijd waar GS de punten zou morsen. Niet gebeurd. Nu moeten we hopen op een nederlaag in Izmir. Voor de rest gefeliciteerd GS fans.

Bkorkmaz3

14
6 mei 2018 om 20:37
Op een dag ga ik dood door Galatasaray. Waarom, maar dan ook waarom ga je niet voor de 3e goal? Waarom? We moeten tot laatste moment billenknijpen. Toch weet je de drie punten binnen te harken door je kampioens allure en ervaring, maar vraag niet hoe.