Messi spreekt over Oranje en Ronaldo: 'Geen idee of we vrienden worden'
Zaterdag, 25 november 2017 om 13:55

Lionel Messi strijdt ook dit jaar om de Ballon d'Or, die op 7 december wordt uitgereikt. Zoals de laatste jaren steevast het geval was, zijn Messi en Cristiano Ronaldo de voornaamste kandidaten voor de prestigieuze prijs. De Argentijn denkt echter dat nieuwe kandidaten zich de komende jaren gaan melden aan het front. "Spelers als Neymar, Kylian Mbappé en Luis Suárez kunnen gaan meedingen om de prijs."

Tussen Messi en Ronaldo heerst een sportieve rivaliteit, maar de ster van Real Madrid zei onlangs dat ze in de toekomst wellicht vrienden kunnen worden. "Ik weet niet of we ooit vrienden zullen worden", reageert Messi, die zaterdag zijn contract bij Barcelona verlengde, in een interview met Marca. "Een vriendschap bouw je op door samen tijd door te brengen en elkaar te leren kennen. Maar we hebben geen relatie met elkaar. We zien elkaar alleen tijdens prijsuitreikingen en dat zijn de enige momenten waarop we elkaar spreken. Onze levens kruisen elkaar niet vaak."

Messi spreekt met veel respect over de club van Ronaldo, die in een dip verkeert. Van de laatste vijf officiële wedstrijden won Real Madrid er maar twee. "Het is slechts tijdelijk", verzekert Messi. "Dit is niet de eerste keer dat een topclub door zo'n fase gaat. Uiteindelijk zullen ze meedoen om alle prijzen, vanwege de spelers die ze hebben. Dat heeft Real altijd al gedaan."

In het interview wordt Messi ook gevraagd naar het komende WK in Rusland en in hoeverre hij het betreurt dat een speler als Arjen Robben, tegen wie Messi het in 2014 opnam, er niet bij is. Daar gaat hij niet direct op in. "Veel teams komen problemen tegen tijdens de kwalificatie, dat zie je in Zuid-Amerika en Europa. De verschillen tussen landen worden kleiner. Elk goed georganiseerd klein land kan voor problemen zorgen. Nederland is er niet bij, net als Italië. Die ploegen doen al decennia mee aan WK's en niemand had het van tevoren verwacht."

"Het Italiaanse voetbal zit niet op het niveau van de afgelopen jaren, dat is de realiteit", analyseert Messi. Dat komt volgens de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar niet alleen omdat Italië nu het WK misloopt. "Voetbalgrootmachten als AC Milan en Internazionale zijn niet hetzelfde als tien jaar geleden. Dat heeft zijn weerslag op het hele Italiaanse voetbal. Ze proberen stap voor stap de draad weer op te pakken. Het belangrijkste is dat die twee clubs zich weer laten gelden op het Europese podium."

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
2
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
12
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
SampaoliFeye
 
24
25 november 2017 om 14:21
Tja Messi.. het is leuk dat Monaco en Real Madrid voor de verandering een keertje kampioen worden in Spanje en Frankrijk maar dit jaar word het "gewoon" weer Barcelona. Domineren Spanje al 10 (?) jaar en weet niet of een kampioenschap van Real daar een verandering in kan brengen. Naja whatever, hopelijk doen Valencia en Sevilla dit jaar mee alhoewel Sevilla wat achterloopt.. Valencia MOET winnen thuis van Barcelona en dan zie ik ze als titelkandidaat. En nee, dit is niet te vroeg gezegd. Valencia staat er tot nu toe in de topwedstrijden.
 
gebruiker675
 
29
25 november 2017 om 14:44
Wil je nu zeggen dat real madrid geen topclub is die de competitie de komende 10 jaar niet meer wint? Is trouwens wel de ploeg de champions league de afgelopen 4 jaar 3x won en voor het eerst 2x achter elkaar. Het klopt loopt totaal niet lekker dit seizoen, maar wat je zegt klopt echt. De selectie van madrid is de beste selectie ter wereld
 
beckhamie
 
18
25 november 2017 om 14:44
Het Is niet dat Barca zogezegd 10j la liga domineert en dat Real hier en daar la liga heeft gewonnen en de copa del rey dat het normaal Is eh. Voor mij heeft Barca Real nooit voorbijgestreeft alleen een bepaalde dominantie gericht. Messi Is de redder van Barca. Een messi zal Barca niet meer snel zien later. Real kan een ploeg omgooien en een nieuwe sterke ploeg zetten. Hebben ze altijd gedaan. Cr7 heeft enorm veel gedaan voor Real en zal het nog doen. Maar als hij stopt zal er een nieuwe superstar opstaan. Bij Barca zal het over zijn zonder messi dat denk ik echt. Ze zullen natuurlijk nog sterk blijven maar zonder messi not the same shit. Daarbij de laatste jaren hft Real de cl 1 gedomineerd wat Barca nooit heeft gedaan. En dit jaar zal de cl 1 zwaar zijn want nu komt psg en City kijken en hoe ik city zie spelen maken ze van barca gehakt. Alleen messi of cr7 kunnen hun klasse tonen en die ploegen op hun plaats zetten
 
galaboy97
 
4
25 november 2017 om 14:48
Denk dat Neymar Messi zijn rol bij Barca wel kon overnemen, jammer dat hij nu weg is.
 
