Messi en Suárez aangepakt: 'Kan je dit wel doen op het hoogste niveau?'
Woensdag, 11 april 2018 om 13:52

AS Roma schakelde dinsdag Barcelona uit in de Champions League door met 3-0 te zegevieren. Lionel Messi en Luis Suárez kwamen weinig in het stuk voor, aangezien Barcelona nauwelijks gevaarlijk werd, terwijl Roma zeventien schoten tussen de palen afvuurde. Michael Owen begrijpt wel waarom Barça niet goed voor de dag kwam en wijst naar de twee aanvallers.

"Het is ongelooflijk. Als we een kijkje nemen naar de statistieken, dat vertelt dat ons dat het ongelooflijk is. Maar je ogen liegen niet. We kijken al enkele maanden naar Barcelona en ik weet niet zeker of… Ook al hebben ze niet veel goals geïncasseerd: ik weet niet zeker dat je geen goals kan incasseren als je twee spitsen hebt die niets in het verdedigen stoppen", aldus Owen bij BT Sport.

"Barcelona verdedigt in principe met maar acht veldspelers tegen elf. Kan je dit wel doen op het hoogste niveau? Je kan beargumenteren dat Roma niet van het hoogste niveau is. Er zijn namelijk ploegen die dit nog meer kunnen gaan exploiteren. Maar niet meer in de Champions League, want Barcelona ligt eruit", besluit de Engelse oud-spits.

Meer nieuws
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
3
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
6
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
17
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
2
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
Suarez 7
 
31
11 april 2018 om 13:57
Ten eerste zijn er 10 veldspelers niet elf. Ten tweede is dit onzin. Messi heeft gister verdedigend zo gigantisch veel meters gemaakt en Suarez rende als een dolle hond om elke keer weer dat kansloze duel met drie centrumverdedigers aan te gaan. Het controlerende en dominerende spel dat Barcelona wilt spelen is een goeie basis maar voor de absolute top mist er structureel kwaliteit wat kan leiden tot off-days. Semedo, Umtiti (hele seizoen goed, gisteren drama), Rakitic, Sergi Roberto, Iniesta het is geen wereldtop meer of nog niet. Suarez heeft daarnaast ook enorm veel van zijn klasse verloren en is verworden tot een pure spits die aanvoer nodig heeft. Barca heeft een kwaliteitsinjectie nodig op het middenveld en voorin. Volgend seizoen zou ik zo spelen: Ter Stegen Roberto Umtiti Pique Alba Eriksen Busquets Rakitic Messi Griezmann Coutinho
 
Barca--070
 
11
11 april 2018 om 14:01
Barca moet (als ze een middenvelder gaan halen) vol voor Thiago gaan.
 
hmk33
 
1
11 april 2018 om 14:10
Barca heeft arthur zo goed als binnen, dus ik denk dat dat de enige middenvelder wordt. Al hoop ik van niet!
 
Warabe
 
6
11 april 2018 om 14:28
Of toch maar Veratti. Maar ik snap t commentaar van Owen wel. Suarez moet meer verdedigen zodat Messi echt alleen in de aanval kan blijven. Hoe Firminho speelt zou ideaal zijn.
 
onelovechris
 
17
11 april 2018 om 14:08
ja trek nog maar een paar blikken met miljoenen euro's open om nog een set spelers te kopen.. De vraag is a) of dat lukt natuurlijk
 
onelovechris
 
11
11 april 2018 om 14:33
ja ik had eigenlijk geen zin meer.. Maar b kan een boel dingen zijn. Willen de spelers zelf wel (w.s. wel) of is dat echt de oplossing (hoeft helemaal niet)... Kreeg Barcelona gewoon niet de rekening van de angst gisteravond.. Ondanks een 4-1 voorsprong toch bang zijn om te verliezen wat z'n invloed op het spel had.. Dat ga je alleen te lijf met een andere instelling, tactiek en/of mindset..
 
Gerard13
 
15
11 april 2018 om 14:14
Je weet dat Messi gister niet eens de helft heeft gelopen van de speler van Roma die het meeste heeft gelopen?
 
