'Messi is een teddybeer, maar hij had langer geschorst moeten worden'
Dinsdag, 9 mei 2017 om 19:32

Argentinië leek Lionel Messi wegens het beledigen van de arbitrage in de wedstrijd tegen Chili lange tijd te moeten gaan missen, maar de FIFA besloot uiteindelijk anders. De schorsing van de sterspeler werd van vier wedstrijden teruggebracht naar één duel en volgens Diego Maradona komt Messi daarmee heel goed weg.

"Het slaat echt helemaal nergens op, maar Messi had voor nog een wedstrijd geschorst moeten worden, dat zeg ik met mijn hand op het hart. Ze hebben de straf teruggebracht vanwege dezelfde reden waarom dat altijd gebeurt bij sterspelers en routiniers", begint hij bij Radio La Red. "Messi is niet het type speler dat mensen beledigt. Ik heb hem een jaar onder mijn hoede gehad als coach en hij lijkt meer op een teddybeer dan op een voetballer."

"Je moet degenen die het voor elkaar hebben gekregen om zijn straf te reduceren feliciteren. Ik ben blij met de beslissing, voor Messi zelf en omdat ik Argentijn ben. We kunnen nu weer dromen van het WK", sluit Maradona af.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Woel
 
35
9 mei 2017 om 19:56
Maradona is niet echt fan van die kleine heb ik het idee. Hij komt telkens maar terug op kleine randzaken om hem te bekritiseren. Afgewisseld met complimentjes over zijn kwaliteiten om niet al te zeikerig over te komen.
 
vialuna
 
23
9 mei 2017 om 20:59
Ongelofelijk je mag niet eens kritiek hebben op een beslissing zonder dat iedereen het direct voor Messi opneemt. Positieve dingen van Maradona: Messi is geen type dat zulke dingen doet. Is een fantastische speler en heel Argentinië waaronder hij is blij dat Messi terug is. Zodat ze kunnen dromen van het wk. Licht minpuntje: de schorsing had hoger uit moeten vallen. En direct is Maradona jaloers op de carrière van Messi. Denk persoonlijk dat Maradona op niemands carrière hoeft jaloers te zijn.
 
eazy-e
 
7
9 mei 2017 om 23:05
@vialuna Lees zijn reactie anders nog eens goed. Hij zegt toch dat het hem opvalt dat Maradona relatief vaak Messi bekritiseert met kleine zaken. Waaruit hij het gevoel krijgt dat hij geen fan van hem is. Dat kan toch? Nergens zegt hij dat Maradona jaloers is, die conclusie trek je zelf. Ik moet eerlijk zeggen dat ik iets soort gelijk dacht als Woel. En wat betreft jaloezie, dat hebben ze allemaal hoor die zuid Amerikanen. O.a Maradona en Pele hebben meer dan genoeg media uitingen gedaan over wie nou de beste is/was.
 
FCB2016
 
4
9 mei 2017 om 23:00
Al heb je het idee dat hij niet echt een fan van Messi zou kunnen zijn, het klopt wel gewoon dat straffen worden weggescholden bij sterspelers, omdat het 'sterspelers' zijn en hun niks aan gedaan mag worden. Gewoon belachelijk van de FIFA. Daaraan kun je al zien dat de FIFA alles behalve een eerlijke organisatie is.
 
eazy-e
 
3
9 mei 2017 om 23:10
@fcb2016 Er zijn genoeg voorbeelden waar goede voetballers in beroep gaan en succesvol zijn. Zo zijn er ook genoeg voorbeelden waar minder goede voetballer in beroep gaan en succesvol zijn Zo zijn er ook genoeg voorbeelden van goede voetballers die in beroep gaan en niet succesvol zijn. Zo zijn er ook genoeg voorbeelden waarbij minder goede voetballers in beroep gaan en niet succesvol zijn. Maradona staat hier te beweren dat hij twee duels schorsing had moeten hebben i.p.v. éã©n zoals hij uiteindelijk gekregen heeft. Feit blijft dat hij in eerste instantie vier duels schorsing kreeg. Op basis van wat maakt Maradona daar dan twee van?
 