feye88
 
7
25 november 2017 om 14:49
Want voor Messi ging het natuurlijk vet slecht... En er staan alweer nieuwe gasten als xavi Simons op de deur te kloppen. Barça heeft ook nog eens geld zat om spelers aan te schaffen. Wat je zegt slaat werkelijk nergens op
 
Sirius
 
3
25 november 2017 om 14:54
@feye88 Het is maar afwachten of die jongen uberhaupt voor Nederland gaat kiezen. Hij spreekt vloeiend Nederlands, maar spreekt liever Spaans dan Nederlands. Ook is hij nog maar 14 jaar en is het nog afwachten waar z`n plafond ligt. In 3-4 jaar kan veel gebeuren. Edit: Ik las iets te snel over de reacties heen. Ik zie dat je het over Barcelona hebt. Geldt eigenlijk hetzelfde principe; die jongen is nog maar 14 jaar en het is afwachten hoe hij zich ontwikkelt. Bojan leek ook een groter talent te zijn dan Messi, maar daar is niet veel van terecht gekomen.
 
HamidEl Jallouli
 
0
25 november 2017 om 15:15
En ibrahim diaz naar barca misschien dat ze een goeie speler hebben voor de toekomst?
 
CRMadrid7
 
4
25 november 2017 om 15:48
Haha nee ik denk eerder dat het binnenkort weer 'gewoon' Real wordt die alles wint. Zelfs na de beste periode in de geschiedenis van Barcelona loopt de club nog steeds achter de feiten aan vergeleken met het grote Real Madrid. Dat Real nu in een vormdip zit verandert daar niks aan.
 
FOORZA NEC
 
6
25 november 2017 om 16:05
Ik ben een keiharde hater van Real Madrid, maar je kan niet ontkennen dat ze de afgelopen 2 jaar sowieso beter waren. Ik vind de keeper, rechtsback, iniesta IPV Modric, spits en rechtsbuiten alleen beter van Barca. De bank van real is ook nog is 3x zo goed. De komende jaren zullen we zien welke aankopen Barca gaat doen. Als Messi weggaat en het blijft zo doorgaan gaat Real jaren heersen.
 
FOORZA NEC
 
2
25 november 2017 om 16:08
Trouwens Busquets is ook wel beter dan Casemiro. Dus Basis is redelijk gelijk, maar Real heeft isco, kroos/asensio/Varane/Theo op de babk zitten. In plaats van Rafinha, die Braziliaan die uit China is gekomen, ben z'n naam vergeten haha. Digne. Ik vind alleen Dembele een waardige wissel.
 
Sirius
 
4
25 november 2017 om 14:52
Dat is eigenlijk ook het grootste probleem bij het Nederlands voetbal. Messi haalt Italie aan, maar het is voor Nederland eigenlijk nog een duidelijker probleem. Het competitieniveau is zo laag dat jonge talenten te weinig weerstand hebben om het maximale uit zichzelf te halen. Daardoor krijg je kwantiteit in plaats van kwaliteit. Dat we elk talent ophemelen in Nederland, helpt natuurlijk ook niet mee. De Eredivisie moet aanzienlijk beter worden, wil je als voetballand niet wegvallen. We hebben het elke keer over lichtingen, maar nog nooit was het verschil zo groot in vergelijking tot de grote competities. Door de financiele evolutie in het voetbal zal het voor kleine landen veel moeilijker gaan worden om toptalenten op te leiden. We zeggen altijd dat toptalenten geboren worden, maar ze moeten wel onder de juiste omstandigheden doorgroeien en daar leent de Eredivisie zich niet meer voor.
 
Appie34Nouri
 
2
25 november 2017 om 15:42
Heeft België een veel sterkere competitie dan Nederland dan dat zij wel top zijn? De Poolse en Deense competitie zijn ook niet sterk en ook zij doen het beter dan Nederland..
 