JeoNowIt
 
9
11 april 2018 om 16:26
Veel meters ahahahahha, man man man, hij liep 7.3km en dat was het minste van iedereen. Veel meters, zag hem meerendeels wandelen. Ook nog die frustratie tackle toen Kolarov hem simpel voorbij ging, misschien problemen thuis? Want dat was toch wel on-Messisch gisteren.
 
OusOus
 
9
11 april 2018 om 13:59
Dit is toch gewoon onzin van onze Owen, net alsof Roma gisteravonden met zn 10en stond aan te vallen. Iedereen had gewoon zijn mannentje maar belachelijk slap. Iedere lange bal kon Dzeko aannemen en rustig open draaien voor dat die lamzakken iets deden wat op verdedigen moet lijken.
 
BellaPartita
 
26
11 april 2018 om 14:01
Inderdaad, Owen kon beter de verdediging aanpakken. Wat een slappe hap zeg. Bij die penalty leek het net alsof het op Fifa was, waarbij er met Pique random op sliding constant drukt werd wat een drama.
 
BellaPartita
 
11
11 april 2018 om 14:00
8 Tegen 11? Rekent hij hier nou ook de keeper mee? Wat een gezeik zeg, alsof iedereen moet meeverdedigen, dan krijg je Mourinho praktijken. En daarnaast weet je niet wat de trainer gezegd heeft, om ze daar nou voor te schofferen.
 
Ijsmuts
 
2
11 april 2018 om 14:18
Vind het idd ook erg kort door de bocht. Ik zou me goed voor kunnen stellen dat een trainer redeneert: Messi, blijf jij een beetje voorin hangen. Ze durven je toch niet los te laten en houden 2 man extra achterin omdat jij daar staat. Dat zou een redenatie kunnen zijn, maar ik heb Messi gisteren best wat verdedigende meters zien maken.
 
dylan8071
 
19
11 april 2018 om 14:00
8 tegen 11 is een beetje overdreven. Ik heb Roma heel vaak met 5 op lijn zien staan achterin. De eerste 2 goals kwamen niet doordat zij niet meeverdedigden. Fout van Alba en Umtiti en bij de penalty van Pique. Ze doen allebei ook helemaal niks hoor, als de aanval mislukt gaan ze wandelen. Vooral Messi, Suarez zie ik soms nog wel druk zetten. Maarja messi kan het zich best wel permitteren. Overigens vind ik het de fout van de opstelling, jarenlang met 3 aanvallers waardoor er voordurig druk werd gezet op de tegenpartij en het tiki taka kwam altijd tot leven. Nu ze spelen met 2 aanvallers komt er maar weinig van terecht en kon Roma doen wat ze willen.
 
Jony77
 
7
11 april 2018 om 14:02
Wat is dit nou weer voor onzin? Tot gisteravond had Barcelona maar in totaal 3 tegendoelpunten gehad in de CL, maar toen hoorde je niks. Het verdedigen is niet het probleem, maar het aanvallen. Messi en Suarez kwamen totaal niet in het spel voor. Ze werden totaal niet bereikt, wat te zien is als de passing map bekijkt van gisteravond. Kijk naar Liverpool, die moeten uit bij City een voorsprong verdedigen en gaan toch ook niet ineens een hele andere formatie gebruiken? Die gaan uit van eigen kracht en behouden hun 4-3-3. Dat hoort Barcelona te zijn, uitgaan van eigen kracht en de aanval opzoeken. Maakt niet uit hoe goed je je verdediging opzet, op een off-day kan je met de beste verdediging alsnog veel tegendoelpunten krijgen. Barcelona moet uitgaan van het aanvallen. Maar zoals te zien is bij Valverde, is dat totaal niet hoe hij erover nadenkt. Dan ben je in mijn ogen ook niet geschikt voor Barcelona.
 
