Mertens excuseert zich: 'Het kwam in me op, ik wilde niemand beledigen'
Woensdag, 8 maart 2017 om 08:00

Dries Mertens had zich dinsdagavond nog populairder kunnen maken onder de aanhang van Napoli. In de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid verzorgde de aanvaller de openingstreffer en bijna had hij ook de 2-0 gemaakt. De paal stond echter een treffer in de weg. In de tweede helft zorgde het bezoek uit Spanje voor de ommekeer (1-3) en bereikte daarmee de kwartfinales.

"We hebben alles gegeven in de eerste helft en Real Madrid scoorde uit een hoekschop die we ze cadeau hebben gedaan. Dat zorgt voor het zure gevoel", verzuchtte Mertens na het duel in het uitverkochte Stadio San Paolo. "We hebben vrijwel niets weggegeven tegen de wereldkampioen. Het doet pijn. Als ik vannacht naar bed ga, zie ik die bal nog terugkomen van de paal."

Mertens was in de laatste zestien officiële duels van Napoli goed voor liefst zeventien treffers. De ex-speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV was bovendien bij zeven van de laatste tien treffers van i Partenopei in de Champions League betrokken: twee assists, vijf doelpunten.

Mertens kwam dinsdagavond ook nog terug op zijn opmerkelijke manier van juichen in de topper tegen AS Roma. Hij deed een urinerende hond na bij de cornervlag. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan de mensen in Rome. Ik heb thuis een hond en ben ook gek op dieren. Ik dacht aan het juichen van Finidi George voor Nigeria en het kwam gewoon in me op. Ik wilde niemand beledigen."

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
13
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Dysentery Gary
 
9
8 maart 2017 om 08:04
Real was uiteindelijk de betere team, dat is geen verassing. Je zag dat real in de eerste helft met de handrem speelde. Napoli verdient wel de credits, ze hebben echt hun best gedaan, helaas was dat niet genoeg....
 
maicon123
 
36
8 maart 2017 om 08:12
Heb jij de wedstrijd wel gezien? Napoli was de betere ploeg en verliest hier alleen door 2 corners. Logisch dat je een dreun krijgt ook al ben je de betere ploeg.
 
Dysentery Gary
 
9
8 maart 2017 om 08:35
Ja ik had hem gezien, de wijze waarop ze speelden was moedig, maar ook riskant omdat ze een hele hoge intensiteit hanteerden. Real was in dat opzicht heel professioneel en wachtte rustig af en sloeg in korte tijd 2x toe. Zo kijk ik er in ieder geval tegenaan.
 
Duke222
 
1
8 maart 2017 om 11:38
Je moet het even in verhouding zien he en de gehele tweeluik. Net wat Dysentery zegt vind ik ook..props voor Napoli ze hebben echt gestreden, moet toegeven dat ik vooraf ze hoger had ingeschat..zeker met die ex madrilenen daar. Maar napoli verdiende absoluut niet om door te bekeren. Kan je zeggen napoli was betere ploeg maar wanneer waren ze echt gevaarlijk? Dat was in beide matches ook gewoon minimaal daar waar Real gewoon grotere kansen kreeg. Tot slot sorry maar als je in 2 potten 2 goals weet te scoren en de ander 6 ? Dan is dat niet bepaald geluk..real was gewoon beter. Maar geen schande voor Napoli. Ze mogen trots wezen. Mertens had idd pech met de paal... CR overigens ook.
 
siepie
 
8
8 maart 2017 om 09:03
Waarom zou die urinerende hond beledigend zijn naar mensen uit Rome?
 
ARB Freekicks
 
27
8 maart 2017 om 09:13
Het teken van Rome is een hond. En het is 2017, alles is tegenwoordig beledigend
 
sprokkie
 
6
8 maart 2017 om 10:12
Ik ken het logo niet, maar is het niet logischer dat het een wolf ipv een hond is? Ivm romulus en remus? Maar je hebt gelijk, voetballers moeten tegenwoordig elke lettergreep die ze uitkramen verdedigen. Geen wonder dat ze zulke politiek correcte interviews geven.
 
gattuso3
 
3
8 maart 2017 om 10:44
Klopt, het logo is inderdaad een wolf. Maarja die zal wel hetzelfde pissen als een hond haha. Ja om gek van te worden, alles is beledigend tegenwoordig
 
Renaldino
 
1
8 maart 2017 om 12:11
Is geen vos, is een wolf(in)
 
JK-Ajax
 
1
8 maart 2017 om 10:06
Je kan tegenwoordig niets meer doen of iemand is wel 'offended'. Dat is namelijk hip tegenwoordig.
 
siepie
 
3
8 maart 2017 om 11:15
Dat is waar, maar ik vroeg me af waarom het specifiek over Rome ging. Maar wellicht dat het met het idd met het logo te maken heeft zoals hierboven wordt aangegeven. Al vind ik dat dan alsnog erg ver gezocht.
 
Zekerneutraal
 
5
8 maart 2017 om 10:13
Uiteindelijk geeft de individuele kwaliteit en het geduld van de ervaren rotten als Ramos, Ronaldo, Pep en Marcelo de doorslag. Deze jongens hebben al zoveel wedstrijden op de vreemde bodem gespeeld en hebben bovendien zoveel kwaliteiten die beter zijn dan bijna alle andere tegenstanders, dat je altijd op hen kunt leunen. Zuur voor Napoli maar Real hoeft maar even aan te zetten en ze gaan er met de winst van door tegen de subtop.
 
Millonario
 
0
8 maart 2017 om 11:22
Ik heb nooit gewete dat Finidi George zich moest excuseren voor iets. Vandaag de dag kan je niets meer doen of ze vragen welke betekenis het heeft. Zie nu ook Messi en Ramos met het telefoon gebaar.