SantinoFR
 
2
25 november 2017 om 15:48
Heeft ook gewoon met geluk te maken dat er net iemand wordt geboren ben een zooitje talent.. Nu heeft België even zo een periode, maar over 5-10 jaar zal België ook weer een stuk minder zijn.. Zulke periodes zitten er gewoon tussen soms.
 
droppie
 
1
25 november 2017 om 17:34
Appie34nouri, Dat zijn uitzonderingen. België heeft nu een mooie lichting, maar is door de jaren heen ook geen zekerheid wat betreft deelnames, zo uit mijn blote hoofd geld het voor Polen misschien nog wel erger. Denemarken, tja die wisten zich in het verleden niet eens te kwalificeren en werden uiteindelijk nog kampioen. Ik ben het met Sirius eens dat geld een belangrijke oorzaak is. Met meer geld kun je de jeugdopleiding beter maken en kwaliteit langer aan je club binden.
 
xNickMorello
 
5
25 november 2017 om 15:54
Waarom komt er dan geen Beneliga? Het niveau van de competitie moet omhoog wil je echt meedoen met landen als Duitsland
 
droppie
 
3
25 november 2017 om 16:02
Xnickmorello, eigenlijk is dat wel de oplossing als je niet defintief wilt afhaken. Een grotere competitie is domweg meer geld. Met meer geld heb je meer mogelijkheden om spelers op te leiden en deze ook langer te behouden bij een club. In veel gevallen is het zo dat de landen die het goed doen (bijvoorbeeld Spanje, Duitsland) ook veel spelers hebben die elkaar kennen vanuit de competitie of redelijk lang met elkaar speelden. In mijn ogen is dat altijd een voordeel.
 
Elmatador27
 
0
25 november 2017 om 16:01
Dat vind ik gewoon onzin, want de meeste spelers van het Nederlands elftal spelen niet eens in de Eredivisie. Zelfs geen 1 als je de beste 11 zou opstellen. Daarnaast zijn er nog zat andere landen die wel meedoen aan het WK terwijl die echt geen betere competitie dan Nederland hebben. Denk dan aan Zweden, Ijsland, Denemarken, Polen, Kroatië. Of dacht je soms dat die spelers daar betere weerstand hebben in de competitie wanneer ze jong zijn? Echt niet.. Er wordt anders getraind en de mentaliteit van is gewoon veel beter. Precies zoals Messi aanhaalt, kleinere teams zijn in staat om het grote landen erg moeilijk te maken als ze gedisciplineerd spelen. Daar zit het verschil en niet kracht van een competitie.
 
xNickMorello
 
4
25 november 2017 om 16:04
Ik heb het meer over de competitie zelf en de clubs, teams als Ajax en PSV deden altijd mee met de top in de UCL en nu kan dat niet meer door geld en niveau verschil, door de benelux samen te voegen krijg je meer geld en kwaliteit waardoor de teams kunnen meedoen met grote landen als Duitsland, als er niks gebeurt zakt het Nederlandse voetbal steeds verder weg
 
Sirius
 
0
25 november 2017 om 22:59
Maar als je even verder denkt dan de huidige Eredivisie, komen ze daar wel bijna allemaal vandaan. Jongens als Willems, Propper enzovoort hadden veel verder kunnen zijn. Het is geen mening dat spelers zich slechter ontwikkelen in een kleine competitie, het is gewoon een statistisch feit. Er zijn altijd uitzonderingen, maar dat is een veel te klein percentage. Verder hebben Zweden, Ijsland, Denemarken, Polen en Kroatie geen slechte lichting, dus op hun is het niet van toepassing momenteel. Als zij twee eindrondes missen, zal de discussie in die landen ook toenemen. Het gaat momenteel erg slecht met het Nederlands voetbal en dan moet het onder de loep worden genomen...
 
Elmatador27
 
0
26 november 2017 om 01:03
Het klopt inderdaad dat ze uit de Eredivisie komen maar de spelers van de landen die ik op noem kwamen dat ook of nog steeds zelfs. Die competities zijn ook veel zwakker dan de Nederlandse. Nederland werd 3e op het WK 2014 terwijl de grootste kern gewoon Eredivisie spelers waren. Ook de kwalificatie ervoor werd door Eredivisie spelers gedaan. Ze zijn allemaal hogerop gekomen dus ook beter geworden dan 2014. Dan kun je wel de Eredivisie de schuld geven maar dat is gewoon onzin. Het ligt aan de mentaliteit van de spelers, want talent hebben ze wel. Louis van Gaal kreeg ze wel zo ver. Een gedisciplineerde verdedigende balans met 3 aanvallende uitblinkers voorop. De spelers van nu zijn gewoon beter dan in 2014 en dat is geen mening maar ook een feit.
 
MR_United
 
3
25 november 2017 om 15:56
Noemt Messi nu serieus Luis Suarez? Die is toch dezelfde leeftijd als Messi zelf? Zal dus nooit kans maken. Pas wanneer Messi en Ronaldo stoppen op het hoogste niveau of structureel stoppen met presteren dan zal een nieuwe generatie zich aandienen voor de Gouden Bal. Voorzie dan vooral spelers als Neymar, De Bruyne, Pogba etc. Mbappe is eigenlijk weer een generatie jonger, al is die kerel wel verschrikkelijk goed!
 
AniBankai
 
0
25 november 2017 om 20:30
Ik denk dat het om de gouden schoen gaat en daar heeft ie ook gelijk in.