Stua
 
1
10 mei 2017 om 09:31
Of Maradona wel of geen fan is, maakt zijn uitspraak niet minder waar. Ik lees ook reacties over het jaloers zijn van Maradona op Messi bla bla bla... wie de beste ooit is , is slechts een mening. Ze behoren allebei tot de beste spelers ooit. Maar iedereen heeft voorkeuren en ik dus ook. Messi is waarschijnlijk de beste van zijn generatie, maar voor mij staat op de eeuwige ranglijst, Maradona boven hem. Messi heeft wat dat betreft de pech, dat hij in de beste club selectie ooit speelt. Of in elk geval de beste club selectie van deze generatie. Als hij een club bij de hand neemt dat nog nooit eerder een prijs heeft gewonnen en daarmee kampioen wordt en een europese beker pakt, dan zal ik mijn mening misschien herzien. Speelt ook mee dat ik geen Barca fan ben. Helaas zijn zij de afgelopen 10 jaar , de te kloppen ploeg.
 
Juanvan Maren
 
13
9 mei 2017 om 20:26
Maradona wil zijn titel als allerbeste Argentijns voetballer niet overdragen aan Messi. Ik vraag me af hoe lang Maradona nu geschorst zou worden voor zijn optreden vroeger in die bekerfinale tegen Bilbao. Als hij vind dat Messi er goed vanaf komt dan vraag ik me af hoe lang hij zichzelf zou schorsen.
 
SpeedyAFC
 
3
9 mei 2017 om 23:29
Dat zal hij ook nooit hoeven doen, je kan de prestaties van Messi bij Argentinie toch niet vergelijken met die van Messi. Messi kan beter nooit meer van Argentinie spelen, het wordt toch niets met hem. Dan krijgen de anderen wel kansen en kunnen ze weer prijzen winnen.
 
Flamezzz
 
4
10 mei 2017 om 00:51
Deze reactie is toch echt lachwekkend. Hoezo gaan ze zonder Messi plots prijzen pakken? De stats van Messi bij de nationale ploeg hebben hier al genoeg topics op voetbalzone gepasseerd. Dat zegt toch genoeg? Mocht Higuain niet zo een big game choker zijn, stond er al lang een hoofdprijs in de kast.
 
zwofan
 
19
9 mei 2017 om 20:29
Maradona is inderdaad nooit echt positief over de kleine baltovenaar. Hij vindt het gewoon erg vervelend dat niet hij maar landgenoot Messi wordt gezien als de beste voetballer ooit. Beetje jammer, maar echt serieus kun je hem toch niet nemen. Daarvoor heeft de coke teveel schade aangericht aan z'n hersens
 
Madridista1
 
8
9 mei 2017 om 21:53
Messi is de enige voetballer die kan zeggen dat hij beter was dan Maradona op zijn top On-topic: Maradona heeft natuurlijk gewoon gelijk hier, was het een andere speler geweest dan was de staf waarschijnlijk ook hoger. Messi's commerciele is gewoon te hoog om hem een te lange schorsing op te leggen.
 
QueVivaRonaldo
 
3
9 mei 2017 om 21:55
Belachelijk natuurlijk, terugkomen op die straf. Maar de ideale schoonzoon kan natuurlijk niets fout doen. En nu krijg ik waarschijnlijk een berg reacties over me heen omdat ik hun 'god' bekritiseer.
 
Flamezzz
 
8
9 mei 2017 om 22:20
Terugkomen op een straf vind ik altijd belachelijk. In voetbal bestaat voor alles een regel en er zijn honderden antecedenten per geval. Het lijkt me dus niet zo moeilijk om een strafmaat te bepalen. Naast dit vond ik vier westrijden wel een beetje veel van het goede. Het was uiteindelijk 1 wedstrijd als ik me niet vergis. Het kan best zijn dat zijn imago en marktwaarde meespeelde in de beslissing, maar we moeten niet doen alsof enkel grote spelers strafvermindering kunnen krijgen. Ik ken hier in Belgie genoeg gevallen waarin een kleine garnaal uiteindelijk veel minder straf krijgt en dat zal in Nederland niet anders zijn.
 
Juanvan Maren
 
7
10 mei 2017 om 00:04
De een die schopt m bijna doormidden en krijgt maar 1 wedstrijd (je vriend Ramos) maar als Messi kritiek heeft op de leiding dan moet hij 4 wedstrijden krijgen binnen 24 uur. Zelfs jij met je Florentino bril moet erkennen dat dit niet logisch is. Wat nu als Ramos 4 wedstrijden zou hebben gehad na het praten tegen Piqué, met een zware knipoog naar de scheidsrechter? Gelijk behandelen toch, hahaha dat hebben je vrienden uit Madrid nooit gedaan.