'Messi-achtige' status voor Tagliafico: 'Hij heeft al zoveel gegeven'
Maandag, 14 oktober 2019 om 11:42

Argentinië won zondag in een vriendschappelijke ontmoeting met ruime cijfers van Ecuador (1-6). Nicolás Tagliafico zag het oefenduel vanaf de bank, waar de verdediger van Ajax woensdag tegen Duitsland (2-2) nog een basisplaats had. Volgens bondscoach Lionel Scaloni hoeft Tagliafico zich echter geen zorgen te maken over zijn plaats in de Argentijnse selectie. De linksback heeft een aparte status, net als vijf van zijn ploeggenoten.

"Er zijn vijf, zes spelers die de basis vormen van mijn team", laat Scaloni na afloop van de oefeninterland tegen Ecuador optekenen in de Argentijnse media. "Die hoeven niet zoveel te spelen, omdat ze het al hebben laten zien en ons al zoveel hebben gegeven." Naast het voornoemde rijtje hebben Lionel Messi en Sergio Agüero een vaste plaats in de nationale selectie van Argentinië. De aanvallers van respectievelijk Barcelona en Manchester City kwamen ook niet in actie tegen Ecuador. Messi zat een schorsing uit, terwijl Agüero wegens een blessure niet inzetbaar was.

Scaloni was uiteindelijk bereid om de namen van de overige vijf internationals ook prijs te geven. "Lautaro Martínez, Leandro Paredes, Rodrigo De Paul hebben veel gegeven, en dat geldt ook voor Tagliafico, Marcos Acuña en Paulo Dybala." De keuzeheer van de Argentijnen gaat ervan uit dat Messi en Agüero volgende maand weer beschikbaar zijn, als la Albiceleste het opneemt tegen Paraguay. "Die twee zullen er over een maand zeker weer bij zijn."

Tagliafico, die bij Ajax beschikt over een contract tot medio 2022, maakt sowieso het seizoen af in de Johan Cruijff ArenA. De vleugelverdediger zei onlangs tegen Cadena COPE dat Atlético Madrid hem in de afgelopen transferperiode naar Spanje wilde halen. Een overgang kwam echter niet van de grond. Tagliafico stond naar verluidt ook op de lijstjes van Real Madrid en Arsenal.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
e013willem
 
71
14 oktober 2019 om 12:04
Behoort tot de top 5 linksbacks ter wereld en kwam maar voor 4 (!) miljoen. Een van de beste transfers van de afgelopen jaren.
 
Stefandefree
 
2
14 oktober 2019 om 12:10
Wie staan er nog meer in jouw top 5?
 
AcePluto
 
21
14 oktober 2019 om 12:14
Robertson, Alaba, Tagliafico, Alba, mits in vorm B Mendy
 
LawPl
 
7
14 oktober 2019 om 12:19
Geen Marcelo, Lucas Hernandez, enzovoorts?
 
Japie_Krekel
 
43
14 oktober 2019 om 12:25
@lawpi Marcelo is een van de beste backs allertijden imo maar momenteel een beetje over the hill. hij was misschien geen Roberto Carlos of Cafu niveau maar Marcelo in zijn hoogtijdagen was natuurlijk een fenomeen
 
HenkJansmit
 
2
14 oktober 2019 om 12:27
Mits in vorm??? Jah maar dan kan je Marcelo ook bij toevoegen. Op dit moment in vorm jah dan hoort de Argentijn er wel bij.
 
Angelo77
 
4
14 oktober 2019 om 13:00
Mendy is ondertussen al 2jaar niet meer in vorm. Noem dan maar Telles erbij. Dat is een geweldige back.
 
JDG84
 
5
14 oktober 2019 om 13:00
Marcelo op dit moment niet lijkt me. Hernandez speelt "normaal" als centrale verdediger. Vandaar denk ik ook Alaba genoemd als linksback. Maar over geheel gezien heb je denk ik Robertson, Alba, Alaba, Tagliafico, Marcelo (mits "fit", Sandro en Telles (willekeurige volgorde). Denk dat je daar de groep beste linksbacks wel een beetje bij hebt. De ene zal wat beter zijn dan de andere, maar zal niet ver van de waarheid zitten.
 
est-1913
 
4
14 oktober 2019 om 13:25
Voor mij zijn Robertson, Gaya, Alba, Alaba en Sandro de beste linksbacks. Digne, Tagliafico, Telles, Chilwell, Mendy en Grimaldo in de groep daarachter. Spanje zit voor de komende 10 jaar wel goed met Alba, Gaya, Grimaldo, Alonso, Reguilon en Firpo, trouwens. Zouden we er daarvan misschien een mogen nationaliseren?
 
NL_Modric
 
0
14 oktober 2019 om 14:22
Digne vind ik niet veel aan eerlijk gezegd. Voor mij zijn het Grimaldo, Alaba en Marcelo, met op gepaste afstand inderdaad Chilwell, Tagliaficio en Telles. Persoonlijk ben ik ook enorm fan van Angelino, die gaat ook nog bij dat rijtje aansluiten. (mist hij het vertrouwen krijgt bij een topclub)
 
Damsko1103
 
14
14 oktober 2019 om 12:07
Welke topclub zal hij volgend jaar versterken Nico. Ik baal nu al als ik aan het einde van het seizoen moet denken met al die transfers in gedachten. Natuurlijk gun ik hem zeker een toptransfer. Dik en dik verdiend die Nico.
 
