Messi schoot uit zijn slof: 'Hij was echt kwaad en wilde me vermoorden!'
Zondag, 19 juni 2022 om 18:22

Leandro Paredes heeft doorgaans een goede band met Lionel Messi, zijn ploeggenoot bij Paris Saint-Germain en de Argentijnse nationale ploeg. Desondanks had het duo een flinke aanvaring tijdens een ontmoeting tussen PSG en Barcelona in de achtste finale van de Champions League in 2021, zo onthult Paredes in het YouTube-programma Caja Negra. Messi ruilde Barcelona, dat met maar liefst 1-4 verloor van PSG in het Camp Nou, enkele maanden later in voor de Franse grootmacht.

"Hij werd kwaad omdat hij hoorde wat ik tegen mijn ploeggenoten zei. Dat maakte hem woest", blikt Paredes terug op het incident van ruim een jaar geleden, nadat hij een overtreding op Messi had gemaakt. "Hij werd zelfs heel erg kwaad. Messi maakte het mij bijzonder moeilijk en wilde me echt vermoorden. En ik wilde alleen nog maar naar huis." Paredes, die niet openbaart wat hij precies zei wat Messi zo kwaad maakte tijdens de Champions League-ontmoeting, benadrukt wel in het vraaggesprek dat het voorval geen invloed had op de vriendschappelijke band tussen de twee Argentijnse spelers.

Leandro Paredes kijkt toe hij Lionel Messi het duel aangaat namens Barcelona in het CL-duel met PSG.

"We kwamen elkaar later tegen bij het nationale elftal van Argentinië en Messi deed toen net alsof er niets was gebeurd", vervolgt Paredes zijn verhaal. "Messi heeft mij toen echt laten zien hoe hij is als persoon. En onze relatie was nog steeds hetzelfde. Als het incident nu ter sprake komt, kunnen we er gelukkig allebei om lachen. Maar toen was hij echt heel erg kwaad, Messi wilde me echt vermoorden!", aldus Paredes, die nu een seizoen heeft samengespeeld met Messi bij PSG.

Paredes rept in het uitgebreide interview over een band met Messi die alleen maar is gegroeid nu de twee collega's zijn in Parijs. "Er is een hechte band tussen de Argentijnse spelers. We sturen emoji's naar elkaar toe en dat soort dingen. Leo moet erom lachen als ik ze naar hem stuur. Ik praat met hem in emoji's." Naast Messi en Paredes maken de Argentijnen Ángel Di María en Mauro Icardi deel uit van de selectie van PSG, al verlaat eerstgenoemde de Franse kampioen met een transfervrije status.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
7
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
28
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
16
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
HerbyHerbs
 
134
19 juni 2022 om 18:45
Wat zei hij dan precies waarom Messi zo kwaad werd? Op deze manier is het echt een waardeloze anekdote
 
jopvh
 
36
19 juni 2022 om 18:49
Mee eens, totaal niet relevant nu
 
 
8
19 juni 2022 om 18:53
Wat? Waarom? Wie, waar en wanneer weten we nu wel...??
 
Marc 433
 
18
19 juni 2022 om 18:55
Als ik lees hoe vaak Messi Paredes wilde vermoorden, is het best knap dat hij het overleeft heeft en na kon vertellen. Ik mis een stuk van het verhaal. Geen idee waarom Messi zo kwaad werd en tot 'moorden' in staat was. In ieder geval leuk om te horen dat ze nog steeds vrienden zijn.
 
La Bombonera
 
14
19 juni 2022 om 18:57
Geweldige middenvelder en sympathieke gast Paredes en zeker bij Argentinië één van de motoren van het team. Is zowel voetballend als verdedigend sterk, zou hem graag ergens anders zien spelen dan bij PSG.
 
HakimZiyach22
 
5
19 juni 2022 om 19:09
Heeft helaas wel een jaartje bijgetekend, hij wil zelf ook totaal niet weg. Ik zie hem ook liever elders spelen want vind het een fantastische voetballer, die gewoon 40-50 wedstrijden basis moet staan. United probeert hem te halen, dat zou wel een heerlijke upgrade zijn tov Mctominay.
 
La Bombonera
 
2
20 juni 2022 om 00:26
Ja klopt, wil helaas zelf gewoon bij PSG blijven. Gelukkig beïnvloed dit zijn minuten bij de Argentijnse selectie niet en speelt hij altijd minimaal een 8 in het shirt van Argentinië. Zou prima bij United passen op het middenveld. Er waren even geruchten dat hij misschien wel terug zou gaan naar Boca, maar dit heeft hij zelf onlangs ontkracht
 
Salerno1919
 
5
19 juni 2022 om 20:26
Moet naar een inter/juve/napoli. Is overigens een bizarre Boca fan, dan moet je ook haast wel een zwak hebben voor Napels
 
ericvanloo
 
5
19 juni 2022 om 19:07
Het is vooral speculeren wat Paredes dan gezegd zou hebben tegen zijn teamgenoot. Dus het is en blijft een artikel waarin de gekste speculaties naar voren kunnen komen.
 
LaoTse
 
1
20 juni 2022 om 01:20
" Ik praat met hem in emoji's." Volgens mij reageert Messi alleen met emoji's terug. Ik doe dat ook vaak wanneer ik iemand niet wil negeren.??