Medalofhonor
 
12
11 april 2018 om 14:18
Men moet ook Messi een taak geven en niet naast Suarez plaatsen en hopen dat hij zowel het spel maakt maar tegelijk ook de goals gaat maken. Je hebt een 4 mans middenveld maar en als deze niet loopt zakt Messi automatisch in waardoor Suarez op een eiland speelt. Misschien moeten ze bij Barcelona vanaf volgend seizoen Messi officieel een middenvelder 'maken' en hem echt op het middenveld plaatsen en Griezmann dan toch halen?
 
status_qo1
 
4
11 april 2018 om 14:03
wat een idioot die owen man -_- alles wat hij zegt is gewoon onzin keer op keer
 
Willem1609
 
6
11 april 2018 om 14:25
Alles wat achter deze twee heren loopt is middelmaat of vergane glorie, uitgezonderd Pique, Alba en Busquets. Semedo als rechtsback is een lachertje vergeleken met Alves. Roberto of Rakitic kunnen de schoenen van Xavi bij lange na niet vullen. En Dembele mag op dit moment de schoenveters nog niet strikken van Neymar. Daarbij dan ook nog eens het 4-4-2 systeem opgeteld, kom je uit op een Barcelona wat dit seizoen goed heeft geprofiteerd van de vormcrisis in Madrid en de klasse van Messi (en in mindere mate Suarez). Nu is het shockeffect van de systeemwissel af, tegenstanders weten het te bestrijden en Valverde weet zich geen raad.
 
Zekerneutraal
 
5
11 april 2018 om 14:33
Wat een onzin kraamt die Owen toch uit hier. Barca is al jaren succesvol met dit systeem, althans met de rol die Messi en/of Suarez vervullen en de wijze waarop ze spelen. En nu is het ineens een probleem omdat je er uit ligt? Dezelfde onzin wat ik hoor over de risico's die Guardiola zou nemen enz.: de beste man heeft alle prijzen die je maar kunt bedenken gewonnen door zo te spelen zoals hij zijn ploegen al jaren laat doen. Nu is het opeens een probleem en heeft hij zogenaamd geen "plan B".... Wat een opportunisme zeg.
 
SpeedyAFC
 
9
11 april 2018 om 14:54
Nee hoor, Barcelona is al jaren helemaal niet zo succesvol meer in de CL. Hetzelfde geldt voor Guadiola, die wint ook zelden de CL met zijn speelstijl. In de lokale competitie waar ze meestal er met kop en schouders bovenuit steken, ja dan win je met die speelstijl veel wedstrijden. Maar tegen sterke tegenstanders in de CL die zich instellen op je taktiek, dan worden de zwakke plekken blootgelegd en vlieg je eruit. En dan missen we inderdaad een plan B, een andere taktiek waarmee de ploeg alsnog boven komt drijven. Denk je niet dat na Roma, afgelopen weekend United en gisteren na Liverpool dat teams deze taktiek gaan kopieren en allemaal zo spelen tegen City of Barcelona i.p.v. zich in te graven en negentig minuten lang bibberen terwijl de ene na de andere aanval om hun oren vliegt?
 
real8madrid
 
4
11 april 2018 om 14:42
Hahaha alsof Barca de enige topclub is war de spitsen minder meeverdedigen. Wat een onzin. Net doen alsof dit iets uitzonderlijk is. Madrid heeft net 3x de cl gewonnen. Zie je Benz en Ronnie verdedigen? Heel zelden hoor
 
Millonario
 
11
11 april 2018 om 14:47
Ik vind het knap van Real fans dat ze niet meteen de aartsrivaal gaan afzeiken. Nu weet ik wel zeker dat je binnenpret hebt bij deze nederlaag, maar de meeste hier zijn echt keurig nog. Respect man!
 
Jony77
 
8
11 april 2018 om 14:55
Dan heb jij niet goed rondgekeken bij live meepraten.
 
Millonario
 
5
11 april 2018 om 15:48
Tjah, die zullen er altijd zijn. Maar ik ken genoeg Real fans die echt genoeg respect kunnen tonen. Dit is geen goede reclame voor het Spaanse voetbal. Hopelijk doet Sevilla nog iets terug, want weer 1 Spaans team in de halve finale zou jammer zijn.
 