LawPl
 
32
14 oktober 2019 om 12:24
Een groot voordeel van Ajax nu is dat er nog maar weinig interessante clubs zijn die een verbetering zijn ten opzichte van Ajax. Dus wie weet blijft hij nog wel langer bij Ajax. Bovendien kan Tagliafico ook bij Ajax veel salaris verdienen.
 
arsenal890
 
19
14 oktober 2019 om 12:59
Er zijn genoeg club die interessanter zijn dan Ajax hoor.
 
JK-Ajax
 
12
14 oktober 2019 om 12:59
Tsjah, wat is weinig. Je kan zo 10 clubs opnoemen waarbij het een interessante verbetering is voor hem, gezien de status van een club, de betere competitie en de zeer aantrekkelijke vergoedingen. Neemt niet weg dat je wel altijd voor de prijzen speelt en leuk meedoet in de CL momenteel, en dat krijg je dan weer niet bij de 10 clubs die ik eerder noemde.
 
LawPl
 
10
14 oktober 2019 om 13:04
Op dit moment zijn alleen clubs als Juventus, Manchester City, Liverpool, Tottenham, Psg, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Bayern München verbeteringen ten opzichte van Ajax.Dat zijn er dus maar 9.Clubs als United, Arsenal, Dortmund, Inter, Napoli vind ik op dit moment geen verbetering ten opzichte van Ajax. Al kan United natuurlijk wel astronomische salarissen betalen maar qua sportieve uitdaging zijn ze geen verbetering ten opzichte van Ajax. En Tagliafico kennende gaat hij niet bij een club spelen waar op dit moment weinig sportieve eer te behalen is. Tagliafico is enorm gedreven om prijzen te willen winnen.
 
JeroenF222
 
3
14 oktober 2019 om 13:38
Als speler zou ik het juist mooi vinden om bij het project aan te sluiten wat tot de wederopstanding van een United leidt. Moet het wel een goed plan zijn. Verder kunnen Chelsea (Als ze weer mogen kopen) en Dortmund voor een speler door de competitie waarin ze spelen en het potentieel en het salaris wat ze bieden voor een speler ook een verbetering zijn. Zij komen, evenals Ajax, af en toe ook ver in de CL.
 
gloryUnited
 
0
14 oktober 2019 om 14:48
Qua sportieve uitdaging is United juist veel interessanter dan een Man city of Psg. United zit op dit moment niet op de plek waar ze horen. Deze club wil juist weer terugkeren naar de absolute top. Daar zit meer uitdaging in dan met PSG kampioen worden. Bij Ajax kan het ook niet veel beter meer dan dit, terwijl bij een United of Chelsea juist enorm veel mogelijk is.
 
Guayre
 
3
14 oktober 2019 om 15:46
De kloof wordt inmiddels steeds kleiner met de top, voor europese subtop hoeft hij niet meer weg. Of de europese top voor hem het gewenste bedrag wil neerleggen is nog maar de vraag. Ik verwacht niet dat hij Ajax voor een Sevilla of Valencia zal inruilen, qua salaris doet Ajax inmiddels niet meer onder voor deze clubs. Daarnaast is zijn prijs in de huidige markt 35 mil oid enn bedrag wat niet zomaar zal worden neer gelegd door bv een van bovenstaande clubs (engelse clubs buiten beschouwing gelaten).
 
PSV18
 
20
14 oktober 2019 om 12:11
Mooi voor Tagliafico, zegt veel over hem dat hij deze status al in Argentinie heeft. Vind Tagliafico wel echt een speler die helemaal bij Atletico past, wel zo`n Argentijnse krijger die precies in het plaatje van Atletico Madrid past in zijn manier van spelen, met veel gif. Zoals het Atletico onder Diego Simeone ook altijd speelt. Ze hebben nu echter al een andere linksback voor veel geld uit Braziliã« gehaald, Renan Lodi, die het ook best aardig doet tot nu toe.
 
Devosendemos
 
0
14 oktober 2019 om 13:49
Sterker nog, ze hebben hem hard nodig. Het huidige Atletico is niet te vergelijken met dat van 3-4 jaar geleden. De vechtersmentaliteit en drang naar voren heeft meer dan ooit plaatsgemaakt voor realisme. Maar daarmee zijn ze inmiddels een van de velen.
 
theo uphus
 
1
14 oktober 2019 om 13:58
Nico op lijstjes van Real, Atletico en Arsenal ?Ik denk dat vrijwel elke Ajacied op meerdere lijstjes van grote clubs staan.ik denk bij wijze van spreken zelfs dat Huntelaar nog op menig lijstje staat........
 
gloryUnited
 
1
14 oktober 2019 om 14:48
ja, huntelaar staat sws op het lijstje 'niet halen'.
 
Doordebenen
 
3
14 oktober 2019 om 14:57
Beetje flauw.. het kan maar zo dat er een club is die hem wel zou willen als pinchitter dat geloof ik best. Zijn statistieken zijn niet verkeerd. Wel voornamelijk in de eredivisie natuurlijk maargoed.
 
binny
 
3
14 oktober 2019 om 16:27
Logisch natuurlijk, er zijn niet veel spelers beter op zijn positie in de wereld. Hij heeft 4 miljoen gekost en ik was gelukkig toen in Nederland en mocht z’n debuut bijwonen, toen al de beste man van het veld. Zo’n geweldige drive heeft hij, over mijn lijk mentaliteit, en is ook heel goed gaan voetballen. Heeft alles wat je wilt van een moderne back en een van de weinige in die categorie die ook nog echt goed kan verdedigen. We love you Nico!