Mosta man
 
13
11 april 2018 om 14:59
Een ronnie tege barca zie ik zelfs op de achterlijn op eigen helft. Die verdedigt normaal gesproken nooit zo mee. Loopt altijd als een dolle mee met de rechtsback van barca. Incasseerde zelfs een poortje van Alves door zijn verdedigende instelling. Geeft toch wel aan dat je wat extra`s moet geven tegen een grote tegenstander.
 
real8madrid
 
3
11 april 2018 om 17:18
Dat wel, maar dat zie je ze tegen Roma echt niet doen hoor. Misschien in een halve finale cl, nadat Barca door ze is uitgeschakeld. Maar in normale omstandigheden nooit
 
GunneRo
 
7
11 april 2018 om 15:02
Tja, als mensen voorin wat minder hard lopen dan legt de zwakte van de verdediging zich bloot. Alba kan nauwelijks verdedigen, Piqué is nooit zo goed geweest als men doet vermoeden en Umtiti wordt overhyped.
 
MarcelKalasj
 
2
11 april 2018 om 15:24
Voordat ik zometeen de reacties krijg of ik een anti barca bril op heb, ben zelf een barca fan en kritiek op je eigen team hoort erbij. Ik vind het deels kloppen want suarez zie ik toch wel altijd de verdediging opjagen maar messi totaaaaal niet, die loopt altijd rustig rond in het veld, nou weet ik dat ie de beste speler ter wereld is imo maarja dat verwijderd niet zijn taak om mee te gaan verdedigen. Weet ook zeker dat een aantal spelers dat wel in hun achterhoofd zullen hebben maarja je kan moeilijk tegen deze man de baas uit gaan hangen.
 
lujnelmessie
 
0
11 april 2018 om 16:16
Klinkt misschien gek maar ik zie niet heel veel problemen in het huidige barcelona, behalve dat we absoluut verschrikkelijk spelen wanneer we uit moeten spelen in de cl. Laatste 5 wedstrijden thuis cl knockout 16-2, en laatste 5 wedstrijden uit 1-13. Dat verschil is echt niet normaal groot.
 
HalaRM
 
2
11 april 2018 om 16:37
Is dit stukje ontzettend slecht vertaald / letterlijk genoteerd of gewoon ontzettend slecht geschreven? Ik kan er geen touw aan vastknopen behalve dat hij blijkbaar vindt dat Messi en Suarez meer moeten meeverdedigen.
 
Joaquin77
 
0
11 april 2018 om 17:04
Suarez is het probleem! Nu Neymar weg is valt pas echt op hoe beperkt hij is. Is een rommelaar, geen speler die het team beter maakt. Dissonant zonder creativiteit en brille.
 
Harrie uit Hen
 
0
13 april 2018 om 02:58
Inderdaad zou een Griezman in de voorhoede en Thiago of Eriksen op het middenveld een kwalitatieve versterking zijn voor FC Barcelona. Suarez mist Neymar op links. Daarbij heeft hij pech dat Coutinho dit seizoen niet meer mocht meespelen in de Champions League. Messi zal aan zijn contractverlenging ongetwijfeld de voorwaarde hebben verbonden dat er meer kwalitatieve hoogwaardige spelers naar Barcelona worden gehaald, welke kennelijk momenteel niet binnen de jeugdopleiding van FC Barcelona aanwezig zijn. Messi wil natuurlijk weer Cristiano Ronaldo voorbij als 6x wereld voetballer van het jaar. Dat kon alleen als FC Barcelona de Champions League zou winnen. Het moet een grote teleurstelling zijn voor Messi dat FC Barcelona alweer in de kwartfinale wordt uitgeschakeld. Als Real Madrid weer de Champions League gaat Ronaldo hem passeren in het aantal wereld voetballer van het jaar. Met Coutinho volgend seizoen heeft FC Barcelona wel meer klasse in het team. Echter wil FC Barcelona volgend seizoen de Champions League winnen dan zal het Griezmann moeten halen. Daarbij moet Iniesta (kan geen hele wedstrijd meer in de top spelen) vervangen worden door Thiago. Hij is een Spanjaard en past waarschijnlijk beter in het team dan een Deen gelet op de eerdere problemen tussen Ibrahimovic met Messi!